Аптеки оптима - здраве и красота!
+359 878 292 513 | apteka@apteka-optima.com
Сигурни плащания с сигурни плащания
apteki optima icon apteki optima icon
SkincodeСибирско ЗдравеScotish Fine SoapsVitaslimDr. FörsterPurelogicolDailyPremium Health ProductsTnt 21AquasourceRamkopharmVita GoldIkarov
ИМУНОБОР БИОТИК КАПСУЛИ  Х 30

ИМУНОБОР БИОТИК КАПСУЛИ Х 30

Отстъпката не важи
за продукти в промоция
Количество:
Цена:16.55 лв.
Телефон
за поръчка
+359 878 292 513
Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа
3/5
10 гласували
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за всяка поръчка над 100 лв. виж повече
България - само за Русе
от 0 до 20 лв над 20 лв
1.90 лв.Безплатна доставка

България
от 0 до 100 лв над 100 лв
4.30 лв.Безплатна доставка

Международна нормална
от 0 до 10000 лв
35.15 лв.

Доставката се извършва със Speedy. При заявка за друга курерска фирма от страна на клиента, клиентът заплаща сумата според ценовата листа на съответната куриерска фирма, независимо от стойността на поръчката му.

Извършваме доставка и с Еконт Експрес econt express, като цената е 3.99лв. - 7лв според вида на доставката.

Подробна информация Как да пазарувам?
Вижте още продукти от:

Имунобор биотик - за чревната микро флора и имунитета

Съвет за силна имунна система
Започнете да спазвате здравословна диета
Започнете да консумирате храни, които съдържат много антиоксиданти, защото това са съединения, които се борят с вредните радикали. Те са свързани с появата на заболявания като атеросклероза и болести на сърцето. Увеличете приема на плодове и зеленчуци, за да може организмът да си набави необходимите му витамини и минерали, които да подпомагат тялото да се бори с болестите. Не забравяйте да добавите към диетата си храни, които съдържат фибри, защото те помагат на организма да се изчисти от токсини.
 

 30 капсули / 605 mg

Ако боледувате често от чревни инфекции и диарии;

Ако заболяването протича тежко и продължително;

Ако приемате антибиотици;

Ако страдате от дисбактериоза;

Ако сте непрекъснато отпаднали.

Вие имате нужда от IMUNOBOR BIOTIC

Какво представлява Imunobor Biotic?

Комбиниран биологичен препарат, който нормализира чревната микрофлора и засилва имунната система.

 

Какво съдържа Imunobor Biotic?

Всяка капсула съдържа 250 mg висок брой (над 2.5 х 10' брой за грам) лиофилизирани бактериални тела от специален пробиотик-actobacillus bulgaricus, и 250 mg висококачествен стандартизиран бета-глюкан за постигане на по-пълен и синергичен ефект.

Кога да приемаме Imunobor Biotic?

Приема се за нормализиране на чревната флора (възстановяване на „добрите" бактерии) и укрепване на имунната система

- при чревни инфекции и диария,

- по време и след лечение с антибиотици за поддържане на нормалната чревна флора и за предотвратяване на дисбактериози;

- при склонност към чести бактериални, вирусни и гъбични инфекции;

- при бактериално носителство;

·         Синдром на раздразненото дебело черво;

·         Възстановяване на вагиналната екофлора;

·         Атопични заболявания и хранителни алергии;

·         По време на химио- и лъчетерапия

- при физическо и психическо изтощение и стрес.

Как действа Imunobor Biotic?

Двете съставки имат взаимно допълващ се и синергичен ефект по-отношение на чревната микрофлора и засилването на имунната система. В стомашно-чревния тракт лиофилизираните бактериални клетки възстановяват своята жизненост и се размножават, като действат антагонистично на патогенните микроорганизми. Наред с това те спомагат  бързото възстановяване на чревната лигавица, което се дължи на биологично активните вещества, синтезирани от тях. Бета-глюкан има мощен имуностимулиращ ефект. Той се свързва със специфичните рецептори на макрофагите и имунните клетки в лимфоидната тъкан на червата. Това води до серии от имунни реакции, които водят до повишаване на локалната имунна защита на лигавиците в чревната и урогениталната система и до отключване на системен имунен отговор. Бета-глюкан показва синергичен ефект с редица антибиотици и има директен антимикробен ефект. Съчетавайки действието на двете съставки, Imunobor Biotic нормализира чревната микрофлора и повишава естествената имунна защита на организма.

Как да приемаме Imunobor Biotic?

През първите 10 дни се приема 3 пъти по 1 капсула дневно на гладно, а след това по 2 капсули дневно. Общата продължителност на приема е 12 седмици. Imunobor Biotic се приема по време на боледуване и във възстановителния период. При нужда курсът на приема може да се повтори.

Има ли взаимодействия с други лекарства?

Имунобор биотик има благоприятно взаимодействие с редица антибиотици,като при едновременно приложение повишава тяхната ефективност. В същото време трябва да се има предвид, че антибиотиците могат да предизвикат намаляване на активността на живите бактерии в Имунобор Биотик. Това изисква повишаване на дозировката и продължаване  на приема му след прекратяване на антибиотичното лечение.

Има ли нежелани ефекти?

Imunobor Biotic е естествен продукт и е напъло безвреден. Не са доказани нежелани ефекти. Няма противопоказания за приемането му.

Нормална чревна флора и имунитет

В стомашно-чревния тракт на човека има над 400 вида най-разнообразни микроорганизми. При здрави възрастни стомашно-чревният тракт съдържа 10 пъти повече микробни клетки от всички еукариотни клетки на човешкото тяло. Чревната флора на всеки човек е строго индивидуална и се състои  комплексна екосистема с огромно влияние върху здравословното състояние на организма. Микробната флора има важни и cпециални фични метаболитни, трофични и протективни функции.

Основни функции на стомашно-чревната флора при човек:

Метаболитни

Метаболитната активност на нормалната чревна флора се сравнява с тази на черния дроб. Благодарение на нея се осъществяват:

• Ферментация на останалите несмлени въглехидрати до късоверижни мастни киселини

• Синтез на вит. К

• Абсорбция на йони - калций, магнезий и йод

Трофични

• Контролира пролиферацията и диференциацията на епителните клетки

Протективни

• Осъществява протекция срещу патогенни агенти (бариерна функция)

Нормално съществува равновесие между полезните и вредните микроби в лумена на червата. Деликатният баланс може да се наруши от различни външни или физиологични фактори, напр. използване на антибиотици, заболявания, напреднала възраст и др. Това води до нарушаване на имунната система, което повишава склонността към инфекции и възпалителни заболявания. Безразборното използване на антибиотици не caмо нарушава чревната екосистема, но и създава антибиотична резистентност.

Може ли да възстановим нарушения деликатен баланс и да повишим имунитета?

Да.

За постигане на тези цели:

- намаляване използването на антибиотици

- приемане на пробиотици и мимуномодулиращи средства.

Изследвания от последните 20 години показват, че редица микроорганизми, компоненти на нормалната чревна флора, могат да се прилагат за профилактика на определени заболявания. Тези микроорганизми се наричат пробиотици (от латинско-гръцкото значение „за цял живот"). Представители на пробиотиците са лактобацили, бифидобактерии и др.

Механизъм на действие на пробиотиците

Предполагат се различни механизми на действие на пробиотиците: отделяне на антимикробни субстанции, стимулация на мукусната секреция, засилване бариерната функция на лигавицата, стимулация на специфичния и неспецифичния имунен отговор.

Профилактика на диарията

Диарията е най-честият страничен ефект от антибиотично лечение дори когато то е с кратка продължителност.

Резултатите от изследвания показват, че пробиотици, приети едновременно с антибиотиците, редуцират честотата на антибиотикоасоциираната диария. Носокомиалната (вътреболничната) диария е важен проблем в детските отделения по целия свят. Профилактичното използване на пробиотици има доказан ефект при диарията при кърмачета, хоспитализирани за хронични заболявания. Пробиотиците скъсяват продължителността на диарията при децата, особено на тази, причинена от ротавируси.

Профилактика на атопичните заболявания

Атопичните заболявания (атопичен дерматит, алергичен дерматит) са резултат от силен и небалансиран имунен отговор към алергени от околната среда или храни. Балансът между бифидо-бактерии и клостридии е важен фактор, определящ предразположението към алергии. При естествено хранените кърмачета по-рядко се наблюдават алергии, което се свързва с преобладаване на бифидобактериите. Няколко епидемиологични и експериментални изследвания показват, че стимулацията на имунната система с определени микроорганизми или техни продукти допринася за профилактика на алергиите.

Профилактика на системни инфекции

Пробиотиците профилактират развитието на сепсис след тежък остър панкреатит.

Болестта на Крои и ХУК са хронични заболявания с неизвестна етиология. Има данни, които предполагат, че абнормната активация на мукозната имунна система срещу чревната флора е ключов момент, който стимулира възпалителни механизми, водещи до нарушаване целостта на лигавицата и до персистиращи хронични лезии. Необходими са по-нататъини проучвания върху механизма на действие на пробиотиците за оптимизиране на тяхното използване при тези заболявания.

Антиканцерогенен ефект

Редица опити с животни и изследвания ин витро показват, че определени пробиотици предпазват от поява, развитие и метастазиране на туморите. Епидемиологични изследвания подкрепят връзката между консумацията на млечни продукти, съдържащи лактобацили или бифидобактирии и честотата на карцинома на дебелото черво и на млечната жлеза. По-задълбочени и продължителни изследвания при човек в бъдеще биха верифицирали опитите с животни и биха установили базата за прибиотичната прохилактика на рака.

Намаляване нивото на серумния холестерол

Редица опити с животни са показали, че консумацията на определени щамове млечнокисели бактерии намалява нивото на серумния холестерол.

Лактозна малабсорбция

Лактозната непоносимост е често явление, което зачестява с възрастта. Ограничаването на консумацията на прясно мляко намалява оплакванията; но това ограничава приема на необходимия калций. Мащабни проучвания са доказали по-добро усвояване на лактозата и редуциране на оплакванията у приемащите квасено мляко, което съдържа свежи млечнокисели бактерии вместо пастьоризирани.

Прочетете още свързани теми от Здраве и красота
здравна информация: АлергиитеАлергиите се определят като прекомерна реакция на имунната система в отговор на експозиция на някои чужди вещества. Понякога имунният отговор е преувеличен, туй като някои вещества се възприемат като безвредни при някои организми и не предизвикват алергични реакции при тях.
полезни съвети: 5 рецепти срещу възпалено гърлоКаквато и да е причината болките в гърлото, те могат да направят живота ви много неприятен, особени ако ви се налага да говорите много или болките станат хронични. Най-честите причини за болки в гърлото са алергиите, бактериалните и вирусните инфекции, както и прашният въздух , ниската влажност на въздуха в затворена стая и пушекът от печка или камина.
хранителни съставки: Хитозанът – природен лечителХитозанът е захар, която се получава от твърдия външен скелет на черупкови организми, включително раци, омари и скариди. Подобно на други форми на фибри, хитозанът е неразградим и се движи през хранителната ни система, без да се абсорбира.
полезни съвети: Сън: полезни съвети за работещите нощни смениМилиони хора по света са принудени да дават смени 24 часа в денонощието. С технологичното и глобализационно развитие, нуждите на съвременния свят се разширяват, а заедно с тях и желанието на масовия потребител да бъде обсужен навсякъде по всяко време.
 
Мнения
Автор: Аптеки Оптима
От дата: 15/01/2011 09:01
Какво е Вашето мнение за "ИМУНОБОР БИОТИК КАПСУЛИ Х 30"?
Автор: МОНИК
От дата: 10/05/2007 14:27
МНОГО Е ДОБРО.ОСОБЕННО КАТО СЕ ВЗИМА С АНТИБИОТИК.НЕ СЕ СТИГА ДО СТОМАШНО ПРОБЛЕМИ СЛЕ СИЛЕН АНТИБИОТИК
уеб дизайн: Visign Studio - Jump into the web!