Аптеки оптима - здраве и красота!
тел: +359 878 292 513 | apteka@apteka-optima.com
Сигурни плащания с сигурни плащания
apteki optima icon apteki optima icon
Цветелина ОодPwm GamaPierre FabreNeutrogenaLeocremaForever FriendsCarrotenPiz BuinNuxeAquasourceDelaromBell HomeopathyPremium Health Products
АНТИДЕПРЕСА ТАБЛЕТКИ  20 МГ. Х 30/ЧАЙКАФАРМ/

АНТИДЕПРЕСА ТАБЛЕТКИ 20 МГ. Х 30/ЧАЙКАФАРМ/

Отстъпката не важи
за продукти в промоция
Цена:8.34 лв.
Продуктът се отпуска с рецепта и не може да бъде закупен онлайн
Телефон
за поръчка
+359 878 292 513
Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа
3/5
10 гласували
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за всяка поръчка над 100 лв. виж повече
България - само за Русе
от 0 до 20 лв над 20 лв
1.90 лв.Безплатна доставка

България
от 0 до 100 лв над 100 лв
4.30 лв.Безплатна доставка

Международна нормална
от 0 до 10000 лв
35.15 лв.

Доставката се извършва със Speedy. При заявка за друга курерска фирма от страна на клиента, клиентът заплаща сумата според ценовата листа на съответната куриерска фирма, независимо от стойността на поръчката му.

Извършваме доставка и с Еконт Експрес econt express, като цената е 3.99лв. - 7лв според вида на доставката.

Подробна информация Как да пазарувам?

Какво съдържа Вашето лекарство?

Името на Вашето лекарство е Антидепреса.

Филмираните таблетки са произвеждат в три концентрации на лекарственото вещество: 10 mg, 20 mg и 40 mg.

Антидепреса 10 mg са филмирани, бели, кръгли таблетки, с щампа В над делителната линия и надпис 46, гладки от обратната страна. Всяка таблетка съдържа 10 mg от активното вещество циталопрам (хидробромид).

Антидепреса 20 mg са филмирани, бели, елипсовидни таблетки, с щампа В над делителната линия и надпис 8, гладки от обратната страна. Всяка таблетка съдържа 20 mg от активното вещество циталопрам (хидробромид).

Антидепреса 40 mg са филмирани, бели, елипсовидни таблетки, с щампа В над делителната линия, и надпис 47, гладки от обратната страна. Всяка таблетка съдържа 40 mg от активното вещество циталопрам (хидробромид).

Таблетките съдържат следните помощни вещества: микрокристална целулоза (Е460), лактоза анхидрид, царевично нишесте, коповидон, магнезиев стеарат (Е572), глицерол (Е422), натриева кроскармелоза, хипромелоза (Е464), титаниев диоксид (Е171) и макрогол.

 

Лекарствена форма и количество в една опаковка

Филмирани таблетки за перорално приложение.

Всяка опаковка Антидепреса съдържа 3 блистера, всеки с по 10 филмирани таблетки.

 

Име и адрес на притежателя на разрешението за употреба

Чайкафарма Висококачествените Лекарства АД, гр. Варна 9000, "Н.Й. Вапцаров" №1, България

 

Име и адрес на производителя

Чайкафарма Висококачествените Лекарства АД, гр. Пловдив 4000, "Санкт Петербург" №53, България

 

Какво представлява Антидепреса и за какво се използва?

Антидепреса принадлежи към групата на антидепресантите, които облекчават симптомите на депресия (промени в настроението).

Антидепреса също се отразява благоприятно при облекчаване на симптоми при пациенти склонни към развитие на панически разстройства и страх от открити пространства.

 

2. Преди да приемете Антидепреса Не приемайте Антидепреса:

• Ако сте алергични към циталопрам или към някоя от съставките; (вижте точка "Какво съдържа Вашето лекарство?")

• Ако приемате лекарства, съдържащи активно вещество соматропин или трамадол;

• Ако страдате от неконтролируема епилепсия;

• Ако провеждате едновременно лечение с антидепресанти от групата на МАО-инхибиторите (инхибитори на моноаминооксидазата);

• Ако приемате лекарство, наречено Селегилин (селективен МАО-инхибитор);

• Ако приемате лекарство, наречено Моклобемид (трябва да мине поне един пълен ден между спирането на едното лечение и започване на лечение с Антидепреса);

• Ако имате сериозно чернодробно или бъбречно заболяване

След като преустановите лечението с МАО-инхибитори, направете почивка от 2 седмици, преди да започнете лечение с Антидепреса.

Ако в момента приемате Антидепреса, направете едноседмична почивка преди да започнете лечение с МАО-инхибитори.

 Уведомете Вашия лекар преди да започнете приема на Антидепреса, е следните случаи:

• Ако страдате от диабет, тъй като Вашият лекар може да се наложи да коригира дозата според провежданото лечение за диабет.

• Имате непоносимост към някои видове захари.

• Ако страдате от епилепсия и имате назначено лечение за нея.

• Ако сте на електрошокова терпия за лечение на депресия.

• Ако страдате от биполарно афективно разстройство

• Ако приемате лекарствени вещества, познати като невролептици (използвани за лечение на шизофрения).

• Ако Ви предстои ехография, тъй като приемът на Антидепреса може да повлияе върху резултата от такива тестове.

Приемайте Антидепреса с особено внимание ако:

• Приемате лекарство, което може да се отрази върху кръвосъсирващата функция или приемате лечение за дисфункция на кръвта, тъй като Антидепреса може да увеличи риска от образуване на кръвоизлив.

• Наскоро сте започнали лечение с Антидепреса за депресия. В някои случаи се наблюдава повишен риск от суицидни намерения, които се засилват през първите две седмици на лечението, но отшумяват след подобряване на състоянието.

Бременност и кърмене:

Бременна ли сте, опитвате ли се да забременеете или кърмите ли? Ако е така, разговаряйте за рисковете и ползите с Вашия лекар преди да започнете да приемате Антидепреса. ' ';3Бременните жени не трябва да приемат Антидепреса, както и майките не трябва да кърмят бебетата си, докато вземат това лекарство.Общото състояние на Вашето новородено бебе може да бъде засегнато от употребата на тази група лекарства (антидепресанти).Поради тази причина НЕ трябва да приемате Антидепреса, особено в последните три месеца на бременността.

Ефекти върху способността за шофиране и работа с машини:

Не се наблюдава определена зависимост между приема на Антидепреса и извършването на ежедневни дейности. Трябва да сте внимателни при шофиране, работа с машини, или извършване на дейности, за които е необходима повишена бдителност.

Приемане на други лекарствени средства:

Моля уведомете Вашия лекар, ако приемате някои от следните лекарствени средства:

• Фенотиазини (например Хлорпромазин, Тиоридазин и Флуфеназин);

• Трициклични антидепресанти (имипрамин) и седативни лекарства (например Диазепам, Хлордиазепоксид и Оксазепам) - потискат функцията на тромбоцитите и увеличават риска от абнормно кървене.

• Аспирин, и нестероидни противовъзпалителни лекарства (индометацин, диклофенак) - леко увеличен риск от абнормно кървене.

• Литий, и други нестероидни противовъзпалителни лекарствени продукти от групата на триптофан (които понякога се предписват на пациенти с депресия или пациенти, склонни към манийни разстройства). Ако се появят висока температура и внезапни потрепвания на мускулите, ако се почувствате възбуден и объркан, трябва да потърсите Вашия лекар незабавно.

• Селегилин (селективен МАО-инхибитор, използван за лечение на Паркинсонова болест); дозата на селегилин не трябва да надвишава 10 mg/ден

• Метопролол (използван при високо кръвно налягане и/или сърдечни заболявания); нивата на метопролол в кръвта се повишават, но не са регистрирани признаци на увеличен ефект или увеличени нежелани реакции.

• Суматриптан и подобни лекарства (използван за лечение на мигрена); риск от нежелани реакции; ако се появят някакви необичайни симптоми при приема на тази комбинация трябва да се видите с Вашия лекар

• Симетидин, когато се използва във високи дози (използван за лечение на стомашна язва); нивата на Антидепреса в кръвта могат да се повишат, но не е регистрирано увеличение на нежеланите реакции.

• Кетоконазол (използван за лечение на инфекции, причинени от гъбички);

• Жълт кантарион (Hypericum perforatum) - могат да възникнат взаимодействия между Антидепреса и този билков продукт, които биха засилили появата на нежелани лекарствени реакции.Не е препоръчително да приемате Антидепреса в комбинация с алкохол. Осведомете Вашия лекуващ лекар за всички лекарства, които приемате или сте приемали наскоро, включително и тези, отпускани без рецепта.3. Как да приемате Антидепреса?Следвайте указанията на Вашия лекуващ лекар. Винаги се консултирайте с фармацевт,ако имате въпроси или неясноти относно приемането на лекарствения продукт Таблетките не трябва да се дъвчат, а да се приемат цели, с малко вода.

Дозировка и начин на приложение

Възрастни

Антидепреса трябва да се прилага перорално като еднократна дневна доза от 20 mg до 60 mg дневно, приемана сутрин или вечер. Лечение на паническо разстройствоПрез първата седмица се препоръчва еднократна дневна доза от 10 mg, която след това да бъде увеличена на 20 mg дневно. Дозата може да бъде допълнително увеличена до максимално 60 mg/ден в зависимост от индивидуалния терапевтичен отговор на пациента.

Пациенти в напреднала възраст (>65 години)

При пациенти в напреднала възраст обичайната дозата е между 20 и 40 mg дневно.

Приложение при деца:

Не се препоръчва приемането на Антидепреса.

Пациенти с намалена чернодробна функция:

Обичайната доза е не повече от 30 mg дневно.

Пациенти с намалена бъбречна функция:

При пациенти с лека до умерена степен на бъбречна недостатъчност не се налага корекция на дозата.Всички гореспоменати дозировки са само препоръчителни, вашият лекар може да Ви предпише доза, различна от описаните, особено ако приемате Антидепреса за първи път.

 

Ако забравите да вземете дозата Антидепреса:

Ако забравите да вземете Антидепреса, не се притеснявайте! Не приемайте пропуснатите таблетки - вземете следващата доза в определеното за нея време и се върнете към предписаният Ви дозов режим.

Прочетете още свързани теми от Здраве и красота
заболявания: ХепатитИмето на болестта хепатит идва от гръцките думи хепар – червен и итис - възпаление. Макар всеобщото мнение много причини за хепатита или възпалението на черния дроб, те може да са вирусни, паразитни, наркотични, алкохолния и дори неспецифични.
здравна информация: Деца срещу цигарения димЗа шестнадесети пореден път Националният център по обществено здраве и анализи, съвместно с италианската Национална асоциация за борба с раковите заболявания, организира международен конкурс за детска рисунка "Не на цигарите".
здравна информация: Откриха най-простите микроби – вероятен източник на живота на ЗемятаУчени са открили най-простия микроорганизъм, който се явява източник на биологичния живот на Зевята и в цялата Вселена.
полезни храни: Черен шоколад? Задължително!Той има ред хранителни вещества, които помага за организма да действа добре. Пълен е с фибри, желязо, магнезий, манган, цинк, калий и други. Няма наситени мастни киселини и в повечето случаи съдържа много малко количество захар, така чe внимавайте какъв натурален шоколад избирате в магазина.
 
Мнения
Автор: Аптеки Оптима
От дата: 15/01/2011 09:01
Какво е Вашето мнение за "АНТИДЕПРЕСА ТАБЛЕТКИ 20 МГ. Х 30/ЧАЙКАФАРМ/"?
уеб дизайн: Visign Studio - Jump into the web!