Аптеки оптима - здраве и красота!
тел: +359 878 292 513 | apteka@apteka-optima.com
Сигурни плащания с сигурни плащания
apteki optima icon apteki optima icon
BronnleyGroupe BerdouesЦветелина ОодBio FreshAquasourceBiodermaDr. HanssRene FurtererPhyto WaveNuxeNeutrogenaNature's WayMa Provence
СМЕКТА ПУЛВИС Х 1

СМЕКТА ПУЛВИС Х 1

Отстъпката не важи
за продукти в промоция
Количество:
Цена:0.44 лв.
Телефон
за поръчка
+359 878 292 513
Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа
3/5
10 гласували
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за всяка поръчка над 100 лв. виж повече
България - само за Русе
от 0 до 20 лв над 20 лв
1.90 лв.Безплатна доставка

България
от 0 до 100 лв над 100 лв
4.30 лв.Безплатна доставка

Международна нормална
от 0 до 10000 лв
35.15 лв.

Доставката се извършва със Speedy. При заявка за друга курерска фирма от страна на клиента, клиентът заплаща сумата според ценовата листа на съответната куриерска фирма, независимо от стойността на поръчката му.

Извършваме доставка и с Еконт Експрес econt express, като цената е 3.99лв. - 7лв според вида на доставката.

Подробна информация Как да пазарувам?
Вижте още продукти от:

СМЕКТА ПУЛВИС


ЛЕКАРСТВЕНА ФОРМА

Прах за перорална суспензия в сашета. Лекарственият продукт е леко кремав до светло бежов прах с лека напомняща на портокал миризма при приготвяне на суспензията.

КЛИНИЧНИ ДАННИ

Терапевтични показания

Симптоматично лечение на болкови симптоми, свързани със заболявания на хранопровода, стомаха, дуоденума и на дебелото черво. Лечение на остра и хронична диария при деца. (включително кърмачета) и възрастни. За специалните предупреждения и мерки при употреба виж раздел 4.4. Лечението не изключва нуждата от рехидратация, когато се изисква. Обемът на рехидрата и начинът на въвеждане (перорално или интравенозно) се адаптира към възрастта и състоянието на пациента и тежестта на диарията.

ДОЗИРОВКА и начин на приложение.

Лечение на остра диария.

При кърмачета и деца:

Под 1 година: 2 сашета дневно в продължение на 3 дни и след това по 1 саше дневно.

Над 1 година: 4 сашета дневно в продължение на 3 дни и след това по 2 сашета дневно.

При възрастни:

Препоръчаната дневна доза е 6 сашета дневно

• Лечение при други показания.

При деца:

- под 1 година: 1 пликче дневно

- между 1 и 2 години: 1 до 2 пликчета дневно

- над 2 години: 2 до 3 пликчета дневно

При възрастни:

Средно по три сашета дневно.

Начин на приложение:

Съдържанието на сашето трябва да се суспендира непосредствено преди употреба. Препоръчва се приемането на диосмектит да става след ядене при пациенти с езофагит и между ядене при другите показания.

При кърмачета и деца

Съдържанието на пликчето може да се разтвори в биберон или бутилка с 50 ml вода и да се дава през деня или да се смеси добре с полутечна храна: каша, задушени плодове, зеленчуково пюре и бебешка храна.

При възрастни:

Средно 3 пликчета дневно се разтварят в половин чаша вода.

Противопоказания

Свръхчувствителност към диосмектит или към някое от веществата в лекарствения продукт.

За препоръчване е да се прилага:

- след хранене при езофагит

- между храненията при другите показания

Специални предупреждения и предпазни мерки при употреба

Специални предупреждения

Налагат се когато с диосмектит се лекуват пациенти с предистория на тежък хроничен запек. При деца лечението на акутна диария с диосмектит трябва да се провежда в комбинация с предварителна орална рехидратираща терапия (пер ос), за да се избегне дехидратацията. При възрастни рехидратираща терапия не е необходима, освен в специални случаи. Продължителността на оралната или интравенозна рехидратираща терапия трябва да бъде съобразена с характера (тежестта) на заболяването, възрастта на пациента, а също така и с клиничната история на заболяването.

Предпазни мерки при употреба

Смекта не трябва да се взима от пациенти с редки наследствени проблеми като непоносимост към фруктоза, лоша резорбция на глюкоза и галактоза или недостатъчност на комплексния ензим захароза-изомалтоза.

4.5 Взаимодействие с други лекарствени продукти и други форми на взаимодействие. Тъй като абсорбиращите свойства на този продукт могат да повлияят скоростта и/или нивото на абсорбция на други вещества, препоръчва се да не се прилагат други лекарства едновременно със Смекта.

Бременност и кърмене

Смекта може да се приема по време бременност и кърмене, тъй като остава химически непроменена и не се резорбира.

Ефекти върху способността за шофиране и работа с машини

Няма влияние върху способността за шофиране и работа с машини. 

Нежелани лекарствени реакции

Съобщава се за много редки случаи на развитие или влошаване на запек. Лечението е продължило след намаляване на дозата.

Нежеланите ефекти, наблюдавани при клиничните изследвания, са били винаги незначителни и краткотрайни, касаещи гастроинтестиналния тракт. Установената честота е както следва:Рядко (>1/1,000 до <1/100): периоди на запек, облекчени след индивидуални промени в режима на терапията

Допълнителна информация от постмаркетинговото проучване показва: Много рядко (неизвестна честота): свръхчувствителност, включваща уртикария, пруритус или ангиоедем.

Предозиране

Предозирането може да доведе до тежък запек. 

ФАРМАКОЛОГИЧНИ СВОЙСТВА

Фармакодинамични свойства

Фармакотерапевтична група: Антидиарични адсорбенти АТС А07ВС05Поради листната си структура и висок вискозитет Смекта притежава мощно свойство за обвиване на лигавицата на стомашно-чревния тракт.Чрез взаимодействие с гликопротеините на слузта Смекта повишава резистентността на лигавичния гел в отговор на агресивни агенти. Чрез действието си върху лигавичната бариера на стомашно-чревния тракт и поради високия свързващ капацитет Смекта защитава стомашно-чревната лигавица. Смекта е прозрачна за рентгеновите лъчи, не оцветява фекалиите и в обичайни дози не променя физиологичното време на чревния пасаж.

Резултатите от обединените данни от две клинични рандомизирани двойно слепи изследвания, включващи 602 пациента на възраст от 1 до 36 месеца с остра профузна диария. Пациентите са приемали Smecta или плацебо в комбинация с орално приети рехидратиращи соли. Резултатите са показали значително намаление на отделените изпражнения през първите 72 часа. Средните стойности (стандартно отклонение) са 94.5 (74.4) g/kg в групата приела диосмектит срещу 104.1 (94.2) g/kg в плацебо групата (р=0.0016). В субпопулацията (п= 91) - ротавирус позитивни, стойностите са 124.3 (98.3) в групата приела диосмектит срещу 186.8 (147.2) в плацебо групата (р = 0.0005). В клинично рандомизирано двойно сляпо изследване, включващо 329 възрастни пациенти с остра профузна диария пациентите са приемали Smecta или плацебо. Резулатите са показали значително намаление на продължителността на диарията за групата приела диосмектит медиана 54 часа (4 -167) срещу медиана 69 часа (2-165 часа) в плацебо групата (р < 0.03).

Фармакокинетични свойства

Като следствие от химичната си структура диосмекит не се резорбира, нито се метаболизира.

Предклинични данни за безопасност

 Токсикологични изследвания при различни видове животни са показали, че няма никакви признаци за системна или локална токсичност на диосмектит върху гастроинтестиналния тракт.

ФАРМАЦЕВТИЧНИ ДАННИ

Списък на помощните вещества

Глюкоза монохидрат, захарин натрий, захароза, ванилoв вкус*, портокалов вкус**

* Състав на ванилoвия вкус:

Малтодекстрин, захароза, глицерил триацетат (Е1518), силициев диоксид (Е551), етилов алкохол, соев лецитин (Е322), аромат на ванилия.

*Състав на портокаловия вкус:

Малтодекстрин, захароза, акациев клей, моно- и диацетилов естер на винената киселина и моно и диглицериди на маслените киселини(Е472е), силициев диоксид(Е551), портокалово масло.

Несъвместимости

Не са известни.

 Срок на годност

3 години.

 Специални условия на съхранение

Няма специални условия за съхранение.

Данни за опаковката

Сашета (хартия Kraft, алуминиево фолио/РЕ), съдържащи 3,760 g прах за перорална суспензия. Картонени опаковки с 30 и 60 сашета.

Специфични предпазни мерки при изхвърляне на използван лекарствен продукт или отпадъчни материали от него.

Преди да се изхвърли съдържанието на сашето трябва да се разбърка с вода и да се излее.

Прочетете още свързани теми от Здраве и красота
предизвикателство: Понижете кръвното налягане без лекарстваВисокото кръвно налягане е много често срещано болестно състояние, особено в по-напреднала възраст. За съжаление, за да се понижи до нормални стойности, трябва да се пият ежедневно лекарства, които да го контролират. Има обаче естествени начини, с които можете да редуцирате високите стойности на кръвното налягане. Преди да пробвате някой от тях обаче задължително се консултирайте с кардиолог, особено ако стойностите ви са доста високи.
предизвикателство: 5 идеи как да подобрите храносмилането сиАко често имате газове, подуване на корема, лош дъх и киселини, значи че имате проблеми с храносмилането. Така организмът не може да получи всички важни хранителни вещества от храната, която консумирате. Ако проблемът не бъде решен, той може да се усложни и да се появят постоянно боледуване, липса на енергия, запек, наднормено тегло и язва.
билки: Майорана за добро храносмиланеМайораната намира приложение като билка, подправка и съставка в парфюмерията. Сушената майорана е широко използвана в Германия за производството на колбаси, защото съдържащите се в нея етерично масло и феноли имат консервиращо действие върху съставките на храната.
билки: Млечен бодил за детоксикация на черния дробМлечният бодил, Silybum marianum, е растение, което е широко разпространено в Южна Европа. Известен е с името името средиземноморски бодил и магарешки бодил. Освен като билка може да се употребява и като декоративно растение.
 
Мнения
Автор: Аптеки Оптима
От дата: 15/01/2011 09:01
Какво е Вашето мнение за "СМЕКТА ПУЛВИС Х 1"?
уеб дизайн: Visign Studio - Jump into the web!