Аптеки оптима - здраве и красота!
тел: +359 878 292 513 | apteka@apteka-optima.com
Сигурни плащания с сигурни плащания
apteki optima icon apteki optima icon
RefanEurovitalBio FreshCarrotenDr. HanssSvrEveline CosmeticsForever FriendsNatural FactorsMa ProvenceRevive Snails ExtractАлинHaya Labs
АКИНЕТОН АМПУЛИ  5 МГ. /МЛ. 1 МЛ. Х 5

АКИНЕТОН АМПУЛИ 5 МГ. /МЛ. 1 МЛ. Х 5

Цена:6.80 лв.
Продуктът се отпуска с рецепта и не може да бъде закупен онлайн
Телефон
за поръчка
+359 878 292 513
Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа
3/5
10 гласували
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за всяка поръчка над 100 лв. виж повече
България - само за Русе
от 0 до 20 лв над 20 лв
1.90 лв.Безплатна доставка

България
от 0 до 100 лв над 100 лв
4.30 лв.Безплатна доставка

Международна нормална
от 0 до 10000 лв
35.15 лв.

Доставката се извършва със Speedy. При заявка за друга курерска фирма от страна на клиента, клиентът заплаща сумата според ценовата листа на съответната куриерска фирма, независимо от стойността на поръчката му.

Извършваме доставка и с Еконт Експрес econt express, като цената е 3.99лв. - 7лв според вида на доставката.

Подробна информация Как да пазарувам?
Акинетон

Състав

Активно вещество: Biperiden lactat Инжекционен разтвор

1 ml инжекционен разтвор съдържа: 5 мг бипериен лактат.

Други съставни части: натриев лактат, вода за инжекции.

 

Показания

Паркинсонов синром, особено мускулна ригиност и треперене; двигателни нарушения, предизвикани от определени централнодействащи медикаменти (невролептици) и други медикаменти с подобен ефект като езикови, гълтателни и поглени крампи, двигателно безпокойство и паркинсоноподобни оплаквания; други екстрапирамидни двигателни нарушения като напр. засягащи цялото тяло респ. засягащи отделни части на тялото моторни нарушения; особени нарушения на протичането на двигателния процес в областта на главата, крампи на клепача или еластична крива шия, никотиново отравяне или натравяне от органични фосфорни съединения.

 

Противопоказания

Akineton® не трябва да се употребява при пациенти, които страдат от нелекувано повишено вътреочно налягане, от механични стеснения на стомашно-чревния тракт или разширение на дебелото черво.

Akineton® трябва да се прилага с повишено внимание при увеличение на простатната жлеза, както и при заболявания, които могат да доведат до опасно покачване на съречната честота. Липсват доказателства за особен тератогенен риск у нероденото дете при приложение на Akineton®.

Препоръчва се въздържание от приложението му по време на бременността; особено през първите три месеца, поради липсата на достатъчно опит.

Антихолинергичните средства могат да потиснат образуването и отелянето на майчиното мляко. В това отношение за Akineton® липсват данни. Активното вещество на Akineton® преминава в майчиното мляко, поради което могат да бъдат достигнати концентрации аналогични на тези в плазмата на майката. Затова по правило в тези случаи трябва да се прекрати кърменето.

 

Нежелани лекарствени реакции

Нежелани лекарствени реакции настъпват особено в началото на терапията и при твърде бързо покачване на дозата. Освен при тежкостепенни усложнения трябва да се избягва внезапното прекъсване на терапията поради опасност от превалиране на противоположната регулация.

По-възрастните пациенти, особено тези с органични мозъчни изменения от съдов или старчески вид, могат често да проявят повишена чувствителност спрямо субстанцията още при терапевтични дози. Като централно-нервни нежелани лекарствени реакции се наблюдават уморяемост, световъртеж и замаяност, а предимно при по-високи дози-безпокойство, обърканост, понякога паметови нарушения и ряко илюзорни възприятия. Наблюдавана е и злоупотреба с бипериден. Този ефект може да се свърже понякога с повишаване на настроението.

Според резултати от експерименти на животни, централнодействащите антихолинергични средства като Akineton® могат да доведат до повишена гърчова готовност. Това трябва да се има предвид при съответна предиспозиция.

Периферни нежелани реакции са сухота в устата, зрителни нарушения, намалена потна секреция и покачване или спадане на съречната честота.

В редки случаи може да се стигне до нарушения в изпразването на пикочния мехур, особено при пациенти с увеличение на простатната жлеза; много по рядко до задръжка на урината

Наблюдавани са единични кожни алергични реакции и моторни нарушения предизвикани от бипериден.

 

 

Влияние върху способността за шофиране и работа с машини

Централнонервните и периферни нежелани реакции, особено в комбинация с други централнодействащи медикаменти, холинергика или алкохол, могат да доведат до намаляване на способността за шофиране и работа с машини.

 

 

Взаимодействие с други лекарствени средства

Комбинацията с други антихолинергични медикаменти като психофармака, антиалергични медикаменти, антипаркинсонови средства и спазмолитични медикаменти, могат да доведате до засилване на централните и периферни нежелани реакции.

При едновременна употреба на хинидин може да се стигне до засилване на антихолинергичните действия.

Едновременната употреба на бипериден и леводопа може да доведе до засилване на моторните нарушения. Късните дискинезии предизвикани от продължителна терапия с невролептици могат да бъдат засилени от бипериден. Независимо от това, понякога паркинсоновите симптоми при късни дискинезии са толкова утежнени, че антихолинергичната терапия остава необходима.При употреба на бипериден може да се увеличи ефекта на алкохола.

Действието на метоклопрамид отслабва при терапия с бипериден.

 

 

Дозировка и начин на приложение

Терапията с Akineton® се започва постепенно, дозата е зависима от желания ефект и от нежеланите реакции.Опитът с Akineton® при деца е ограничен и се простира на първо място върху приложението при медикаментозно предизвикани двигателни нарушения (напр. от невролептици или метоклопрамид и аналогични съединения).

При по-възрастни пациенти, особено тези с предхождащо органично мозъчно увреждане е необхоимо внимателно дозиране.

 

Ако не е назначено друго важат следните ориентировачни дозировки:

Паркинсонов синром: За начална терапия в тежки случаи могат да се инжектират 10-20 мг (=2-4 мл), разпределени на единични дози, интрамускулно или бавно интравенозно. За продължителна употребасе препоръчват Akineton® 2 mg, таблетки, респ. Akineton® 4 mg, таблетки с контролирано освобождаване.

Медикаментозно зависими и други екстрапирамидни симптоми: За постигане на бърз терапевтичен ефект могат да се инжектират при възрастни 2,5-5 мг (= 0,5-1 мл) като единична доза интрамускулно или бавно интравенозно. При необходимост същата доза може да се инжектира още един път след 30 минути. Максималната дневна дозировка е 10-20 мг (= 2-4 мл).

При деца до 1 година могат да се инжектират 1 мг (= 0,2 мл), до 6 години 2 мг {= 0,4 мл) и до 10 години 3 мг (= 0,6 мл). При необходимост същата доза може да се инжектира още веднъж след 30 минути.

Никотиниво отравяне: Наред с другите обичайни мерки 5-10 мг (= 1-2 мл) интрамускулно, в застрашаващи случаи 5 мг (= 1 мл) интравенозно.

Отравяне с органични фосфорни съединения: Akineton® се дозира индивиуално; според вида на отравянето - многократно по 1 ампула до отшумяване на признаците на отравяне.

 

 

Срок на годност

Akineton® не трябва да се употребява след изтичане срока на годност. Лекарствени средства да се съхраняват на място, недостъпно за деца

Прочетете още свързани теми от Здраве и красота
предизвикателство: Справете се с настинките с натурални средстваЗа съжаление на повечето хора лятото свърши и дойде есента, заедно с по-студеното време и настинките. Надали има човек, който през студените месеци поне веднъж да не се е разболял от настинка. Съществуват много лекарствени медикаменти, с които бързо ще се излекувате от простудното заболяване, обаче както е известно, няма напълно безвредно лекарство. Ето защо ви предлагаме няколко естествени средства за лекуване на обикновените настинки и техните симптоми.
здравна информация: Здравната каса поема едва 10 000 лева за безкръвно лечение на мозъчни аневризмиПрез тази година НЗОК ще заплаща 10 000 лева при пациенти, които имат мозъчни аневризми. При тях лечението е без алтернатива и е животоспасяващо. Мозъчният аневризъм представлява слаби места в място в мозъка познато като кръга на Уилис и когато артериите, които получава кръв както и храна на мозъка може да се получат места и кръвта да изтече и да навлезе в други тъкани.
заболявания: Синдром на ХашимотоСиндром на Хашимото, Thyreoiditis lymphomatosa chronica Hashimoto, е автоимунно заболяване на щитовидната жлеза. От болестта могат да страдат хора от различни възрасти, но най-често се развива при жени между 30 и 50 годишна възраст. Лечение досега не е открито и затова пациентът трябва да приема до края на живота си лекарства, с които да се подържа нормалната функция на щитовидната жлеза.
полезни съвети: Митове и факти за водатаВероятно вече ви е омръзнало да слушате колко важно е да пиете достатъчно вода, но тя е в основата на живота на нашата планета и не трябва да бъде пренебрегвана. Често лекарите повтарят, че трябва да пиете по 8 чашки вода на ден, но дневната нужда варира от възрастта, активността и теглото на индивида. Освен това храната, особено плодовете и зеленчуковите храни, съдържат в големи дози вода, която поемате.
 
Мнения
Автор: Аптеки Оптима
От дата: 15/01/2011 09:01
Какво е Вашето мнение за "АКИНЕТОН АМПУЛИ 5 МГ. /МЛ. 1 МЛ. Х 5"?
уеб дизайн: Visign Studio - Jump into the web!