Аптеки оптима - здраве и красота!
+359 878 292 513 | apteka@apteka-optima.com
Сигурни плащания с сигурни плащания
apteki optima icon apteki optima icon
Haya LabsEos UsaLieracBiodermaKentPhytoHimalaya DragUnimed PharmaЕвелин 29Piz BuinNutergiaVita FocusMiriamquevedo
МОВАЛИС АМПУЛИ 15 МГ 1.5 МЛ  Х 5

МОВАЛИС АМПУЛИ 15 МГ 1.5 МЛ Х 5

Цена:6.60 лв.
Продуктът се отпуска с рецепта и не може да бъде закупен онлайн
Телефон
за поръчка
+359 878 292 513
Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа
3/5
10 гласували
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за всяка поръчка над 100 лв. виж повече
България - само за Русе
от 0 до 20 лв над 20 лв
1.90 лв.Безплатна доставка

България
от 0 до 100 лв над 100 лв
4.99 лв.Безплатна доставка

Международна нормална
от 0 до 10000 лв
37.99 лв.

Подробна информация Как да пазарувам?
Вижте още продукти от:

МОВАЛИС 


Мовалис е лекарство отпускащо се по лекарско предписание. Мовалис е има противовъзпалителни свойства. Мовалис се използва за лекуването на артрит.

1. Какво представлява MOVALIS инжекционен разтвор 15 mg/1,5 ml и за какво се използва

Лекарственият продукт представлява инжекционен разтвор в ампули, съдържащи 1.5 ml (съществуват опаковки, съдържащи 5 или 10 ампули).MOVALIS е нестероидно противовъзпалително средство, подходящо за употреба при възрастни и юноши над 15 годишна възраст.

Movalis ампули са показани за начално и краткотрайно симптоматично лечение на:

- ревматоиден артрит; протичащ с болки остеоартрит; (артроза, дегенеративно ставно заболяване)

- анкилозиращ спондилит (болест на Бехтерев).

2. Преди да вземете MOVALIS инжекционен разтвор 15 mg/1,5 ml

He трябва да взимате MOVALIS в следните случаи:

- бременност;

- кърмене;

- при свръхчувствителност към мелоксикам или някое от помощните вещества в продукта. Възможна е кръстосана чувствителност към ацетилсалицилова киселина (аспирин) и други нестероидни противовъзпалителни средства /НСПВС/;

- MOVALIS не трябва да бъде прилаган при пациенти с изявени симптоми на астма, назални полипи, ангиоедем или уртикария, след прием на ацетилсалицилова киселина (аспирин) или други НСПВС.

Продуктът не се прилага също и при:

- остра пептична язва;

- тежка чернодробна недостатъчност;

- тежка бъбречна недостатъчност без диализа;

съществуващо стомашно-чревно кървене, скорошно мозъчно-съдово кървене или други нарушения свързани с кървене;

- тежка неконтролирана сърдечна недостатъчност;;

- деца и юноши под 15 годишна възраст;

- кървене, независимо от какъв тип;

- заболявания на кръвта (противопоказанието е свързано с интра-мускулния начин на приложение);

- пациенти, подложени на лечение с антикоагуланти.

При жените, които имат затруднения да забременеят или провеждат изследвания за стерилитет трябва да се прекрати употребата на meloxicam.Този продукт се прилага само по лекарско предписание и под лекарско наблюдение.Продуктът съществува и в други лекарствени форми, които могат да бъдат по-подходящи за Вашия случай.

MOVAUS трябва да се прилага с особено внимание в следните случаи:

Преди да започнете лечението с MOVALIS, информирайте Вашия лекар ако страдате от:

- храносмилателни нарушения (езофагит, гастрит, язва на стомаха или дванадесетопръстника);

- сърдечна недостатъчност или високо кръвно налягане;

- сърдечно, чернодробно или бъбречно заболяване;

- лечение с диуретици (отводняващи средства), АСЕ инхибитори, ангиотензин II рецепторни антагонисти (лекарствени продукти за понижаване на кръвното налягане) или скорошна операция;

- прекарана астма: в някои случаи е възможна проява на алергични реакции към аспирин или други средства от групата на НСПВС (към които принадлежи и MOVALIS).

Наложително е да прекъснете лечението и да се свържете незабавно с вашия лекар в следните случаи:

- При стомашно-чревно кървене (кървене от устата или в изпражненията, черно оцветяване на изпражненията)Признаци, подсказващи свръхчувствителност към това лекарство и по-точно, астматичен пристъп, внезапно подуване на лицето или гърлото, поява на мехури (Вж. възможни нежелани лекарствени реакции) В никакъв случай не трябва да превишавате препоръчителната максимална дневна доза.

Бременност и кърмене:

Този лекарствен продукт не се препоръчва за употреба по време на бременност. Употребата му по време на кърмене трябва да се избягва.Консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употреба на лекарствени продукти по време на бременност или кърмене.

Шофиране и работа с машини:

Употребата на този лекарствен продукт може да предизвика замаяност, сънливост и много рядко зрителни нарушения.

Употреба на други лекарствени продукти:

Моля информирайте Вашия лекар или фармацевт ако взимате или доскоро сте взимали други лекарствени продукти, дори и такива, отпускани без лекарско предписание. Особено важно е да информирате Вашия лекар ако взимате перорални антикоагуланти (противосъсирващи лекарствени продукти), други нестероидни противовъзпалителни средства, високи дози аспирин, хепарин (прилаган инжекционно), литий, високи дози метотрексат, тиклопидин, противозачатъчни средства, отводняващи средства, лекарствени продукти за понижаване на кръвното налягане, холестирамин, циклоспорин, перорални антидиабетни средства.

3. Как да взимате MOVALIS инжекционен разтвор 15 mg/1,5 ml

Една ампула дневно.В никакъв случай не превишавайте дозата от 15 mg дневно.Максимално допустимата дневна доза MOVALIS при пациенти с тежка бъбречна недостатъчност, подложени на хемодиализа, не трябва да надвишава 7,5 mg.Ако смятате че, ефектът на MOVALIS е прекалено силен или прекалено слаб, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт

Начин на приложение: интрамускулно

Разтворът трябва да бъде инжектиран веднага след напълване на спринцовката. Разтворът трябва да се инжектира дълбоко интрамускулно в горната задна част на седалището, като се спазват асептични условия. В случай, че се налага повторно приложение, препоръчва се смяна на лява и дясна страна.Преди инжектиране, важно е да се провери дали върхът на иглата не е в кръвоносен съд.Инжектирането трябва да се прекъсне при поява на сериозна болка по време манипулацията.При наличие на протеза на ханша, инжектирането трябва да се направи от другата страна.MOVALIS ампули не трябва да се прилагат интравенозно.Поради съществуващата вероятност от несъвместимост, Movalis ампули не трябва да се смесва с други лекарствени продукти в една и съща спринцовка.Продължителността на лечението не трябва да превишава 2-3 дни. След това лечението може да се продължи с другите лекарствени форми мелоксикам,(таблетки или супозитории).

Ако вземете по-висока доза MOVALIS инжекционен разтвор 15 mg/1,5 ml, отколкото трябва, незабавно се консултирайте с Вашия лекар или фармацевт.Ако забравите да вземете дозата MOVALIS инжекционен разтвор 15 mg/1,5 ml, в никакъв случай не удвоявайте дозата за да наваксате пропуснатата.

4. Възможни нежелани лекарствени реакции

Както всички лекарствени продукти, MOVALIS инжекционен разтвор 15 mg/1,5 ml също може да предизвика нежелани лекарствени реакции.

Стомашно-чревни:

По-често от 1%: диспепсия (нарушение на храносмилането), гадене, повръщане, коремна болка, запек, метеоризъм (издуване на корема), диария.Между 0,1 и 1%: преходни нарушения в параметрите на чернодробната функция, оригване, езофагит (възпаление на хранопровода), язва на стомаха или дванадесетопръстника, скрити или макроскопски установими стомашно-чревни кръвотечения.По-малко от 0,1%: гастроинтестинална перфорация, колит, хепатит, гастрит.Стомашно-чревното кръвотечение, язва или перфорация е възможно да бъдат фатални.

Кръв и кръвотворни органи:

По-често от 1 %: анемия.Между 0,1 и 1 %: промени в броя на кръвните клетки, включително в диференциалното броене на белите кръвни клетки, левкопения (намаляване броя на белите кръвни клетки) и тромбоцитопения (намаляване броя на кръвните плочици). Едновременното приложение на потенциално миелотоксични лекарства, особено метотрексат може да се окаже предразполагащ фактор за възникване на цитопения.

Кожни

По-често от 1 %: пруритус (сърбеж по кожата или лигавиците), кожни обриви.Между 0,1 и 1 %: стоматит (възпаление на лигавицата на устната кухина), уртикария(копривна треска).По-малко от 0,1 %: фоточувствителност.В много редки случаи е възможно развитието на булозни реакции, мултиформена еритема, синдром на Steven Johnson, токсична епидермална некролиза. (Тежки кожни реакции (обриви) с образуване на мехури, които могат да се разпространят по цялото тяло).

Дихателна система:

По-често от 0,1 %: поява на астма при индивиди, алергични към аспирин или други НСПВС.Централна нервна система:По-често от 1 %: замаяност, главоболие.Между 0,1 и 1 %: световъртеж, бучене в ушите, сънливост.По-малко от 0,1 %: чувство на обърканост и дезориентация, изменение на настроението.

Сърдечни-съдови:

По-често от 1 %: едем (оток).Между 0,1 и 1 %: повишено кръвно налягане, сърцебиене, зачервяване;

Пикочополови:

Между 0,1 и 1 %: ненормални параметри на бъбречната функция (повишен серумниякреатинин и/или серумната урея).По-малко от 0,1 %: остра бъбречна недостатъчност.

Зрителни нарушения:

По-малко от 0,1 %: конюнктивит, нарушения в зрението, включително замъглено зрение. Реакиии на свръхчувствителност (алергични реакции):По-малко от 0,1 %: ангиоедем (внезапно подуване на лицето или гърлото) и реакции на свръхчувствителност от бърз тип, включително анафилактоидни/анафилактични реакции (вид алергична реакция от бърз тип).

Реакиии на мястото на приложение (инжектиране): По-често от 1 %: оток на мястото на инжектиране. Между 0,1 и 1 %: болка на мястото на инжектиране.

5. Съхранение на MOVALIS инжекционен разтвор 15 mg/1,5 ml

Да се пази от светлина.Да се съхранява при температура не по-висока от 30°С. Да се съхранява на места, недостъпни за деца.

Опаковка:

Ампули 15 mg/1.5 ml

Срок на годност:

Срокът на годност на MOVALIS инжекционен разтвор 15 mg/1,5 ml е 60 месеца. Продуктът да не се прилага след изтичане на датата, означена върху опаковката

 
Мнения
Автор: Аптеки Оптима
От дата: 15/01/2011 09:01
Какво е Вашето мнение за "МОВАЛИС АМПУЛИ 15 МГ 1.5 МЛ Х 5"?
Прочетете още свързани теми от Здраве и красота
здравна информация: Търсят нова здравна схема, която да реши проблема с недостига на направленияОт години съществува сериозен проблем с лимитирания брой медицински направления, които се дават на пациенти от личния им лекар. Според последни данни за поредна година се оказва, че направленията за изследвания и рентген са изчерпани.
здравна информация: Риби – здравен хороскоп за 2016 годинаПредставители на зодия Риби, трябва да бъдат най-внимателни по време на шофиране и пътувания, тъй като има вероятност за инциденти, получаване на наранявания по време на злополука.
предизвикателство: 4 причини имуннатa ви система да не работи добреПонякога не само чести инфекции и вируси могат да срина имунната ни система, но също така и начинът ни на живот. За да е в добра форма имунната система и да разчитаме да ни пази подобаващо трябва да се грижим за нея.
предизвикателство: 10 причини да не спите добре – част втораГледането на новини ли на сериал стимулира психиката ви, а синята светлина от екрана кара мозъка да си мисли, че е на дневна светлина. По този начин мелатонинът, хормонът в мозъка, които разбира, че е тъмно и ни приспива не действа и ние не можем да заспим.
уеб дизайн: Visign Studio - Jump into the web!