Аптеки оптима - здраве и красота!
тел: +359 878 292 513 | apteka@apteka-optima.com
Сигурни плащания с сигурни плащания
apteki optima icon apteki optima icon
CatalysisRene FurtererUriageArganycaTopicremGalenicLieracPhyto WaveLa RocheGeo NutritionVichyJamiesonАлин
Лидокаин 1 % 10 МЛ х 5

Лидокаин 1 % 10 МЛ х 5

Отстъпката не важи
за продукти в промоция
Цена:10.70 лв.
Продуктът се отпуска с рецепта и не може да бъде закупен онлайн
Телефон
за поръчка
+359 878 292 513
Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа
3/5
10 гласували
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за всяка поръчка над 100 лв. виж повече
България - само за Русе
от 0 до 20 лв над 20 лв
1.90 лв.Безплатна доставка

България
от 0 до 100 лв над 100 лв
4.30 лв.Безплатна доставка

Международна нормална
от 0 до 10000 лв
35.15 лв.

Доставката се извършва със Speedy. При заявка за друга курерска фирма от страна на клиента, клиентът заплаща сумата според ценовата листа на съответната куриерска фирма, независимо от стойността на поръчката му.

Извършваме доставка и с Еконт Експрес econt express, като цената е 3.99лв. - 7лв според вида на доставката.

Подробна информация Как да пазарувам?
Вижте още продукти от:

Описание

Лидокаин под формата на инжекционен разтвор е синтетичен локален анестетик с бърз и продължителен обезболяващ ефект, като същевременно се употребява и при нарушения на ритъма на сърцето.

Приложение

В кои случаи се прилага продукта?

Лидокаин се прилага като локален анестетик и при нарушения на ритъма на сърцето.

Локален анестетик

Прилага се при локална инфилтрационна анестезия, регионална интравенозна анестезия, проводна, епидурална и спинална анестезия в хирургията, стоматологията, урологията, кардиологията, офталмологията, оториноларингологията и при различни инвазивни инструментални изследвания.При нарушения на ритъма на сърцето

Лидокаин се прилага при лечението на камерните аритмии, особено на тези съпровождащи острия инфаркт на сърцето,интоксикация с дигиталисови продукти, хирургични интервенции на/, сърцето.

Дозировка и начин на приложение

Дозировката и продължителността на лечението се определя от лекуващия лекар в зависимост от тежестта на заболяването и поносимостта към продукта.

Локален анестетик

При инфилтративна анестезия при възрастни пациенти се използва 0,25% разтвор на лидокаин в обем не по -голям от 1000ml или 0,5% разтвор до 500 гш.Ефектьт продължава от 1 до 2 ч. При регионална интравенозна анестезия се използва лидокаин 0,5%, като общата доза на лидокаин не бива да надвишава 40 ml. Методът осигурява много добра сетивна и моторна блокада и не бива да надвишава 90;imhh. продължителност.

- За предизвикване на про водна анестезия с продължитеност от 2 до 4 ч. се прилагат 25 до 50 ml - 0,5% разтвор на лидокаин, а за блокада - 50 до 100 ml 0,5% разтвор.1 За удължаване на местният анестешчен ефект към 10 ml лидокаинов разтвор се добавя адреналин А :200 000.

В стоматологичната практика се използват 2% концентрации на лидокаин, чиито ефект продължава 1 до 2,5 ч.

За получаване на епидурална анестезия лидокаина се използва в концентрация 1,5-2% .Действието му започва след 15-20 мин., ефикасна анестезия настъпва а рамките на 30 мин и продължава от 1 До2ч.За получаване на спинална анестезия дозировката на лидокаина е до 2 ml 5% хипербарен лидокаин (100 mg) или 3 ml 2% изобарен (60 mg). Действието настъпва бързо, в рамките на 5 мин., продължителността е по-кратка- от 30 до 120 мин.

Антиаритмично средство

Лидокаин може да се прилага интрамускулно или интравенозно, но най-често се използва интравенозното приложение. Дозата за интрамускулно приложение е 4-5 mg/kg телесно тегло /250-350mg/.

При интравенозно въвеждане лидокаин първоначално се инжектира струйно в"'доза 1-2 mg/kg телесно тегло със скорост приблизително 20 до' 50 mg^min, като след 20-40 минути ее инжектира половината от първоначалната доза.

Друг препоръчван начин на венознондозиране е  първоначално инжектиране на 1,5 mg/kg телесно тегло, последвана от 0,8 mg/kg на 8-минутни интервали /3 дози/. При пациентите със сърдечна недостатъчност дозите се редуцират с около 50%. Когато липсва ефект от първоначално инжектираната доза, на 5-минутни интервали може да се инжектират струйно венозно до две дози от lmg/kg. При необходимост от повече от една струйно венозно приложена доза за постигане на терапевтичен ефект, нарушенията на сърдечния ритъм се повлияват само при по-високи плазмени концентрации на лидокаин и за задържането им може да бъде необходима по-висока поддържаща доза. При пациентите, нуждаещи се само от еднократно струйно венозно инжектиране на лидокаин, вероятно ще бъде необходима поддържаща инфузия от 30 mikrogr/kg/min, докато изискващите две или три дози може да се нуждаят от инфузия на 40-50 mikrogr/kg/min.

Възможно е насищащите дози да се приложат и под формата на бърза инфузия, като за поддържане на ефективна концентрация се използва венозно вливане с постоянна скорост.При пациенти с неусложнен миокарден инфаркт поддържащата инфузия със скорост 1-4 mg/mm води до получаване на равновесни плазмени нива от 1 до 5 mur ml, но итази скорост трябва да бъде редуцирана при сърдечна недостатъчност или шок поради съпътстващото намаляване на чернодробния кръвоток.

Специални указания при предозиране

Какво да се предприеме, ако Лидокаин е приложен в много високи дози (умишлено или погрешно предозиране)?

При предозиране на. Лидокаин се наблюдават спадане на кръвното ° налягане, дихателни смущения, гърчове, : нарушена проводимост на сърцето. В тези случаи вливането на Лидокаин се спира, инхалира се кислород, прилага се сърдечно-съдова и дихателна реанимация, инжектират се интравенозно барбитурати.

Взаимодействия

Кога продукта трябва да се прилага с повишено внимание?

Нежелателно е прилагането на Лидокаин при:

- високостепенна застойна сърдечна недостатъчност;

- нарушения на чернодробните функции и тежки чернодробни заболявания, особено в случаите при които е нарушен чернодробния кръвоток;

- тежки бъбречни заболявания и нарушения на бъбречната функция;

- състояния на шок;

- непълен сърдечен блок или синусова брадикардия (намаляване на сърдечната честота);

- Волф-Паркинсън-Уайт синдром (заболяване, свързано с ритъмно нарушение на сърцето);

- новородени, поради опасност от живото-застрашаващи нежелани ефекти, в това число продължителен гърч.

Установена е кръстосана свръхчувствителност с други анестетици от амиден тип.Използването на продукта при лица над 65 годишна възраст изисква редуциране със средно 1/2 на дозата и скоростта на инфузията. Намаляване на дозата от този порядък изискват и болните в шок, със застойна сърдечна и чернодробна недостатъчност.

Специални предупреждения

Да не се прилага при бременни, тъй като Лидокаин и метаболитите му преминават през плацентата и при новородените може да се наблюдава депресия на централната нервна система и намаляване на сърдечната честота.В някои случаи може да п

редизвика намаляване на кръвното налягане и сънливост, поради което трябва да се избягва шофиране и работа с машини до отзвучаване действието на продукта

Лекарствени взаимодействия

Какви други лекарства повлияват действието на Лидокаин?

С оглед оптимизиране на лечението с продукта е необходимо да се вземат под внимание следните лекарствени взаимодействия на Лидокаин

-при едновременно използване с други антиаритмични средства се засилва ефекта на Лидокаин; - може да се наблюдава потискане на сърдечната функция при едновременно приложение на Лидокаин с противогърчови продукти и хидантоин;

- повишаване действието на Лидокаин и риск от токсични ефекти могат да се наблюдават при едновременно приложение с бета-адренергични блокерй (пропранолол, атенолол и др.);

- при високи дози и особено в случаите на интравенозно приложение на Лидокаин с невро-мускулни блокери е налице взаимно засилване ефектите натези лекарства.

Адреналин, приложен едновременно .с Лидокаин води до удължаване на локалната анестезия, най-вероятно в резултат на спазъм на съдовете на мястото на приложението, предизвикан от адреналин.В хода на лечението с Лидокаин е възможно повишаване на плазмените нива на креатин фосфокиназата, особено в случаите на интрамускулно приложение.Трябва да информирате Вашия лекуващ лекар в случай на каквото и да било съпътстващо лечение с други лекарства, с оглед да бъде избегнато евентуално взаимодействие между тях.

Противопоказания

В кои случаи не трябва да се прилага?

Продуктът не трябва да се прилага при свръхчувствителност към лидокаин или някое от помощните вещества; синдром на Адамс-Sтокс; сърдечен блок (високостепенен предсърдно-камерен, вътрекамерен и синусово-предсърден блок).

Странични ефекти

Какви нежелани реакции могат да настъпят при прилагането на Лидокаин?

Тежестта и честотата на поява на нежелани лекарствени реакции от страна на Лидокаин показва изразена доза и възрастова (над 65 години) зависимост. Нежеланите ефекти на сърдечно-съдовата система при лечение с терапевтични дочи не см чести и обикновено се наблюдават при болни с нарушена камерна функция.

Нарушения в сърдечната проводимост като правило се наблюдават много рядко.Високите концентрации на лидокаин в кръвта често се придружават с понижение на кръвното налягане, нарушения на ритъма на сърцето, сърдечен блок или сърдечен арест и дихателна недостатъчност. При терапевтични концентрации в кръвта или стойности незначително надвишаващи тези (1,5 - 6 мкг/мл) могат да се наблюдават безсъние и безпокойство, замайване, сънливост, емоционални нарушения, нарушение на зрението. Описани са, макар и рядко гърчове, настъпващи при по-високи концентрации на лидокаинв кръвта.По време на спинална и епидурална анестезия поради симпатикова блокада може да се наблюдава спадане на кръвното налягане и дихателна недостатъчност. При приложението на Лидокаин за местна анестезия съществува възможност от привикване към него. Когато по време на апликация на местния атестетик се получи остра болка, последната е сигнал за интраневронално въвеждане на анестетика, което може да доведе до необратими увреждания на нерва. За всички нежелани лекарствени реакции, включително и неописани в листовката, пациентът трябва незабавно да съобщи на своя лекуващ лекар.

Инструкции за съхранение

В оригинална опаковка на сухо и защитено от светлина място при температура под 25° С

Прочетете още свързани теми от Здраве и красота
полезни съвети: 10 начина да облекчим болките от възпаленото гърлоБолките в гърлото могат да са първият знак за настинка, грип, последица от напрежение на гласните струни или аларма за нещо, много по-сериозно, като стрептокок на гърлото.
полезни съвети: Хитринки срещу натъртванияЛедовете и снеговете са условия, които създават рискове от падане, фрактури и натъртване. Ако фрактурите са сериозни трябва незабавно да се обадите на лекар, но ако сте жертва на неприятно натъртване, можете да се справите с него с няколко стъпки. Не трябва да пропускате заздравяването на раните и ако забележите подуване, кървене, силна болка или температура, както и ако натъртванията не отшумяват, обърнете се към лекар.
здравна информация: Здравен хороскоп за 2017 година – Зодия Рак2017 година за Вас, Раци, е време за успокоение и сериозен поглед върху здравословното си състояние – да се погрижите за физическата си форма, да намерите правилните храни, да отстраните вредните навици. Вече не можете да разчитате само на случайността, а трябва да предприемете мерки, които ще дадат положително отражение върху здравето ви в дългосрочен план. Не забравяйте да се погрижите и за вашите домашни любимци.
зелено: Комбинацията мед и канела – прави чудеса с нашето тялоБолест на сърцето: всекидневна закуска с мед и канела понижава нивата на холестерол в артериите и предпазва от инфаркт, както и от повторен сърдечен удар. Редовната употреба на мед и канела подобрява дишането и укрепва сърдечния мускул. Освен това влияе благоприятно върху паметта и концентрацията.
 
Мнения
Автор: Аптеки Оптима
От дата: 15/01/2011 09:01
Какво е Вашето мнение за "Лидокаин 1 % 10 МЛ х 5"?
уеб дизайн: Visign Studio - Jump into the web!