Аптеки оптима - здраве и красота!
тел: +359 878 292 513 | apteka@apteka-optima.com
Сигурни плащания с сигурни плащания
apteki optima icon apteki optima icon
Dr. FörsterArganycaMustelaНия-Милва ЕоодVita HerbVictoria's SecretLeocremaCarrotenBronsonNatur ProductSupplement SpotDelaromАлин
МЕЛОКС ТАБЛЕТКИ 15 МГ Х 10

МЕЛОКС ТАБЛЕТКИ 15 МГ Х 10

Цена:4.80 лв.
Продуктът се отпуска с рецепта и не може да бъде закупен онлайн
Телефон
за поръчка
+359 878 292 513
Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа
3/5
10 гласували
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за всяка поръчка над 100 лв. виж повече
България - само за Русе
от 0 до 20 лв над 20 лв
1.90 лв.Безплатна доставка

България
от 0 до 100 лв над 100 лв
4.30 лв.Безплатна доставка

Международна нормална
от 0 до 10000 лв
35.15 лв.

Доставката се извършва със Speedy. При заявка за друга курерска фирма от страна на клиента, клиентът заплаща сумата според ценовата листа на съответната куриерска фирма, независимо от стойността на поръчката му.

Извършваме доставка и с Еконт Експрес econt express, като цената е 3.99лв. - 7лв според вида на доставката.

Подробна информация Как да пазарувам?
Вижте още продукти от:

МЕЛОКС 


Мелокс таблетки е лекарство отпускащо се по лекарско предписание. Мелокс съдържа мелоксикам. Мелокс се разпространява под формата на таблетки.

1. КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ ЗА ПРОДУКТА

Наименованието на вашия лекарствен продукт е Melox (Мелокс) и таблетките съдържат meloxicam като лекарствено вещество. Таблетките Меюх са налични в две концентрации: таблетки съдържащи 7.5mg meloxicam и таблетки, съдържащи 15mg meloxicam.

Двете концентрации съдържат като помощни вещества натриев цитрат, лактоза, микрокристална целулоза, повидон, кросповидон, силициев диоксид и магнезиев стеарат.

Таблетките Меюх са кръгли и със светло жълт цвят. Концентрацията на таблетките, които имате са написани и на блистера, и на вторичната опаковка на продукта. Таблетките с концентрация 7.5mg са налични в опаковки с 30 броя таблетки. Таблетките с концентрация 15mg са налични в опаковки с 20 броя таблетки.

Притежател на разрешението за употраба и производител е

Medochemie Ltd, р.о box 51409, Limassol, CY-3505, Cyprus.

Meloxicam принадлежи към групата лекарствени продукти, наречени нестероидни противовъзпалителни средства. Тези продукти се използват за лечение на възпаление и болка в ставите и мускулите, при възрастни и деца над 12 години.

Таблетките Меюх са за краткотрайно лечение на обострен остеоартрит (артроза, дегенеративно ставно заболяване) и за продължително лечение на ревматоиден артрит и анкилозиращ спондилит (т.нар. Болест на Бехтерев). Вашият лекар ще Ви каже за какво ще бъдете лекуван

2. ПРЕДИ ЗАПОЧВАНЕ НА ЛЕЧЕНИЕ С MELOX

Не вземайте Меюх, ако някога сте имали обрив, зачервена, сърбяща кожа, подуване на лицето или затруднено дишане (алергична реакция) след прием на други нестероидни противовъзпалителни средства или някое от помощните вещества на тази таблетка (те са изредени по-горе).Не вземайте Меюх, ако сте бременна или имате намерение да забременеете, поради обратимо потискане на фертилитета, характерно за всички НСПВС.

Преди започване на лечение с Меюх кажете на вашия лекар, в случай че някое от следните се отнася за вас:

• Бременна сте или планирате да забременеете

• Кърмите

• Алергични сте към аспирин

• Вие сте асматик, който трудно диша при прием на нестероидни противовъзпалителни средства

• Имате или някога сте имали стомашна или дуоденална язва

• Имате или някога сте имали езофагит (възпаление на хранопровода) или гастрит (възпаление на стомаха)

• Имате нарушения в кръвосъсирването или някога сте преживели стомашночревен или мозъчен кръвоизлив

• Имате сериозно чернодробно или бъбречно заболяване или сърдечна недостатъчност

• Вие сте на възраст под 12 години

Важно е да кажете на лекаря си, ако вземате някое от следните лекарства:

• Други болкоуспокояващи или противовъзпалителни, включително aspirin

• Лекарствени продукти, намаляващи кръвосъсирването, като хепарин или варфарин

• Диуретици

• Лекарствени продукти за лечение на хипертония

• Литий

• Циклоспорин

• Метотрексат

• Лекарствени продукти за лечение на диабет (противодиабетни лекарствени продукти)

Най-добре е да кажете на лекаря си за всеки друг лекарствен продукт, който вземате. Не забравяйте тези, които купувате без рецепта.Ако сте жена, която има вътрематочно контрацептивно средство (спирала), кажете на лекаря си.

3. КАК ДА ВЗЕМАТЕ MELOX

Дозата и продължителността на лечение зависи от типа и тежестта на вашето заболяване. Дозовата схема по-долу е ореиентировъчна. Ако имате някакви въпроси питайте вашия лекар или фармацевт.Обичайната препоръчителна доза е една таблетка Меюх от 7.5mg или 15mg веднъж дневно. Не вземайте повече от 15mg meloxicam дневно. Препоръчително е да вземате таблетката с храна. Поглъщайте таблетката цяла с вода.

Обострен остеоатрит: 7.5mg / дневно, ако е необходимо дозата може да бъде повишена до \5mgJ дневно.

Ревматоиден артрит: 15mg / дневно. В зависимост от повлияването, дозата може да бъде намалена до 7.5mg / дневно.

При пациенти с повишен риск от нежелани лекарствени реакции, лечението се започва с доза 7.5mg/ дневно.

При пациенти на диализа с тежка бъбречна недостатъчност, дозата не трябва да надвишава 7.5mg / дневно.

Юноши: Максималната дневна доза, която се препоръчва е 0.25 mg/kg т.т.

По време на лечението, способността Ви за шофиране или работа с машини може да бъде повлияна, ако имате някои нежелани лекарствени реакции като световъртеж или главоболие.

Ако пропуснете да вземете доза, приемете я когато си спомните. След това продължете както преди. Ако е наближило времето за следващата доза, вземете нея и забравете пропусната. Не вземайте две дози едновремено.

Ако случайно сте взели твърде много таблетки, веднага се свържете с вашия лекар-или фармацевт. Ако това не е възможно, идете веднага в най-близката болница.

Винаги вземайте кутийката от лекарството с вас, за да знаят във болницата какво сте взели.

4. СЛЕД ЛЕЧЕНЕ С MELOX

Подобно на всички лекарствени продукти, някои хора понякога имат нежелани реакции от MELOX. Те се наричат странични ефекти.

Ако се прояви някой от долните симптоми, спрете приема на лекарствения продукт и се обадете веднага на лекаря си:

• Затруднено дишане или подуване около устните, очите и лицето

Ако почувствате някой от долните симптоми се обадете на лекаря:

• Пептична язва, стомашночревно кървене или перфорация (ще изпитате силна болка в стомаха и промяна в цвета на изпражненията). Рядко са съобщавани гастрит и колит.Изброените по-горе нежелани лекарствени реакции са редки.

Най-честите нежелани лекарствени реакции, които можете да имате по време на лечение с MELOX са:

• Лошо храносмилане, гадене или повръщане, болка в корема, запек, газове, диария, възпаление или язви в устата или хранопровода

• Задръжка на течности (обикновено причинява подуване на глезените или краката)

• Топли вълни или сърцебиене, повишено кръвно налягане

• Главоболие, световъртеж, тинитус (шум в ушите)

• Сънливост, обърканост, изменение в настроението

• Промяна във броя на кръвните клетки - анемия, левкопения, тромбоцитопения

• Сърбеж, обриви

Meloxicam може да Ви направи по-чувствителни към слънчева светлина. Избягвайте да се излагате на слънце по време на лечението си, тъй като можете да изживеете тежки изгаряния. В много редки случаи е възможно развитие на булозни реакции, мултиформен еритем, синдром на Stevens-Johnson, токсична епидермална некролиза (тежки реакции с образуване на мехури, които могат да се разпространят по цялото тяло).

По време на лечението Ви с meloxicam, вашият лекар може да поиска някои кръвни тестове, за да провери дали сте увреден. Много е важно да следвате инструкциите му. Може да се наложи да намалите приеманата доза.

Не се притеснявайте от този списък с нежелани лекарствени реакции, Вие можете да нямате никоя от тях. Ако те продължат много време, или са тежки, или Ви тревожат, кажете на вашия лекар или фармацевт.

Ако имате някакви други нежелани реакции, които смятате за свързани с Melox, кажете на вашия лекар или фармацевт.

5. КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ ВАШЕТО ЛЕКАРСТВО

Съхранявайте Меюх на сухо място, защитено от светлина, под 25°С.

Пазете го, където деца не могат да го видят или достигнат.

Съхранявайте го в оригиналната опаковка.

Не използвайте таблетките след изтичане на срока на годност. Той е на опаковката. Има го също на всеки блистер с таблетки.

6. ДРУГА ИНФОРМАЦИЯ

Пълната информация за Меюх не е в тази листовка. Ако искате да знаете повече или имате някакви въпроси, попитайте вашия лекар или фармацевт.

Можете също да се свържете с Medochemie ltd, (Limassol, Cyprus) на телефон 25-86760

Прочетете още свързани теми от Здраве и красота
здравна информация: Водолей – здравен хороскоп за 2016 годинаПосрещането на дори малки здравословни проблеми в точното време през тази година, е изключително важно за представителите на знака на Водолея. Върху знака влияят движенията на планетите в Осми дом и това води до създаване на здравни смущения.
здравна информация: Безплатен хранителен режим за онкоболните на 17-ти и 24-ти юни в МБАЛ „Софиямед”За съжаление раковите заболявания са едни от най-коварните. Доста често щом се появят симптомите, ракът вече е в напреднал стадий. Затова трябва да сме внимателни, без да се вманиачваме.
предизвикателство: 10 лека за болното гърло – част втораНе са празни приказките, които ви приканват към чаша чай, когато гърлото ви напомни за себе си, не само по този начин ще хидратирате организма си, но и ще облекчите болката, дори чаят да не е билков и е направен от зелени или черни листа, те са източник на антиоксиданти, с което помагат на имунната система да се преборят с инфекцията.
здравна информация: Овен – здравен хороскоп за 2016 годинаВлиянието на планетата Марс ще бъде очевидно, що се отнася до дейността на зодия Овен до месец Април. През 2016 година, овните ще бъдат изпълнени с жизненост и интересите ви ще засягат всички области на дейност. Вашата енергия ще ви помогне да преодолеете всички здравни проблеми без затруднения.
 
Мнения
Автор: Аптеки Оптима
От дата: 15/01/2011 09:01
Какво е Вашето мнение за "МЕЛОКС ТАБЛЕТКИ 15 МГ Х 10"?
уеб дизайн: Visign Studio - Jump into the web!