Аптеки оптима - здраве и красота!
+359 878 292 513 | apteka@apteka-optima.com
Сигурни плащания с сигурни плащания
apteki optima icon apteki optima icon
Couleur CaramelSupplement SpotAdermaVitabioticsAveneCatalysisEwopharmaJamiesonPierre FabreBarleans OrganicExfoliacPurelogicolJohnson & Johnson
ТЕОТАРД ТАБЛЕТКИ 300 МГ Х 50

ТЕОТАРД ТАБЛЕТКИ 300 МГ Х 50

Цена:3.09 лв.
Продуктът се отпуска с рецепта и не може да бъде закупен онлайн
Телефон
за поръчка
+359 878 292 513
Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа
3/5
10 гласували
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за всяка поръчка над 100 лв. виж повече
България - само за Русе
от 0 до 20 лв над 20 лв
1.90 лв.Безплатна доставка

България
от 0 до 100 лв над 100 лв
5.49 лв.Безплатна доставка

Международна нормална
от 0 до 10000 лв
37.99 лв.

Подробна информация Как да пазарувам?
Вижте още продукти от:

ТЕОТАРД ТАБЛЕТКИ


КАКВО ДЕЙСТВИЕ ПРИТЕЖАВА ТЕОТАРД?

Активно-действащото вещество в таблетката теофилин притежава изразено бронходилатиращо действие (разширява стеснените от болестния процес бронхи). Терапевтичното действие продължава около 12 часа след приемането на еднократната доза от 300 mg. Механизмът на действието се обуславя от способността на теофилин да отпуска гладката мускулатура на бронхите чрез прякото влияние върху нея.

ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА ТЕОТАРД?

Теотард се прилага като бронхоразширяващо средство при лечение на бронхиална астма, ХОББ (хронична обструктивна белодробна болест), хроничен обструктивен бронхит и белодробен емфизем.

КОГА НЕ ТРЯБВА ДА СЕ УПОТРЕБЯВА ТЕОТАРД?

Лекарственият продукт не трябва да се назначава в следните случаи Данни за свръхчувствителност (алергия) към лекарственото вещество или някое от помощните вещества;

Данни за непоносимост към други подобни лекарства, съдържащи метилксантини, като кофеин, аминофилин (новфилин);

Пациенти с активна язва на стомаха или двенадестопръстника;

Пациенти с епилепсия (данни за гърчове);

Пациенти с глаукома (повишено вътреочно налягане);

Деца до 3 годшшна възраст.

При наличие на някои от изброените или други заболявания, не включени тук, консултирайте се с лекуващия лекар преди да започнете да приемате лекарството!

ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ И ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ

Теотард трябва да се приема с внимание в следните случаи:

Не се препоръчва назначаването на Теотард при деца под 9 год. възраст поради затруднения за правилно дозиране на предлаганата дозова форма. С особено внимание трябва да се прилага при пациенти със сърдечно-съдови заболявания (с нарушения на сърдечния ритъм, стенокардия, сърдечна недостатъчност, хипертонична болест).

Теотард трябва да се прилага внимателно и под лекарско наблюдение при пациенти с ендокринни нарушения (повишена функция на щитовидната жлеза), при пациенти с чернодробни и бъбречни заболявания и с язвена болест на стомаха или дуоденума.. Необходимо е да се има предвид, че тютюнопушенето може да окаже влияние върху терапевтичното действие на лекарството. Трябва да съобщите на лекуващия лекар за това, тъй като е възможно да бъде променена дозировката на лекарството в този случай!

Бременност и кърмене

Уведомете Вашия лекар, ако сте бременна или планирате да забременеете. Преди да вземете някакво лекарство по време на бременност, непременно се посъветвайте с лекуващия си лекар.Употребата на лекарството в първото тримесечие и последните седмици от бременността може да става само при сериозни медицински показания за това. Поради възможността лекарството да окаже влияние върху кърмачето, не се препоръчва неговата употреба по време на кърмене.

Ефекти върху шофиране и работа с машини

Теотард не оказва негативно влияние върху способността за шофиране и работа с машини.

КАКВИ ЛЕКАРСТВА МОГАТ ДА ВЗАИМОДЕЙСТВАТ С ТЕОТАРД?

Моля, уведомете лекуващия си лекар за ВСИЧКИ лекарства, които вземате в момента или сте вземали доскоро, независимо дали са предписани от лекар или сте ги купили без рецепта. Това е важно, защото Теотард може да промени активността на някои лекарства или обратно, някои лекарства да променят техните ефекти.

Терапевтичното действие на Теотард може да бъде намалено от следните лекарства: сънотворни (фенобарбитал), лекарства за лечение на гърчове (карбамазепин. фенитоин), за лечение на туберкулоза (рифампицин), антиацидни средства (лекарства за намаляване на повишената стомашна киселинност). 

Редица лекарства могат да засилят терапевтичното или токсичното действие на Теотард. Такъв риск съществува при едновременното му приложение със следните лекарства; орални контрацептивни средства (лекарства за предпазване от бременност), макролидни антибиотици (еритромицин, олеандомицин, йозамицин), лекарства за лечение на туберкулоза (изониазид), за лечение на бактериални инфекции (ципрофлоксацин), лекарства за лечение на сърдечно-съдови заболявания (амиодарон, мексилетин, верапамил, пропранолол, пропафенон, дилтиазем), лекарства за лечение на депресии (флувоксамин).

Поради риск от поява на сериозни нежелани реакции не трябва да приемате едновременно с Теотард лекарства, съдържащи ефедрин, изопреналин, адреналин и кофеин

КАК ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМА ТЕОТАРД?

НАЧИН НА ПРИЛОЖЕНИЕ И ДОЗИРОВКА

Дозата и продължителността на лечение се определят от лекуващия Ви лекар. Важно е лекарството да се прилага така, както лекарят Ви го е предписал.

Възрастни и деца с тегло над 45 кг:

Началната дозировка може да бъде 300 mg, разделена на два приема през 12 часа. След тридневно лечение и при добра поносимост дозата може да бъде повишена на 600 mg дневно, разделена на два приема през 12 часа.

Деца с тегло под 45 кг:

Началната доза при деца от 9 до 12 год. е 12-14 mg/ кг тегло дневно, разделена на два приема през 12 часа, максимално до 300 mg дневно. След тридневно лечение и при добра поносимост дозата може да бъде повишена до 20 mg/кг тегло, разделена на два приема през 12 часа,максимално 600 mg дневно.

Предлаганата дозова форма не е подходяща за деца до 9 год.възраст

Таблетите трябва да се приемат след хранене и с достатъчно количество течности.Ако имате чувството, че ефектът на лекарството е много силен или твърде слаб, моля консултирайте се с лекуващия си лекар.

Ако вземете повече таблетки, отколкото трябва

При прием на по-висока от предписаната доза или при поява на описаните долу симптоми, незабавно потърсете медицинска помощ!

Симптоми на предозиране: поява на гърчове, повишаване на телесна температура, нарушения на сърдечната дейност. При деца: повишена възбуда, психични нарушения, повишаване на телесната температура, повръщане, гърчове, ускорена сърдечна дейност, понижаване на кръвното налягане, нарушение на дишането. Лечението на предозирането се провежда само в здравно заведение. Първите мерки включват стомашна промивка и подържането на жизнено-важните центрове

Ако пропуснете поредната доза?

Ако пропуснете една доза, вземете я колкото е възможно по-скоро. Ако почти е станало време за следващата доза, вземете я както обикновено. Не вземайте двойна доза за да компенсирате забравената. Продължете да вземате лекарството, както Ви е предписано.

НЕЖЕЛАНИ ЛЕКАРСТВЕНИ РЕАКЦИИ

Както всички лекарства, Теотард може предизвика нежелани ефекти. Те, обаче, не се наблюдават при всички пациенти, така че Вие можете да не получите никаква реакция.Необходимо е незабавно да информирате лекуващия лекар при поява на следните симптоми: главоболие, безпокойство, възбуда, треперене, нарушения на съня, в много редки случаи - гърчове, предимно при деца.

При поява на следните симптоми е необходимо да направите консултация с лекуващия лекар за евентуална промяна в дозировката: болки под лъжичката, чувство на тежест в коремната област, повръщане, нарушения на сърдечния ритъм (по-често, ускорен пулс), понижение на кръвното налягане.Съобщете на лекуващия лекар за всички други оплаквания, които могат да се появят икоито не са включени в тази информация!

СЪХРАНЕНИЕ

 Лекарството трябва да се съхранява в сухи помещения при температура до 25°С. Съхранявайте лекарството на места недостъпни за деца!/

СРОК НА ГОДНОСТ:

Срокът на годност на лекарството е посочен върху опаковката!

Не употребявайте лекарството след изтичане на посочения върху опаковката срок!

НАЧИН НА ОТПУСКАНЕ

По лекарско предписание

ПРОИЗВОДИТЕЛ

УНИФАРМ АД, София,ул.Тр.Станоев 3.

 
Мнения
Автор: Аптеки Оптима
От дата: 15/01/2011 09:01
Какво е Вашето мнение за "ТЕОТАРД ТАБЛЕТКИ 300 МГ Х 50"?
Прочетете още свързани теми от Здраве и красота
полезни съвети: Да укрепим имунната си системаИмунната ни система изпълнява защитна функция за нашето тяло срещу различни инфекции, микроби и заболявания. Ето защо трябва да полагаме усилия, за да я засилим. Най-добрият период за укрепване на имунитета е лято-есен, защото тези сезони са богати на пресни плодове и зеленчуци, съдържащи в себе си витамини и други полезни елементи.
заболявания: Желязодефицитна анемияЖелязо е микроелемент, който участва в структурата на хемоглобина. Той осигурява транспорта на кислорода към тъканите.
здравна информация: Здравен хороскоп за 2017 година – Зодия ДеваНовата 2017 година ще бъде по-добра в здравословен аспект, в сравнение с отишлата си 2016. Това обаче не означава, че ще се радвате на изключително блестящо здраве през всичките 365 дена. Възможно е през различните периоди от годината, да страдате от различни заболявания.
здравна информация: Два сериозни грипа ще върлуват през студените месециДва са доминиращите грипни щамове през тази зима – "Калифорния", който е вече познатият от години свински грип, и "Виктория", A H3N2.
уеб дизайн: Visign Studio - Jump into the web!