Аптеки оптима - здраве и красота!
тел: +359 878 292 513 | apteka@apteka-optima.com
Сигурни плащания с сигурни плащания
apteki optima icon apteki optima icon
EurovitalVichyНия-Милва ЕоодPhytoBio FreshBronsonRamkopharmHerba MedicaТомил ХербBouroffCatalysisAbo PharmaComplete Pharma
Тайлол 6 + 250 мг / 100 мл

Тайлол 6 + 250 мг / 100 мл

Отстъпката не важи
за продукти в промоция
Количество:
Цена:5.78 лв.
Телефон
за поръчка
+359 878 292 513
Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа
3/5
10 гласували
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за всяка поръчка над 100 лв. виж повече
България - само за Русе
от 0 до 20 лв над 20 лв
1.90 лв.Безплатна доставка

България
от 0 до 100 лв над 100 лв
4.30 лв.Безплатна доставка

Международна нормална
от 0 до 10000 лв
35.15 лв.

Доставката се извършва със Speedy. При заявка за друга курерска фирма от страна на клиента, клиентът заплаща сумата според ценовата листа на съответната куриерска фирма, независимо от стойността на поръчката му.

Извършваме доставка и с Еконт Експрес econt express, като цената е 3.99лв. - 7лв според вида на доставката.

Подробна информация Как да пазарувам?
Вижте още продукти от:

Описание

Съвет при настинка и грип
Ако не прекарвате вечерите навън, заради излизания, няма от какво да се притеснявате. Но ако имате хронична липса на сън, вече трябва да включи вашата аларма за самосъхранение, особено в грипните сезони. Липсата на сън всъщност намалява имунната система, макар сънят да е строго индивидуален за всеки индивид, изследване от 2009 показват, че когато спим по-малко от 7 часа на ден, хващаме настинка много по-често, а това означава поне 7 часа здрав сън, без нощни будения. За повечето от нас, когато си легнем вечер намираме времето да започнем да мислим за всички важни неща в живота, а така ни е трудно да заспим и по този начин на следващата утрин шансът да ни хване вирусно заболяване се увеличава.
 

Paracetamol облекчава болката и понижава високата температура. Неговото болкоуспокояващо действие се осъществява чрез повишаване прага на болката, а температуропонижаващия му ефект се дължи на въздействие върху центъра за регулация на температурата в хипоталамуса (определена част от мозъка).

Приложение

Tylol® 6+ е подходящ за симптоматично лечение на състояния, които се характеризират със слаба до средно силна болка, включително главоболие, невралгия, зъбобол, възпалено гърло, грип. Лекарството се прилага и за понижаване на телесната температура при деца над 6 годишна възраст.

Състав

Всяка доза от 5 ml Tylol® 6+ съдържа 250 mg Paracetamol (Парацетамол).

Помощни вещества: авицел PC 591, карбокси метил натриева целулоза, рафинирана захар,
глицерол, сорбитол, захарин натрий, лимонена киселина, натриев цитрат, нипагин натрий Е
218, нипазол натрий Е 216, портокалова есенция и пречистена вода.
Оцветител:Е 110

Дозировка и начин на приложение

Tylol® 6+ се приема през устата. Tylol® 6+ не се разрежда. Разклаща се преди употреба. Препоръчителната дозировка на Tylol® 6+ е дадена по-долу:

Деца от 6 до 12 години 1-2 мерителни лъжички (5-10 ml) т.е. 250 -500 mg Paracetamol, 4 пъти дневно
Деца над 12 години и възрастни 2-4 мерителни лъжички (10-20 ml) т.е. 500 -1000 mp Paracetamol, 4 пъти дневно
Максималната дневна доза за деца от 6 до 12 години е 2 g Paracetamol. За прецизиране на дозата, деца под 6 години трябва да получават Tylol® суспенсия. Препоръчва се възрастните пациенти да приемат Paracetamol на таблетки, но в случай, че не могат да преглъщат таблетки могат да използват Tylol® 6+.

ПРЕДОЗИРАНЕ

Никога не превишавайте посочената доза. Предозирането на Paracetamol може да доведе до увреждане на черния дроб. Ако смятате, че детето е приело повече от препоръчаната доза, незабавно потърсете лекарска помощ, независимо от факта, че то може да се чувства добре. Най-честите симптоми на предозиране се изразяват с гадене, повръщане и коремни болки.

ЛЕКАРСТВЕНА ФОРМА И ОПАКОВКА

Tylol® 6+ е перорална суспенсия, което може да намерите в шише от 100 ml, в кутията има мерителна лъжичка с вместимост 5 ml.

Взаимодействия

При дози, надвишаващи препоръчаните се потенцира ефекта на продължително прилагани антикоагуланти (противосъсирващи лекарства). Едновременният прием на някои лекарства за лечение на депресия, успокоителни, лекарства за епилепсия, както и големи количества алкохол, увеличава вероятността от поява на нежелани лекарствени реакции, предизвикани от Paracetamol.

Противопоказания

Tyiol® 6+ е противопоказан при пациенти с алергия към Paracetamol или някоя от останалите съставки на продукта и пациенти с тежки чернодробни и бъбречни заболявания.

ВЛИЯНИЕ ВЪРХУ СПОСОБНОСТТА ЗА ШОФИРАНЕ И РАБОТА С МАШИНИ

Няма данни Tylol® 6+ да повлиява способността за шофиране и работас машини.

Странични ефекти

При пациенти с чернодробни, бъбречни, сърдечни и белодробни увреждания и предшестваща анемия, приложението трябва да става под лекарско наблюдение. Препоръчително е приложението при бременни и кърмачки да става под лекарско Paracetamol не трябва да се прилага за повече от 3 дни без лекарска консултация. Чернодробната некроза е дозово зависимо усложнение в случай на предозиране с Paracetamol. 12-48 часа след предозирането могат да се повишат чернодробните ензими и да се удължи протромб и новото време, клинични симтоми могат да липсват в 1-вия до 6-тия ден след предозирането. Paracetamol проявява токсичност в случаи на поглъщане на ексцесивно количество надвишаващо 10 д. Едновременното приложение с други Paracetamol-съдържащи продукти може да доведе до предозиране на Paracetamol и трябва да се избягва.

Бременност и кърмене

Tylol® 6+ е предназначен за приложение при деца над 6 годишна възраст. Въпреки това да се има предвид, че приложението на Paracetamol при бременни и кърмачки трябва да става под лекарски контрол.

В терапевтични дози, обикновено Paracetamol се понася добре. В редки случаи може да предизвика алергични реакции, като например обрив и сърбеж. В редки случай при продължителен прием на по-високи дози може да се наблюдават различни промени в кръвната картина.

КОНСУЛТИРАЙТЕ СЕ С ВАШИЯ ЛЕКАР, АКО ЗАБЕЛЕЖИТЕ НЕЖЕЛАНИ ЛЕКАРСТВЕНИ РЕАКЦИИ.

НАЧИН НА СЪХРАНЕНИЕ

ДА НЕ СЕ УПОТРЕБЯВА СЛЕД ИЗТИЧАНЕ НА СРОКА НА ГОДНОСТ ПОСОЧЕН ВЪРХУ ОПАКОВКАТА
Да се съхранява в оригиналната опаковка.

Да се съхранява на място недостъпно за деца.

Да се съхранява при температура под 25°С.

Да се пази от светлина и влага.

 
Мнения
Автор: Аптеки Оптима
От дата: 15/01/2011 09:01
Какво е Вашето мнение за "Тайлол 6 + 250 мг / 100 мл"?
уеб дизайн: Visign Studio - Jump into the web!