Аптеки оптима - здраве и красота!
+359 878 292 513 | apteka@apteka-optima.com
Сигурни плащания с сигурни плащания
apteki optima icon apteki optima icon
SkincodeDr. HanssBoehringer IRamkopharmMason NaturalAmbrosAsamArganycaAdermaБулгарикусMerz PharmaceuticalsBell HomeopathyVichy
РОВАМЕТ ТАБЛЕТКИ 125 МГ Х 20

РОВАМЕТ ТАБЛЕТКИ 125 МГ Х 20

Отстъпката не важи
за продукти в промоция
Цена:10.75 лв.
Продуктът се отпуска с рецепта и не може да бъде закупен онлайн
Телефон
за поръчка
+359 878 292 513
Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа
3/5
10 гласували
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за всяка поръчка над 100 лв. виж повече
България - само за Русе
от 0 до 20 лв над 20 лв
1.90 лв.Безплатна доставка

България
от 0 до 100 лв над 100 лв
4.30 лв.Безплатна доставка

Международна нормална
от 0 до 10000 лв
35.15 лв.

Доставката се извършва със Speedy. При заявка за друга курерска фирма от страна на клиента, клиентът заплаща сумата според ценовата листа на съответната куриерска фирма, независимо от стойността на поръчката му.

Извършваме доставка и с Еконт Експрес econt express, като цената е 3.99лв. - 7лв според вида на доставката.

Подробна информация Как да пазарувам?
Вижте още продукти от:

РОВАМЕД ТАБЛЕТКИ


1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА РОВАМЕТ И ЗА КАКВО СЕ ПРИЛАГА

Ровамет е комбиниран продукт, който съчетава антибактериалните свойства на макролидите и имидазолите.

Показанията се определят от спектъра на антибактериалната активност и фармакокинетичните характеристики на продукта.

Ровамет се прилага за:

Лечение на остри, хронични или рецидивиращи стоматологични инфекции като:

• Зъбни абсцеси, флегмони, перимаксиларен синуит, перикоронити;

• Гингивити, стоматити;

• Пародонтити;

• Паротидити, субмаксилити.

Профилактика на локални инфекции като постоперативни усложнения в стоматологичната хирургия.

2. КАКВО Е НЕОБХОДИМО ДА ЗНАЕТЕ ПРЕДИ ДА ЗАПОЧНЕТЕ ЛЕЧЕНИЕТО С РОВАМЕТ

Ровамет не се прилага при:

• свръхчувствителност към имидазоли, спирамицин и/или към някое от помощните вещества;

• Деца под б години с оглед лекарствената форма.

При приложението на този лекарствен продукт имайте предвид следното:

При поява на генерализирана еритема (зачервяване на кожата), съчетана с пустулозен обрив (гнойни пъпки) в началото на лечението е признак за развитие на остър генерализиран пустулозен екзантем и лечението трябва да се преустанови веднага:

Приложението на Ровамет при болни със заболявания на централната и периферна нервна система може да влоши състоянието им поради съдържанието на метронидазол. При поява на несигурна походка и световъртеж приемът на продукта трябва да се спре. Има съобщения за гърчове и невропатия (мравучкане на крайниците, загуба на чувствителността) след приложение на Ровамет. При поява на тези симптоми лечението трябва да се прекрати.

При едновременно приемане на Ровамет с алкохол може да се развие антабус реакция - коремни колики, гадене, повръщане, главоболие, зачервяване, ускорена сърдечна дейност.

По време на лечението трябва да се проследява кръвната картина (особено левкоцитите с оглед развитие на левкопения). Възможно е развитие на промени в кръвта при продължително лечение или лечение с високи дози.

При пациенти с известна недостатъчност на глюкозо-б-фосфат -дехидрогеназа може да се развие хемолитична анемия, затова продуктът не се прилага при такива пациенти.

Приложение на Ровамет и прием на храни и напитки

Няма необходимост от специален хранителен режим по време на лечението с този продукт. БременностПреди прием на каквито и да е лекарствени продукти се консултирайте с лекуващия Ви лекар или с фармацевт

Ровамет не се прилага по време на първите три месеца на бременността. През останалата част от бременността прилагането на продукта може да се обсъжда.

Кърмене

Преди прием на каквито и да е лекарствени продукти се консултирайте с лекуващия Ви лекар или с фармацевт Продуктът се отделя в майчиното мляко в количество, подобно на това в кръвта. Ако се налага лечение в периода на кърмене, се препоръчва преустановяване на кърменето за времето на приемане на продукта.

Шофиране и работа с машини

Продуктът не повлиява способността за шофиране и работа с машини, но в отделни случаи могат да са наблюдават световъртеж, обърканост, халюцинации или гърчове и пациентите трябва да бъдат предупредени за това.

Приемане на други лекарства

Моля, информирайте своя лекуващ лекар или фармацевт ако приемате или скоро сте приемали други лекарствени продукти, дори ако те не са Ви били предписани от лекар • По отношение на метронидазолНаблюдавани са и психотични реакции у алкохолици, приемали дисулфирам за лечение на алкохолизма. Затова Ровамет не трябва да се прилага у пациенти, приемали дисулфирам две седмици преди лечението.

Ровамет засилва противосъсирващото действие на варфарин и други кумаринови перорални антикоагуланти като удължава протромбиновото време.

- Едновременният прием с лекарства, които засилват действието на някои чернодробни ензими фенитоин или фенобарбитал, могат да усилят отделянето на Ровамет, в резултат на което кръвните му нива да се понижат.

- Едновременният прием с лекарства, които намаляват активността на тези ензими, като циметидин, може да удължи Z полуживота му и да намали отделянето на метронидазол, което да доведе до реакции от страна на централната нервна система.

Доксициклин взаимодейства с метронидазол като в някои случаи засилва действието му срещу анаероби. Едновременното прилагане на продукта с флуороурацил може да доведе до повишена токсичност на последния поради намаляване на неговото отделяне.

Метринидазол може да имобилизира трепонемите и да доведе до фалшиво позитивиране на теста на Nelson.

• По отношение на спирамицин

Продуктът потиска усвояването на леводопа и карбидопа и намалява плазмените нива на леводопа. В такива случаи се налага повишаване на дозата на последния.

3. КАК СЕ ПРИЛАГА РОВАМЕТ

Винаги приемайте Ровамет според инструкциите на лекуващия лекар!

Пациенти в напреднала възраст

Лечение

Възрастни

Дневната доза е 4-6 таблетки от Ровамет, приети 2-3 пъти дневно по време на хранене (3 000000 до 4 500 000IU спирамицин и 500 до 750 mg метронидазол). При тежки инфекции дозата може да бъде повишена на 8 таблетки дневно.

Деца над 6 години

6-10 години - 2 таблетки дневно (1 500 000 IU спирамицин и 250 mg метронидазол);

10-15 години - 3 таблетки дневно (2 250 000 IU спирамицин и 375 mg метронидазол).

Профилактика на локални инфекции като постоперативни усложнения в стоматологичната хирургия

Възрастни

Обичайна доза 4 до 6 таблетки дневно в 2 или 3 приема по време на хранене.

Деца над 6 години

6-10 години - 2 таблетки дневно (1 500 000 IU спирамицин и 250 mg метронидазол);

10-15 години - 3 таблетки дневно (2 250 000IU спирамицин и 375 mg метронидазол).

Ако имате впечатлението, че ефектът от приложението на Ровамет е по-силен от очаквания или недостатъчен, обърнете се към своя лекар или фармацевт!

Ако сте приели по-голямо количество от лекарството:

При прием на по-висока доза от предписаната веднага се обърнете за помощ към лекар! Няма специфичен антидот за спирамицин и метронидазол. Нарушения от страна на метронидазолСъобщени са случаи на прием на единична доза от 12д. Симптомите са повръщане, несигурност в походката и лека дезориентация.

- От страна на спирамицин

Симптомите са от страна на стомашно-чревния тракт - гадене, повръщане, диария. В някои случаи е наблюдавано удължаване на QT-интервала, което изисква ЕКГ-контрол на пациента. Ако сте пропуснали да приложите Ровамет

Ако сте пропуснали да приемете поредната доза, то приемете пропуснатата час по-скоро, но не я приемайте едновременно със следващата.

4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ

Както всеки друг лекарствен продукт, Ровамет може да предизвика нежелани лекарствени реакции Дължащи са на метронидазол:

- реакции от страна на храносмилателната система - гадене, метален вкус в устата, безапетитие, коремна болка, повръщане, диария, много рядко - обратим панкреатит;

- реакции от страна на кожата и лигавиците - зачервяване, уртикария, вазомоторни нарушения, упорит сърбеж, глосит с усещане на сухота в устата; много рядко едем на Квинке и анафилактичен шок;

- невро-психични реакции - главоболие, световъртеж, дезориентация, промени в походката, конвулсии, халюцинации;

- от страна на кръвта - много рядко неутропения, агранулоцитоза, тромбоцитопения (намален брой бели кръвни клетки и кръвни плочки);

- чернодробни реакции - обратими нарушения на чернодробната функция и холестатична жълтеница;

- други - червеникаво-кафяво оцветяване на урината като резултат от метаболизма на продукта.

 

Дължащи се на спирамицин:

- реакции от страна на храносмилателната система - болки в стомаха, гадене, повръщане, диария и в много редки случаи псевдомембранозен колит;

- кожа и придатъците й - обриви, уртикария, упорит сърбеж, рядко едем на Квинке и анафилаксия, много рядко генерализиран гноен обрив (пустулозен екзантем);

- реакции от страна на ЦНС - редки и преходни мравучкания;

- чернодробни реакции - много рядко промени в стойностите на чернодробните показатели;

- от страна на хемопоезата - изключително рядко хемолитична анемия.

Ако забележите каквито и да е нежелани реакции, които не са отразени в тази листовка, моля съобщете за това на лекуващия лекар или фармацевт.

5. УСЛОВИЯ НА СЪХРАНЕНИЕ

При температура под 25°С.

Да се съхранява на място, недостъпно за деца!

Да не се употребява след срока на годност, указан на опаковката!

Срок на годност: 3 (три) години


Прочетете още свързани теми от Здраве и красота
предизвикателство: Колко важно е pH-то за организма ниКиселинността е за вашите батерии не за вашето тяло. Принципът за умерена алкална среда на тялото го прави по-здраво, а и по този начин ще разрешите проблема със здравословната диета. Когато pH-то на организма е балансирано, кожата е по-еластична и изглежда по-млада. По този начин спите по-дълбок и здравословен сън, имате повече енергия и се разболявате по-рядко от настинки, главоболия и грипни вируси.
полезни храни: Черен шоколад? Задължително!Той има ред хранителни вещества, които помага за организма да действа добре. Пълен е с фибри, желязо, магнезий, манган, цинк, калий и други. Няма наситени мастни киселини и в повечето случаи съдържа много малко количество захар, така чe внимавайте какъв натурален шоколад избирате в магазина.
здравна информация: Скорпион – здравен хороскоп за 2016 годинаХората на средна възраст и възрастните хора, които страдат от високо кръвно налягане и проблеми със сърдечно-съдовата система, трябва да бъдат много внимателни по отношение на здравословното си състояние. Преминаването на Марс през вашия знак може да доведе до влошаване на симптомите.
заболявания: Синдром на придобитата имунна недостатъчностНедостатъчност е състояние, в което имунната система не може да се пребори с инфекциите и болестите, които я атакуват. СПИН е хронично вирусно заболяване на имунната система, което е причинено от човешкия имунодефицитен ретровирус – ХИВ.
 
Мнения
Автор: Аптеки Оптима
От дата: 15/01/2011 09:01
Какво е Вашето мнение за "РОВАМЕТ ТАБЛЕТКИ 125 МГ Х 20"?
уеб дизайн: Visign Studio - Jump into the web!