Аптеки оптима - здраве и красота!
тел: +359 878 292 513 | apteka@apteka-optima.com
Сигурни плащания с сигурни плащания
apteki optima icon apteki optima icon
Victoria's SecretБългарско ПроизводствоMason NaturalЕвелин 29Pierre FabreDr. HanssKloraneAdermaAmbrosBiodermaAquasourceLeocremaMa Provence
ГЛИПЕР ТАБЛЕТКИ 3 МГ Х 30

ГЛИПЕР ТАБЛЕТКИ 3 МГ Х 30

Отстъпката не важи
за продукти в промоция
Цена:4.56 лв.
Продуктът се отпуска с рецепта и не може да бъде закупен онлайн
Телефон
за поръчка
+359 878 292 513
Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа
3/5
10 гласували
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за всяка поръчка над 100 лв. виж повече
България - само за Русе
от 0 до 20 лв над 20 лв
1.90 лв.Безплатна доставка

България
от 0 до 100 лв над 100 лв
4.30 лв.Безплатна доставка

Международна нормална
от 0 до 10000 лв
35.15 лв.

Доставката се извършва със Speedy. При заявка за друга курерска фирма от страна на клиента, клиентът заплаща сумата според ценовата листа на съответната куриерска фирма, независимо от стойността на поръчката му.

Извършваме доставка и с Еконт Експрес econt express, като цената е 3.99лв. - 7лв според вида на доставката.

Подробна информация Как да пазарувам?
Вижте още продукти от:

ГЛИПЕР


Глипер е лекарство отпускащо се по лекарско предписание. Глипер съдържа лактоза. Глипер не се препоръчва за деца.

Какво е Глипер и за какво се използва?

Лекарственото вещество съдържащо се в една таблетка Глипер се нарича glimepiride (глимепирид). Всяка таблетка съдържа съответно 1, 2, 3 или 4 mg glimepiride. Glimepiride стимулира панкреаса Ви да произвежда повече инсулин и също прави организма Ви по-чувствителен към инсулин. Glimepiride може да се използва с или без инсулин.Gliper е показан за лечение на захарен диабет тип II (известен още като 'старчески диабет'), когато диетата, физическата активност и намаляването на теглото не са достатъчни.

Помощните вещества, които се съдържат в Глипер са описани в таблицата представена по-долу:

таблетки 1 mg таблетки 2 mg таблетки 3 mg таблетки 4 mg

Лактоза монохидрат 78,37 mg 156,60 mg 155,70 mg 154,75 mg

Натриево нишесте гликолат 1/70 mg 3,40 mg 3,40 mg 3,40 mg

Червен железен окис 0,03 mg

Жълт железен окис 0,15 0,10 mg

Индиго-кармнн лак 0,05 mg 0,05 mg

Повидон К-30 0,50 mg 1,00 mg 1,00 mg 1,00 mg

таблетки 1 mg таблетки 2 mg таблетки 3 mg таблетки 4 mg

Магнезиев стеарат 0,85 mg 1,70 mg 1,70 mg 1,70 m

Натриево нишестен гликолат 2,55 mg 5,10 mg 5,10 mg 5,10 mg

Таблетите от 1 mg са розови, кръгли, плоски, с делителна черта от едната страна.

Таблетите от 2 mg са зелени, овални, плоски, с делителна черта от едната страна.

Таблетите от 3 mg са бледо жълти, овални, плоски, с делителна черта от едната страна.

Таблетите от 4 mg са сини, овални, плоски, с делителна черта от едната страна.

Кога не трябва да приемате таблетките Глипер?

• Gliper не е подходящ за лечение на пациенти с данни за свръхчувствителност към Glimepiride, други сулфанилурейни продукти или сулфонамиди, или към някоя от помощните съставки (поради риск от реакции на свръхчувствителност).

• Глипер не е подходящ за пациенти с инсулинозависим диабет, кетоацидоза и диабетна кома. Gliper не се препоръчво на бременни или кърмещи жени, тъй като безопасността при тях не е доказана, както и при пациенти с нарушена чернодробна функция, и средна до тежка бъбречно увреждане, също както и при деца.

• Този лекарствен продукт съдържа лактоза и не трябва да се прилага при пациентите с редки вродени заболявания като галактозна непоносимост, лактазна недостатъчност или глюкозо-галактозна малабсорбция.

Преди да приемете Глипер:

• Информирайте Вашия лекар ако имате или сте имали бъбречно заболяване или кетоанидоза.

• Информирайте Вашия лекар ако сте бременна, планирате бременност или кърмите. Ако забременеете по време на лечението с Glimepiride, незабавно уведомете Вашия лекар.

• Преминаването на Глипер в майчиното мляко може да увреди кърмачето, ето защо Глипер не трябва да се приема от кърмачки. Трябва да се премине на инсулиново лечение или напълно да се преустанови кърменето.

• Ако ви предстои хирургическа намеса включително зъбна операция, информирайте Вашия лекар или стоматолог, че вземате Glimepiride.

• В първите седмици на лечението, рискът от хипогликемия може да бъде повишен и се налага изключително внимателно проследяване.

• Факторите, които благоприятстват възникването на хипогликемия включват:

нежелание или (по-често при възрастни болни) невъзможност на пациента за сътрудничествонедохранване, неродовно хранене или пропускане на храненето

несъответствие между физическите усилия и приема на въглехидрати

промени в диетата

консумация на алкохол, особено при пропуснати хранения

увредена бъбречна функция

тежко увреждане на чернодробната функция

• Глипер не се препоръчва за прием от деца.

• Способността за концентрация и реагиране на лекуващите се с Глипер може да бъде нарушена. Това може да представлява опасност в ситуации, при който тези способности са от особено голямо значение, като шофиране и работа с машини. Необходимо е да се консултирате с Вашия лекар относно потенциален индивидуален риск.

• Консултирайте се с Вашия лекар, ако Ви е известно, че страдате от непоносимост към някои захари.

Прием на Глипер с други лекарства, храни и напитки:

• Информирайте Вашия лекар какви лекарства, отпускани с рецепта или без рецепта вземате, особено антибиотици, антикоагуланти (разредители на кръвта) като варфарин, дексаметазон, диуретици (обезводняващи таблетки), естрогени, изониазид (INH), МАО инхибитори (фенелзин и транилщипромин), лекарства за високо кръвно налягане или за сърдечно заболяване, ниацин, перорални противозачатъчни, фенитоин, преггкизолон, пробеницид и витамини.

• Пероралните хипогликемични лекарства, включително Glimepiride се свързват с повишена сърдечносъдова смъртност. Поговорете с Вашия лекар за евентуални рискове, ползи и възможни алтернативи на това лекарство за лечение на Вашето заболяване.

• Както острата, така и хроничната употреба на алкохол, може да потенцират или да отслабят в непредвидима степен понижаващия кръвната захар ефект на Глипер. Затова следва да се избягва приема на алкохол по време на лечение с Глипер.

• Н2-рецепторни антагонисти, бета-блокери, clonidine и reserpine могат да доведат до потенциране или отслабване на ефекта на намаляване на нивата на кръвна захар

Как да се приемаш таблетките Глипер:

Глипер е таблетка, която се приема през устата, обикновено, веднъж дневно. Таблетката трябва да се взема по време на закуска или с първото основно хранене за деня с половин чаша вода. Следвайте внимателно указанията от листовката и попитайте Вашия лекар да Ви обясни всяка част, която не разбирате. Вземайте Глипер точно както Ви е указано. Не вземайте повече, по-малко или пък по-често Glimepiride, отколкото Ви е предписано от Вашия лекар.Продължавайте приема на Глипер, дори да се чувствате добре. Не спирайте приема без да информирате Вашия лекар.Трябва да спазвате всички указания за спазване на диета, които са Ви дадени от Вашия лекар или диетолог. Важно е да съблюдавате здравословен начин на хранене.Обичайната първоначална доза е lmg дневно, но тази доза може да бъде увеличавана от Вашия лекар след всеки 1-2 седмици, в зависимост от Вашия отговор спрямо лечението. Максималната дневна доза е 6 mg.В случай, че пропуснете доза в определеното за това време, вземете пропуснатата доза веднага след като се сетите. Ако ви предстои закуска, вземете дозата със закуската. Ако е наближило времето за следващата доза, прескочете пропусната доза и продължете с нормалната си схема на прием. Не взимайте двойна доза, за да наваксате пропуснатата.

В случай на предозиране се обадете на Вашия лекар. Ако пострадалият е колабирал или не диша, се обадете на Бърза помощ.

4. Възможни нежелани лекарствени реакции

Макар, че нежеланите лекарствени реакции при употреба Глипер не са чести, те все пак се срещат. Ако имате някой от изброените симптоми на хипогликемия (понижена кръвна захар) трябва да приемете храна или течност, съдържащи захар, като твърди бонбони или плодов сок и се обадете на Вашия лекар незабавно.

Симптомите на намалена кръвна захар включват:

• разтреперване

• замайване

• ускорен пулс

• изпотяване или обърканост

• главоболие

• вкочаняване или изтръпване на устата

• слабост

• умора

• бледност

• внезапен глад

• нарушение на зрението, вниманието и др.

Ако имате някой от следните симптоми, веднага се обадете на Вашия лекар.

Симптоми на висока кръвна захар (хипергликемия) включват:

• жажда

• сухота в устата

• умора

• зачервяване

• суха кожа

• често уриниране

• загуба на апетит

• затруднено дишане

В случай на поява на гърчове или загуба на съзнанието е необходимо на пациента да се окаже спешна лекарска помощ.

5. Съхраняване на таблетките Глипер:

- Таблетките слепва да се съхраняват в оригиналната им опаковка, на място, недостъпно за деца, при температура под 25 *С- Да не се използват след изтичане срока на годност, отбелязан върху опаковката.

6. Допълнителна информация

За каквато и да е информация относно лекарствения продукт, моля обърнете се към местния представител на притежателя на разрешението за употреба.

Притежател на разрешението за употреба:

"Чайка фарма-висококачествените лекарства " АД ул. "Н.Й. Вапцаров 1гр. Варна 9000 Българи

Производител:

"Чайка фарма - висококачествените лекарства" АД бул. "Санкт Петербург" 53, гр. Пловдив 4000 България

Прочетете още свързани теми от Здраве и красота
предизвикателство: Съхранявайте храната правилно и здравословноЗнаете колко опасно може да е натравянето с храна и колко лесно могат да попаднат отрови в организма с храната, ако тя не е измита или съхранявана правилно. Експерти в сферата съветват как да избегнете тази опасност.
здравна информация: АлергиитеАлергиите се определят като прекомерна реакция на имунната система в отговор на експозиция на някои чужди вещества. Понякога имунният отговор е преувеличен, туй като някои вещества се възприемат като безвредни при някои организми и не предизвикват алергични реакции при тях.
предизвикателство: 10 лека за болното гърло – част първаБолките в гърлото могат да бъдат знак за започваща настинка,страничен ефект на напрегнати гласни струни и или нещо по-сериозно (като налична бактерия стептококи или стафилококи в гърлото)
 
Мнения
Автор: Аптеки Оптима
От дата: 15/01/2011 09:01
Какво е Вашето мнение за "ГЛИПЕР ТАБЛЕТКИ 3 МГ Х 30"?
уеб дизайн: Visign Studio - Jump into the web!