Аптеки оптима - здраве и красота!
тел: +359 878 292 513 | apteka@apteka-optima.com
Сигурни плащания с сигурни плащания
apteki optima icon apteki optima icon
Pwm GamaNatur ProductJohn FriedaБулгарикусAsamCabana SunYardleyDr. HanssBettina-BartyVitaslimNiveaТомил ХербАрониада
ВАЛТЕНСИН ТАБЛЕТКИ  160 МГ. Х 28

ВАЛТЕНСИН ТАБЛЕТКИ 160 МГ. Х 28

Отстъпката не важи
за продукти в промоция
Цена:7.79 лв.
Продуктът се отпуска с рецепта и не може да бъде закупен онлайн
Телефон
за поръчка
+359 878 292 513
Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа
3/5
10 гласували
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за всяка поръчка над 100 лв. виж повече
България - само за Русе
от 0 до 20 лв над 20 лв
1.90 лв.Безплатна доставка

България
от 0 до 100 лв над 100 лв
4.30 лв.Безплатна доставка

Международна нормална
от 0 до 10000 лв
35.15 лв.

Доставката се извършва със Speedy. При заявка за друга курерска фирма от страна на клиента, клиентът заплаща сумата според ценовата листа на съответната куриерска фирма, независимо от стойността на поръчката му.

Извършваме доставка и с Еконт Експрес econt express, като цената е 3.99лв. - 7лв според вида на доставката.

Подробна информация Как да пазарувам?

 

1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ВАЛТЕНЗИН И ЗА КАКВО СЕ ПРИЛАГА

Валтензин е лекарствен продукт от групата на така наречените ангиотензин П рецепторни блокери. Лечебното му действие се изразява в намаляване на повишеното кръвно налягане, подпомагане лечението на сърдечната недостатъчност и в подобряване на преживяемостта след миокарден инфаркт. Валтензин се използва за лечение на:

• Артериална хипертония (високо артериално налягане).

• В комплексната терапия на сърдечната недостатъчност.

• За подобряване на преживяемостта след инфаркт на миокарда при клинично стабилни пациенти с признаци, симптоми или радиологични данни за левокамерна недостатъчност и/или нарушена левокамерна помпена функция.

 

 

2. КАКВО Е НЕОБХОДИМО ДА ЗНАЕТЕ ПРЕДИ ПРИЛОЖЕНИЕТО НА ВАЛТЕНЗИН

Валтензин не се прилага при:

• алергия към активното или към някое от помощните вещества;

• Бременност;

• Деца.

При приложението на този лекарствен продукт, имайте предвид следното:

Пациенти с хипонатриемия (намалено съдържание на натрий в кръвта) и/или хиповолемия (намален обем на циркулиращата кръв).

При пациенти с изразена хипонатриемия и/или хиповолемия (напр. такава дължаща се на лечение с високи дози диуретици) в редки случаи може да настъпи симптоматична хипотония (ниско артериално налягане). Тя може да се избегне, като се преустанови приемането на диуретици и се коригират хипонатриемията и хиповолемията преди започване на лечението с валсартан. В случай на поява на рязък спад на артериалното налягане е необходимо пациентът да се постави в хоризонтално положение и при нужда да се приложи интравенозно физиологичен разтвор.

 

Стеснение на бъбречната артерия

Въпреки че не са установени значителни промени в бъбречното кръвоснабдяване, в серумния креатинин или в нивото на кръвната урея при приложение на валсартан при пациенти с едностранно или двустранно стеснение на бъбречните артерии, той трябва да се прилага с повишено внимание при такива пациенти, поради възможно влошаване на бъбречната функция, наблюдавано при лечение с други лекарствени продукти (такива повлияващи ренин-ангиотензин-алдостероновата система).

 

Увредена бъбречна функция

Не се налага коригиране на дозата при пациенти с бъбречни увреждания. Поради липса на опит с приложение на валсартан при пациенти с тежка степен на бъбречна недостатъчност (креатининов клирънс <10 ml/min) е препоръчително той да се прилага с повишено внимание.

 

Увредена чернодробна функция

Не се налага коригиране на дозата при пациенти с лека и средностепенна чернодробна недостатъчност. Валсартан се елиминира в непроменен вид основно чрез жлъчката и затова при пациенти с непроходимост на жлъчните пътища се наблюдава понижен клирънс. При тези пациенти валсартан трябва да се прилага с повишено внимание.

 

Сърдечна недостатъчност/След миокарден инфаркт

Приложението на валсартан при пациенти със сърдечна недостатъчност или след миокарден инфаркт, често води до намаляване на артериалното налягане. Обикновено не се налага прекратяване на терапията, заради поради продължително задържащо се ниско артериално налягане, когато се спазват препоръките за дозиране. Необходимо е повишено внимание при започване на лечение на такива болни с валсартан.

Възможни са промени в бъбречната функция на някои предразположени индивиди. При болни с тежка сърдечна недостатъчност, лечението с валсартан може да предизвика намалено отделяне на урина и/или прогресивно покачване на азотните тела в кръвта и рядко остра, бъбречна недостатъчност и/или смърт. Оценката на състоянието на пациентите със сърдечна недостатъчност винаги трябва да включва и оценка на бъбречната функция.

При пациенти със сърдечна недостатъчност е необходимо повишено внимание при комбинираното приложение на валсартан (ангиотензин II рецепторен блокер) с АСЕ-инхибитор и бета-блокер.

 

 

Приложение на Валтензин и прием на храни и напитки:

Няма данни за необходимост от специален хранителен режим или ограничения на определени видове храни и напитки по време на лечението с този продукт.

 

Бременност

Преди прием на каквито и да е лекарствени продукти се консултирайте с лекуващия Ви лекар или с фармацевт. Валсартан е противопоказан по време на бременността. Лекарствените продукти потискащи дейността на ренин-ангиотензин системата могат да предизвикат увреждане и дори смърт на плода, ако се прилагат при бременни жени през второто и третото тримесечие на бременността. При установяване входа на лечението с валсартан е необходимо незабавно прекратяване приема на продукта.

 

Кърмене

Преди прием на каквито и да е лекарствени продукти се консултирайте с лекуващия Ви лекар или с фармацевт. Поради потенциален риск, не се препоръчва употребата на валсартан по време на кърмене. Ако приложението му е наложително, трябва да се преустанови кърменето.

 

Шофиране и работа с машини

В началото на лечението с валсартан при отделни пациенти може да се наблюдава временно поява на отпадналост и световъртеж, което може да повлияе върху способността за шофиране и работа с машини.

 

Важна информация за някои от съставките на Валтензин

Този лекарствен продукт съдържа като помощно вещество лактоза, което го прави неподходящ за пациенти с лактозна непоносимост.

 

 

Приложение на други лекарствени продукти:

Моля, информирайте своя лекуващ лекар или фармагревт, ако приемате или скоро сте приемали други лекарствени продукти, дори ако те не са Ви били предписани от лекар.

Независимо, че валсартан се свързва във висока степен с плазмените протеини, не са установени никакви взаимодействия на това ниво с други молекули с висок афинитет към плазмените протеини като диклофенак, фуроземид и варфарин.

Комбинираното приложение на валсартан с калий-съхраняващи диуретици (напр. спиронолактон, триамтерен, амилорид), калиеви добавки или калий съдържащи заместители на готварската сол може да повиши риска от развитие на хиперкалиемия (високо съдържание на калий в кръвта), както и повишение на серумния креатинин при болни със сърдечна недостатъчност.

Ако едновременното приложение на такива продукти е наложително, то трябва да става внимателно при редовен контрол на плазмения калий. Не са установени клинично значими взаимодействия с циметидин, варфарин, фуроземид, дигоксин, атенолол, индомгтщин, амлодипш, глибенкламид.

 

 

3. КАК СЕ ПРИЕМА ВАЛТЕНЗИН

Винаги прилагайте Валтензин според инструкциите на лекуващия лекар.

По лекарско предписание!

Приема се перорално с достатъчно количество течност, независимо от приема на храна.

 

• Артериална хипертония:

Препоръчителна дневна доза на Валтензин е 80 mg еднократно дневно, независимо от пола и възрастта на пациента. Значим антихипертензивен ефект се проявява в рамките на 2 седмици след началото на лечението, като максимален ефект се наблюдава след 4 седмици. Ако след 4 седмично лечение не се получи задоволителен ефект, дневната доза може да се повиши до 160 mg или да се добави диуретик. Не се налага коригиране на началната дозата при пациенти в напреднала възраст, пациенти с леко и средно по-степен бъбречно увреждане и такива с лека и средностепенна чернодробна недостатъчност, която не е предизвикана от жлъчно заболяване и не се придружава от жлъчен застой. Валтензин може да се прилага в комбинация с други антихипертензивни продукти.

 

• В комплексната терапия на сърдечната недостатъчност:

Препоръчителната начална доза Валтензин е 40 mg два пъти дневно. Постепенно повишаване на дозата до 80 mg и 160 mg два пъти дневно трябва да се извършва до максимално поносимост от пациента доза. Може да се разгледа възможНОСтта за намаляване на дозата на едновременно прилаганите диуретици. Максималната дневна доза е 320 mg, разделена на два приема.

Оценката на състоянието на пациентите със сърдечна недостатъчност винаги трябва да включва и оценка на бъбречната функция.

 

Прочетете още свързани теми от Здраве и красота
полезни съвети: 6 натурални алтернативи на антибиотицитеВ студените месеци обикновено боледуваме по-често. И макар че никога не бива да пренебрегваме съветите на лекарите, можем да заменим част от лекарствата с полезни билки и храни. Те не могат да помогнат, когато боледуваме сериозно и трябва да пием антибиотици, но можем да ги употребяваме профилактично срещу болести и при не толкова сериозни простудни заболявания.
заболявания: ДиабетДиабетът, diabetes mellitus, е болест, която се характеризира с повишено ниво на глюкозата в тялото, което е в резултат от отслабената реакция на клетките на инсулина или на недостатъчното му синтезиране от тялото.
полезни съвети: Антибактериални и противовирусни средстваМакар да помагат, лекарствата срещу грип и настинка могат да увредят организма, затова трябва да се пият само, ако е наложително. За сметка на това можете да ги замените с билки и храни, които имат антибактериални и противовирусни свойства. Те са полезни и имат по-малко странични ефекти. Някои от тях могат да се пият без особено внимание, но други трябва да се дозират внимателно.
заболявания: ПеритонитПеритонитът представлява остро възпаление на перитонеума. Това състояние се нуждае от незабавна лекарско помощ, защото в противен случай може да се стигне до фатален край. Перитонитът е много сериозно заболяване, което е известно още от Древността.
 
Мнения
Автор: Аптеки Оптима
От дата: 15/01/2011 09:01
Какво е Вашето мнение за "ВАЛТЕНСИН ТАБЛЕТКИ 160 МГ. Х 28"?
уеб дизайн: Visign Studio - Jump into the web!