Аптеки оптима - здраве и красота!
+359 878 292 513 | apteka@apteka-optima.com
Сигурни плащания с сигурни плащания
apteki optima icon apteki optima icon
Premium Health ProductsOilatumVita GoldNobelБалчоКокона КозметиксFilorgaЕвелин 29Mason NaturalТомил ХербJohn FriedaOenobiolDisney
КСАЛАКОМ КОЛИР 2. 5 МЛ.

КСАЛАКОМ КОЛИР 2. 5 МЛ.

Цена:16.20 лв.
Продуктът се отпуска с рецепта и не може да бъде закупен онлайн
Телефон
за поръчка
+359 878 292 513
Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа
3/5
10 гласували
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за всяка поръчка над 100 лв. виж повече
България - само за Русе
от 0 до 20 лв над 20 лв
1.90 лв.Безплатна доставка

България
от 0 до 100 лв над 100 лв
4.99 лв.Безплатна доставка

Международна нормална
от 0 до 10000 лв
37.99 лв.

Подробна информация Как да пазарувам?
Вижте още продукти от:

XALACOM® eye drops, solution
KCAЛAKOM™ капки за очи, разтвор
Latanoprost/timolol

Името на това лекарство е KCAЛAKOM. Лекарствените вещества са latanoprost (латанопрост) и timolol (тимолол).
Всеки мл от капките за очи съдържа 50 мкг латанопрост и 5 мг тимолол. 
Помощните вещества са: натриев хлорид, натриев дихидроген фосфат монохидрат, безводен динатриев фосфат, 10% разтвор на хлороводородна киселина, 10% разтвор на натриев хидроксид, вода за инжекции.

1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА [ТЪРГОВСКО ИМЕ] И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА
KCAЛAKOM се предлага под формата на капки за очи (разтвор) в бутилки, съдържащи 2,5 мл разтвор. Всеки милилитър от капките за очи съдържа 50 мкг латанопрост и 5 мг тимолол.
KCAЛAKOM се предлага в опаковки, съдържащи 1,3 или 6 броя бутилки и капкомери.
Възможно е на пазара да не се предлагат всички видове опаковки.

Какъв тип лекарство е KCAЛAKOM 
KCAЛAKOM съдържа две лекарствени вещества - латанопрост и тимолол. Латанопрост принадлежи към група лекарства, наречени простагландини, a тимолол към група лекарства,
наречени бета-адренергичен блокер.

За какво се използва KCAЛAKOM
KCAЛAKOM се използва за намаление на вътреочното налягане при пациенти с вид глаукома, наречена открито-ъгълна, и за лечение на повишено очно налягане в окото,когато 
има недостатъчен отговор към локално приложени лекарства, принадлежащи към групата на бета-блокерите.

2. ПРЕДИ ДА ЗАПОЧНЕТЕ ДА ПРИЕМАТЕ KCAЛAKO


KCAЛAKOM не трябва да се използва:
Ако сте получавали алергична реакция към латанопрост, тимолол или някое от помощните вещества в състава на лекарството, описани по-горе.
Ако отговорът на някой от въпросите по-долу е ДА, уведомете Вашия лекар преди да приемете KCAЛAKOM, тъй като това лекарство може да не е подходящо за Вас.
- Страдате ли от тежка форма на астма или тежка обструктивна белодробна болест?
- Страдате ли от сърдечно заболяване?
- Страдате ли от диабет или състояния, протичащи с хипогликемия (намалени стойности на кръвната захар)?
- Страдате ли от хипертиреоидизъм (повишена функция на щитовидната жлеза)?
- Носите ли какъвто и да е вид контакти лещи?
- Бременна ли сте, смятате ли, че сте забременели или планирате ли да забременеете?
- Кърмите ли? Ползвате ли други капки за очи или приемате ли други лекарства?
- Предстои ли Ви или Ви е правена очна операция?


Бременност
KCAЛAKOM не трябва да се приема по време на бременност освен ако Вашият лекар не Ви е препоръчал друго. Жени в детеродна възраст е необходимо да използват ефикасни противозачатъчни средства. Свържете се незабавно с Вашия лекар, ако забременеете, смятате, че сте забременели или планирате забременяване, докато приемате KCAЛAKOM.


Кърмене
Докато употребявате KCAЛAKOM, не се препоръчва да кърмите, тъй като лекарството преминава в кърмата и може да навреди Вашето дете. Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди да започнете да вземате каквото и да е лекарство, докато кърмите.


Шофиране и работа с машини
KCAЛAKOM може да предизвика преходно замъгляване на зрението. Необходимо е повишено внимание при шофиране и работа със сложни машини или да се включвате в други потенциално рискови дейности, докато не разберете дали това лекарство не засяга Вашата способност да извършвате тези дейности.


Прием на други лекарства
Преди да започнете да приемате каквото и да е ново лекарство с KCAЛAKOM трябва да говорите с Вашия лекар. Моля, информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако в момента вземате или наскоро сте вземали каквото и да е друго лекарство, даже и без лекарско предписание.
KCAЛAKOM и някои други лекарства могат да си влияят едно на друго (взаимодействие).
KCAЛAKOM не трябва де се приема едновременно с лекарства за лечение на сърдечно- съдови заболявания като бета-блокери,блокери на калциевите канали,антиаритмични средства, дигиталисови глигозиди или парасимпатикомиметици,както и с лекарства за лечение на захарен диабет.

 

 

3. КАК ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМА КСАЛАКОМ
Винаги приемайте KCAЛAKOM точно както Вашият лекар Ви е инструктирал. Ако не сте сигурни, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
Препоръчителната доза е 1 капка за очи в засегнатото око (очи) веднъж дневно. Дозата не бива да превишава една капка в засегнатото око (очи) дневно.
Безопасността и ефективността при деца и подрастващи (под 18 години) не е установена и следователно KCAЛAKOM не трябва да бъде използван в тази възрастова група.
Ако използвате и други капки за очи, те трябва да се прилагат през интервал от поне пет минути.
Ако все още не сте сигурни за нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

 


Ако приемете по-голямо от необходимото количество KCAЛAKOM
Ако сте поставили повече капки, може да почувствате леко дразнене в окото.
Обадете се незабавно на Вашия лекар или отидете до най-близкото болнично спешно отделение при случайно поглъщане на KCAЛAKOM. Вземете опаковката от KCAЛAKOM с Вас дори ако в нея не са останали капки за очи.


Ако забравите да вземете KCAЛAKOM
Важно е да вземате вашите капки за очи KCAЛAKOM така, както е изписал Вашия лекар. Ако забравите да вземете една доза, вземете следващата, така като е планирана. Не вземайте 2 дози по едно и също време, за да наваксате дозата, която сте пропуснали.


4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ
KCAЛAKOM, както всички лекарства, може да причини някои нежелани лекарствени реакции.
Най-чести са постепенна промяна на цвета на очите и това може да остане постоянно, ирисите могат да станат по-кафяви и да изглеждат по-тъмни; потъмняване, увеличаване на броя, удебеляване и удължаване на миглите, понякога миглите може да растат в неправилна посока; дразнене на окото, включително и болка, парене и сърбеж, зачервяване на окото, нарушения на роговицата, конюнктивит (възпаление на роговицата), блефарит (възпаление на клепача), болка в окото, главоболие, кожен обрив.
Ако някоя от тези нежелани реакции се окаже трайна или обезпокоителна или ако забележите нежелана реакция, която не е спомената в тази листовка, моля, информирайте Вашия лекар или фармацевт.


5. СЪХРАНЯВАНЕ НА KCAЛAKOM
Съхранявайте Вашето лекарство при температура от 2 до 8 °С.
Отворените бутилки с капки за очи трябва да се съхраняват при температура до 25 °С. Пазете всички лекарства на място, недостъпно за деца! Съхранявайте в оригиналната опаковка.
Не употребявайте след изтичане на срока на годност, отбелязан върху опаковката.


6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ 
 Информацията в тази листовка се отнася само за КСАЛАКОМ.Тази листовка не съдържа цялата информация за това лекарство. Ако имате някакви въпроси или не сте сигурни за нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

 
Мнения
Автор: Аптеки Оптима
От дата: 15/01/2011 09:01
Какво е Вашето мнение за "КСАЛАКОМ КОЛИР 2. 5 МЛ."?
Прочетете още свързани теми от Здраве и красота
полезни съвети: 8 супер добавки за вашето здравеПогрижете се за здравето си като си осигурите онези съставки, които са в недостиг на вашето тяло. Можете да се погрижите за имунната система, за мозъка си и за сърцето си с тези добавки
здравна информация: Обмислят премахването на тоталната забрана на тютюнопушенето на обществени местаПреди няколко дни стана ясно, че от БСП обмислят да облекчат режима на тютюнопушене още преди настъпването на новата година. Целта е да се позволи пушенето в големи заведения, когато има обособени помещения с работеща вентилация.
зелено: 9 домашни растения за по-чист въздух у домаДнес все повече хора прекарват почти цялото си време в затворени пространства. Макар че въздухът в големите градове е силно замърсен, се оказва, че застоялият въздух в дома или офиса е още по-вреден за здравето. Редовното проветряване, дори да живеете до оживена улица, е един от начините да си осигурите по-чист въздух.
полезни съвети: Най-лошите типове секс, които да избягватеМакар че сексът е интимно изживяване и всеки може да решава как да му се наслади, има типове секс, които носят негативни емоции, особено когато се експериментира. Преди да решите дали да се отдадете на мига, преценете доколко експериментите могат да ви донесат негативни емоции, за да избегнете разочарование.
уеб дизайн: Visign Studio - Jump into the web!