Аптеки оптима - здраве и красота!
+359 878 292 513 | apteka@apteka-optima.com
Сигурни плащания с сигурни плащания
apteki optima icon apteki optima icon
AquasourceNature's WayA-Z MedicaBorolaNatural FactorsVitaslimVichyForever FriendsPwm GamaWalmarkIklenKloraneTopicrem
Коринкер таблетки 20мг х 20

Коринкер таблетки 20мг х 20

Цена:2.60 лв.
Продуктът се отпуска с рецепта и не може да бъде закупен онлайн
Телефон
за поръчка
+359 878 292 513
Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа
3/5
10 гласували
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за всяка поръчка над 100 лв. виж повече
България - само за Русе
от 0 до 20 лв над 20 лв
1.90 лв.Безплатна доставка

България
от 0 до 100 лв над 100 лв
4.99 лв.Безплатна доставка

Международна нормална
от 0 до 10000 лв
37.99 лв.

Подробна информация Как да пазарувам?
Вижте още продукти от:

Описание

Съвет за здраве
Прекарвайте време сред хора. Културата на новия век е, че и сам войнът е войн и ние може да живеем сами, но истината е че ни липсва общуването. Повечето хора дори не познават съседите си за разлика от 50 или 60 години назад.
 

Фармакотератевтична група

Калциев-антагонист

Приложение

Лечение на стабилна ангина пекторис

Лечение на есенциална и симптоматична хипертония.

Състав

Лекарствено вещество:

Всяка таблетка с удължено освобождаване съдържа 20 mg nifedipine.

Помощни вещества:Във вътрешността: микрокристална целулоза, натрий нишесте глюконат, манитол, колоидален анхидрид силикон, провидон, магнезиев стеарат, натриев лаурил сулфат.

В покритието на таблетката: метилхидроксипропилцелулоза, макрогол 6000, макрогол 400, железен оксид (червен) (Е 172), титанов диоксид (Е 171), талк.

Лекарствена форма и количество в една опаковка

Таблетка за перорално приложение с удължено освобождаване.Всяка опаковка Коринкер съдържа 20 таблетки nifedipine 20 mg с удължено освобождаване.Име и адрес на притежателя на разрешението за употреба "Чайка фарма-висококачествените лекарства" АД гр. Варна 9000, "Н.Й.Вапцаров" № 1, България

Дозировка и начин на приложение

Следвайте стриктно инструкциите на лекуващия лекар!

В какво количество и колко- често трябва да приемате Коринкер?

1. Есенциална и симптоматична хипертония

Лечението се провежда.със средна дневна доза от 2 пъти дневно по 20 mg (2 . пъти дневно по 1 таблетка с удължено освобождаване) .

Ако. се налага по-висока .дозировка това трябва да става с постепенно повишаване на дневната доза до максимум 2 "пъти дневно по 40 mg ( 2 пъти по 2 таблетки с удължено освобождаване) на всеки 12 часа

'1. Стабилна ангина пекторис

Лечениетосе провежда със средна дневна доза-от 2 пъти по 20 mg-( 2-пъти дневно по 1 таблетка с удължено освобождаване).

• Ако се налага по-висока дозировка това трябва да става с постепенно повишаване на дневната доза до максимум 2'пъти дневно по 40 mg(2"пъти по 2 таблетки с удължено освобождаване) на всеки 12 часа. .Употребата на Коринкер не е препфръчителна при деца.

 

Как трябва да приемате Коринкер?

Таблетките трябва да се приемат с достатъчно течност, без да се дъвчат или чупят.

 

Колко дълго трябва да приемате Коринкер?

Лечението с Коринкер може да продължи неограничено време. Продължителността на лечението се определя от лекуващия лекар.

 

Предозиране

Какво трябва да направите, ако сте приели Коринкер в много големи количества?

При прием на много големи количества Коринкер може да се стигне до рязко спадане на кръвното налягане, .загуба на съзнание, забавена или ускорена сърдечна честота, повишено ниво на кръвната захар, сърдечна недостатъчност, недостиг на кислород.Извикайте веднага лекар! Той ще определи какви мерки да предприеме срещу предозирането в зависимост от проявените симптоми.

Взаимодействия

Кои други лекарствени продукти повлияват действието на Коринкер или биват повлиявани от него?

- Коринкер може да се прилага в комбинация с бета блокери и други антихипертензивни лекарства. Изисква се повишено внимание поради възможност от поява на хипотония и/или развитие на сърдечна недостатъчност.

- Коринкер не трябва да се прилага едновременно с rifampicin, тъй като може да не се постигнат ефективни плазмени концентрации на nifedipine.

- Антихипертензивният ефект на Коринкер се потенциира от едновременното приложение с cimetidine.

- При комбиниране с quinidipine плазмените нива на последния се понижават, независимо от дозата на quinidipine.

- При едновременно лечение с digoxin плазменото ниво на digoxin може да се увеличи..Поради това то трябва да се следи и при необходимост дозата на digoxin да се намали.

Diltiazem води до повишаване.на плазмените нива на nifedipine; Изисква се:

- повишено -внимание.- и. намаляване на дозата на Коринкер при необходимост. Phenytoin намалява бионалитичността на nifedipine и по този начин отслабва ефективността му. При необходимост да се повиши дозата на Коринкер!

Когато Коринкер и chinidine се прилагат едновременно, концентрацията на chinidine се намалява:

Поради тази причина, ако е необходимо се препоръчва коригиране на дозата на chinidine. Едновре менното приложение на cisapride и Коринкер може да доведе до повишаване на плазмените концентрации на nifedipine. При едновременно приложение на двата продукта трябва да се мониторира артериалното налягане и ако е необходимо да се редуцира дозата на коринкер.

Какви хранителни продукти и напитки трябва да избягвате?

Коринкер не трябва да се приема заедно със сок от грейпфрут поради повишаване на плазмените концентрации на nifedipine. Избягвайте прекомерната употреба на алкохол, тъй като той може да усили понижаващото кръвното налягане действие на Коринкер и с това да предизвика световъртеж и други симптоми.

 

Какво трябва да имате предвид по време на бременност и кърмене?

Поради това, че резултатите от проведени изследвания с животни са доказали увреждане на плода (аномалии), Коринкер не трябва да се приема по време на бременността. Липсва достатъчен опит при приложението му по време на бременност при хора.Лекарственото вещество на Коринкер се екскретира в майчиното мляко. Тъй като липсват достатъчно данни за възможното му действие върху кърмачета, трябва да се спре кърменето, ако през това време лечението с Коринкер е наложително.

 

Какво трябва да се има предвид при деца?

Това лекарство обикновенно не се предписва на деца.Влияние върху способността за шофиране и работа с машини В началото на лечението или при употреба на алкохол, за период от време, който се определя индивидуално, шофирането и извършването на дейности с повишен риск от инциденти са нежелателни.

Противопоказания

- В какви случаи не трябва да приемате Коринкер

- Коринкер не трябва д асе употребява при:.

- установена свръхчувствителност към лекарственото вещество nifedipine,

- установена свръхчувствителносткъм помощните вещества ,

- бременност и кърмене

- шок от сърдечно-съдов произход,

- високостепенна аортна.стеноза;

• нестабилна ангина пекторис;

• остър сърдечен инфаркт ( в рамките на първите 4 седмици);

• приложение в комбинация с rifampicin.

Предпазни мерки и специални предупреждения при употреба

Лекарственият продукт се прилага с излючително внимание при:

- пациенти със систолично налягане под 90 mm Hg;

- едновременна употреба на Коринкер с бета-блокери;

- при пациенти с изявена сърдечна недостатъчност;

- при поява на гръдна болка - стенокардия в рамките на 4 часа след приемането на лекарствения продукт;

- едновременна употреба на Коринкер и на сърдечния гликозид digoxin;

- пациенти на диализа със злокачествена хипертония и необратимо увреждане на бъбречната функция;

- пациентите с ограничена чернодробна функция;

- пациенти със съпътстващи тежки стеснения на гастро-интестиналния тракт.

Странични ефекти

Какви нежелани лекарствени реакции могат да се прояват при прием на Коринкер?

Най-често срещаните нежелани лекарствени реакции са: периферен отток, световъртеж, главоболие, умора, сърцебиене, зачервяване, чувство за топлина и гадене. Възможни са: болка в гърдите, понижено кръвно налягане, сърцебиене, диария, нарушени чернодробни тестове, запек, болка в мускулите, нервност, изтръпване на крайниците (мравучкане), треперене, задух, сърбеж, обрив, нарушения в зрението, повишаване на дневната екскреция на урина. Рядко са възможни: гръдна жаба (стенокардия), прилошаваш (синкоп), стомашно-чревни нарушения (тежест).При пациенти на диализа със злокачествена хипертония и хиповолемия може да се появи значително понижаване на кръвното налягане в резултат на разширяването на кръвоносните съдове (вазодилатация).


Име и адрес на производителя

Чайка фарма - висококачествените лекарства" АДгр. Варна 9000, "Н.Й.Вапцаров" № 1, Българияили "Чайка фарма-висококачествените лекарства" АДбул. Санкт Петербург № 53. гр. Пловдив 4000България

 
Мнения
Автор: Аптеки Оптима
От дата: 15/01/2011 09:01
Какво е Вашето мнение за "Коринкер таблетки 20мг х 20"?
Прочетете още свързани теми от Здраве и красота
здравна информация: Кампания за безплатно тестване за хепатит СОфициално стартира кампания за безплатно тестване за хепатит С
здравна информация: Лъв – здравен хороскоп за 2016 годинаВъпреки че Лъвовете са известни със своята силна имунна система, все пак трябва да внимавате за възможни здравословни усложнения поради движението на планетите, особено в периода около 8 януари.
заболявания: ДисхидрозаДисхидрозата е разновидност на екзема по кожата, която може да се появи по ръцете и краката. Нарича се още везикуларна или дисхидротична екзема, и помфоликс. Заболяването засяга хора от всички възрасти, а средната възраст за проява на му е около 40 години, като след тази възрастова граница честотата му намалява.
представяме ви..: Ехинацея, астрагал и рейши – супер трио за силен имунитет и енергия!Дойдат ли студът и мрачното време, умората превзема тялото и ума, а имунната система отслабва. Чувстваме се отпаднали и апатични, и никак не изгаряме от желание да вършим ежедневните задължения. Фактът, че прекарваме по-голямата част от времето си в затворени помещения, че хапваме по-тежки и мазни храни, както и дефицитът на слънчеви лъчи допълнително скапват не само настроението, но и имунната ни система.
уеб дизайн: Visign Studio - Jump into the web!