Аптеки оптима - здраве и красота!
тел: +359 878 292 513 | apteka@apteka-optima.com
Сигурни плащания с сигурни плащания
apteki optima icon apteki optima icon
EurovitalAbocaTopicremСибирско ЗдравеKorffEos UsaВносEwopharmaKentБалчо3ChenesАлинТомил Херб
Тобрадекс солуцио 5 мл.

Тобрадекс солуцио 5 мл.

Отстъпката не важи
за продукти в промоция
Цена:3.16 лв.
Продуктът се отпуска с рецепта и не може да бъде закупен онлайн
Телефон
за поръчка
+359 878 292 513
Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа
3/5
10 гласували
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за всяка поръчка над 100 лв. виж повече
България - само за Русе
от 0 до 20 лв над 20 лв
1.90 лв.Безплатна доставка

България
от 0 до 100 лв над 100 лв
4.30 лв.Безплатна доставка

Международна нормална
от 0 до 10000 лв
35.15 лв.

Доставката се извършва със Speedy. При заявка за друга курерска фирма от страна на клиента, клиентът заплаща сумата според ценовата листа на съответната куриерска фирма, независимо от стойността на поръчката му.

Извършваме доставка и с Еконт Експрес econt express, като цената е 3.99лв. - 7лв според вида на доставката.

Подробна информация Как да пазарувам?

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА TOBRADEX И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА

TOBRADEX се използва за лечение на възпаление и вероятна инфекция на Вашето око(очи). Това възпаление може да е в резултат на операция на Вашето око или да е причинено от инфекция, попадане на чуждо тяло или нараняване на окото.TOBRADEX е кортикостероидна-противовъзпалителна комбинация. Кортикостероидите (дексаметазон в този случай) предотвратяват или намаляват възпалението в окото. Противовъзпалителните вещества (тобрамицин в този случай) са ефективни срещу широк спектър микроорганизми, които могат да инфектират окото(очите).TOBRADEX е течност (бяла до почти бяла суспензия) и се доставя в опаковка,'съдържаща 5 ml пластмасова бутилка (DROP-TAINER) с капачка на винт със защитен пръстен.

 

2. ПРЕДИ ДА ИЗПОЛЗВАТЕ TOBRADEX

Не използвайте TOBRADEX:

ако сте свръхчувствителни (алергични) към тобрамицин и/или дексаметазон, или към някоя от останалите съставки на TOBRADEX капки за очи, суспензия, ако се съмнявате, че имате очна инфекция. Само Вашият лекар може да прецени кое е подходящото лечение за Вашия тип очна инфекция.

Обърнете специално внимание при употребата на TOBRADEX:

ако имате високо вътреочно налягане (глаукома). Обърнете се към Вашия лекар за съвет.ако изпитвате сърбеж в областта на клепача, подуване, зачервяване на окото, преустановете употребата на лекарствения продукт и се консултирайте с Вашия лекар, използвайте този лекарствен продукт токова дълго, колкото Ви е предписал Вашият лекар. Ако състоянието Ви се влоши или не се подобри, посъветвайте се с Вашия лекар, ако използвате продължително TOBRADEX (повече от 24 дни), може да станете по-податливи към други очни инфекции и това може да забави заздравяването на очната рана.Ако носите меки контактни лещи, не използвайте капките докато лещите Ви са в очите. Изчакайте 15 минути след употребата на капките, преди да поставите контактните лещи обратно. Използваният консервант в TOBRADEX (бензалкониев хлорид) може да промени цвета на меките лещи.Важно е да знаете, че не трябва да носите контактни лещи при наличие на очна инфекция.Възможно е да се наложи Вашият лекар да провери налягането във Вашето око(очи) повреме на лечението с този лекарствен продукт. Следвайте неговите съвети.Не е изследвана ефективността и безопасността на лекарствения продукт при употребата при деца под една годинка. Трябва да следвате стриктно предписанията на Вашия лекар, когато прилагате TOBARDEX при деца над една годинка.

 

Бременнист и кърмене

Посъветвайте се Вашия лекар или фармацевт преди употребата, на който и да е лекарствен продукт.

 

Шофиране и работа с машини:

Възможно е непосредствено след поставянето на TOBRADEX да се появи краткотрайно замъгляване на зрението. Вие трябва да изчакате докато зрението Ви се проясни и едва тогава да шофирате или да работите с машини.

Употреба на други лекарства:

Моля информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или доскоро сте приемали някакъв друг лекарствен продукт. Не забравяйте също така да споменете и лекарствата, които сте закупили без рецепта.

КАК ДА ИЗПОЛЗВАТЕ TOBRADEX

Винаги използвайте TOBRADEX точно както Ви е казал Вашият лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт. Обичайната доза е една или две капки в окото(очите) на всеки четири до шест часа. Продължителността на лечението е по преценка на Вашия лекар.  

Използвайте TOBRADEX само за вашите очи.

КАК ДА ИЗПОЛЗВАТЕ TOBRADEX

1. Вземете бутилката TOBRADEX и огледало.

2. Измийте си ръцете.

3. Разклатете добре бутилката.

4. Отвъртете капачката.

5. Дръжте бутилката, насочена надолу, между палеца и средния пръст.

6. Наклонете главата назад. Разтворете клепача, с почистения вече пръст, така че да се образува 'джоб' между него и окото. Капката трябва да попадне именно на това място.

7. Приближете апликатора-капкомер на бутилката близо до окото. Използвайте огледалото, ако това Ви улеснява.

8. Не докосвайте окото, клепача, заобикалящата ги площ или други повърхности с върха на апликатора-капкомер. Има опасност от замърсяване на капките.

9. Внимателно натиснете с показалеца основата на обърнатата надолу бутилка, за да изпусне една капка TOBRADEX .

10. След като поставите TOBRADEX, освободете долния клепач, затворете окото и нежно натиснете с пръст окото, в ъгълчето при носа. Това ще попречи на TOBRADEX да премине към другите части на тялото.

11. Ако трябва да използвате капките и за двете очи, повторете всички стъпки и с другото око.

12. Поставете капачката и затворете добре бутилката веднага след употреба.

13. Използвайте само една и съща бутилка.

Ако капката не попадне в окото, опитайте отново.Ако сте пропуснали да поставите TOBRADEX, поставете дозата когато се сетите. Ако е време за следващата Ви доза, продължете по Вашата обичайна схема. Не поставяйте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата.Ако сте поставили повече от необходимото количество TOBRADEX:Ако е необходимо, TOBRADEX може да се измие с хладка вода.Ако използвате и други лекарствени продукти за очи, изчакайте поне десет до петнайсет минути между поставянето на TOBRADEX и другите лекарства. 

 

 

4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ

 Като всички лекарствени продукти, TOBRADEX може да предизвика нежелани лекарствени реакции.

Чести нежелани реакции

Очни нежелани реакции: дискомфорт (краткотрайно парене или щипане по време на приложение)

Нечести нежелани реакции

Очни нежелани реакции: сърбеж в окото, високо вътреочно налягане, зачервяване, подуване на клепача, увеличено сълзене, сърбеж в областта на клепача.Обикновено, Вие можете да продължите употребата на лекарствения продукт, освен ако реакциите не са сериозни. Ако нещо Ви притеснява, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт.Ако забележите нежелани лекарствени реакции, не описани в тази листовка, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

 

5. СЪХРАНЕНИЕ НА TOBRADEX

Бутилката трябва да се изхвърли 4 седмици след първото отваряне, за да бъдат избегнати евентуални инфекции. Напишете датата на отваряне на означеното за това място.

Отворено на:.....Да се съхранява на място, недостъпно за деца.Да се съхранява под 25°С.Да не се замразява.

Съхранявайте бутилката изправена.Да се съхранява в плътно затворена опаковка.Не използвайте лекарствения продукт след срока на годнос, обявен върху бутилката и картонената кутия (отбелязан като Годен до').
Прочетете още свързани теми от Здраве и красота
полезни съвети: 10 стъпки за отказване на цигаритеВероятно няма човек, който да не е наясно с вредите от пушенето върху цялото тяло. Много хора обаче нямат желанието, мотивацията или волята да спрат да пушат, независимо, че цигарите вредят не само на техния организъм и физическо състояние, но и на джоба.
здравна информация: Очакват подобряване на оралния статус на българите през 2014На базата на тези данни зъболекарите заявяват, че българите имат лошо орално здраве и дентална хигиена. Това се дължи на много фактори, но най-същественият е, че разходите за дентална помощ в държавата са в пъти по-ниски в сравнение с други държави. Според експертите, влагането на 1 лев в орална профилактика води до спестяването на 20 лева в бъдещи разходи.
заболявания: Болест на ПаркинсонПричината за развитие на заболяването е неуточнена, но се счита, че Паркинсоновата болест е резултат от дегенерация на субстанция нигра в мозъка. Процесът вероятно се предизвиква от няколко фактора – ген, токсини, стрес, медиаторен дисбаланс с дефицит на допамин.
предизвикателство: 18 признака, че страдате от мигрена – част втораПовечето хора с мигрени имат сензорна аура, това означава период от време, когато нямат никакви усещания, тогава и убождане с игри не се отразява, особено от едната страна на тялото от върха на пръстите по ръката до лицето.
 
Мнения
Автор: Аптеки Оптима
От дата: 15/01/2011 09:01
Какво е Вашето мнение за "Тобрадекс солуцио 5 мл. "?
уеб дизайн: Visign Studio - Jump into the web!