Аптеки оптима - здраве и красота!
+359 878 292 513 | apteka@apteka-optima.com
Сигурни плащания с сигурни плащания
apteki optima icon apteki optima icon
ExfoliacNutergiaAbo PharmaEos UsaBiodermaMa ProvenceVita GoldNatur PharmaАлинRene FurtererCarrotenVita FocusWalmark
МИКАРДИС ТАБЛЕТКИ 80 МГ Х 14

МИКАРДИС ТАБЛЕТКИ 80 МГ Х 14

Цена:10.85 лв.
Продуктът се отпуска с рецепта и не може да бъде закупен онлайн
Телефон
за поръчка
+359 878 292 513
Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа
3/5
10 гласували
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за всяка поръчка над 100 лв. виж повече
България - само за Русе
от 0 до 20 лв над 20 лв
1.90 лв.Безплатна доставка

България
от 0 до 100 лв над 100 лв
4.99 лв.Безплатна доставка

Международна нормална
от 0 до 10000 лв
37.99 лв.

Подробна информация Как да пазарувам?
Вижте още продукти от:

МИКАРДИС 


Микардис е лекарство отпускащо се по лекарско предписание. Микардис се предлага под формата на таблетки. Микардис се използва за лекуване на високо кеъвно налягане.

1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА MICARDIS 80 MG ТАБЛЕТКИ И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА

Всяка таблетка съдържа доза от 80 mg telmisartan. MICARDIS 80 mg таблетки се предлагат в опаковки, съдържащи 14, 28,28 х 1, 56 или 98 таблетки. Възможно е някои видове опаковки да не се предлагат на пазара . MICARDIS блокира ефекта на ангиотензин II, предизвиква отпускане на кръвоносните съдове и така понижава кръвното налягане.MICARDIS таблетки се използват за лечение на високо кръвно налягане. Това състояние е известно като есенциална хипертония. Когато Вашият лекар измери кръвното Ви налягане, той може да установи, че то е над нормалните стойности за Вашата възраст. Ако не се лекува, високото кръвно налягане може да увреди кръвоносните съдове в редица органи: сърце, бъбреци, мозък и очи. В някои случаи това може да доведе до сърдечни пристъпи, сърдечна или бъбречна недостатъчност, мозъчен инсулт (удар) и слепота. Симптоми, в резултат на високо кръвно налягане, обикновено не се наблюдават преди да възникнат увреждания в органите. Измерването на кръвното налягане е необходимо, за да се провери дали то е в нормални граници и дали е необходимо лечение.Високото кръвно налягане може да бъде третирано и контролирано с лекарствени продукти като MICARDIS. Вашият лекар може да Ви е препоръчал също да промените своя стил на живот, за да понижите високото кръвно налягане (да намалите теглото си, да избягвате пушенето, да намалите алкохолната консумация и количеството на солта в храната). Той може също да е препоръчал извършването на регулярни, леки физически упражнения като разходки или плуване.

2. ПРЕДИ ДА ВЗЕМЕТЕ MICARDIS 80 MG ТАБЛЕТКИ

Не взимайте MICARDIS:

- ако сте алергични към telmisartan или някои други съставки, включени в състава на MICARDIS таблетки;

- ако сте бременна във второто или третото тримесечие;

- ако кърмите;

- ако страдате от жлъчна обструкция (проблем с дренажа на жлъчката от жлъчния мехур);

- ако страдате от тежко чернодробно заболяване;

До сега не е била установена безопасността и ефикасността на MICARDIS при деца и юноши до 18 години.

Бъдете особено внимателни с MICARDIS:

- ако страдате от бъбречно заболяване или имате бъбречен трансплантат;

- ако страдате от чернодробно заболяване;

- ако страдате от често повръщане и/или диария;

- ако страдате от сърдечни заболявания;

- ако страдате от повишени нива на някои хормони (алдостерон).

Трябва също така да информирате Вашия лекар:

- ако сте на диета с ниско съдържание на сол;

- ако имате вродена непоносимост към фруктоза;

- ако имате високи нива на калий в кръвта.

Употреба на MICARDIS с храни и напитки

До момента, няма доказателства за взаимодействие на MICARDIS с храни и напитки.

Бременност

За предпочитане е да не приемате MICARDIS през първото тримесечие на бременността. Ако забременеете по време на лечението с MICARDIS, консултирайте.се с Вашия лекар

MICARDIS не трябва да се прилага през второто и третото тримесечие на бременността, (виж "Не взимайте MICARDIS").Преди планирана бременност трябва да се извърши преминаване към подходящо алтернативно лечение.

Кърмене

Micardis не трябва да се прилага по време на кърмене, (виж "Не взимайте MICARDIS").

Способност за шофиране и работа с машини

Малко вероятно е MICARDIS да повлияе способността за шофиране или работа с машини. По време на лечение на високото кръвно налягане рядко могат да се появят замайване или умора. Ако усетите такива признаци, консултирайте се с Вашия лекар преди да продължите активна дейност.

Важна информация за някои от съставките на MICARDIS 80 mg таблетки

MICARDIS 80 mg таблетки съдържат 338 mg сорбитол. Ако Ви е казано, че имате непоносимост към някои захариди, консултирайте се с Вашия лекар преди да започнете приема на MICARDIS.

Употреба на MICARDIS 80 mg с други лекарствени продукти

Трябва да съобщите на Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или доскоро сте приемали някакви лекарства, дори и такива, които се отпускат без лекарско предписание. Обикновено MICARDIS не взаимодейства с повечето от другите лекарствени продукти, които можете едновременно да приемете. Специални предпазни мерки (например изследване на кръвта) могат да бъдат предприети, ако приемате калиеви добавки, калий-съдържащи солеви заместители, лекарства, съхраняващи калий (диуретици като някои т.нар. отводняващи таблетки), лекарства, съдържащи литий или дигоксин.

3. КАК ДА ВЗИМАТЕ MICARDIS 80 MG ТАБЛЕТКИ

MICARDIS таблетки от 80 mg са предназначени само за възрастни и не трябва да бъдат приемани от деца и юноши до 18 години. Винаги приемайте MICARDIS така, както Ви е предписал Вашият лекар. Трябва да продължите да приемате MICARDIS всеки ден толкова дълго, колкото е предписал Вашият лекар, за да се контролира кръвното Ви налягане. Ако ефектът на MICARDIS ви се струва прекалено силен или слаб, консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт. Таблетките трябва да бъдат поглъщани с вода.Обичайната доза MICARDIS за повечето пациенти е 1 таблетка от 40 mg веднъж дневно. Това осигурява контрол на кръвното налягане за период над 24 часа. Понякога Вашият лекар може препоръча по-ниска доза - 20 mg дневно или по-висока - 80 mg дневно. В някои случаи telmisartan може да бъде използван в комбинация с отводняващи лекарства, като хидрохлортиазид, при което се получава допълнителен понижаващ ефект върху кръвното налягане.При пациенти с чернодробни проблеми обичайната доза не трябва да надвишава 40 mg веднъж дневно.Ако вземете повече таблетки MICARDIS 80 mg, отколкото трябваВажно е да се придържате към дозата, предписана от Вашия лекар. Ако случайно , сте взели твърде много таблетки, не се бавете, попитайте Вашия лекар какво да направите или потърсете спешното отделение в най-близката болница.

Ако забравите да вземете предписаната доза MICARDIS 80 mg

Ако сте забравили да вземете предписаното Ви лекарство, трябва да приемете дозата в същия ден, колкото е възможно по-скоро.

Ако не приемете предписаната доза същия ден, вземете я на следващия ден. Не удвоявайте дозата, за да наваксатепропуснатата.

4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ ЛЕКАРСТВЕНИ РЕАКЦИИ

Както всички лекарствени продукти, MICARDIS също може да има нежелани лекарствени реакции.Следните нежелани лекарствени реакции са съобщавани често: коремна болка, артралгия (болки в ставите), болки в гърба, болки в гръдния кош, спазми или болки в краката, диария, диспепсия (нарушение в храносмилането), стомашно-чревни оплаквания, грипоподобни симптоми, миалгия (мускулна болка), кожни оплаквания (например екзема), симптоми на инфекция (например инфекция на уринарния тракт, включително цистит), инфекции на горния респираторен тракт, включително възпалено гърло и синуити.Съобщавани са и следните не толкова чести нежелани лекарствени реакции: нарушение в зрението, тревожност, повишено потоотделяне, сухота в устата, метеоризъм, симптоми, наподобяващи тендинит (възпаление на сухожилие), вертиго (световъртеж).В допълнение са наблюдавани редки случаи на зачервяване на кожата, сърбеж, отпадналост, безсъние, депресия, стомашно разстройство, повръщане, ниско кръвно налягане," забавен или ускорен пулс, недостиг на въздух, промени в кръвните компоненти, слабост и липса на ефект.Както и при други ангиотензин II антагонисти, са наблюдавани изолирани случаи на ангиоедем (подуване на лицето), уртикария и други сходни нежелани лекарствени реакции.Ако при Вас се появят някакви нежелани лекарствени реакции и те продължават или стават проблемни, консултирайте се с Вашия лекар. Ако забележите някакви нежелани ефекти, неспоменати в тази листовка, моля информирайте Вашия лекар или фармацевт.

5. КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ MICARDIS 80 MG ТАБЛЕТКИ

Да се съхранява на места, недостъпни за деца.Съхранявайте в оригиналната опаковка, за да предпазите лекарствения продукт от влага.

Не съществуват специални инструкции за съхранение.Не трябва да приемате MICARDIS таблетки след изтичане на датата, означена върху опаковката.

6. ДРУГА ИНФОРМАЦИЯ

За допълнителна информация, свързана с този лекарствен продукт, моля обърнете се към местния представител на притежателя на разрешението за употреба:

Представителство на Boehringer Ingelheim в Българияул. "Твърдишки проход" №27 ет. 2, офис 6, 7, 8 София 1404

 
Мнения
Автор: Аптеки Оптима
От дата: 15/01/2011 09:01
Какво е Вашето мнение за "МИКАРДИС ТАБЛЕТКИ 80 МГ Х 14"?
Прочетете още свързани теми от Здраве и красота
зелено: Поморийска луга – лечебен дар от природатаНаред с розовото и маслото от лавандула, страната ни е известна и с Поморийската луга.
здравна информация: Лъв – здравен хороскоп за 2016 годинаВъпреки че Лъвовете са известни със своята силна имунна система, все пак трябва да внимавате за възможни здравословни усложнения поради движението на планетите, особено в периода около 8 януари.
заболявания: АнорексияВ миналото се е смятало, че безразборното и прекомерно спазване на диети води до анорексия
предизвикателство: Да се лекуваме с билкиАмериканската експертка по лечебни билки Розмари Гладстар споделя кои според нея са най-добрите лечебни растения и храни. Тя извежда знанията си за растенията от собствения си дългогодишен опит
уеб дизайн: Visign Studio - Jump into the web!