Аптеки оптима - здраве и красота!
тел: +359 878 292 513 | apteka@apteka-optima.com
Сигурни плащания с сигурни плащания
apteki optima icon apteki optima icon
Eveline CosmeticsBell HomeopathyEnglish Soap CompanyArganycaБалчоАромаDr. HanssIkarovEos UsaSanct BernardVita FocusВносAvene
Зентел

Зентел

Отстъпката не важи
за продукти в промоция
Цена:4.43 лв.
Продуктът не е в наличност
Телефон
за поръчка
+359 878 292 513
Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа
3.8/5
43 гласували
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за всяка поръчка над 100 лв. виж повече
България - само за Русе
от 0 до 20 лв над 20 лв
1.90 лв.Безплатна доставка

България
от 0 до 100 лв над 100 лв
4.30 лв.Безплатна доставка

Международна нормална
от 0 до 10000 лв
35.15 лв.

Доставката се извършва със Speedy. При заявка за друга курерска фирма от страна на клиента, клиентът заплаща сумата според ценовата листа на съответната куриерска фирма, независимо от стойността на поръчката му.

Извършваме доставка и с Еконт Експрес econt express, като цената е 3.99лв. - 7лв според вида на доставката.

Подробна информация Как да пазарувам?
Вижте още продукти от:
ZENTEL ehewable tablets ZENTEL suspension
 
ЗЕНТЕЛ дъвчащи таблетки ЗЕНТЕ перорална суспенсия
albendazole
 
 

Тази листовка се отнася само за ZENTEL. Моля, прочетете я внимателно преди да започнете приема на лекарството. Тя Ви информира за най-важното относно лекарството. За повече информация или съвет се обърнете към лекар или фармацевт.

 

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ЛЕКАРСТВОТО

Вашето лекарство се нарича Zentel и представлява дъвчащи таблетки. Всяка таблетка съдържа 200 mg от лекарственото вещество albendazole (албендазол).

Таблетките съдържат и следните помощни вещества:

Сърцевина на таблетката - лактоза, царевично нишесте, поливидон, натриев лаурил сулфат, натриев нишестен гликолат, микрокристална целулоза, натриев захарин, магнезиев стеарат и есенция.

Филмово покритие - метилхидроксипропилцелулоза 15, метилхидроксипропилцелулоза 5 и пропиленгликол.

В една опаковка Zentel се съдържат 2 таблетки в блистер.

Zentel може да бъде и под формата на перорална суспенсия. Един милилитър (1 ml) суспенсия съдържа 20 mg от лекарственото вещество albendazole (албендазол).Суспенсията съдържа и следните помощни вещества: алуминиево-магнезиев силикат, натриева карбоксиметилцелулоза, глицерин, полисорбат 80, сорбитан монолаурат, калиев сорбат, бензоена киселина, сорбинова киселина, силиконова антиляна 1510, натриев захарин, есенция.

В една опаковка Zentel перорална суспенсия се съдържат 20 ml в стъклена бутилка.

 

 

ПРИ КАКВИ ЗАБОЛЯВАНИЯ СЕ ПРИЛАГА ZENTEL

ZENTEL принадлежи към групата на бензимидазол карбаматите с антихелминтно и антипаразитно действие.ZENTEL се употребява  за лечение на голям брой заболявания, причинени от червеи или паразити. ZENTEL е ефикасен  срещу острици, кръгли червеи, трихурис трихиурия, тении, анкилостоми и др. Смята  се, че ZENTEL отстранява червеите или паразитите от тялото ви като ги убива.

 

ПРЕДИ ДА ЗАПОЧНЕТЕ ПРИЕМА НА ЛЕКАРСТВОТО

Не трябва да приемате това лекарство:

• Ако сте алергични към albendazole (албендазол) или някоя от останалите съставки на Zentel

• Ако сте алергични към лекарства, подобни на albendazole (албендазол), като mebendezole (мебендазол) или thiabendazole (тиабендазол)

• Ако сте бременна, подозирате, че сте бременна или имате намерение да забременеете.

Преди да започнете приема на лекарството, кажете на лекаря:

• Ако планирате да забременеете

• Ако сте бременна или подозирате, че сте бременна

• Ако кърмите

 

Прием на Zentel с храна и напитки

Можете да приемате Zentel таблетки след или по време на хранене, както и на гладно.

 

Бременност

Уведомете лекаря, ако сте бременна или мислите, че може да сте бременна. Избягвайте прием на Zentel по време на ранна бременност. Лечението може да започне през първата седмица след края на менструацията или след отрицателен тест за бременност. Уведомете лекаря си, ако забременеете, докато приемате Zentel.

Кърмене

Уведомете лекаря, ако кърмите или планирате да кърмите бебето си. Лекарят ще реши дали това лекарство е подходящо за вас.

Влияние върху способността за шофиране и работа с машини

Zentel не повлиява способността за шофиране и работата с машини. Въпреки това се изисква повишено внимание при шофиране и работа с машини в началото на приема на лекарството.

 

Важна информация за някои от съставките на Zentel

Zentel суспенсия съдържа бензоена киселина. Бензоената киселина е слаб дразнител на кожата, очите и носа. Тя може да предизвика  алергични реакции и астма. При поява на кожен обрив, сърбеж или продължително кихане, спрете приема на лекарството и уведомете лекаря незабавно.

 

Взаимодействия с други лекарства

По време на лечението със Zentel може да продължите приема на други лекарства, с изключение на praziquantel (празиквантел).Непременно уведомете лекаря за всички други лекарства, които приемате в момента, дори за тези, които сте си купили сами, без лекарско предписание.

 

КАК ТРЯБВА ДА ПРИЕМАТЕ ЛЕКАРСТВОТО

Важно е да приемате лекарството точно както лекарят ви е предписал. Ако не сте сигурни в нещо, посъветвайте се с него. Лекарят определя дозировката и продължителността на лечението. Ако лекаря не е предписал друго, обичайната дозировка на лекарството е:

Възрастни и деца над 2 години:

Две таблетки Zentel, веднъж дневно, за три последователни дни или 20 ml Zentel перорална суспенсия, веднъж дневно, за три последователни дни.

Деца от 1 до 2 години:

Една таблетка Zentel, веднъж дневно или 5 ml или 10 ml Zentel перорална суспенсия, веднъж дневно. При други състояния, вашият лекар може да ви предпише друга доза. Трябва да завършите целия курс на лечение и да не спирате приема на лекарството, дори ако се чувствате по-добре.

Ако смятате, че ефектът на лекарството е прекалено слаб или прекалено силен, не променяйте дозировката сами, а се консултирайте с вашия лекар.Zentel таблетки или перорална суспенсия може да се приема след или по време на хранене, както и на гладно. Таблетките може да се дъвчат, да се чупят или да се поглъщат цели с вода.Следвайте указанията на лекаря относно приема на лекарството, в противен случай, е възможно да не се изяви пълният ефект на лекарството. Добре е да приемате Zentel таблетки или перорална суспенсия по едно и също време всеки ден.Може да се наложи лекарят да ви прегледа две или три седмици след приема на предписаната доза или курс. Това се налага, за да се провери дали лекарството е подействало. Понякога може да се наложи прием на втора доза или курс на лечение със Zentel.Не приемайте повече таблетки, отколкото лекарят ви е предписал. Какво да направите в случай, че приемете повече от предписаното

Ако сте приели прекалено висока доза Zentel или ако някой друг от обкръжението ви е погълналлекарството по погрешка, незабавно уведомете лекуващия лекар.

Малко вероятно е предозирането на Zentel да предизвика някакъв сериозен проблем.

Какво да направите в случай, че пропуснете прием

Ако сте пропуснали приема на някоя доза, приемете лекарството, колкото е възможно по-бързо след като се сетите. Приемете следващата доза в обичайното време.

 

ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ

Подобно на всяко друго лекарство, Zentel може да причини нежелани реакции.Повечето от нежеланите реакции, които се свързват с приема на Zentel, са леки и изчезват без дасе налага спиране на лечението. Някои нежелани реакции могат да наложат медицинско лечение.

Уведомете лекаря си, ако след прием на лекарството се появи някой от следните симптоми:

• главоболие или световъртеж

• гадене, повръщане, стомашни болки или диария

• лек кожен обрив или сърбеж.

При поява на някоя от следните реакции, спрете приема на Zentel и незабавно уведомете лекуващия лекар:

• подуване на крайниците, лицето, устните или гърлото

• задух или затруднение в дишането

• тежък кожен обрив.

Това са симптоми на тежка алергична реакция. Алергичните реакции към Zentel са много редки.Ако има нещо, което не разбирате или Ви смущава и тревожи, обсъдете го с лекуващия лекар. Съобщете на вашия лекаря, ако забележите някакви други, неспоменати по-горе, нежелани реакции.

 

СЪХРАНЕНИЕ НА ZENTEL

Срок на годност на таблетките - 5 години.

Да се съхраняват при температура под 25°С.

Срок на годност на пероралната суспенсия - 4 години.

Да се съхранява при температура под 25°С. Да се пази от пряка слънчева светлина. Съхранявайте лекарството на място, недостъпно за деца.

Да се съхранява в оригиналната опаковка.

Не използвайте лекарството след датата на изтичане на срока на годност, посочена върху опаковката.

ПОМНЕТЕ!!!

Това лекарство е за само вас. Никога не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, дори ако техните симптоми са същите или подобни на вашите.

Допълнителна информация

Тази листовка не съдържа цялата информация за лекарството. Ако имате някакви въпроси ши не сте сигурни в нещо, обърнете се към лекуващия лекар.
Прочетете още свързани теми от Здраве и красота
полезни храни: 13 храни с под 300 калории – част 1Тези вкусни хранителни решения за обяд и/или вечеря не само ще задоволят вашия глад, но и са нискокалорични и същевременни с високо съдържание на полезни вещества.
представяме ви..: Носи ли ни богаство здравето?, 2 място в конкурс-есеНоси ли ни богатство здравето? За мен това е най-голямото богатство, което може да имаме. Нищо друго не може да се замени със здравето. Единствено то не може да се купи или подари.
полезни храни: Сусам за калций и здрав черен дробОще от времената на Древен Вавилон жените са използвали сусама в грижа за своята хубост. В Индия са го давали на воините, за да имат енергия и сила. Сусамът има приложение при различни видове инфекции.
полезни съвети: Най-лошите типове секс, които да избягватеМакар че сексът е интимно изживяване и всеки може да решава как да му се наслади, има типове секс, които носят негативни емоции, особено когато се експериментира. Преди да решите дали да се отдадете на мига, преценете доколко експериментите могат да ви донесат негативни емоции, за да избегнете разочарование.
 
Мнения
Автор: Аптеки Оптима
От дата: 15/01/2011 09:01
Какво е Вашето мнение за "Зентел"?
уеб дизайн: Visign Studio - Jump into the web!