Аптеки оптима - здраве и красота!
тел: +359 878 292 513 | apteka@apteka-optima.com
Сигурни плащания с сигурни плащания
apteki optima icon apteki optima icon
John FriedaSchoenenbergerDr. HanssRamkopharmCarrotenHaya LabsBiodermaDucrayEnglish Soap CompanyBorolaAquasourceEveline CosmeticsHerba Medica
ТЕРНАФИН ТАБЛЕТКИ 250 МГ Х 20

ТЕРНАФИН ТАБЛЕТКИ 250 МГ Х 20

Цена:29.04 лв.
Продуктът се отпуска с рецепта и не може да бъде закупен онлайн
Телефон
за поръчка
+359 878 292 513
Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа
3/5
10 гласували
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за всяка поръчка над 100 лв. виж повече
България - само за Русе
от 0 до 20 лв над 20 лв
1.90 лв.Безплатна доставка

България
от 0 до 100 лв над 100 лв
4.30 лв.Безплатна доставка

Международна нормална
от 0 до 10000 лв
35.15 лв.

Доставката се извършва със Speedy. При заявка за друга курерска фирма от страна на клиента, клиентът заплаща сумата според ценовата листа на съответната куриерска фирма, независимо от стойността на поръчката му.

Извършваме доставка и с Еконт Експрес econt express, като цената е 3.99лв. - 7лв според вида на доставката.

Подробна информация Как да пазарувам?
Вижте още продукти от:

ТЕРНАФИН


КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ТЕРНАФИН?

Тернафин е синтетичен лекарствен продукт с противогьбичково действие. Оказва влияние върху по-голямата част от гъбичките, предизвикващи инфекция на кожа и нокти - дерматофити и дрожди. Унищожава дерматофитите; потиска размножаването на дрождите или ги унищожава в зависимост от вида им.

ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА ТЕРНАФИН?

• При гьбичкови инфекции на нокътните пластинки и кожата, причинени от дерматофити;

• Кожни кандидози.

При кожни дерматофитии и кандидози Тернафин таблетки се назначава само при тежки, обширни поражения на кожата, които са устойчиви на лечение с локални средства.

КОГА НЕ ТРЯБВА ДА ИЗПОЛЗВАТЕ ТЕРНАФИН?

Лечението с Тернафин е противопоказано при:

> Свръхчувствителност към някоя от съставките на продукта.

> Тежка бъбречна недостатъчност

> Тежка чернодробна недостатъчност

> Деца.

ПРЕДИ ДА ЗАПОЧНЕТЕ ЛЕЧЕНИЕ С ТЕРНАФИН

Уведомете лекуващия си лекар, ако имате някакво хронично заболяване, ако сте свръхчувствителни към други лекарства или храни или ако вземате други лекарства.

Предпазни мерки и предупреждения

•Таблетките Тернафин не са ефективни при лечение на питириазис верзиколор, не са ефективни и при вагинална кандидоза.


• При бъбречни или чернодробни нарушения лечението с Тернафин се провежда само след строга лекарска преценка и под лекарско наблюдение. Не се препоръчва назначаването му без консултация с лекар, поради опасност от поява на тежки нежелани лекарствени реакции в тези случаи.

• Не пропускайте назначеното от лекуващия лекар проследяване на кръвните показатели в лабораторията.

• При лечение с лекарството и поява на гадене, повръщане, повишена температура, болки в дясното подребрие, жълтеница (пожълтяване на кожата и очите, потъмняване на урината), поява на обрив незабавно трябва да уведомите лекуващия лекар.

• Преди да започнете лечение с тербинафин е необходимо да съобщите на лекуващия: лекар в случай, че имате кръвни заболявания или заболявания от страна на имунната система.

Бременност и кърмене

Уведомете Вашия лекар, ако сте бременна или планирате да забременеете. Преди да вземете някакво лекарство по време на бременност, непременно се посъветвайте с лекуващия си лекар.
Тъй като не са извършени клинични проучвания относно безопасността от приложението на продукта по време на бременност не се препоръчва употребата му. Тернафин преминава в майчиното мляко. При необходимост от лечение с Тернафин кърменето се прекратява.

Ефекти върху способността за шофиране и работа с машини

Тернафин не оказва неблагоприятно влияние върху способността за шофиране и работа с машини.

КАКВИ ЛЕКАРСТВА МОЖЕ ДА ВЗАИМОДЕЙСТВАТ С ТЕРНАФИН?

Моля, уведомете лекуващия си лекар за ВСИЧКИ лекарства, които вземате в момента или сте вземали доскоро, независимо дали са предписани от лекар или сте ги купили без рецепта. Това е важно, защото Тернафин може да промени активността на някои лекарства или някои лекарства може да променят неговите ефекти.

Дозата на Тернафин трябва да се коригира ако се прилага едновременно с рифампицин (лекарство против туберкулоза), циметидин (лекарство против язва) и терфенадин (противоалергично средство).

ДОЗИРОВКА И НАЧИН НА ПРИЛОЖЕНИЕ

Дозата и продължителността на лечението се определят от лекуващия Ви лекар. Важно е да вземате лекарството така, както лекарят Ви го е предписал. Не трябва да променяте дозите или да преустановявате лечението, без да се консултирате преди това с лекаря, дори ако се чувствате добре.Опитайте се да вземате лекарството по едно и също време всеки ден.

Дозировката се определя за всеки пациент индивидуално в зависимост от диагнозата и тежестта на инфекцията, като продължителността на лечението варира от 2 седмици до 6 месеца.  

Възрастни:

По една таблетка веднъж дневно или по 1/2 таблетка 2 пъти дневно. Препоръчва се по време на хранене.

Продължителност на лечението:

> При инфекция на ходилата (включително и между пръстите на краката) -лечението продължава 2 до 6 седмици;

> Инфекция на големите кожни гънки, кожата в областта на гърдите и корема - 2 до 4 седмици.

> При инфекция на ноктите на ръцете и краката - от 6 седмици до 3 месеца.

В случай, че инфекцията засяга палците на краката или при бавно израстване на нокътя (при пациенти над 65 - годишна възраст), лечението може да продължи 6 месеца. Ефектът на лекарството се поддържа няколко седмици след прекратяване на лечението.

Пациенти над 65 - годишна възраст

 - не е необходима промяна в дозировката.

Пациенти с чернодробни и бъбречни нарушения

- дозата може да бъде намалена по преценка на лекуващия лекар в зависимост от тежестта на нарушенията. Ако вземете повече Тернафин, отколкото трябва

Ако сте взели доза, по-голяма от предписаната, посъветвайте се с лекуващия си лекар.

Предозирането на лекарството може да протече със симптоми от страна на стомашно-чревния тракт, като гадене, повръщане, болки в корема или обриви, главоболие, по-често уриниране. Може да се направи промивка на стомаха. Лечението е симптоматично.

Ако сте пропуснали да вземете Тернафин

Ако забравите да вземете една доза, вземете я колкото е възможно по-скоро. Ако почти е станало време за следващата доза, вземете я както обикновено, като пропуснете дозата, която сте забравили. Не вземайте двойна доза, за да компенсирате забравената. Продължете да вземате лекарството, както ви е предписано от лекуващия лекар.

НЕЖЕЛАНИ ЛЕКАРСТВЕНИ РЕАКЦИИ

Както всички лекарства, Тернафин може да има нежелани ефекти. Те обаче не се наблюдават задължително при всички пациенти, така че Вие може да не получите никаква реакция.
Обикновено тербинафин се понася добре. Като правило нежеланите лекарствени реакции са леки до умерени, преминават спонтанно при продължаване на лечението.

Най-чести са нежеланите лекарствени реакции от страна на стомашно-чревната система: метеоризъм, нарушение на вкуса до загубата му, тежест, липса на апетит, гадене, повръщане, диария и болки в корема; от страна на нервната система -главоболие.

От страна на кожата могат да се наблюдават: обриви (в редки случаи могат да бъдат много тежки), сърбеж.

Изключително рядко се срещат: жълтеница (пожълтяване на очите и кожата и потъмняване на урината); зрителни нарушения; болки в мускулите и ставите, слабо изразен косопад.  


Ако получите нежелани ефекти, включително и такива, които не са споменати в тази листовка, информирайте лекуващия си лекар.

СЪХРАНЕНИЕ

На сухо и защитено от светлина място, при температура под 25°С.

Съхранявайте таблетките в оригиналната опаковка.

Лекарството не трябва да се използва след датата на изтичане на срока на годност, отбелязана върху опаковката.

Съхранявайте таблетките на сигурно място, където децата не могат да ги видят и достигнат.

Прочетете още свързани теми от Здраве и красота
здравна информация: Везни - здравен хороскоп за 2014г.С изключение на Юпитер, всяка друга планета Ви дава добри и хармонични аспекти през годината. Естествено, сред тях са и здравните. Шестият Дом на Слънцето не съвпада с Дома на Силата, така че имате нужда да обърнете внимание и на тази част от живота си. Естествено, ще има моменти, в които здравето Ви ще е по-добро или по-критично, но тези промени ще са причинени главно от бързо преминаващите през зодиака Ви планети.
полезни съвети: 8 начина да се отървете от разширените вениРазширените вени е много често срещано и добре познато на лекарите заболяване. То се среща по-често при жените, най-вече по време на бременност. Основния принцип, за да не развиете разширени вени е да осигурявате нормален приток на кръвта в кръвоносните съдове. Ето няколко полезни начина, чрез които можете да се отървете от разширените вени.
полезни съвети: 8 начина да подсилите имунната си системаИдват студените месеци, в които често боледуваме, още повече, ако работите на закрито и не проветрявате редовно. Вместо да гълтате хапчета за лечение на настинки, подсилете имунната си система, за да може тя да се бори с бактериите и вирусите.
здравна информация: Лъв - здравен хороскоп за 2014г.Вашата енергия все още не е в максималната си точка, но здравословното Ви състояние е отлично в сравнение с последните години. То ще се подобри още повече след настъпването на август. Тези от Вас, които страдат от тежки здравословни проблеми, ще получат много добри новини, свързани с лечението им. Вашият Дом на Слънцето, не е Дом на Здравето. Така че, няма нужда да се фокусирате твърде много над тази област. Както се казва „Ако нещо не е повредено, не тръгвай да го поправяш!”.
 
Мнения
Автор: Аптеки Оптима
От дата: 15/01/2011 09:01
Какво е Вашето мнение за "ТЕРНАФИН ТАБЛЕТКИ 250 МГ Х 20"?
уеб дизайн: Visign Studio - Jump into the web!