Аптеки оптима - здраве и красота!
тел: +359 878 292 513 | apteka@apteka-optima.com
Сигурни плащания с сигурни плащания
apteki optima icon apteki optima icon
BiodermaАрдесKorffBorolaAbo PharmaHimalaya DragIkarovPhytoBoehringer IБългарско ПроизводствоJohn FriedaDietrexFlorivital
ДЕПРЕКСОР ТАБЛЕТКИ 37.5 МГ Х 60

ДЕПРЕКСОР ТАБЛЕТКИ 37.5 МГ Х 60

Отстъпката не важи
за продукти в промоция
Цена:15.43 лв.
Продуктът се отпуска с рецепта и не може да бъде закупен онлайн
Телефон
за поръчка
+359 878 292 513
Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа
1/5
2 гласували
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за всяка поръчка над 100 лв. виж повече
България - само за Русе
от 0 до 20 лв над 20 лв
1.90 лв.Безплатна доставка

България
от 0 до 100 лв над 100 лв
4.30 лв.Безплатна доставка

Международна нормална
от 0 до 10000 лв
35.15 лв.

Доставката се извършва със Speedy. При заявка за друга курерска фирма от страна на клиента, клиентът заплаща сумата според ценовата листа на съответната куриерска фирма, независимо от стойността на поръчката му.

Извършваме доставка и с Еконт Експрес econt express, като цената е 3.99лв. - 7лв според вида на доставката.

Подробна информация Как да пазарувам?
Вижте още продукти от:

ДЕПРЕКСОР

 

Депрексор е лекарство отпускащо се по лекарско предписание. Депрексор е част от групата лекарства наречени антидепресанти. Депрексор има свойствата да облекчава симптомите на депресия.

1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ДЕПРЕКСОР И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА

Депрексор принадлежи към група лекарства, наречени антидепресанти. Те се използват за лечение на депресия.

Депрексор се употребява за облекчаване симптомите на депресия, включително депресивни състояния, свързани с тревожност; за предотвратяване на рецидиви или поява на нови депресивни епизоди

2. ПРЕДИ ДА ПРИЕМЕТЕ ДЕПРЕКСОР

Не приемайте Депрексор в следните случаи:

- Ако сте алергични (с повишена чувствителност) към активното вещество венлафаксин или някое от помощните вещества на продукта;

- Ако приемате или наскоро (през последните 2 седмици) сте провеждали лечение с други лекарства за лечение на депресии (МАО инхибитори);

- При остри чернодробни или бъбречни заболявания;

- Ако сте бременна или кърмите;

- Ако сте на възраст под 18 години.

Предупредете лекуващия лекар ако:

- сте имали психично заболяване в миналото (мания);

- сте имали депресия в миналото;

- наскоро сте прекарали инфаркт на миокарда, имате тежка сърдечна недостатъчност или друго сърдечно заболяване, съпроводено с ускорен пулс;

- имате хипертонична болест;

- страдате от епилепсия или сте имали гърчове в миналото;

- имате сериозно бъбречно или чернодробно заболяване;

- имате глаукома (повишено вътреочно налягане);

- имате или сте имали кръвоизливи по кожата и/или лигавиците.

Мисли за самоубийство и влошаване на Вашата депресия или тревожно разстройство

Понякога, ако сте в депресия и/или имате тревожни разстройства, може да Ви минават мисли да се само-нараните или самоубиете. Те може да се засилят, когато започнете да приемате антидепресанти, тъй като на всички тези лекарства е необходимо време, за да подействат, обикновено 2 седмици, но понякога и повече.

По-вероятно е да имате такива мисли:

- ако преди сте имали мисли за самоубийство или за самонараняване.

- ако сте млад възрастен. Информацията от клинични изпитвания е показала повишен риск от суицидно поведение при млади възрастни (на възраст под 25 години) с психиатрични проблеми, които са лекувани с антидепресант.

Незабавно се свържете с Вашия лекар или направо отидете в болница, ако имате мисли за самонараняване или самоубийство.

Може да е полезно да кажете на роднина или близък приятел, че сте депресирани или имате тревожно разстройство и да ги помолите да прочетат тази листовка. Може да ги помолите да Ви кажат, ако смятат, че депресията или тревожността Ви се влошават, или ако са притеснени от промени в поведението Ви. Прием на други лекарства

Моля, информирайте Вашия лекар ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта.

Уведомете лекуващия лекар, ако приемате лекарства, повлияващи кръвосъсирването (варфарин); продукти, съдържащи екстракт от жълт кантарион, лекарства за лечение на мигрена, сибутрамин (лекарство за контрол на телесното тегло), декстрометорфан (за лечение на кашлица); клозапин (за лечение на шизофрения), ци-метидин (за лечение на язвена болест), золпидем (сънотворно).

Не употребявайте алкохол по време на лечението с Депрексор.

Бременност и кърмене

Посъветвайте се с Вашия лекар преди употребата на което и да е лекарство, ако сте бременна или планирате да забременеете.

Безопасната употреба на това лекарство по време на бременност не е доказана, поради което Депрексор не се прилага при бременни жени.

При необходимост от лечение на кърмещи жени с Депрексор кърменето трябва да се прекрати.

Шофиране и работа с машини:

Депрексор може да повлияе на преценката, мисленето или двигателните функции. Преди да започнете да шофирате или да работите с машини трябва да сте убедени, че психомоторните Ви способности не са засегнати вследствие на лечението.

Важна информация относно някои от съставките на Депрексор:

Лекарственият продукт съдържа лактоза. Неподходящ е при хора с лактазна недостатъчност, галактоземия или глюкозен/галактозен синдром на малабсорбция.

3. КАК ДА ПРИЕМАТЕ ДЕПРЕКСОР

Винаги приемайте Депрексор точно както Ви е казал Вашия лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

Депрексор таблетки се приема по време на хранене сдостатъчно количество вода.

Дозировката и продължителността на лечение се определят индивидуално от лекуващия лекар. Не променяйте самоволно предписаната доза! Приемайте лекарството по едно и също време сутрин и вечер. Възрастни

Обичайната препоръчвана доза за всички показания е 75 mg дневно, разделена на 2 приема (по 37,5 mg 2 пъти дневно). При необходимост, след провеждане на двуседмичен курс на лечение, лекуващият лекар може да увеличи дозата до 150 mg дневно, разделена на 2 приема (по 75 mg 2 пъти дневно). Състоянието Ви трябва да бъде редовно проследявано от лекуващия лекар.

В особено тежки случаи на депресия или при хоспитализирани пациенти първоначалната доза е 150 mg дневно. При необходимост може да се увеличава постепенно (със 75 mg дневно), като промените трябва да се извършват на интервали от около 2 седмици или повече, но не по-малко от 4 дни. Максималната дневна доза е 375 mg. При достигане на желания терапевтичен отговор, дозата се намалява постепенно. Възможно е да не почувствате веднага ефекта на лекарството. Не се притеснявайте - това е съвсем нормално. Възможно е да се нуждаете от лечение в продължение на месеци.

Не прекратявайте внезапно лечението с Депрексор! Ако лекуващият лекар прецени, че не се нуждаете повече от лечение с продукта, той ще Ви посъветва да намалите дозата преди преустановяването му. Прекратяването на лечението става под лекарски контрол. Спазвайте указанията на лекуващия лекар, защото при прекратяване на лечението или бързо намаляване на дозата могат да се появят симптоми като слабост, безпокойство, главоболие, гадене или повръщане, замаяност, сухота в устата, диария, безсъние, нервност, изтръпване, изпотяване, нарушение на координацията. Ако имате сериозно чернодробно или бъбречно заболяване, лекуващият лекар може да препоръча намаление на дневната доза с 50%. При пациенти на хемо-диализа се препоръчва намаление на дозата с 50% и приемане на дневната доза след провеждане на хемо-диализата.

При пациенти над 65 години обикновено не се изисква намаляване на дозата. При пациенти с възрастови изменения на бъбречните функции дозата се коригира съобразно степента на нарушение. Деца

Лечението с Депрексор е противопоказано при деца под 18-годишна възраст!

Ако сте приели повече таблетки Депрексор от необходимото: Могат да се появят следните симптоми: сънливост, световъртеж, главоболие, сърцебиене, затруднени и некоординирани движения, гърчове. Трябва незабавно да потърсите лекарска помощ!

Ако сте пропуснали да приемете Депрексор: Ако пропуснете една доза, вземете я колкото е възможно по-скоро. Ако почти е станало време за следващата доза, вземете я както обикновено. Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата. Продължете да вземате лекарството, както Ви е предписано. Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.

4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ

Както всички лекарства, Депрексор може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки гиполучава.

Обикновено Депрексор се понася добре. Понякога, в началото на лечението може да се наблюдава слабост, главоболие, гадене, повръщане, коремни болки, запек или диария, намаляване на апетита; болки в мускулите и ставите, замаяност, сухота в устата, безсъние, нервност, сънливост, патологични сънища, нарушение на дишането, прозяване, изпотяване, зрителни смущения, загуба или покачване на теглото. Рядко Депрексор може да предизвика кръвоизливи по кожата и лигавиците, удължено време на кървене, ускорена или неритмична сърдечна дейност, несъзнателно скърцане със зъби, мускулни крампи, халюцинации, нарушение на баланса и координацията, нарушения на говора, тежки алергични реакции. Някои пациенти се чувстват замаяни или нестабилни при промяна на положението на тялото поради рязко понижаване на кръвното налягане. Възможно е повишаване на кръвното налягане, незначителни промени в нивата на холестерол и натрий в кръвта, нарушения в кръвните клетки или промени в чернодробните функции. Много рядко Депрексор може да предизвика повишаване на температурата, нарушение на съзнанието, скованост на мускулите.

Депрексор може да предизвика кървене от стомашно-чревния тракт, повишаване нивото на хормона пролак-тин в кръвта, задръжка на урина, много рядко възпаление на задстомашната жлеза.

Незабавно уведомете Вашия лекар, ако се появят алергични реакции като сърбеж, обриви по кожата, задух! Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или забележите други, неописани в тази листовка, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

5. КАК А СЪХРАНЯВАТЕ ДЕПРЕКСОР

Съхранявайте лекарството в оригиналната опаковка, на сухо и защитено от светлина място, при температура под 25°С! Съхранявайте на място, недостъпно за деца. Не използвайте Депрексор след срока на годност, отбелязан върху опаковката

Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Какво съдържа Депрексор

Активното вещество е венлафаксин хидрохлорид (ven-lafaxine hydrochloride), екв. на 37,5 mg или 75 mg венлафаксин (venlafaxine).

Другите съставки са: микрокристална целулоза, лактоза монохидрат, магнезиев стеарат, червен железен оксид, натрий нишесте гликолат тип А. Как изглежда Депрексор и какво съдържа опаковката: Таблетки 37,5 mg - кръгли, плоски, бледорозови, с делителна черта и диаметър 8 мм. Таблетки 75 mg -кръгли, плоски, бледорозови, с делителна черта и диаметър 10 мм.

10 таблетки от 37,5 mg или 75 mg в блистер от PVC/алуминиево фолио, по 3 или 6 блистера в картонена кутия, заедно с листовка.

Прочетете още свързани теми от Здраве и красота
заболявания: ТетанусТетанус е остро инфекциозно заболяване, което се причинява от анаеробния микроорганизъм Clostridium tetani, който отделя екзотоксини. Той е от групата на условно-патогенните организми. Заболяването е известно още от Древността. Още през IV в.пр.н.е пръв Хипократ описва заболяването. Причинителят е изолиран за първи път през 1887 година, а 36 години по-късно е произведен анатоксин за активна имунизация. Заболяването се среща във всички страни.
полезни съвети: Какво казват ноктите за здравето Ви?Знаете ли, че ноктите Ви могат да се окажат предупредителен знак, когато нещо в организма Ви не е добре? Да, точно така. Ноктите отразяват Вашето здраве, като огледало. Те могат да подскажат за наличието на вирусна инфекция в организма, както и на недохранване или хронични заболявания.
предизвикателство: Домашни средства срещу уморени очиАко се налага да работите на компютър, четете много или не спите достатъчно, от това страдат най-много вашите очи. За да ги успокоите и да възвърнете техния блясък, можете да използвате достъпни средства. Вижте няколко идейки.
полезни съвети: Емоционално храненеАко сте от хората, които ядете, когато сте тъжни и депресирани и се опитвате да запълните празнота в душата и с храна по различни емоционални причини, то трябва да преосмислите лошия навик. Тъй като по този начин вие вредите още повече на тялото си, болести като диабет, затлъстяване и високо кръвно налягане дебнат.
 
Мнения
Автор: Аптеки Оптима
От дата: 15/01/2011 09:01
Какво е Вашето мнение за "ДЕПРЕКСОР ТАБЛЕТКИ 37.5 МГ Х 60"?
уеб дизайн: Visign Studio - Jump into the web!