Аптеки оптима - здраве и красота!
тел: +359 878 292 513 | apteka@apteka-optima.com
Сигурни плащания с сигурни плащания
apteki optima icon apteki optima icon
AquasourceNature's WayМирта МедикусВносDietrexАрдесDucrayGroupe BerdouesБулгарикусVictoria's SecretBell HomeopathyHaya LabsАрома
ХЛОРНИТРОМИЦИН КАПСУЛИ 250 МГ 2 Х 10

ХЛОРНИТРОМИЦИН КАПСУЛИ 250 МГ 2 Х 10

Отстъпката не важи
за продукти в промоция
Цена:3.90 лв.
Продуктът се отпуска с рецепта и не може да бъде закупен онлайн
Телефон
за поръчка
+359 878 292 513
Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа
3/5
10 гласували
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за всяка поръчка над 100 лв. виж повече
България - само за Русе
от 0 до 20 лв над 20 лв
1.90 лв.Безплатна доставка

България
от 0 до 100 лв над 100 лв
4.30 лв.Безплатна доставка

Международна нормална
от 0 до 10000 лв
35.15 лв.

Доставката се извършва със Speedy. При заявка за друга курерска фирма от страна на клиента, клиентът заплаща сумата според ценовата листа на съответната куриерска фирма, независимо от стойността на поръчката му.

Извършваме доставка и с Еконт Експрес econt express, като цената е 3.99лв. - 7лв според вида на доставката.

Подробна информация Как да пазарувам?
Вижте още продукти от:

ХЛОРНИТРОМИЦИН


Хлорнитроцимин е лекарство отпускащо се по лекарско предписание. Хлорнитроцимин се използва за лекуване на инфекции. Хлорнитроцимин се използва за лекуване на корем тиф.

1.Показания:

Хлорамфениколът трябва да се прилага само при абсолютна необходимост при инфекции, причинени от чувствителни към него микроорганизми, неповлияващи се от други антимикробни средства, главно за лечение на коремен тиф и други салмонелози, при пневмонии и менингити, причинени от Haemophilus influenzae, като алтернативен антибиотик при сепсис, причинен от пиогенни стрептококи, пневмококи, гонококи, менингококи, анаеробни стрептококи и клостридии, уроинфекции с Gram (-) микроорганизми, неповлияващи се от други противомикробни средства. За лечение на костните прояви на бруцелоза.

2. Дозировка и начин на приложение

Chlornitromycin се прилага перорално в следните дози:
За възрастни - 250-500 mg 3-4 пъти дневно. В тежки случаи могат да се приложат до 4 g в денонощие, разпределени в 3-4 приема, под строг контрол на състоянието на кръвните показатели и тези на бъбречната функция.
За деца - 50 mg/kg тегло за 24 часа, разпределена в 3-4 приема.
Курсът на лечение не трябва да продължава повече от 10 дни.

3. Противопоказания

Свръхчувствителност към хлорамфеникол, бременност, костномозъчна хипоплазия, псориазис, екземи, микози. При новородени и недоносени да се прилага предпазливо! Да не се прилага едновременно с потискащи кръвотворния апарат препарати!

4. Специални предупреждения за употреба

Поради сериозните нежелани реакции, които може да предизвика, Chlornitromycin не се прилага за лечение на леки инфекции, простудни заболявания, възпаление на гърлото или за профилактика на бактериални инфекции.
Продуктът не се прилага при пациенти с данни за нарушена кръвотворна функция на костния мозък или нарушено съотношение на кръвните елементи. По време на лечение с Chlornitromycin се препоръчва мониторинг на кръвната картина за евентуална поява на левкопения, ретикулоцитопения и гранулоцитопения. За улеснение на клиничните изследвания и за осигуряване на постоянно наблюдение над пациента е добре той да бъде хоспитализиран. В случай на сериозни отклонения от кръвните показатели лечението с Chlornitromycin трябва да се прекрати. В повечето случаи тези реакции са обратими, но е възможно и усложняването им до апластична анемия. Необратимият тип апластична анемия може да се прояви няколко седмици или месеци след приключване на лечението с антибиотика.
Не се препоръчва повторение на курса на лечение с Chlornitromycin. Chlornitromycin не се прилага едновременно с други лекарства, потискащи функциите на костния мозък.
Chlornitromycin се прилага с особено внимание на болни с увредена чернодробна функция или сериозни бъбречни заболявания. В такива случаи дозата трябва се намали за да се избегне повишаване на плазмената концентрация на антибиотика.
При комбиниране на Chlornitromycin с друг антибактериален продукт е възможно да се достигне до свръхрастеж на нечувствителни микроорганизми и да се развие суперинфекция. Приемането на тези продукти трябва да се прекрати и да се назначи подходяща терапия според клиничната картина.
При поява на по-сериозни невротоксични реакции - главоболие, депресия, възпаление на очния нерв или периферни неврити, се налага спиране на лечението. В противен случай са възможни трайни увреждания.
Възможна е поява на алергични реакции - кожни обриви, треска, уртикария, ангиоедем. При такива пациенти лечението Chlornitromycin трябва да се преустанови и да се назначи подходяща терапия. При пациенти с алергична диатеза е необходимо особено внимание при прилагането на антибиотика. Chlornitromycin се прилага само в краен случай на пациенти с анемия, тъй като намалява ефекта на витамин B12 и желязо в хемопоетичните процеси.
Продължителното перорално приемане на Chlornitromycin може да инхибира синтеза на витамин К, в следствие на което да се удължи времето на кръвосъсирване.

5. Лекарствени и други взаимодействия

Едновременното приложение на Chlornitromycin с кумаринови антикоагуланти засилва техния противосъсирващ ефект, което може да доведе до кръвоизливи.
Лечението с Chlornitromycin на пациенти, приемащи перорални антидиабетични лекарства или инсулин може да предизвика състояние на хипогликемия.
Прилагането на Chlornitromycin на болни, приемащи антиепилептични средства от групата на фенитоина инхибира техния метаболизъм, като увеличава серумните им концентрации и съответно - токсичността им.
Едновременното прилагане на Chlornitromycin с витамин В12 и желязосъдържащи продукти възпрепятства еритропоетичното действие на желязото при желязодефицитни анемии и антианемичното действие на витамин В12 при мегалобластни анемии.
Chlornitromycin потенцира сънотворното действие на барбитуратите; намалява цитостатичното действие на циклофосфамид.
Chlornitromycin може да неутрализира действието на оралните контрацептивни продукти.
При лечение с Chlornitromycin не се препоръчва приемане на пиразолонови аналгетици и антипиретици (амидофен, аналгин, фенилбутазон) поради засилване на миелотоксичното им действие.

6. Приложение по време на бременност и кърмене

Приложението на Chlornitromycin по време на бременност е противопоказано, тъй като преминава плацентарната бариера и достига феталното кръвообращение. За новородените съществува риск от синдром на "сивото бебе", обикновено с летален изход.
Chlornitromycin се екскретира с майчиното мляко, затова е задължително прекъсване на кърменето докато трае курсът на лечение.

7. Влияние върху способността за шофиране и работа с машини

Не оказва влияние върху способността за шофиране и работа с машини.

8. Нежелани лекарствени реакции

При лечение с Chlornitromycin могат да се наблюдават следните нежелани лекарствени реакции:
- нарушения на кръвотворния апарат - апластична анемия, хемолитична анемия, тромбоцитопения, гранулоцитопения, левкопения; в редки случаи - левкемия;
- реакции от страна на гастроинтестиналния тракт - гадене, повръщане, диария, глосит, стоматит, ентероколит поради нарушение на нормалната чревна флора;
- невротоксични реакции - главоболие, лека депресия, в редки случаи - делириум, възпаление на очния нерв и други периферни неврити;
- алергични реакции - обриви, треска, уртикария, ангиодем, рядко - анафилаксия.
При болни от сифилис или тифна треска е възможна поява на реакцията на Jarisch-Herxheimer, като резултат от отделянето на ендотоксини.

9. Предозиране.

При предозиране обикновено се появява гадене, повръщане, обриви, треска, рядко - анафилаксия. При възникване на критична или животозастрашаваща реакция на болния незабавно се прилага епинефрин, интравенозни стероиди, антихистаминови препарати, обдишване с кислород, при нужда - интубация.

10. Фармакокинетични свойства:

Chloramphenicol се резорбира бързо и лесно в стомашно-чревния тракт. Терапевтични серумни концентрации се достигат обикновено 2-3 часа след перорален прием на доза от 1,0 g. При следващите приеми тези концентрации се повишават. Chloramphenicol прониква добре в тъканите и течностите на организма. Високи концентрации достига в черния дроб, бъбреците, цереброспиналната течност (дори при липса на възпалени менинги), синовиалната, плеврална и асцитна течност и стъкловидното тяло на окото. Chloramphenicol преминава през плацентата и достига феталното кръвообръщение. Екскретира се с кърмата.
Около 60% от антибиотика се свързва с плазмените протеини. При преминаване през черния дроб се метаболизират около 80-90% от наличната концентрация. Времето на полуживот на Chloramphenicol е 1,5 до 4 часа и може да се удължи при пациенти със сериозни бъбречни заболявания. Екскретира се главно с урината, като само 5-10% са в непроменен вид. Около 3% се екскретират с жлъчката и само 1% с фекалиите.

11. Фармакодинамични свойства:

  • Фармакотерапевтична група: Антибактериални лекарства. Амфениколи

 

  • АТС код: J01BA01
Прочетете още свързани теми от Здраве и красота
представяме ви..: Лятна аптечка – задължителен елемент в нашия багаж за ваканциитеИ ето пак е лято, време за отпуски, почивки, жарко слънце, солени вълни, романтика, приятна компания... Стягате багажа и потегляте за своето приключение. Нерядко, увлечени от еуфорията, пропускаме да помислим за възможните здравословни неразположения, които може да възникнат по време на ваканцията. Ето защо, изгответе си списък с всички необходими медикаменти за бърза реакция, компактно събрани в мини аптечка.
здравна информация: Всеки четвърти българин страда от алергия към козметикаСпоред статистически изследвания 1/4 от българите имат алергия към козметичните продукти. Най-често срещаните алергии са от ампулите за коса, парфюмите и консерванта кетон в мокрите кърпички. Всъщност всеки човек използва на ден поне 5 козметични продукта, като се започне от сутринта с пастата за зъби, сапуна за измиване и след това кремовете за лице и ръце, тоалетно мляко, червило, парфюм и грим.
полезни съвети: 5 здравословни навика, които ви пречат да отслабнетеРешили сте да отслабвате, отказали сте се от сладкото и от мазната храна, започнали сте да спортувате, но желаната фигура все още е мираж. Дори да живеете здравословно, може би част от навиците, които имате, може би саботират усилията ви да отслабнете. Както се оказва, дори здравословното хранене може да се окаже не много здравословно, ако не внимавате какво точно ядете.
зелено: Как да останете здрави, докато работите вкъщиМного хора си представят работата от къщи, как по чорапи и пижама стоим в леглото в 3 следобед, но всъщност работата от къщи значи със самото отваряне на очи да се настаним на работното място и да не го напускаме за обяд. Всъщност работата от къщи може да е доста вредна за здравето, затова трябва да добием няколко навика ако сме поели по този път.
 
Мнения
Автор: Аптеки Оптима
От дата: 15/01/2011 09:01
Какво е Вашето мнение за "ХЛОРНИТРОМИЦИН КАПСУЛИ 250 МГ 2 Х 10"?
уеб дизайн: Visign Studio - Jump into the web!