Аптеки оптима - здраве и красота!
+359 878 292 513 | apteka@apteka-optima.com
Сигурни плащания с сигурни плащания
apteki optima icon apteki optima icon
Велеви ФармаKendy PharmaExfoliacCatalysisArranAmbrosTopicremHimalaya DragKloraneЦветелина ОодVitabioticsRene FurtererBiogame
ТЕТРАЦИКЛИН КАПСУЛИ 250 МГ 2 Х 10

ТЕТРАЦИКЛИН КАПСУЛИ 250 МГ 2 Х 10

Цена:7.59 лв.
Продуктът се отпуска с рецепта и не може да бъде закупен онлайн
Телефон
за поръчка
+359 878 292 513
Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа
3/5
10 гласували
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за всяка поръчка над 100 лв. виж повече
България - само за Русе
от 0 до 20 лв над 20 лв
1.90 лв.Безплатна доставка

България
от 0 до 100 лв над 100 лв
4.99 лв.Безплатна доставка

Международна нормална
от 0 до 10000 лв
37.99 лв.

Подробна информация Как да пазарувам?
Вижте още продукти от:

ТЕТРАЦИКЛИН КАПСУЛИ


1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ТЕТРАЦИКЛИН АКТАВИС И ЗА КАКВО СЕ ПРИЛАГА

 Тетрациклин Актавис е широкоспектърен антибиотик, който спира развитието на болестотворни микроорганизми, а във високи дози ги унищожава. Тетрациклин Актавис се прилага за лечение на инфекции, причинени от чувствителни на него микроорганизми като:

• инфекции на дихателните органи - пневмонии от Moraxella catarrhalis, Haemophylus influenzae; атипични пневмонии от микоплазми, рикетсии, хламидии, Legionella;

• неусложнени инфекции на пикочните пътища и половата система, причинени от Chlamydia trachomatis, Ureaplasma urealyticum, Granuloma inguinale; неусложнена гонорея;

• сифилис при противопоказано лечение с пеницилин;

• инфекции на храносмилателния тракт - като холера, шигелоза, инфекции от Aeromonas и Helicobacter; затруднено усвояване на храната при тропическо спру; болест на Whipple;

• Други инфекции - рикетсиоза (петниста треска), Q-треска, борелиоза като Erythema chronicum migrans, Лаймска болест, чума, туларемия, хламидиален конюнктивит, тежки форми на акне, розацея, антракс, актиномикози, бруцелоза, ерлихиоза.

2. КАКВО Е НЕОБХОДИМО ДА ЗНАЕТЕ ПРЕДИ ЗА ЗАПОЧНЕТЕ ЛЕЧЕНИЕТО С ТЕТРАЦИКЛИН АКТАВИС

Тетрациклин Актавис не се прилага при:

• Свръхчувствителност към някоя от съставките на продукта и към продукти от тетрациклиновата група;

• Тежки нарушения на бъбречна функции;

• Деца под 12-годишна възраст.

При приложението на този лекарствен продукт имайте предвид следното: Тетрациклин Актавис не трябва да се прилага при деца под 12-годишна възраст, поради свързване с калция и отлагане в костите и зъбите, което води до нарушения на зъбния емайл и оцветяването му в жълто-кафяво.Продуктът не трябва да се приема едновременно с мляко и млечни произведения. По време на лечение с Тетрациклин Актавис да се избягва продължително излагане на слънце поради опасност от силно зачервяване на кожата.Възможно е развитие на кръстосана устойчивост към продукта или развитие на допълнителни инфекции като гъбични инфекции (кандидоза), ентерит, глосит, стоматит, вагинит.Тетрациклин Актавис може да взаимодейства с някои диагностични тестове, включващи определяне на катехоламини или глюкоза в урината.

Приложение на Тетрациклин Актавис и прием на храни и напитки

Тетрациклин Актавис трябва да се приема поне един час или два часа след хранене

Бременност

Преди прием па каквито и да е лекарствени продукти се консултирайте с лекуващия Ви лекар или с фармацевтТетрациклин Актавис не се прилага по време на бременността и в периода на кърменето.

Кърмене

Преди прием на каквито и да е лекарствени продукти се консултирайте с лекуващия Ви лекар или с фармацевтТетрациклин Актавис не се прилага по време на бременността и в периода на кърменето.

Шофиране и работа с машини

Тетрациклин Актавис не оказва влияние върху способността за шофиране и работа с машини.Приемане на други лекарстваМоля, информирайте своя лекуващ лекар или фармацевт ако приемате или скоро сте приемали скоро други лекарствени продукти, дори ако те не са Ви били предписани от лекарТетрациклин Актавис образува неразтворими комплекси с йоните на калция, желязото, алуминия, бисмута, магнезия, цинка и това намалява неговото действие. Токсичният ефект на продукта върху бъбреците може да се увеличи от диуретици. Едновременно прилагане с ретиноиди може да предизвика доброкачествено повишение на вътречерепното налягане.В комбинация с ергоалкалоиди и метотрексат може да се повиши тяхната токсичност.Тетрациклин Актавис намалява ефекта на противозачатъчните продукти, приемани през устата. Поради противоположното им действие продуктът не се прилага в комбинация с пеницилин.Тетрациклин Актавис може да усили ефекта на противосъсирващите продукти, тъй като оказва влияние върху протромбиновата активност и синтезата на витамин К.

Данни за помощните вещества

Продуктът съдържа оцветителите Е 110 и Е 122, които могат да причинят алергичен тип реакции, включително астма. Рискът от алергии е по-голям при алергични към аспирин пациенти.Ако Ви е известно, че страдате от непоносимост към някои захари, консултирайте се с Вашия лекар преди да вземете това лекарство.

3. КАК СЕ ПРИЛАГА ТЕТРАЦИКЛИН АКТАВИС

Винаги приемайте Тетрациклин Актавис според инструкциите на лекуващия лекар!

Възрастни

Обичайна доза - 250 mg (1 капсула) или 500 mg (2 капсули) на всеки 6 часа, за предпочитане 1 час преди или 2 часа след ядене.

Деца над 12 годиниОбичайна доза - 25 до 50 mg/kg, разделена на 4 приема, максимална дневна доза -1g (4 капсули), за предпочитане 1 час преди или 2 часа след ядене.Тетрациклин Актавис трябва да се приема с голямо количество вода и в изправеноили седнало положение с оглед избягване дразненето на хранопровода.Лечението трябва да продължи обикновено три дни след отзвучаване насимптомите.При пациенти с нарушено чернодробна функция се налага редукция на дозата или удължаване на интервалите между приемите.Ако сте приели по-голямо количество от лекарствотоПри прием на по-висока доза от предписаната веднага се обърнете за помощ към лекар!При предозиране на Тетрациклин Актавис най-често се наблюдават гадене, повръщане, стомашни болки, диария. Може да се развият и бъбречна и чернодробна недостатъчност.Като лечебни мерки се прилага стомашна промивка за евакуиране на стомашното съдържимо и симптоматично лечение.Ако сте пропуснали да приложите Тетрациклин АктависАко сте пропуснали да приемете поредната доза, то приемете пропусната час по-скоро, но се не я приемайте едновременно със следващата.

4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ

Както всеки друг лекарствен продукт, Тетрациклин Актавис може за предизвика нежелани лекарствени реакции

• От страна на кръвта и лимфната система - анемия, спадане броя на кръвните плочки, белите кръвни клетки, потискане на костния мозък;

• От страна на анализаторите - шум в ушите, отслабване на зрението;

• От страна на стомашно-чревния тракт - гадене, повръщане, диария, възпаление на езика, затруднено гълтане, ентероколит, панкреатит, хепатит и чернодробна недостатъчност; възпаление на лигавицата на хранопровода с образуване на язви, по-често при пациенти, приемащи продукта непосредствено преди лягане; жълто оцветяване на зъбите при деца;

• От страна на имунната система - остра животозастрашаваща реакция (анафилаксия), състояние, подобно на серумна болест;

• Допълнителни инфекции - кандидоза в областта на ануса и половите органи;

• От страна на метаболизма и храненето - изразено безапетитие;

• От страна на нервната система - повишено вътречерепно налягане с доброкачествен произход, подуване на фонтанелата при деца, замайване, главоболие;• От страна на отделителната система - дозозависимо повишаване на уреята, остра бъбречна недостатъчност;

• От страна на кожата и подкожните структ ури - различни видове обриви, тежки кожни реакции (ексфолиативен дерматит, баланит, еритема мултиформе, синдром на Стивънс-Джонсън), чувствителност към излагане на слънце.Ако забележите каквито и да е нежелани реакг\ии, които не са отразени в тази листовка, моля съобщете за това на лекуващия лекар или фармацевт.

5. УСЛОВИЯ НА СЪХРАНЕНИЕ

При температура под 25° С! Срок на годност: 3 (три) години


 
Мнения
Автор: Аптеки Оптима
От дата: 15/01/2011 09:01
Какво е Вашето мнение за "ТЕТРАЦИКЛИН КАПСУЛИ 250 МГ 2 Х 10"?
Прочетете още свързани теми от Здраве и красота
представяме ви..: Лятна аптечка – задължителен елемент в нашия багаж за ваканциитеИ ето пак е лято, време за отпуски, почивки, жарко слънце, солени вълни, романтика, приятна компания... Стягате багажа и потегляте за своето приключение. Нерядко, увлечени от еуфорията, пропускаме да помислим за възможните здравословни неразположения, които може да възникнат по време на ваканцията. Ето защо, изгответе си списък с всички необходими медикаменти за бърза реакция, компактно събрани в мини аптечка.
заболявания: БотулизъмБотулизъмът е много рядко срещано заболяване, което се дължи на инфекция, която е възникнала като резултат от действието на ботулиновия токсин. Той се произвежда от бактериите Clostridium botulinum и действа като отрова върху нервните клетки. Тези опасни бактерии са изолирани през 1895 година, а през 1944 година е открит ботулиновият токсин.
заболявания: ДалтонизъмПонятието „далтонизъм” се използва, за да опише червено - зелена цветова слепота. Хората, страдащи от това заболяване, имат нарушено зрително възприятие, когато става дума за зеленият и червеният цвят. Степента на заболяването се определя в зависимост, от броя на конусите в окото, които липсват или не функционират правилно.
заболявания: Някои трудно за диагностициране болести – част втораНеочакваните болки могат да се дължат на ревматоиден артрит, това е автоимунно заболяване. За разлика от остеопорозата, състояние, което настъпва при хората с напредването на възрастта, ревматоидният артрит причинява възпаление и подуване на ставите във всяка възраст.
уеб дизайн: Visign Studio - Jump into the web!