Аптеки оптима - здраве и красота!
+359 878 292 513 | apteka@apteka-optima.com
Сигурни плащания с сигурни плащания
apteki optima icon apteki optima icon
Natur ProductLeocremaБалчоФитофармаScotish Fine SoapsBp PharmaЕвелин 29EquilibraЦветелина ОодFlorivitalEurovitalDicrassinNature's Way
Донецепт таблетки 5 мг х 30

Донецепт таблетки 5 мг х 30

Отстъпката не важи
за продукти в промоция
Цена:13.70 лв.
Продуктът се отпуска с рецепта и не може да бъде закупен онлайн
Телефон
за поръчка
+359 878 292 513
Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа
3/5
10 гласували
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за всяка поръчка над 100 лв. виж повече
България - само за Русе
от 0 до 20 лв над 20 лв
1.90 лв.Безплатна доставка

България
от 0 до 100 лв над 100 лв
4.30 лв.Безплатна доставка

Международна нормална
от 0 до 10000 лв
35.15 лв.

Доставката се извършва със Speedy. При заявка за друга курерска фирма от страна на клиента, клиентът заплаща сумата според ценовата листа на съответната куриерска фирма, независимо от стойността на поръчката му.

Извършваме доставка и с Еконт Експрес econt express, като цената е 3.99лв. - 7лв според вида на доставката.

Подробна информация Как да пазарувам?
Вижте още продукти от:

ДОНЕЦЕПТ

Донецепт е лекарство отпускащо се по лекарско предписание. Донесепт не трябва да се прилага като пациента е в бременност. Донецепт се използва за лечение на Алцхаймер.

ПРЕДИ ДА ПРИЕМАТЕ ДОНЕЦЕПТ

Донецепт не се прилага при:

- Свръхчувствителност към продукта, пиперидинови производни или някое от помощните вещества;

- Бременост

При приложение на този лекарствен продукт имайте предвид следното:

Лечението с Донецепт трябва да се провежда от лекар с опит в диагностиката и лечението на деменция на Алцхаймер. Диагнозата трябва да бъде поставена съгласно общоприетите принципи. Лечението трябва да започне само при осигурен болногледач, който редовно да следи за приема на лекарството. То продължава докато има полза за болния. Необходимо е да се прави периодична преоценка на клиничния ефект от лечението. При липса на лечебен ефект трябва да се обмисли прекъсването му.

Няма данни за повлияване на тежка деменция на Алцхаймер, други видове деменция или други видове тежки паметови разстройства

Анестезия

Като холинестеразен инхибитор Донецепт е вероятно да засилва ефекта на сукцинолхолиновите миорелаксанти по време на анестезия

Сърдечно-съдови заболявания

Поради механизмът на действието си тази група лекарства могат да забавят сърдечната честота. При пациенти със "синдрома на болния синусов възел" или други суправентрикуларни нарушения на проводимостта като синуатриален блок и атриовентрикуларен блок, Донецепт трябва да се прилага с повишено внимание поради риск от задълбочаване на проводните нарушения.

Стомашно-чревни заболявания

Продуктът се прилага с повишено внимание при пациенти с язвена болест в миналото или такива, които приемат нестероидни противовъзпалителни продукти. Няма данни за повишена честота на кървене от стомашно-чревния тракт или поява на пептична язва.

Урогенитални заболявания

Лекарството може да доведе до трудности в уринирането, въпреки че това не е наблюдавано при лечение с Донецепт

Неврологични заболявания

Холиномиметиците могат да причинят генерализирани епилептични припадъци, които от други стара може да са симптом на болестта на Алцхаймер.

Възможно е обостряне или отключване на екстрапирамидни симптоми с неволеви движения на крайниците, езикът, мимическата мускулатура.

Белодробни заболявания

Продуктът трябва да се прилага с повишено внимание при пациенти с астма или обструктивна белодробна болест поради холиномиметичното си действие.

Приложението на продукта заедно с други инхибитори на ацетилхолинестеразата, агонисти или антагонисти на холинергичната система трябва да се избягват

Тежка чернодробна недостатъчност

Няма данни за приложението на Донецепт при пациенти с тежка чернодробна недостатъчност

Продуктът съдържа лактоза, което го прави неподходящ при пациенти с лактазна недостатъчност, галактоземия или глюкозен/галактозен синдром на малабсорбция.

Приложение на Донецепт и прием на храни и напитки

Няма необходимост от специален хранителен режим по време на лечението с този продукт.

Бременост

Преди прием на каквито и да е лекарствени продукти се консултирайте с лекуващия ви лекар. Не е установено увреждане на плода при изследвания върху опитни животни. Донеццепт не трябва да се прилага при бременни.

Кърмене

Преди прием на каквито и да е лекарствени продукти се консултирайте с лекуващия ви лекар.

Не е известно дали продуктът се отделя в майчиното мляко и по тази причина кърменето трябва да се преустанови по време на лечението .

Шофиране и работа с машини

Деменцията на Алцхаймер може да наруши способността на шофиране или работа с машини. Донецепт може да предизвика умора, световъртеж и мускулни крампи обикновено в началото на лечението или при повишаване на дозата.

Лекуващият лекар трябва внимателно да преценява дали пациентите, страдащи от Алцхаймер, могат да шофират и работят с машини.

КАК СЕ ПРИЛАГА ДОНЕЦЕПТ

Винаги приемайте Донецепт след инструкциите на лекуващия лекар.

Възрастни/Пациенти в напреднала възраст

Лечението започва с доза от 5 мг еднократно дневно. Продуктът трябва да се приема вечер преди лягане. Дозата от 5 мг трябва да се прилага най-малко 1 месец до постигането на равновесни концентрации и преценка на терапевтичния отговор. След това дозата може да се повиши до 10 мг дневно в един прием. Максималната препоръчвана доза е 10 мг дневно.

При прекъсване на лечението се наблюдава постепенно изчезване на ефекта на продукта. Няма данни за влошаване на състоянието  след внезапно прекратяване на лечението.

Пациенти с бъбречна и чернодробна недостатъчност

Схемата на дозиране е както по-горе, защото това състояние не повлиява отделянето на продукта. Поради възможност от увеличаване концентрацията на Донецепт при лека до средно тежка чернодробна недостатъчност, повишаването на дозата трябва да става в зависимост от поносимостта. Няма данни за приложението на продукта при пациенти с тежка чернодробна недостатъчност.

Деца

Не се препоръчва приложението на Донецепт при деца.

ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ

Инфекции и инфестации:

Чести - простуда

Нарушения на метаболизма и храненето:

Чести - Безапетитие

Психични нарушения:

Чести - халюцинации, тревожност, агресивно поведение

Нарушения на нервната система:

Чести - синкон, световъртеж,, безсъние

Нечести - епилептични припадъци

Редки - екстрапирамидни симптоми

Сърдечни нарушения:

Нечести - забавен пулс

Редки - синуатриален блок, атриовентрикуларен блок

Стомашно-чревни нарушения:

Чести - диария, повръщане, гадене, абдоминални смущения

Нечести - стомашно-чревен кръвоизлив, стомашна и дуоденална язва

Хепато-билиарни нарушения

Редки . чернодробни увреждания, вкл. хепатит

Наршения на кожата и подкожната тъкан:

Чести - обрив, сърбеж

Нарушения на мускуло-скелетната система и съединителната тъкан:

Чести - мускулни крампи

Нарушения на бъбреците и пикочните пътища:

Чести - изпускане на урина

Общи нарушения:

Чести - главоболие, умора, болк

Изследвания:

Минимално повишение на серумните концентрации на мускулната креатинкиназа

Наранявания, отравяния, възникнали в резултат на интервенции:

Чести - злополуки

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Какво съдържа Донецепт?

Активната съставка е донепезил хидрохлорид.

 Другите съставки са: лактоза монохидрат, целулоза, микрокристална, царевично нишесте, магнезиев стеарат

Състав на таблетното покритие за таблетки 5 мг:  опадрай бяло, поливинилов алкохол, титаниев диоксид, макрогол 3350, талк

Състав на таблетното покритие за таблетки 10 мг: опадрай жълто, поливинилов алкохол, титаниев диоксид, макрогол 2250, талк.

Една филмирана таблетка съдържа 5 или 10 мг донепезил хидрохлорид.

Прочетете още свързани теми от Здраве и красота
предизвикателство: 16 здравословни ползи от грейпфрута - част първаМакар грешно именуват грейпфрут, от Grape-грозде, всъщност този плод е както е известно е цитрус и братовчед на портокала, мандарината и помелото. И като всеки цитрус трябва да намери място в ежедневните ви хранения, ето защо:
предизвикателство: Да преборим главоболиетоГлавоболието е много чест, но неприятен проблем, особено за жените. То може да е породено от много фактори и затова е добре да се установи причината за него, преди да се назначи лечение.
заболявания: ГастритГастритът е заболяване на храносмилателната система, което се характеризира с възпаление на лигавицата на стомаха. Наличието на възпаление не означава непременно, че лигавицата е сериозно увредена, както е при язва или рак на стомаха. Причините за заболяването може да са прекаляване с алкохол и лекарства, консумация на нездравословни храни и навлизане на жлъчни сокове в стомаха. Симптоми могат да се отключат при силен стрес.
заболявания: Сифилис В клиничната картина на нелекувания придобит сифилис са класифицирани 3 стадия, първичен, вторичен и третичен. За първичния стадий, след изминаване на инкубационния период, е характерна появата на ерозивна лезия. Няколко дни след нейната поява се увеличават лимфните възли около нея. Най-често лезията се появява в областта на гениталиите.
 
Мнения
Автор: Аптеки Оптима
От дата: 15/01/2011 09:01
Какво е Вашето мнение за "Донецепт таблетки 5 мг х 30"?
уеб дизайн: Visign Studio - Jump into the web!