Аптеки оптима - здраве и красота!
+359 878 292 513 | apteka@apteka-optima.com
Сигурни плащания с сигурни плащания
apteki optima icon apteki optima icon
AdermaLa RocheБългарска РозаNobelPharmascience IncDailyHaya LabsNuxeKentCarrotenRene FurtererMustelaBio Fresh
Парацетамакс таблетки Х 10

Парацетамакс таблетки Х 10

Количество:
Цена:0.96 лв.
Телефон
за поръчка
+359 878 292 513
Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа
3/5
10 гласували
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за всяка поръчка над 100 лв. виж повече
България - само за Русе
от 0 до 20 лв над 20 лв
1.90 лв.Безплатна доставка

България
от 0 до 100 лв над 100 лв
5.49 лв.Безплатна доставка

Международна нормална
от 0 до 10000 лв
37.99 лв.

Подробна информация Как да пазарувам?
Вижте още продукти от:

ПАРАЦЕТАМАКС


1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ПАРАЦЕТАМАКС И ЗА КАКВО СЕ ПРИЛАГА

ПарацетаМакс е неопиатен болкоуспокояващ и температуропонижаващ лекарствен продукт. Има слабо противовъзпалително действие. Той има по-силно въздействие върху централната нервна система и по-слабо върху периферната, с което се обяснява по-слабото противовъзпалително действие в сравнение с нестероидните противовъзпалителни средства.

2. КАКВО Е НЕОБХОДИМО ДА ЗНАЕТЕ ПРЕДИ ПРИЛОЖЕНИЕТО НА ПАРАЦЕТАМАКС

ПарацетаМакс не се прилага при:

♦ Алергия към Парацетамол и/или към някое от помощните вещества на продукта;

♦ Чернодробна недостатъчност.

При приложението на този лекарствен продукт, имайте предвид следното:

Ако независимо от лечението болката продължава по-дълго от 5 дни, а високата температура по-дълго от 3 дни или се появят други оплаквания прекратете лечението и се обърнете към лекуващия лекар!

За да се предотврати рискът от предозиране с парацетамол е необходимо да се проверява за съдържание на парацетамол в други едновременно приемани лекарствени продукти. При деца, лекувани с 60 мг/кг дневно парацетамол, комбинацията с друг лекарствен продукт, понижаващ температурата , не се препоръчва. Такава комбинация е възможна само ако парацетамол не е достатъчно ефективен.
Прилагането на парацетамол може да повлияе някои от тестовете за определяне на пикочна киселина, а също и теста за определяне на глюкоза в кръвта.

Приложение на ПарацетаМакс и прием на храни и напитки:

Няма данни за необходимост от специален хранителен режим или ограничения на определени видове храни и напитки по време на лечението с този продукт.

Бременност

Преди прием на каквито и да е лекарствени продукти се консултирайте с лекуващия Ви лекар или с фармацевт.
В терапевтични дози ПарацетаМакс може да се прилага по време на цялата бременност.

Кърмене

Преди прием на каквито и да е лекарствени продукти се консултирайте с лекуващия Ви лекар или с фармацевт.
Използването на продукта е допустимо в периода на кърмене.

Шофиране и работа с машини

Не оказва влияние върху способността за шофиране и работа с машини.

Важна информация за някои от съставките на ПарацетаМакс

Този лекарствен продукт съдържа като помощно вещество лактоза, което го прави неподходящ за пациенти с лактозна непоносимост. Поради наличието в състава на пшенично нишесте, този лекарствен продукт може да представлява опасност за хора с непоносимост към глутен (глутенова ентеропатия).

Приложение на други лекарствени продукти:

Моля, информирайте своя лекар или фармацевт, ако приемате или скоро сте приемали други лекарствени продукти, дори ако те не са Ви били предписани от лекар.

Продължителното приложение на парацетамол може да промени ефекта на други лекарствени продукти.

За Ваша информация:

♦ При комбиниране с аминофеназон/амидофен/ ефектите взаимно се усилват и се повишава токсичността на двата продукта;

♦ Усилва се действието на кумариновите антикоагуланти;

♦ Фенобарбитал отначало може да засили ефектите на парацетамол върху централната нервна система, но след това може да понижи болкоуспокояващото му действие и да засили токсичността на продукта върху черния дроб;

♦ Оралните контрацептивни средства отслабват ефектите на парацетамол;

♦ Рифампицин намалява болкоуспокояващото му действие;

♦ Хлорамфеникол увеличава риска от засягане на костния мозък;

♦ Едновременно приложение с други лекарствени продукти, засягащи черния дроб увеличава риска от чернодробно увреждане.

3. КАК СЕ ПРИЛАГА ПАРАЦЕТАМАКС

Винаги прилагайте ПарацетаМакс точно както е посочено в тази листовка!

Продуктът се приема през устата.

Таблетката е предназначена за възрастни и деца ,тежащи над 21 кг /от 6 години нагоре/.

При възрастни и деца, чието тегло е повече от 50 кг /около 15- годишни юноши/, препоръчваната доза е З г дневно, отговарящо на 6 таблетки дневно.

Обичайната доза е 1 таблетка от 500 мг, която може да се повтори най-малко след 4 часа. В случаи на силна болка или треска се препоръчват 2 таблетки от 500 мг през интервал от най-малко 4 часа.

Да не се превишават 6 таблетки от 500 мг дневно за период от 24 часа.

При деца е задължително определянето на дозата да става на базата на телесното тегло. За информация са дадени дозите по години във връзка с приблизителното тегло.

Препоръчваната доза е 60 мг/ кг дневно, приемана на 4 или 6 часа дневно, т.е. 15 мг/ кг на всеки б часа или 10 мг/кг на всеки 4 часа.

♦ За деца с телесно тегло между 21 и 25 кг /приблизително между 6 и 10 години/ се прилага 1 /2 таблетка през 4 часа, като не трябва да се приемат повече от 3 таблетки дневно.

♦ За деца, които тежат между 26 и 40 кг /приблизително 8 до 13 години/, се препоръчва една таблетка, която се повтаря след 6 часа като не трябва да се приемат повече от 4 таблетки дневно.

♦ За деца с тегло между 41 и 50 кг/приблизително между 12 и 15 години/ се прилага 1 таблетка през най-малко 4 часа, без да се превишават 6 таблетки дневно.

Максимална доза:

Общото количество парацетамол не трябва да превишава 80 мг/кг за деца с тегло под 37 кг и 3 г дневно за възрастни и деца с тегло над 38 кг.

Честота на приложение

При деца приложението трябва да е равномерно разпределено, включващо и нощните часове, за предпочитане през 6- часови интервали, но не по-често от 4 часа.

Бъбречна недостатъчност

При случаи на тежка бъбречна недостатъчност /креатининов клирънс под 10 мл/мин/ минималните интервали между две вземания не трябва да са по-малки от 8 часа.

Ако имате впечатлението, че ефектът от приложението на ПарацетаМакс е по-силен от очаквания или недостатъчен, обърнете се към своя лекар или фармацевт.

Ако сте използвали по-голяма доза ПарацетаМакс от предписаната

При прием на по-висока доза от предписаната, веднага се обърнете за помощ към лекар!

Интоксикации са наблюдавани у възрастни и особено у деца /терапевтично предозиране или по-често срещани инциденти по невнимание/, които могат да бъдат фатални.

Предозирането се проявява с гадене, повръщане, загуба на апетит, бледност, коремни болки, обикновено още в първите 24 часа.

Висока доза /повече от 10 г парацетамол и повече от 150 мг/кг телесно тегло единична доза за деца/ предизвиква спиране функциите на чернодробните клетки, което може да завърши с пълно разрушаване /некроза/ на чернодробните клетки, рязка промяна в обмяната на веществата в организма до невъзможност да се освобождава от отровните продукти и засягане на мозъка, което води до загуба на съзнанието и смърт. Увеличават се чернодробните ензими, билирубинът, намалява протромбиновото време. Тези промени настъпват 12 до 48 часа след приема.

Първа помощ /дава се само от лекар в болнично заведение

♦ спешно настаняване в болница;

♦ кръвна проба за тестване на количеството поет продукт;

♦ бързо отстраняване на стомашното съдържимо;

♦ ако е възможно преди 10-тия час от приема въвеждане на антидот (противоотрова /М-ацетилцистеин/ интравенозно или метионин през устата);

♦ симптоматично лечение.

При прояви на симптоми на предозиране, незабавно се обърнете към лекар!

Ако сте пропуснали да приложите ПарацетаМакс

Ако сте пропуснали един прием, вземете продукта във времето на следващия регулярен прием без да увеличавате дозата.

4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ

Както и всеки друг лекарствен продукт, ПарацетаМакс може да предизвика нежелани лекарствени реакции. Могат да се наблюдават някои редки форми на алергия като кожен обрив със зачервяване или уртикария /копривна треска/, изискващи прекъсване на лечението.
В много редки случаи може да се развие тромбоцитопения /намаляване броя на кръвните плочки/.
Ако забележите каквито и да е нежелани реакции, които не са отразени в тази листовка, моля съобщете за това на своя лекар или фармацевт.

5. УСЛОВИЯ НА СЪХРАНЕНИЕ

Да се съхранява на място недостъпно за деца!

При температура под 25°С.

Да не се употребява след изтичане срока, указан на опаковката!

Срок на годност: 5 (пет) години от датата на производство.

Производител: България


 
Мнения
Автор: Аптеки Оптима
От дата: 15/01/2011 09:01
Какво е Вашето мнение за "Парацетамакс таблетки Х 10"?
Прочетете още свързани теми от Здраве и красота
полезни съвети: 7 съвета как да избегнем сезонните настинкиСтудените дни увеличават риска от настинка, която макар и доста безобидна на пръв поглед, може да доведе до множество усложнения. Никой не е застрахован и надали има човек, които да не настине поне веднъж през есента и зимата, но със сигурност може да опитате някои от седемте ни съвета за борба с инфекциите и простудите.
полезни съвети: Как добрите мазнини ви предпазват от сърдечни заболявания – част 2Омега-3 мастните киселини EPA/DHA се считат за важни мазнини, които тялото не е в състояние да произведе само, следователно в своята храна трябва да включите продукти, от които да си ги набавите. Този вид мастни киселини са есенциални полиненаситени мазнини, от които организмът се нуждае, за да работи правилно.
полезни съвети: 8 супер добавки за вашето здравеПогрижете се за здравето си като си осигурите онези съставки, които са в недостиг на вашето тяло. Можете да се погрижите за имунната система, за мозъка си и за сърцето си с тези добавки
полезни съвети: Крехки нокти, как да се справим с проблема - част 1Подобно на това, как кожата издава много за вашето здравословно състояние, ноктите също могат да се считат за индикатор. Какво причинява крехки и чупливи нокти? Понякога крехките нокти са в резултат от стареене или липсва на естествена влажност, друг път могат да бъдат показателни за заболявания на щитовидната жлеза, като хипертиреоидизъм и хипотиреоидизъм, защото част от симптомите на тези болести, са имено проблем.
уеб дизайн: Visign Studio - Jump into the web!