Аптеки оптима - здраве и красота!
тел: +359 878 292 513 | apteka@apteka-optima.com
Сигурни плащания с сигурни плащания
apteki optima icon apteki optima icon
AveneComplete PharmaФитофармаАлинBronnleyLieracUriageBio FreshGeo NutritionVichyБългарско ПроизводствоUnimed PharmaAbo Pharma
АДИФАРМ ИТРАНАЗОЛ КАПСУЛИ 100 МГ. Х 1

АДИФАРМ ИТРАНАЗОЛ КАПСУЛИ 100 МГ. Х 1

Отстъпката не важи
за продукти в промоция
Цена:3.85 лв.
Продуктът се отпуска с рецепта и не може да бъде закупен онлайн
Телефон
за поръчка
+359 878 292 513
Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа
3/5
10 гласували
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за всяка поръчка над 100 лв. виж повече
България - само за Русе
от 0 до 20 лв над 20 лв
1.90 лв.Безплатна доставка

България
от 0 до 100 лв над 100 лв
4.30 лв.Безплатна доставка

Международна нормална
от 0 до 10000 лв
35.15 лв.

Доставката се извършва със Speedy. При заявка за друга курерска фирма от страна на клиента, клиентът заплаща сумата според ценовата листа на съответната куриерска фирма, независимо от стойността на поръчката му.

Извършваме доставка и с Еконт Експрес econt express, като цената е 3.99лв. - 7лв според вида на доставката.

Подробна информация Как да пазарувам?

 

 КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ITRANAZOLE 100 mg твърди капсули И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА ITRANAZOLE 100

ITRACONAZOLE принадлежи към група от лекарства, наречени антимикотици (противогъбичкови лекарства) за системно приложение.ITRANAZOLE 100 mg твърди капсули е показан за лечение на гьбичкови инфекции на влагалището, кожата, устната кухина, очите, ноктите или вътрешните органи.

 

 

 ПРЕДИ ДА ПРИЕМЕТЕ ITRANAZOLE 100 mg твърди капсули

Не приемайте ITRANAZOLE 100 mg твърди капсули:

ако сте алергични към ITRACONAZOLE или към някое от посочените помощни вещества

ако сте бременна (само ако Вашият лекар прецени, че очакваният ефект от лечение с ITRACONAZOLE е по-голям от потенциалния риск за плода)

Предприемете специални предпазни мерки с приема на ITRANAZOLE 100 mg твърди капсули:

ако имате чернодробно заболяване може да се наложи корекция на дозировката уведомете Вашия лекар,

ако по време на курса на лечение с ITRANAZOLE 100 mg твърди капсули забележите някой от следните симптоми: липса на апетит, гадене, отпадналост, коремна болка или много тъмно оцветена урина.

Ако трябва да приемате ITRACONAZOLE за период по-голям от 1 месец, е възможно Вашият лекар да назначи редовни изследвания на кръвните ви показатели. Това се прави с цел да се установи навреме появата на чернодробно увреждане, тъй като е възможно подобни увреждания да настъпят, макар и много рядко.ако страдате от сърдечни заболявания, уведомете Вашия лекар. Ако той реши да предпише ITRACONAZOLE, трябва да ви информира за възможните симптоми, които евентуално биха могли да възникнат.

 

Информирайте незабавно Вашия лекар:

ако се появят хрипове, необичайна умора или безсъние.

ако страдате от бъбречни заболявания може да се наложи промяна в дозирането на ITRACONAZOLE.

ако по време на лечението с ITRACONAZOLE усетите звън в ушите, скованост или слабост на крайниците.

ако някога сте проявявали алергична реакция към друго противогъбичково лекарство.

 

Приемане на ITRANAZOLE 100 mg твърди капсули с храни и напитки.

Не приемайте ITRACONAZOLE с храната, а веднага след едно от основните хранения. Ако Вие приемате лекарства, които контролират стомашната киселинност, е препоръчително да приемате ITRACONAZOLE с напитка кола. Приемането на алкохолни напитки не е препоръчително.

Бременност

Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт, преди да приемате каквито и да било лекарства. Не приемайте ITRACONAZOLE ако сте бременна. Ако сте във фертилна (детеродна) възраст трябва да предприемете подходящи контрацептивни мерки, за да избегнете забременяване по време на лечение с ITRACONAZOLE. Тъй като ITRACONAZOLE присъства в организма Ви определено време след като сте преустановили лечението с него, Вие трябва да продължите с контрацептивните мерки до следващия менструален период след като сте спрели приема на ITRACONAZOLE.

 

Кърмене

ITRACONAZOLE присъства в кърмата и не трябва да се използва по време на кърмене, освен ако Вашият лекар не е преценил друго.

 

Употреба при деца

ITRACONAZOLE не трябва да се използва при деца. Може да бъде предписан от Вашия лекар само при изключителни случаи.

 

Шофиране и работа с машини

ITRACONAZOLE не повлиява способността за шофиране и работа с машини. Много рядко, обаче може да чувствате гадене като в тези случаи не е препоръчително да се шофира или работи с машини.Приемане на други лекарстваИнформирайте Вашия лекар или фармацевт в случай, че приемате или до скоро сте приемали каквито и да било други лекарства.

Информирайте Вашия лекар или фармацевт за лекарствата, които приемате в момента. Някои лекарства не трябва да се приемат едновременно; в някои случаи съвместното прилагане на дадени лекарства изисква корекция на лечението (напр. на дозовия режим).

ITRACONAZOLE не може да се прилага едновременно със следните лекарства:

• Някои лекарства за лечение на алергии, главно Terfenadine, Astemizole и Mizolastine

• Cisapride - лекарство, използвано при някои заболявания на храносмилателната система

• Някои лекарства, понижаващи холестероловите нива като напр. Simvastatin и Lovastatin

• Някои сънотворни лекарства като Midazolam и Triazolam

• Pimozide - лекарство за лечение на психотични разстройства

• Някои лекарства, използвани за лечение на нарушения в сърдечния ритъм, основно Quinidine и Dofetilide

Някои лекарства могат в значителна степен да намалят ефектите на ITRACONAZOLE. Това е особено важно при някои лекарства, използвани за лечение на епилепсия (напр. Carbamazepine, Phenytoin и Phenobarbital) и при някои противотуберкулозни лекарства (напр. Rifampicin, Rifabutin и Izoniazid). Следователно, Вие трябва винаги да информирате вашия лекар, ако приемате някой от тези лекарствени продукти, за да може да се предприемат адекватни мерки.

Комбинирането на ITRACONAZOLE с някои лекарства може да изисква коригиране на неговата или тяхната дозировка. Такива примери са:

• Някои антибиотици, напр. Clarithromycin и Erythromycin

• Някои лекарства, действащи върху сърцето или кръвоносните съдове (Digoxin и някои блокери на калциевите канали (известни още като калциеви антагонисти))

• Лекарства, потискащи съсирването на кръвта

• Methylprednisolone, който се прилага през устата или венозно за лечение на възпалителни процеси

• Cyclosporin A, Tacrolimus и Rapamycin (наричан още Sirolimus), които се прилагат обикновено след органови трансплантации

• Някои HIV-протеазни инхибитори, използвани за лечение на СПИН като Ritonavir, Indinavir и Saquinavir

• Някои лекарства, използвани за лечение на злокачествени тумори

• Някои лекарства, използвани за лечение на тревожни състояния или сънотворни, основно Buspiron, Alprazolam и Brotizolam

• Ebastin - противоалергично лекарство

• Reboxetine - лекарство, използвано за лечение на депресия

За да може приетата доза ITRACONAZOLE да се резорбира и респ. усвои от Вашия организъм, е необходимо киселинността в стомаха Ви да е висока. Следователно лекарства, които неутрализират стомашната киселинност, не трябва да се приемат по-рано от 2 часа след ITRACONAZOLE. Поради същите причини, в случай, че приемате лекарства, които потискат секрецията на солна киселина в стомаха, е необходимо да приемате ITRACONAZOLE с напитка кола.В случай, че изпитвате някакви съмнения, се обърнете за съвет към Вашия лекар или фармацевт.

 

 

 КАК ДА ПРИЕМАТЕ ITRANAZOLE 100 mg твърди капсули

Следвайте тези указания, освен ако Вашият лекар не е Ви е дал други инструкции. Не забравяйте да приемате Вашето лекарство.Вашият лекар трябва да определи продължителността на лечението Ви с ITRACONAZOLE. Не преустановявайте лечението си преждевременно, тъй като няма да бъдете излекувани напълно.Ако имате впечатление, че ефектът на ITRANAZOLE е твърде изразен или обратно - твърде слаб, се обърнете към Вашия лекар или фармацевт.Вие трябва да приемате ITRACONAZOLE непосредствено след някое от основните хранения, тъй като така той се резорбира най-добре. Приемете капсулите с малко вода. Броя на капсулите, които трябва да приемате, както и продължителността на Вашето лечение зависят от вида на патогенните гъбички и от локализацията на инфекцията. Вашият лекар ще ви каже точно каква доза трява да приемате. При онихомикоза (гъбична инфекция на ноктите), в зависимост от Вашето състояние Вашият лекар може да назначи пулсово лечение или продължително лечение.Пулсово лечение на гъбичните инфекции на ноктите (вж. Таблицата, дадена по-долу): Пулсовото лечение се състои в прилагане на две капсули два пъти на ден в продължение на една седмица; следва период от три седмици, през който не се приема ITRACONAZOLE.

При кожните инфекции уврежданията изчезват няколко седмици след приключване на лечението. Това е характерно за петната по кожата, предизвикани от гъбичките. Лекарството убива гъбичките, но увреденият участък не изчезва докато не се обнови кожата Уврежданията на ноктите изчезват 6 до 9 месеца след преустановяване на лечението, тъй като лекарството единствено убива гъбичките-причинители. Нокътът трябва да израстне напълно и това отнема няколко месеца. Следователно не се притеснявайте ако не забелязвате подобрение по време на лечението: лекарството се задържа във Вашите нокти в продължение на няколко месеца и постепенно ги освобождава от гъбичковата инфекциа. Следователно, Вие трябва да преустановите лечението тогава, когато Вашият лекар прецени, независимо че не виждате някакво подобрение.Инфекции на вътрешните органи: Може да изискват по-високи дози за по-продължителен период на лечение.Винаги следвайте интрукциите на вашия лекар, тъй като той ще съобрази лечението Ви с индивидуалното Ви състояние.

Какво трябва да направите, ако приемете повече ITRANAZOLE 100 mg твърди капсули отколкото е необходимо:

Ако сте приели повече ITRANAZOLE 100 mg твърди капсули отколкото е необходимо, незабавно уведомете Вашия лекар. Той ще прецени и евентуално предприеме необходимите действия.В случай на предозиране или на случаен прием на лекарството, потърсете незабавно спешна медицинска помощ.

Ако сте забравили да приемете ITRANAZOLE 100 mg твърди капсули:

Не приемайте двойна доза, за да компенсирате пропуснат прием на лекарството. Възобновете предписания начин на прием на ITRACONAZOLE възможно най-скоро.

 

 ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ ЛЕКАРСТВЕНИ РЕАКЦИИ

Както всички лекарства, така и ITRACONAZOLE може да проявява нежелани реакции. По време на лечението с ITRACONAZOLE могат да се появят следните симптоми: стомашен дискомфорт, гадене, коремна болка и запек. Освен това може да се наблюдават главоболие, нарушения в менструалния цикъл, слабост или алопеция (косопад).Свръхчувствителност (алергия) към ITRACONAZOLE се наблюдава много рядко. Тя може да се прояви като кожни обриви, сърбеж, хрипове или подуване на лицето. Ако установите такива симптоми, преустановете лечението и се свържете с Вашия лекар. Много рядко се наблюдава скованост на крайниците или тежки кожни увреждания. Ако се появи подобен ефект, прекратете приема на ITRACONAZOLE и се свържете с Вашия лекар. Незабавно уведомете Вашия лекар, ако се появят хрипове, неочаквано увеличаване на телесната маса, подуване на краката или корема, необичайна отпадналост или ранно безсъние.Могат да се наблюдават един или повече от следните симптоми, които са свързани с чернодробно увреждане, въпреки че са изключително редки: липса на апетит, гадене, повръщане, отпадналост, коремна болка, жълтеникаво оцвеяване на кожата, отеделяне на тъмна урина и бледи (подобни на хума) изпражнения. В такива случаи незабавно преустановете лечението и се обърнете към лекар.Ако забележите други, неописани тук нежелани реакции, моля, консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт.

 

 СЪХРАНЕНИЕ НА ITRANAZOLE 100 mg твърди капсули

Съхранявайте ITRANAZOLE 100 mg твърди капсули при температура не по-висока от 30° С. Да се съхранява на недостъпни за деца места.

 

Срок на годност:

Не използвайте ITRANAZOLE 100 mg твърди капсули след изтичане на срока на годност, посочен на опаковката. Отпуска се по лекарско предписание.

Информация за лекаря в случай на предозиране:

В случай на инцидентно предозиране, в рамките на 1 ч. след приема на лекарството трябва да се предприемат поддържащи процедури вкл. стомашна промивка. Ако е необходимо трябва да се назначи прием на активен въглен. ITRACONAZOLE не може да бъде отстранен чрез хемодиализа. Не съществува специфичен антидот.

Прочетете още свързани теми от Здраве и красота
заболявания: СинузитСинузит е често срещано заболяване от възпаление на околоносните кухини. То може да бъде предизвикано от бактерии, вируси, гъбички. Обикновено се обостря през влажните и студени дни
здравна информация: Здравен хороскоп за 2017 година – зодия ВезниТранзитното преминаване на Нептун през вашия слънчев 6-ти дом, може да донесе някои много странни заболявания, алергии, неприятни преживявания, които засягат здравето или някои трудни за диагностициране заболявания, които се откриват по-трудно. Това, на което ще ви научи Нептун е, да се доверите на алтернативна или холистична медицина.
полезни съвети: 6 натурални алтернативи на антибиотицитеВ студените месеци обикновено боледуваме по-често. И макар че никога не бива да пренебрегваме съветите на лекарите, можем да заменим част от лекарствата с полезни билки и храни. Те не могат да помогнат, когато боледуваме сериозно и трябва да пием антибиотици, но можем да ги употребяваме профилактично срещу болести и при не толкова сериозни простудни заболявания.
полезни съвети: Как да успокоим стомахаПроблемите със стомаха са много разпространени и много неприятни, но обикновено са лечими с достъпни средства. Вижте няколко съвета как да възвърнете добрата форма на своя стомах, от която зависи цялостното здраве на Вашия организъм.
 
Мнения
Автор: Аптеки Оптима
От дата: 15/01/2011 09:01
Какво е Вашето мнение за "АДИФАРМ ИТРАНАЗОЛ КАПСУЛИ 100 МГ. Х 1"?
уеб дизайн: Visign Studio - Jump into the web!