Аптеки оптима - здраве и красота!
+359 878 292 513 | apteka@apteka-optima.com
Сигурни плащания с сигурни плащания
apteki optima icon apteki optima icon
Томил ХербEucerinNatur PharmaSvrAbo PharmaDavines3ChenesMavalaKloraneVita GoldWalmarkVita HerbАрониада
категории
КАРБИС ТАБЛ.16 МГ.Х 28

КАРБИС ТАБЛ.16 МГ.Х 28

Отстъпката не важи
за продукти в промоция
Количество:
Цена:14.24 лв.
Телефон
за поръчка
+359 878 292 513
Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа
1.5/5
2 гласували
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за всяка поръчка над 100 лв. виж повече
България - само за Русе
от 0 до 20 лв над 20 лв
1.90 лв.Безплатна доставка

България
от 0 до 100 лв над 100 лв
4.30 лв.Безплатна доставка

Международна нормална
от 0 до 10000 лв
35.15 лв.

Доставката се извършва със Speedy. При заявка за друга курерска фирма от страна на клиента, клиентът заплаща сумата според ценовата листа на съответната куриерска фирма, независимо от стойността на поръчката му.

Извършваме доставка и с Еконт Експрес econt express, като цената е 3.99лв. - 7лв според вида на доставката.

Подробна информация Как да пазарувам?
Състав: Всяка таблетка съдържа  16 mg   кандесартан цилексетил (candesartan cilexetil). Помощни вещества: Лактоза монохидрат   ; Царевично нишесте, Макрогол 8000, Хидроксипропилцелулоза, Кармелоза калций, Магнезиев стеарат, Червен железен оксид (E172) в таблетките от 8, 16 и 32 mg. 

Показания: Есенциална хипертония; Лечение на пациенти със сърдечна недостатъчност и увредена систолна функция на лявата камера (левокамерна фракция на изтласкване < 41%) като допълнение към лечението с АСЕ инхибитори или когато АСЕ-инхибиторите не се понасят. 

Дозировка и начин на приложение: Хипертония: Препоръчваната начална доза и обичайната поддържаща доза е 8 mg веднъж дневно. Дозата може да се увеличи до 16 mg веднъж дневно. Ако артериалното налягане не се контролира достатъчно след 4 седмично лечение с 16 mg веднъж дневно, дозата може да се повиши до максималното 32 mg веднъж дневно. Ако с тази доза не се постигне контрол на артериалното налягане, трябва да се помисли за алтернативна стратегия на лечение. При пациенти с риск от хипотония, като болни с вероятност за намален обем, може да се има предвид приложението на доза от 4 mg. Началната доза при пациенти с бъбречно увреждане, включително болни на хемодиализа е 4 mg. Дозата трябва да се увеличава постепенно според отговора. Опитът с пациенти с много тежко или терминално бъбречно увреждане (Clcreatinine <15 ml/min) е ограничен. При пациенти с леко до умерено чернодробно увреждане се препоръчва доза от 2 mg веднъж дневно. Дозата може да се коригира според отговора. Няма опит с пациенти с тежко чернодробно увреждане. 
Комбинирано лечение: Доказано е, че добавянето на диуретик от тиазиден тип като хидрохлоротиазид има адитивен антихипертензивен ефект с Карбис. 
Приложение при чернокожи пациенти: Антихипертензивният ефект на кандесартан е по-слаб при чернокожи пациенти в сравнение с нечернокожи пациенти. Поради това, повишаването на дозата на Карбис и комбинираното лечение може да са необходими по-често за контрол на артериалното налягане при чернокожи пациенти в сравнение с нечернокожи пациенти. 
Сърдечна недостатъчност: Обичайната препоръчвана начална доза на Карбис е 4 mg веднъж дневно. Повишаването на дозата до таргетната доза от 32 mg веднъж дневно или до най-високата поносима доза се извършва чрез удвояване на дозата на интервали най-малко от 2 седмици. Не е необходимо начално коригиране на дозата при пациенти в напреднала възраст или болни с намален вътресъдов обем, бъбречно увреждане или леко до умерено чернодробно увреждане. Карбис може да се прилага с друга видове лечение на сърдечна недостатъчност, вкл. АСЕ инхибитори, бета-блокери, диуретици и дигиталис или с комбинация от тези лекарствени продукти. Карбис трябва да се приема веднъж дневно със или без храна. 
Карбис не се препоръчва за употреба при деца и юноши под 18 години поради недостатъчни 
данни за безопасност и ефективност. 

Противопоказания: Свръхчувствителност към активното вещество или към някое от помощните вещества. Втори и трети триместър от бременността. Тежко чернодробно увреждане и/или холестаза. 

Взаимодействие с други лекарствени продукти и други форми на взаимодействие: За пъл-на-та ин-фор-ма-ция про-че-те-те Крат-ка-та ха-ра-те-рис-ти-ка на про-дук-та! 

Бременност и кърмене: Употребата на ангиотензин II рецепторите не се препоръчва по време на първия триместър на бременността. Употребата на ангиотензин II рецепторите е противопоказана по време на втория и третия триместър на бременността. Тъй като няма налична информация относно използването на Карбис по време на кърмене, Карбис не се препоръчва за употреба, като за предпочитане е алтернативно лечение с по-добър профил за безопасност, установени по време на кърмене, особено по време на кърмене на новородено или на недоносено бебе. 

Ефекти върху способността за шофиране и работа с машини: Няма проучвания за ефекта на Карбис върху способността да се шофира и да се работи с машини, но когато се шофират моторни превозни средства или се работи с машини, трябва да се има предвид, че по време на лечение може да възникнат замайване или умора. 
Опаковка: Блистер PVC/PVDC/Алуминий по  28  таблетки в кутия.   
Притежател на разрешението за употреба: KRKA, d.d., Словения
 
Мнения
Автор: Аптеки Оптима
От дата: 15/01/2011 09:01
Какво е Вашето мнение за "КАРБИС ТАБЛ.16 МГ.Х 28"?
уеб дизайн: Visign Studio - Jump into the web!