Аптеки оптима - здраве и красота!
+359 878 292 513 | apteka@apteka-optima.com
Сигурни плащания с сигурни плащания
apteki optima icon apteki optima icon
Tnt 21MavalaBouroffНия-Милва ЕоодBronsonPlantersNatur ProductNatur PharmaKentАрониадаВелеви ФармаSchoenenbergerФитофарма
САНДИМУН НЕОРАЛ КАПСУЛИ 50 МГ Х 50

САНДИМУН НЕОРАЛ КАПСУЛИ 50 МГ Х 50

Цена:71.50 лв.
Продуктът се отпуска с рецепта и не може да бъде закупен онлайн
Телефон
за поръчка
+359 878 292 513
Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа
3/5
10 гласували
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за всяка поръчка над 100 лв. виж повече
България - само за Русе
от 0 до 20 лв над 20 лв
1.90 лв.Безплатна доставка

България
от 0 до 100 лв над 100 лв
4.99 лв.Безплатна доставка

Международна нормална
от 0 до 10000 лв
37.99 лв.

Подробна информация Как да пазарувам?
Вижте още продукти от:

САНДИМУН


КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА САНДИМУН НЕОРАЛ И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА?

Вашето лекарство съдържа лекарственото вещество циклоспорин. Функцията на Сандимун Неорал е да контролира Вашата имунна система, ако сте претърпели трансплантация. Сандимун Неорал предотвратява отхвърлянето на трансплантирани органи, блокирайки образуването на клетки атакуващи обикновено трансплантираната тъкан.

Ако страдате от заболяване при което, имунният отговор на Вашето тяло атакува клетките на собственото ви тяло, Сандимун Неорал потиска имунните реакции при тези болессти. Тези автоимунни заболявания може да засегнат очите, тежки случаи на някои кожни заболявания, хроничен ревматоиден артрит и бъбречно заболяване наречено нефротичен синдром.

ПРЕДИ ДА ПРИЕМЕТЕ САНДИМУН НЕОРАЛ

Ако Ви трябва да се лекувате със Сандимун Неорал поради трансплантация, той ще Ви бъде предписан само от лекар с опит в трансплантационната медицина.

Не приемайте Сандимун Неорал:

- Ако сте алергични към циклоспорин или към някоя от останалите съставки на Сандимун Неурал
- Ако смятате, че сте алергичен/алергична, обърнете се към лекар

Обърнете специално внимание при употребата на САндимун Неорал

Периодично Вашият лекар ще контролира:
- количеството на циклоспорин в кръвта - особено при пациенти с трансплантации
- кръвното Ви налягане по време на лечението
- Вашата чернодробна и бъбречна функция
- нивото на липидите в кръвта.

Лекарствата, които потискат имунната система, може да окажат влияние върху способността на организма да се бори срещу инфекции и така може да се увеличи риска от поява на рак, особено на кожата и лимфната система. Поради тази причина, по време на лечение със Сандимун Неорал, трябва да се ограничи излагането на ултравиолетово лъчение, като се носят защитни дрехи и често се прилага слънцезащитни кремове с висок защитен фактор.

Сандимун Неорал може да намали нивото на магнезий в кръвта ви. Ето защо, Вашият лекар може да започне терапия с магнезий-доставящи продукти, особено след операцията, ако сте претърпели трансплантация.
Необходимо е особено внимание при едновременното приемане на лерканидипин с циклоспорин.

Моля, информирайте Вашия лекар, ако:

- имате високи нива на калий в кръвта или ако страдате от подагра
- ако трябва да Ви бъде приложена ваксина
- за всички други лекарства, които сте приемали наскоро
Да се избягва прекомерно излагане на ултравиолетова светлина, поради потенциален риск от злокачествени кожни образувания.

Ако Сандимун Неорал Ви е предписан поради автоимунно заболяване, бъбречната Ви функция и кръвното Ви налягане трябва да бъдат проверени, както преди започване на лечението, така и редовно по време на терапията.

Ако се появи хипертония по време на лечението, терапията трябва да се преустанови незабавно.
Прием на Сандимун Неорал с храни и напитки:Не приемайте Сандимун Неорал с грейпфрут или сок от грейпфрут, тъй като това може да повлияе ефекта на лекарството.

Приложение на Сандимун Неорал при деца:

Опитът със Сандимун Неорал при деца е все още ограничен. Деца над 1 година, обаче, са приемали в стандартни дози лекарството без да са наблюдавани определени проблеми. В няколко проучвания, деца са получавали с добра поносимост по-високи дози Сандимун Неорал на килограм телесно тегло, от дозите използвани при възрастни.

Бременност:

По принцип, Сандимун Неорал не трябва да се приема по време на бременност.

Кърмене:

Не се препоръчва да кърмите по време на лечение с Сандимун Неорал, защото циклоспорин, лекарственото вещество в продукта, преминава в майчиното мляко и може да въздейства на Вашето бебе.

Шофиране и работа с машини:

Няма проведени проучвания за ефектите му върху способността за шофиране.

Това лекарство съдържа 11,8 об.% етанол /алкохол/, т.е. до 600 мг на доза в случай на трансплантация, което се равнява на 15,2 мл бира, 6,4 мл вино на доза.

Алкохолът може да бъде вреден за хора, страдащи от алкохолизъм, епилепсия, мозъчна травма или заболяване, а също и при бременни жени, кърмещи майки и деца.


КАК ДА ПРИЕМАТЕ САНДИМУН НЕОРАЛ?

Какво количество да приемате?

Вашият лекар ще уточни необходимата Ви доза в зависимост от телесното Ви тегло и дали приемате Сандимун Неорал след трансплантация или като лечение на тежък псориазис, екзема, ревматоиден артрит, нефротичен синдром или увеит. 
Ако сте претърпели трансплантация на орган или костен мозък, дневната доза обикновено е между 2 мг/кг телесно тегло на ден и 15 мг/кг телесно тегло на ден разделени в два отделни приема. Обикновено високите дози се използват веднага след трансплантация, а ниските - след като трансплантирания орган или костен мозък се стабилизира. 

За лечението на тежък псориазис и екзема дневната доза обикновено е между 2,5 мг/кг телесно тегло на ден и 5,0 мг/кг телесно тегло на ден разделени на два отделни приема.

За лечение на тежък ревматоиден артрит, дневната доза обикновено е между 3,0 мг/кг телесно тегло на ден и 5,0 мг/кг телесно тегло на ден, разделени в два отделни приема. 

За лечение на нефротичен синдром, дневната доза обикновено е между 2,5 мг/кг телесно тегло на ден и 5,0 мг/кг телесно тегло на ден за възрастни, и между 2,5 мг/кг телесно тегло на ден и 6,0 мг/кг телесно тегло на ден при деца ,разделени в два отделни приема.

За лечение на увеит, дневната доза обикновено е между 5,0 мг/кг телесно тегло на ден и 7,0 мг/кг телесно тегло на ден, разделени в два отделни приема.

Кога и как да приемате Сандимун Неорал?

Важно е да вземате Вашите дози по едно и също време всеки ден, особено за пациенти с трансплантация. Вашите дневни дози трябва винаги да са разделени на два приема.

Отстранете капсулите от блистера. Капсулите трябва да се поглъщат цели с чаша вода.

Колко дълго да приемате Сандимун Неорал?

Вашият лекар ще ви каже колко време е необходимо да приемате, в зависимост от това ,дали е след трансплантация или за лечение на тежки кожни заболявания, ревматоиден артрит, увеин или нефротичен синдром. Лечението на тежка екзема продължава около 8 седмици.

ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ:

Много чести - бъбречни проблеми, високо кръвно налягане, главоболие, тремор, повишени нива на липидите в кръвта.

Чести - намалена чувствителност или изтръпване, загуба на апетит, общо неразположение, болки в стомаха, диария, подуване на венците, чернодробни проблеми, високи нива на пикочна киселина или калий в кръвта, ниски нива на магнезий в кръвта, болки или спазми в мускулите, ускорен растеж на косми по тялото и отпадналост.

Нечести - припадъци, обърканост, емоционалност, въздуба, безсъние, нарушения на зрението, слепота, кома, частичана парализа, загуба на координация, промени в кръвта.

Редки - проблеми с нервите, които контролират мускулите, възпаление на панкреаса, високи нива на глюкоза в кръвта, мускулна слабост, загуба на мускулна маса, промени в менструалния цикъл при жените и слаб оток на тъканите в областта на гърдите при мъже и жени.

Много редки - оток в очните дъна, което може да бъде свързано с увеличение на налягането вътре в главата и нарушено зрение.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

Активното вещество е циклоспорин

Другите съставки са dl-алфа-токоферол, безводен етанол, пропиленгликол, зърнени мастни моно-, ди- и триглицериди, макроголглицерол хидрокси сстеарат, желатин, глицерол. Оцветители: железен оксид и титанов диоксид.

 
Мнения
Автор: Аптеки Оптима
От дата: 15/01/2011 09:01
Какво е Вашето мнение за "САНДИМУН НЕОРАЛ КАПСУЛИ 50 МГ Х 50"?
Прочетете още свързани теми от Здраве и красота
зелено: 6 от най-здравословните ядкиЯдките са едни от най-хранителни закуски, с които можем не само да добием чувство за ситост, но също така са много полезни за здравето и е хубаво да ги хрупаме от време на врем. Най-добре е да са сурови,за да по-здравословни.
полезни съвети: 5 домашни съставки срещу настинки и грипАко за пореден път хванете грип или настинка, но не искате да се лекувате само с лекарства, които са купени от аптеката, пробвайте с натурални средства
предизвикателство: Да се лекуваме с билкиАмериканската експертка по лечебни билки Розмари Гладстар споделя кои според нея са най-добрите лечебни растения и храни. Тя извежда знанията си за растенията от собствения си дългогодишен опит
предизвикателство: 7 ползи от пиенето на водаЗа съжаление много от нас забравят да пият достатъчно вода на ден, други я заместват с напитки пълни с изкуствени оцветители, консерванти и калории, а някои пренебрегват жаждата, но това е много нездравословно, защото само чаша две повече на ден влияят добре на цялото тяло.
уеб дизайн: Visign Studio - Jump into the web!