Аптеки оптима - здраве и красота!
+359 878 292 513 | apteka@apteka-optima.com
Сигурни плащания с сигурни плащания
apteki optima icon apteki optima icon
DietrexEveline CosmeticsLeocremaVitaslimAquasourceMa ProvenceBettina-BartyWoods Of WindsorYardleyNeutrogenaSinguladermTnt 21Groupe Berdoues
РЕБЕТОЛ КАПСУЛИ 200 МГ Х 168

РЕБЕТОЛ КАПСУЛИ 200 МГ Х 168

Цена:1271.20 лв.
Продуктът се отпуска с рецепта и не може да бъде закупен онлайн
Телефон
за поръчка
+359 878 292 513
Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа
3/5
10 гласували
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за всяка поръчка над 100 лв. виж повече
България - само за Русе
от 0 до 20 лв над 20 лв
1.90 лв.Безплатна доставка

България
от 0 до 100 лв над 100 лв
4.99 лв.Безплатна доставка

Международна нормална
от 0 до 10000 лв
35.15 лв.

Подробна информация Как да пазарувам?
Вижте още продукти от:

РЕБЕТОЛ КАПСУЛИ


Активното вещество е Ribavirin

Помощни вещества: микрокристална целулоза, монохидратна лактоза, натриева кроскармелоза, магнезиев стеарат.
Обвивката на капсулата съдържа желатин и титанов двуокис. Надписите върху обвивката на капсулата съдържат: шеллак, пропиленгликол, амониев хидроксид, оцветители

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА РЕБЕТОЛ И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА?

Капсулите Ребетол са бели, твърди и непрозрачни, надписани със синьо мастило.
Ребетол възпрепятства размножаването на много видове вируси. Комбинираното приложение на Ребетол с пегинтерферон алфа-2б или интерферон алфа-2б дава по-добри резултати при лечението на хепатит С вирусна инфекция, отколкото самостоятелното приложение на пегинтерферон алфа-2б или интерферон алфа-2б.
Ребетол се използва в комбинация с пегинтерферон алфа-2б или интерферон алфа-2б за лечение на пациенти на възраст над 18 години с хроничен хепатит С. Това включва нелекувани до момента пациенти, както и такива, които са се повлияли от терапия с интерферон алфа-2б, но болестта се е появила отново.
Ребетол се прилага в комбинация с интерферон-алфа-2б, разтвор за инжектиране при деца над 3 години с хроничен хепатит С, които не са били лекувани преди това. За деца с тегло под 47 килограма съществува сироп.

ПРЕДИ ДА ИЗПОЛЗВАТЕ РЕБЕТОЛ

- Възможно е да се наложи да направите изследване на бъбреците си преди започване на лечението, особено ако сте на възраст над 65 години или имате бъбречно заболяване
- Ребетол капсули не се препоръчва за деца с тегло под 47 килограма.
- Кажете на Вашия лекар, ако страдате или сте прекарали сериозно заболяване. Възможно е лечението с Ребетол да не е подходящо за Вас
- Кажете на Вашия лекар, ако сте прекарали сърдечен удар или страдате от сърдечно заболяване, тежка чернодробна болест, проблеми с щитовидната жлеза, ако някога сте били лекувани за депресия или друго психиатрично заболяване, объркване, загуба на съзнание, имали сте мисли или опити за самоубийство.

НЕ ВЗИМАЙТЕ РЕБЕТОЛ:

- ако сте  свръхчувствителни към рибавирин или някоя от другите съставки на Ребетол
- ако сте бременна или планирате бременност. Ребетол може да предизвика увреждания на плода, ако бременна жена се лекува с Ребетол или има сексуални отношения без предпазни средства с мъж, който е подложен на лечение с Ребетол. Ребетол може да увреди семенната течност и плода. Поради тези причини, ако Вие сте пациент от женски пол, изключително важно е да не забременявате по време на лечението, както и 4 месеца след прекратяването му. Ако сте пациент от мъжки пол, много важно е партньорката Ви да не забременява по време на лечението Ви с Ребетол, както и 7 месеца след като е приключило.
- ако кърмите бебе
- ако сте имали проблем със сърцето през последните шест месеца или сериозно сърдечно заболяване в миналото
- ако имате тежки заболявания, които причиняват чувство на слабост, включително тежко бъбречно заболяване
- ако имате друго сериозно чернодробно заболяване освен хроничен хепатит С.
- ако имате заболяване на кръвта, включително анемия, таласемия, сърповидноклетъчна анемия
- ако имате автоимунен хепатит или друго заболяване на имунната система, ако приемате лекарство, които потискат имунната система.

Деца и юноши:

- ако сте имали сериозни нервни или психични проблеми, като тежка депресия или мисли за самоубийство.


ПРИЕМ НА РЕБЕТОЛ С ХРАНИ И ТЕЧНОСТИ

Ребетол трябва да се приема с храна.

БРЕМЕННОСТ

Ребетол не трябва да се използва от бременни жени

КЪРМЕНЕ

Ребетол не трябва да се използва от жени кърмачки. Прекратете кърменето, преди да започнете лечение с Ребетол.

ШОФИРАНЕ И РАБОТА С МАШИНИ

Ребетол не оказва влияние върху способността за шофиране и работа с машини, но пегинтерферон алфа-2б или интерферон-алфа 2б могат да окажат влияние. Не шофирайте и не работете с машини, ако чувствате умора по време на лечението.

ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО НЯКОИ ОТ СЪСТАВКИТЕ НА РЕБЕТОЛ

Всяка капсула Ребетол съдържа малки количества лактоза. Ако Вашия лекар ви е обяснил, че проявявате непоносимост към някои захари, преди да започнете употребата на Ребетол, се посъветвайте с него.

КАК ДА ИЗПОЛЗВАТЕ РЕБЕТОЛ

Ребетол капсули за перорален прием
За възрастни пациенти с телесно тегло:
- под 65 кг, обичайната доза е 2 капсули сутрин и 2 капсули вечер
- от 65 кг до 85 кг, обичайната доза е 2 капсули сутрин и 3 капсули вечер
- над 85 кг дозата е 3 капсули сутрин и 3 капсули вечер.

Деца и юноши с тегло:
47 до 49 кг, обичайната доза е 1 капсула сутрин и 2 капсули вечер
- 50 до 65 кг, обичайната доза е 2 капсули сутрин и 2 капсули вечер
- над 65 кг - виж дозата за възрастни

Взимайте предписаната Ви доза през устата, с вода по време на хранене. Не дъвчете капсулите. За деца и юноши, които не могат да преглъщат капсули съществува рибавирин под формата на сироп.
Ребетол се използва в комбинация с пегинтерферон алфа-2б /при възрастни/ или интерферон алфа-2б /при възрастни, деца и юноши/.

Пегинтерферон алфа-2б: обичайната доза е 1,5 мкг/кг телесно тегло веднъж седмично, инжектирани подкожно.
Интерферон алфа-2б за подкожно приложение: Обичайната доза за възрастни е 3 милиона международни единици MIU три пъти седмично, през ден, инжектирани подкожно.
При деца и юноши обичайната доза е 3 MIU/M3 три пъти седмично, през ден, инжектирани подкожно.
Във всеки определен ден се поставя една доза интерферон алфа-2б. Той се инжектира три пъти седмично, през ден.
Интерфероните могат да причинят необичайна умора, ако сами си инжектирате този лекарствен продукт, правете го преди лягане.
Ребетол в комбинирана терапия с пегинтерферон алфа-2б или интерферон алфа-2б се приема от 3 до 6 месеца, а понякога и до една година, в зависимост от преценката на Вашия лекар

ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ ЛЕКАРСТВЕНИ РЕАКЦИИ

Незабавно съобщете на лекаря си, ако се появи, която и да било от следните нежелани лекарствени реакции по време на лечението с Ребетол и пегинтерферон алфа-2б или интерферон алфа-2б: гръдна болка или постоянна кашлица, неритмична сърдечна дейност, объркване, депресия, мисли за самоубийство, опит за самоубийство, усещане за изтръпване, затруднения в съня, мисленето и концентрацията, силна стомашна болка, черни или катраноподобни изпражнения, кръв в урината, тежък кръвоизлив от носа, болки ниско в гърба или в кръста, затруднено уриниране, проблеми със зрението или слуха, тежки кожни обриви или зачервяване.

Докладвани са следните нежелани реакции при комбинираното лечение с Ребетол и пегинтерферон алфа-2б или интерферон-алфа-2б:

Много чести - възпаление на мястото на инжектирането, главоболие, умора, треска, слабост, загуба на тегло, световъртеж, гадене ,загуба на апетит, стомашна болка, повръщане, сухота в устата, мускулни болки, болка в ставите и мускулите, депресия, събуждане през нощта, безпокойство или нервност, косопад, сърбеж, суха кожа и обрив. При някои деца се забавя темпът на растеж.

Чести - болка в мястото на инжектиране, повишено изпотяване, топли вълни, неразположение, гръдна болка, ниско или високо кръвно налягане, сърцебиене, подути китки или глезени, синини, прилошаване, треперене на ръцете, повишено или понижено усещане за допир, мигрена, болка в ставите, артрит, световъртеж, промени в гласа или слуха, ушни инфекции, нервна възбуда, агресивно поведение, желание за самонараняване, загуба на интерес, необичаен плач, обърканост, сънливост, нарушен сън, болка вдясно около ребрата, увеличен черен дроб, жълтеница, промени във вкуса, кървене от венците, повишен апетит, жажда, обложен език, учестено уриниране, инфекции на пикочните пътища, нередовен, променен или липсващ мензис, болка в гърдите, липса на сексуално желание или сексуална немощ, раздразнение в простатата, гъбични инфекции, синузит, кървене от носа, кашлица, запушен или течащ нос, чувствителност на кожата към слънчева светлина, зачервяване или други нарушения на кожата, псориазис.

Прочетете още свързани теми от Здраве и красота
полезни съвети: 7 важни и питателни съставки в броколитеНакарах се да харесвам хапването на броколи, тъй като знам всички колко е полезен този зеленчук за здравето. Научих се че е много по-вкусно, когато са на стръкчета в сезона си полети с лимонов сок и зехтин. Харесвам ги в пастата си и намирам супата от броколи за особено полезна особено, когато е поръсена с натрошени печени бадеми.
здравна информация: Здравен хороскоп за 2017 година – Зодия ДеваНовата 2017 година ще бъде по-добра в здравословен аспект, в сравнение с отишлата си 2016. Това обаче не означава, че ще се радвате на изключително блестящо здраве през всичките 365 дена. Възможно е през различните периоди от годината, да страдате от различни заболявания.
зелено: Масло от тамян – „Кралят” на маслата - част 1Тамянът има съществено значение в Християнството и се смята за един от подаръците, които тримата мъдреци поднасят на новородения Исус Христос. Днес тази ароматна смола се трансформира в етерично масло, което е ценно не само в религиозната практика, но и в аромотерапията и природната медицина.
хранителни съставки: Кой витамин бори депресията и хроничната болкаВитамин D е този, който помага за преборите депресията и болката и се асоциира с диабет от тип 2, това показва нови изследване на Чикагския университет. Учените са отрили, че жените, които страдат от скованост, тръпнене или ролка в ръцете, пръстите и краката, както и тези, които имат депресивни състояния се намаляват при прием на определени дози витамин D.
 
Мнения
Автор: Аптеки Оптима
От дата: 15/01/2011 09:01
Какво е Вашето мнение за "РЕБЕТОЛ КАПСУЛИ 200 МГ Х 168"?
уеб дизайн: Visign Studio - Jump into the web!