Аптеки оптима - здраве и красота!
тел: +359 878 292 513 | apteka@apteka-optima.com
Сигурни плащания с сигурни плащания
apteki optima icon apteki optima icon
JamiesonGroupe BerdouesСибирско ЗдравеUnimed PharmaDelaromDailyPremium Health ProductsБулгарикусJohnson & JohnsonAveneArganycaEucerinIkarov
ЕСЦИТАЛОПРАМ ТАБЛЕТКИ10 МГ Х 28

ЕСЦИТАЛОПРАМ ТАБЛЕТКИ10 МГ Х 28

Отстъпката не важи
за продукти в промоция
Цена:12.04 лв.
Продуктът се отпуска с рецепта и не може да бъде закупен онлайн
Телефон
за поръчка
+359 878 292 513
Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа
1/5
3 гласували
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за всяка поръчка над 100 лв. виж повече
България - само за Русе
от 0 до 20 лв над 20 лв
1.90 лв.Безплатна доставка

България
от 0 до 100 лв над 100 лв
4.30 лв.Безплатна доставка

Международна нормална
от 0 до 10000 лв
35.15 лв.

Доставката се извършва със Speedy. При заявка за друга курерска фирма от страна на клиента, клиентът заплаща сумата според ценовата листа на съответната куриерска фирма, независимо от стойността на поръчката му.

Извършваме доставка и с Еконт Експрес econt express, като цената е 3.99лв. - 7лв според вида на доставката.

Подробна информация Как да пазарувам?
Вижте още продукти от:

ЕСЦИТАЛОПРАМ

 

Есциталопрам е лекарсто отпускащо се по лекарско предписание. Есциталопрам се изпозлва при лечението на депресия. Есциталопрам е селективен инхибитор.

Какво представлява Есциталон и за какво се използва?

Есциталон съдържа есциталопрам и се използва за лечение на депресия /големи депресивни епизоди/.

Есциталопрам принадлежи към групата на така наречените селективни инхибитори на обратното поемане на серотонин /СИОПС/. Тези лекарства действат върху серотониновата система в мозъка чрез повишаване на нивото на серотонин. Нарушенията на серотониновата система се считат за важен фактор при развитието на депресия и свързаните с нея заболявания.

Преди да приемете Есциталон

Не приемайте Есциталон

- ако сте алергични към есциталопрам или към някоя от останалите съставки на Есциталон.

- ако приемате лекарства, които принадлежат към групата на МАО инхибиторите, включително селегилин, моклобемид и линезолид.

Обърнете специално внимание при употребата на Есциталон

Употреба при деца и юноши под 18 години

Есциталопрам нормално не трябва да се използва при деца и юноши под 18 години. Трябва да знаете, че пациентите на възраст под 18  години са изложени на повишен риск от нежелани лекарствени реакции като опит за самоубийство, мисли за самоубийство и враждебност когато приемат този клас лекарства. Независимо от това Вашият лекар може да предпише есциталопрам на пациент на възраст под 18 години, защото той/тя  е решил/а, че това е в интерес на пациента. Ако Вашият лекар е предписал Есциталон на пациент под 18 години, моля обсъдете това с него/нея. Ако пациентът е на възраст под 18 години и приема Есциталон, вие трябва да информирате вашия лекар, ако някой от симптомите изброени по-долу се появи или се влоши. В допълнение дълготрайните ефекти за безопасност на Есциталон по отношение на растежа, съзряването и когнитивното и поведенческото развитие в тази възрастова група, все още не са установени.

 

Мисли за самоубийство и влошаване на вашата депресия или тревожно разстройство.

Ако сте депресирани и/или имате тревожно разстройство понякога може да имате мисли за самонараняване или самоубийство. Тези мисли може да се засилят, когато за първи път приемате антидепресанти, тъй като при всички тези лекарства е необходимо време, за да започнат да действат - обикновено около две седмици, но понякога и по-дълго.

Вие може да бъдете по-предразположени да мислите и по-дълго.

Вие може да бъдете по-предразположени да мислите по този начин:

- ако и преди сте имали мисли за самоубийство или самонараняване.

- ако сте млад човек. Данни от клинични проучвания показват повишен риск от поведение, свързано със самоубийство при млади хора с психични заболявания, които са лекувани с антидепресант.

Ако по което и да е време у вас се появят мисли за самонараняване или самоубийство, свържете се с вашия лекар или незабавно отидете в болница. Може да прецените, че е полезно да споделите с роднина или близък приятел, че сте депресирани или имате тревожно разстройство и да ги помолите да прочетат тази листовка. Може да ги помолите да ви кажат, ако мислят, че вашата депресия или тревожност се влошават или са обезпокоени от промени в поведението ви.

По специално, информирайте вашия лекар, ако:

- имате епилепсия

- страдате от нарушена чернодробна или бъбречна функция.

- имате понижени стойности на натрий в кръвта

- имате склонност към лесно кървене или насиняване

- провежда ви се електроконвулсивно лечение

- имате коронарна болест на сърцето.

Някои пациенти с маниакално-депресивно заболяване могат да навлязат в маниакална фаза. Това се характеризира с необичайна и бърза смяна на идеи, неоправдано чувство за щастие и прекалена физическа активност. Важно е да се консултирате с вашия лекар, ако настъпят симптоми подобни на описаните.

Симптоми като безпокойство, невъзможност да се остане спокоен в седнало или изправено положение също могат да настъпят по време на първите седмици от лечението. Незабавно информирайте вашия лекар, ако имате тези симптоми.

Прием на други лекарство:

Информирайте лекаря си, ако използвате някое от следните лекарства:

- неселективни МАО инхибитори, съдържащи като активни вещества фенелзин, ипрониазид, изокарбоксазид, ниламид и транилципромин. Ако сте използвали някои от тези лекарствени продукти трябва да изчакате 14 дни преди да започнете да приемате Есциталон. След спиране на лечението с Есциталон трябва да изчакате 7 дни преди да приемате някое от тези лекарства.

- обратими, селективни МАО-А инхибитори, съдържащи моклобемид

- Необратими МАО-В инхибитори, съдържащи селегилин. тези лекарства повишават риска от нежелани реакции

- Антибиотикът линезолид

- Литий и триптофан

- Имипрамин и дезипрамин

- Суматриптан и сходни медикаменти /за лечение на мигрена/ и трамадол.

- Циметидин и омепразол, флувоксамин и тиклопидин

- жълт кантарион

- Ацетилсалицилова киселиа и нестероидни противовъзпалителни средства

- Варфарин, дипиридамол и фенпрокумон

- Мефлокин, бупропион, трамадол

- Антипсихотичните средства

- Флекаинид, пропафенон и метопролол, дезипрамин, кломипрамин и нортриптилин, рисперидон, тиоридазин и халоперидо

Бременност и кърмене:

Бременност

Информирайте вашия лекар, ако сте бременна или се опитвате да забременеете. Не приемайте Есциталон, ако сте бременна, освен ако сте обсъдили с вашия лекар включените рискове и ползи.

Ако по време на бременност използвате Есциталон, това лечение не трябва да се спира внезапно.

Кърмене

Не използвайте Есциталон, ако кърмите, освен ако не сте обсъдили с вашия лекар включените ползи и рискове

Важна информация относно някои от съставките на Есциталон

Този лекарствен продукт съдържа лактоза. Ако вашия лекар ви е казал, че имате непоносимост към някои захари, посъветвайте се с него, преди да вземете Есциталон.

Как да приемете Есциталон?

Можете да приемате Есциталон с или без храна. Приемайте таблетките с чаша вода.

Само за Есциталон 10 мг: При необходимост можете да разделите таблетките на две еднакви половини.

Само за Есциталон 20 мг: При необходимост можете да разделите таблетките на четири еднакви части и на две еднакви половини.

Само за Есциталон 15 мг: При необходимост може те да разделите таблетките на три еднакви части.

Възрастни:

Обичайната доза е 10 мг веднъж дневно. Дозата може да бъде увеличена от вашия лекар до максималната доза от 20 мг веднъж дневно.

Пациенти в напреднала възраст:

Обичайната начална доза е 5 мл веднъж дневно. Трябва да се използва по-ниска максимална доза.

Деца и подрастващи

Не трябва да се прилага при деца и подрастващи.

Продължителност на лечението:

Може да отнеме няколко седмици преди да започнете да се чувствате по-добре. Ето защо трябва да продължите да приемате Есциталон дори да измине известно време преди да чувствате подобрение.

Не променяйте дозата на вашето лекарство преди да обсъдите това с вашия лекар.

Продължавайте да приемате таблетките толкова дълго, колкото ви препоръчва вашият лекар. Ако спрете вашето лечение прекалено бързо, вашите симптоми могат да се появят отново. Препоръчва се лечението да бъде продължено за поне 6 месеца след като отново се почувствате добре.

Какво съдържа Есциталон:

Всяка таблетка Есциталон съдържа съответна 5 мг, 10 мг, 15 мг, 20 мг от активното вещество есциталопрам

Другите съставки са:

Сърцевина на таблетката : лактоза монохидрат, микрокристална целулоза, кроскармелоза натрий, хипромелоза, магнезиев стеарат, колоиден безводен силиций

Обвивка на таблетката: хипромелоза, макрогол 6000, титанов диоксид /Е171/, талк

Прочетете още свързани теми от Здраве и красота
предизвикателство: Неща, които не знаете за комаритеКомарите са тук от доста време, вече 79 милиона години населяват планетата ни и макар да ни полудяват, ако разберем поведението им, ще можем да се преборим по-бързо и с нахалните насекоми.
полезни съвети: Разболява ли ви климатикът?За много от нас наличието на включен климатик е необходимо в топлите и влажни месеци през лятото. Но проучвания показват, че всъщност климатикът може да навреди на здравето ни. Едни от неблагоприятните влияния, които климатикът може да ви причини са главоболие, умора, дразнене по кожата и очите, проблеми с горните и долните дихателни пътища и да доведе като симптом и от това да не може да си поемете дъх, стягане в областта на гърдите, кихане, както и болно и сухо гърло.
заболявания: Синдром на ТърнърПознат още като синдром на Улрих-Търнър, болестта представлява вродено генетично заболяване. Среща се само и единствено при момичетата. При тях липсва една Х хромозома.
полезни съвети: 9 факта, които всяка жена трябва да разкаже на гинеколога сиИма доста подробности от нашия живот, коиро едва успяваме да споделим с най-добрата си приятелка, какво остава за гинеколога ни, особено ако той е от мъжки пол. Истината обаче, макар и всички да я знаем, но пренебрегваме е, че те са хора, които със сигурност са виждали и чували всичко.
 
Мнения
Автор: Аптеки Оптима
От дата: 15/01/2011 09:01
Какво е Вашето мнение за "ЕСЦИТАЛОПРАМ ТАБЛЕТКИ10 МГ Х 28"?
уеб дизайн: Visign Studio - Jump into the web!