+359 878 292 513

ДОПЕЛХЕРЦ-АКТИВ МАМА КАПС.

Допелхерц Актив Мама капсули х 30

Тегло: 250.00 гр.

Вижте още продукти от: Queisser Pharma

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 100 лева

при поръчи за гр. Русе над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
+359 878 292 513

Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа


Описание

Допелхерц®актив Актив МАМА

Балансирана формула от витамини, минерали и Омега-3 мастни киселини, жизненоважни за планиращи бременност, бременни и по време на кърмене

Бременността е период, в който настъпват важни промени в организма на бъдещата майка.

Адекватното снабдяване с всички необходими хранителни вещества при жените, които планират бременност, както и при бременните и кърмачките, е от съществено значение, тъй като плодът, както и новороденото, получават хранителни вещества от майчиния организъм.

Това изисква спазването на пълноценен и разнообразен хранителен режим, обогатен с витамини, минерали, микроелементи и други важни хранителни съставки.

Данни от съвременни изследвания за хранителните препоръки към населението, показват, че приемът на фолиева киселина, йод, желязо и Омега-3 мастни киселини, е особено препоръчителен за жените.

Допелхерц®актив Актив МАМА съдържа 12 витамина, 5 минерала и микроелемента, пълноценно комбинирани с Омега-3 мастни киселини, за задоволяване на повишените нужди преди, по време и след бременността.

Важна е комбинацията!

 

Приложение

Приемът на Допелхерц®актив Актив МАМА допринася за покриването на повишените нужди от витамини, минерали, микроелементи и омега-3 мастни киселини на бременните, кърмачките и жените, които планират бременност.

Фолиевата киселина е незаменима хранителна съставка, необходима за здравословния растеж и развитие на бебето по време на бременността. Важна е за нормалното клетъчно делене, както и за редица метаболитни процеси. Жени, които консумират достатъчни количества фолиева киселина като част от здравословната диета преди бременността, могат да спомогнат за намаляване риска от вродени дефекти на мозъка и гръбначния стълб на бебето. Фолиевата киселина е важна за затварянето на невралната тръба при ембриона, поради което е особено необходима през бременността. Затварянето на невралната тръба нормално се извършва между 22 и 28 ден от бременноста. Често по това време жените нямат представа, че са бременни. Ето защо е препоръчително за всички жени, които планират бременност, да помислят поне 4 седмици преди зачеване за адекватно снабдяване на организма на бъдещата майка с фолиева киселина. Приемането на хранителни добавки с фолиева киселина преди и по време на бременност е силно препоръчително.

Приемът на йод при бременните е от съществено значение, тъй като плодът получава йод от майчиния организъм. Йодът е важен за растежа, обособяването на органите и регулирането на метаболизма, също така играе важна роля в продукцията на хормоните на щитовидната жлеза. Тези хормони контролират много метаболитни процеси, като растежа, енергийния обмен, образуването на костите и развитието на мозъка.

По време на бременност нуждата от желязо при жените нараства значително. Желязото осигурява образуването на червени кръвни клетки и транспорта на кислород в кръвта. Дневните нужди от желязо са двойно по-големи по време на бременност.

 

Цинкът е важен за здравето на клетките. Той играе роля в клетъчното възстановяване и предпазване и е необходим за защитата на организма. Необходим е за хормоналния баланс и имунната система.

Полезни ОМЕГА-3 мастни киселини с DHA за майката и детето

Важни представители на ОМЕГА-3 мастните киселини са Ейкозапентаеновата (EPA) и Докозахексаеновата (DHA). DHA е важна за очната функция и нормалното мозъчно развитие на ембриона. Още по време на бременността майката трябва да осигурява достатъчно DHA.

Организмът не може да произвежда Омега-3 мастни киселини, ето защо те трябва да бъдат приемани с храната. Само няколко храни обаче, съдържат тези мастни киселини. Добри източници са например студеноводните риби като сьомга, херинга и скумрия. Ако се спазват тези препоръки рибата по време на бременността е важна храна, с оглед снабдяването с Омега-3-мастни киселини, както и с микроелементите йод и селен. Все пак препоръката да се яде поне два пъти седмично риба, трябва да се разглежда с особено внимание. Някои здравни агенции препоръчват преценяване на здравословните предимства, както и евентуален риск за бременни и кърмачки.

Тъй като предимно мазните риби (тези, които съдържат и Омега-3 мастни киселини) натрупват вредни вещества, приемането на хранителни добавки, обогатени с Омега-3 е за предпочитане по време на бременността. Технологията на производство осигурява висока степен на чистота на съставките. Така, майчиният организъм приема необходимото количество незаменими Омега-3 мастни киселини за плода, без риск от прием на замърсени рибни продукти.

Магнезият е важен за мускулите, нервната система и възстановяване на енергията. Играе съществена роля в минерализирането на костите и съкращаването на мускулите. Недостигът на магнезий може да се изрази в болезнени схващания на прасците през нощта (крампи). Достатъчният прием на магнезий е важен за естественото развитие на бременността.

Витамините Е и С подпомагат клетъчната защита. Те са силни антиоксиданти. Витамин С подсилва съпротивителните сили на организма.

Витамин D3 е необходим за усвояването на калция, който участва в структурата на костите и достатъчният дневен прием има значителен ефект върху плода.

Витамин В1, ниацин и пантотеновата киселина са нужни на клетките за извличане на енергията от въглехидратите.

Витамин В2 участва в предпазването на клетките, особено на нервните клетки.

Витамин В6, ниацин и пантотеновата киселина са жизнено важни за белтъчната, въглехидратната и мастната обмяна на нервната система и на организма като цяло.

Витамин В12 е ключов за кръвотворенето и от особено значение за цялата нервна система.

Биотинът е важен за изграждането на здрава кожа, коса и нокти.

Внимателно подбрана, балансирана комбинация от жизнено необходими съставки, които са важни преди, по време на бременността и по време на кърмене!

Препоръчителен прием

 2 капсули дневно при бременност и кърмене;

 1 капсула дневно при планиране на бременност.

Приемат се по време на хранене, с достатъчно течност.

Да не се сдъвква.
Да не се надвишава препоръчваната дневна доза!
Този продукт е хранителна добавка и не замества разнообразното и здравословно хранене!

Противопоказания

Не са известни

Състав

Допелхерц®актив Актив МАМА съдържа 12 витамина, 5 минерала и микроелемента, комбинирани с Омега-3 мастни киселини.

Състав

За 1 капсула

2 капсули = дневна дозировка

Бета-Каротин

1 mg

2 mg

Витамин E

6.5 mg

13 mg

Витамин D3

2.5 µg

5 µg

Витамин C

55 mg

110 mg

Пантотенова киселина

3 mg

6 mg

Витамин B1

0.6 mg

1.2 mg

Витамин B2

0.75 mg

1.5 mg

Витамин B6

0.95 mg

1.9 mg

Фолиева киселина

300 µg

600 µg

Биотин

30 µg

60 µg

Ниацин

7.5 mg

15 mg

Витамин B12

1.75 µg

3.5 µg

Желязо

7.5 mg

15 mg

Калций

100 mg

200 mg

Магнезий

45 mg

90 mg

Цинк

5 mg

10 mg

Йод

50 µg

100 µg

Масло от сьомга

50 mg DHA (мин. 124 mg Омега-3 мастни киселини)

100 mg DHA (мин. 248 mg Омега-3 мастни киселини)

 

Енергийна стойност

1 капсула отговаря на 5.3 kcal/ 22.1 kJ

Опаковка

30 капсули

Съхранение

Продуктът да се съхранява на място, недостъпно за деца, при темп. до 25° C.

За информация и поръчки: