Аптеки оптима - здраве и красота!
+359 878 292 513 | apteka@apteka-optima.com
Сигурни плащания с сигурни плащания
apteki optima icon apteki optima icon
Unimed PharmaАрониадаHaya LabsBettina-BartyNutergiaSuper DietGeo NutritionLeocremaOilatumJohnson & JohnsonEwopharmaDailyMason Natural
Цистинол акут таблетки х 30

Цистинол акут таблетки х 30

Количество:
Цена:11.77 лв.
Телефон
за поръчка
+359 878 292 513
Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа
3/5
10 гласували
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за всяка поръчка над 100 лв. виж повече
България - само за Русе
от 0 до 20 лв над 20 лв
1.90 лв.Безплатна доставка

България
от 0 до 100 лв над 100 лв
4.99 лв.Безплатна доставка

Международна нормална
от 0 до 10000 лв
37.99 лв.

Подробна информация Как да пазарувам?

Наименование на лекарствения продукт

Името на лекарството е NIX.

 

Какво представлява н какво съдържа NIX

NIX е под формата на дермална емулсия. Предлага се в картонена кутия, съдържаща бутилка от полиетилен с ниска плътност, снабдена с накрайник и полипропиленова капачка. Активната съставка в NIX е permethrin (перметрин). Една опаковка NIX съдържа 59 ml permethrin 1% w/w в 20% w/w изопропанол.

NIX съдържа и следните помощни вещества: стеаралкониев хлорид, хидролизиран животински протеин, цетет-10, лимонена киселина, пропиленгликол, цетилов алкохол, хидроксиетилцелулоза, канадски балсам, есенция 06.070, сънсет жълто и консервантите -метилпарахидроксибензоат и пропилпарахидроксибензоат.

Как действа лекарството

NIX принадлежи към групата лекарства, наречени пиретроиди и е инсектицидно средство, активно срещу главовата въшка и гнидите й. В повечето случаи еднократното третиране е достатъчно за изчистване от главови въшки и в 97-99 % от случаите осигурява защита срещу тях в продължение на 2 седмици. Остатъчна активност може да се наблюдава до 6 седмици след лечението.

 

За какво се използва NIX

NIX се използва за лечение при опаразитяване с главова въшка.
NIX може да се прилага и за профилактика при изложените на риск от опаразитяване с главова въшка.
NDC е най-подходящ за лечение на възрастни и деца над 6 месеца. Деца под 6-месечна възраст се лекуват след консултация с лекар.

 

Какво трябва да имате предвид преди да започнете да прилагате NIX

NIX е предназначен само за външна употреба и трябва да се съхранява на място, недостъпно за деца.
N1X е противопоказан при лица с алергия към активното вещество, останалите съставки на продукта или към други лекарства от групата на пиретроидите и пиретрините.
NIX не дразни очите, но ако случайно попадне там, незабавно ги изплакнете обилно с вода.
На медицинските сестри, които в практиката си ежедневно работят с NIX се препоръчва да използват
защитни ръкавици, за да се избегне възможното дразнене на кожата на ръцете. Лекарстввото съдържа като помощни вещества метилпарахидроксибензоат и пропилпарахидроксибензоат, за които е известно че могат да причинят уртикария. Обикновено това са забавен тип реакции, напр. контактен дерматит. Рядко предизвикват реакции на чувствителност от бърз тип с уртикария и бронхоспазъм.

Ако сте бременна или кърмите

Няма специфична информация за употребата на NIX по време на бременност. Има ограничени данни за приложението на съдържащи permethrin инсектицидни продукти по време на бременността, съгласно които няма риск за плода.

 

Как се прилага NIX

Една бутилка NIX е достатъчна за намазването на нормално гъста коса с дължина до рамената. При необходимост използвайте по-голямо количество от продукта. Максималната доза не е определена, но се счита, че за един курс на лечение са необходими не повече от две бутилки.

♦ NIX се прилага след измиване на косата с подходящ мек шампоан и подсушаването й с хавлиена кърпа.

♦ Разклатете енергично бутилката и нанесете необходимото количество NDC върху косата и кожата до цялостното им намазване. Повече внимание обърнете на участъците около ушите и задната част на врата.

♦ Оставете NIX да действа около 10 минути, след което изплакнете косата обилно с вода. Подсушете отново косата с хавлиена кърпа.

При повечето пациенти еднократното прилагане на продукта е достатъчно за пълно обезпаразитяване, но при нелекувани случаи с масивно опаразитяване е възможно, макар и рядко, около седмия ден от лечението все още да се откриват живи въшки или гниди. Това налага повторно лечение.
Не е необходимо специално премахване на мъртвите гниди, освен по козметични съображения. За целта използвайте гъстия гребен, който ще намерите в опаковката.
Ако вече сте излекувани, но продължавате да бъдете в контакт с други опаразитени, прилагайте NIX един път седмично в продължение на 8 седмици.
По време на епидемия от главови въшки можете да използвате NIX по описания по-горе начин веднъж седмично (максимално до 8 седмици) за профилактика или предпазване от повторно опаразитяване.

Какво да направите в случай, че приложите повече от предписаното или погълнете част от продукта

Няма съобщения за предозиране с NIX Въз основа на проучванията при животни и хора доброволци малко вероятно е да се достигне количеството permetrin, необходимо за предизвикване на клинично значими токсични реакции, дори при погрешна или прекомерна употреба. Най-вероятните симптоми и признаци са реакции на свръхчувствителност.
На теория е възможно при поглъщане от малко дете да настъпи алкохолно отравяне, дължащо се на съдържащия се в NIX изопропанол. Ако това се случи потърсете незабавно съвета на лекар.

 

Причинява ли NIX нежелани лекарствени реакции

NDC, подобно на всяко друго лекарство, може да причини нежелани лекарствени реакции. Този продукт обикновено се понася добре и рядко води до кожни реакции. При малък брой хора се съобщава за зачервяване на кожата, обрив и/или раздразване на кожата на главата (описвано като парене или щипане) след лечение с NIX но тъй като опаразитяването с главова въшка често пъти се съпровожда с раздразване на кожата на главата, в повечето случаи е трудно да се определи причината.
Когато се наблюдава по-тежко изразено или по-продължително дразнене на кожата или настъпят други нежелани реакции, свързани с лечението с NDC, е необходима консултация с лекар.

 

Как се съхранява лекарството

Съхранявайте лекарството на място, недостъпно за деца.

Съхранявайте на сухо място, при температура под 25°С.

Да се пази от светлина.

Не прилагайте лекарството след датата на изтичане на срока на годност, посолена върху опаковката.
 
Мнения
Автор: Аптеки Оптима
От дата: 15/01/2011 09:01
Какво е Вашето мнение за "Цистинол акут таблетки х 30"?
Прочетете още свързани теми от Здраве и красота
полезни храни: Див ям за хормонална регулация на мъже и жениВ природната медицина растението е използвано от векове при лечение на заболявания като дисменорея, както и при други проблеми у жените, които са свързани с раждането и менструацията.
билки: Светът е токсично място, но тази мощна билка ще помогне – част 2 Способността на силимарина директно да променя мембраните на клетките на черния дроб, дава уникална възможност да се стимулира регенерацията на клетките. Това означава, че той има потенциал да поправи увреждане на черния дроб, ако то вече е настъпило.
полезни храни: 10 здравословни ползи, които ви носят синьо-зелените водорасли - част 1Добавянето на синьо-зелени водорасли към вашето хранене, може да има някои невероятни ползи за здравето, като например да намали риска от диабет, да повиши енергийните нива и други. Има различни видове синьо-зелени водорасли, като най-популярните са спирулина и хлорела, като понякога ги причисляват към цианобактериите.
полезни съвети: Храни с най-много витамин АВитамин А е много важен за всеки организъм, защото той е необходим за кодирането на гените, за нормалната работа на имунната функция и на зрението, и поддържане на здравата кожа. Неговият дефицит може да доведе до слепота и до увеличаване на вирусните инфекции. Прекомерното приемане на витамин А от друга страна може да доведе до поява на симтоматика, която е подобна на жълтеница, до гадене, загуба на коса, раздразнителност, до загуба на апетит и повръщане.
уеб дизайн: Visign Studio - Jump into the web!