Аптеки оптима - здраве и красота!
тел: +359 878 292 513 | apteka@apteka-optima.com
Сигурни плащания с сигурни плащания
apteki optima icon apteki optima icon
Vita GoldSuper DietКокона КозметиксKloraneBp PharmaNatur PharmaМирта Медикус3ChenesAmbrosБулгарикусJamiesonБългарско ПроизводствоHaya Labs
МАСЛО РЕЛАКС 125 МЛ.

МАСЛО РЕЛАКС 125 МЛ.

Отстъпката не важи
за продукти в промоция
Количество:
Цена:5.20 лв.
Телефон
за поръчка
+359 878 292 513
Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа
3/5
10 гласували
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за всяка поръчка над 100 лв. виж повече
България - само за Русе
от 0 до 20 лв над 20 лв
1.90 лв.Безплатна доставка

България
от 0 до 100 лв над 100 лв
4.30 лв.Безплатна доставка

Международна нормална
от 0 до 10000 лв
35.15 лв.

Доставката се извършва със Speedy. При заявка за друга курерска фирма от страна на клиента, клиентът заплаща сумата според ценовата листа на съответната куриерска фирма, независимо от стойността на поръчката му.

Извършваме доставка и с Еконт Експрес econt express, като цената е 3.99лв. - 7лв според вида на доставката.

Подробна информация Как да пазарувам?
Вижте още продукти от:

МАСЛО ЗА СЛЕД СПОРТ РЕЛАКС


Масажно масло за тяло след спорт "Релакс" служи за масаж на цялото тяло или на части от него за отпускане и бързо възстановяване след спорт или физическо натоварване. Разширява и усилва ефекта от спорта и фитнеса, като същевременно отморява, тонизира и възвръща силите след физическа умора. Прониква дълбоко под кожата, активирайки оросяването на крайниците. Има добър ефект при мускулна треска и други мускулни болки.


Маслото за тяло след спорт "Релакс" представлява разтвор на няколко етерични масла в две базови растителни масла - от гроздови семена и бадемово. Лавандуловото масло има силно успокояващо действие както при физическа умора, така и на душевно ниво - при възбуда, нервност, стрес, безсъние и депресия. Маслата от кедър и чаено дърво имат отморяващо, релаксиращо и противовъзпалително действие. А маслото от петигрен е подходящо за отпускащи масажи и усилва въздействието на тези етерични масла. Маслото от евкалипт действа ободряващо, стимулира концентрацията, тонизира и помага при мускулни и ставни болки.
Етеричните масла имат специфичен аромат, който прави употребата им не само полезна, но и приятна. Маслото за след спорт "Релакс" има отначало преобладаващ аромат на петигрен (добива се от най-нежните връхни клонки с малки зелени портокалчета). След това се проявява аромата на лавандулата, а накрая изпъкват кедъра, евкалипта и чаеното дърво.
Етеричните масла съдържат в концентрирана форма животворната енергия и сила на растенията. Разтворени в растителни масла, те проникват лесно през кожата и се усвояват лесно от организма. Етеричните масла въздействат не само физически върху организма като усилват благоприятните и потискат вредните процеси. Те влияят благотворно върху психиката и духа, помагайки на човек да преодолее препятствията.


Маслото за тяло след спорт "Релакс" помага за преодоляване на умората като активно възстановява силите и помага на организма да преодолее последиците от физически и психически натоварвания.

 

Инструкция за масаж


Приложената схема за масаж/самомасаж е само примерна. Тя е предназначена за хора, които нямат голям опит, така че сами или с помощта на близки да направят първите стъпки. Важно е най-общо да се знае, че масажирането се извършва в следната последователност: ходила - долни крайници отзад, после отпред - долна част на гърба - горна част - хълбоци и корем - гръден кош - горни крайници - рамене и врат.
С масло за тяло "Релакс" може да се масажира както цялото тяло, така и само части от него.

 

САМОМАСАЖ


Ходила
За да улесните масажирането, седнете на пода с протегнати напред крака.
Вземете ходилото в двете си ръце /едната отдолу, другата отгоре/ и леко плъзгайте ръцете си по посока на пръстите. Това движение трябва да бъде леко и успокояващо. Повторете 4-5 пъти.
Масажирайте глезените с леки кръгови движения с палците. Тази област е деликатна, така че се движете бавно.
Разтривайте горната част на ходилата с палци, като извършвате малки кръгови движения от глезените към пръстите.
Разтрийте всеки пръст със същите малки кръгови движения.
Хванете пръстите един по един между палеца и пръстите на ръката си и ги дърпайте здраво, като в същото време се плъзгате към крайчеца и леко въртите пръстите ту на една, ту на друга посока.
Хванете пръстите един по един между палеца и показалеца, като нежно ги стискате.
С малки зигзагообразни движения на палеца масажирайте стъпалото изцяло. Най-добре е да започнете от петата и да завършите с възглавничките при основата на пръстите.
Вземете ходилото в двете си ръце, както е описано в т. 1, и го разтривайте, като движите енергично ръцете в противоположни посоки.
Хванете здраво ходилото и бавно го завъртете по посока на часовниковата стрелка, а след това и в обратна посока.
Повторете стъпка 1


Долни крайници и коляно
Седнете на пода с протегнати напред крака. Сгънете единия крак в коляното.
Обработете бавно задната част на долния крайник в посока нагоре, като притискате дълбоко и тласкате с основата на дланта.
Масажирайте задната част на долния крайник с резки и силни притискания с редуващи се палци, които започват точно под прасеца и постепенно преминават нагоре.
Обхванете мускулите от двете страни на пищяла между палеца и показалеца, които образуват буквата "V", и тласкайте с ръце нагоре.
Поставете палците си един над друг над колянната капачка, другите пръсти обхващат коляното отстрани и служат за опора. Раздалечете палците си и минете с тях в кръг около колянната капачка. Палците се движат в противоположни посоки и се кръстосват, когато стигнат над или под колянната капачка. Повторете процедурата.
Масажирайте с цяла длан коляното няколко пъти, като сменяте последователно ръцете.


Бедра и седалище
Изстисквайте бедрото, като тласкате последователно с ръце нагоре от коляното към слабинната област. При тласкането пръстите описват полукръг от средната линия на бедрото навън.
Захващайте дълбоко с ръцете и притискайте мускулите на бедрото с ритмични, редуващи се движения.
Диагонално поглаждайте от вътрешната страна на коляното нагоре и през бедрото. Повторете няколко пъти.
Легнете на едната си страна със свити в коленате крака. Разтрийте с основата на дланите седалището внимателно, но силно, като плъзгате ръцете си нагоре и надолу в кръг.
Придвижете ръцете си надолу в посока на далечностоящата половина на седалището, като се заемете с дълбоко размачкване чрез захващане на мускулите с цяла шепа, притискане и отпускане. Това подобрява циркулацията и мускулния тонус
Пощипвайте седалището като захващате мускулите между палеца и пръстите. Поддържайте бърз, но равномерен ритъм с отпуснати китки и без да напрягате ръцете.
Завършете с поглаждане на цялата област.


Корем и кръстна област
Поставете ръцете си една зад друга на слънчевия сплит и поглаждайте надолу до пъпа
Поставете двете си ръце на слънчевия сплит. Минете по цялата дължина на всяко междуребрие надолу до линията на кръста
От средата на корема ръцете се разделят, като всяка описва широки, застъпващи се кръгове
Масажирайте долната част на корема с движения нагоре-надолу.
Изтегляте мускулите на страничните части назад към кръста.
Масажирайте в кръг кръстната и поясната област чрез плоскостно размачкване.


Гръден кош
Започнете с поглаждане на средната линия в горната част на гръдния кош навън към раменната става.
Поглаждайте нежно ключицата с пръсти.
Плъзгайте ръцете си надолу между гърдите и навън, следвайки ребрата.
Рамена и шия
Поставете ръцете си в горната част на гръдния кош точно под ключицата с насочени един срещу друг пръсти. Бавно раздалечавате ръцете си, плъзгайки основата на дланите към раменете.
Завъртете главата си на една страна и масажирайте врата с ръка във формата на чаша. Повторете няколко пъти за всяка страна.
Поставете ръцете си между лопатките на гърба и масажирайте нагоре до основата на главата. Повторете няколко пъти.


Гръб


Масаж на гърба
Започнете с надлъжно поглаждане като използвате двете си ръце, поставени върху горната част на гърба. Плъзгайте ръцете надолу, като минавате от двете страни на гръбначния стълб. В основата му ръцете се разделят и се плъзгат встрани по седалището, нагоре от двете страни на гърба и през раменете се връщат в изходно положение.
Масажът на раменете започва с това рамо, към което масажираният е обърнал тила си. С кръгови движения масажирайте горната странична част на гръдния кош и около лопатката. Като постепенно усилвате натиска размачкайте мускулите на раменене, като захващате и притискате мускулите на рамото с ритмични движения, редувайки ръцете. Местата, където е необходимо специално внимание, масажирайте леко с кръгови движения на палците, докато премахнете напрежението и болката.
С малки кръгови движения на палците масажирайте основата на врата и трапецовидния мускул. Работете с резки и силни движения като усилвате натиска, за да премахнете напрежението.
Размачквайте врата като захващате мускулите в основата му и притискате плътта между пръстите и палеца си. После силно размачкайте целия врат.
Поставете едната си ръка под рамото, а с пръстите на другата ръка започнете да обработвате горната част на лопатката. Масажирайте в посока от шията навън, като притискате силно между пръстите и палеца гребена на лопатката. Продължете надолу към плоската част на лопатката, като описвате малки окръжности и натискате с пръсти. Завършете с масаж около лопатката, като масажирате под ръба.
Започвайки от основата на шията, с редуващи се палци правете къси, силни поглаждания от двете страни на гръбнака. Когато стигнете до кръста, плъзнете ръцете си обратно към основата на шията и повторете процедурата.


Самомасаж на гърба
Застанете в седнало положение с изправен гръб.
Поставете двете си ръце една до друга в долната част на гърба. След това ги плъзнете нагоре, докъдето можете да стигнете.
Започвайки от кръста, в посока нагоре, масажирайте от двете страни на гръбнака с палци, като правите къси, силни поглаждания. Масажът на долната част на гърба и горната част на седалището облекчава болките в гърба.
Друга възможност за масаж на гърба е използването на дървена масажна ролка.


Горни крайници
Свийте ръката в лакътя. Разтривайте китката с кръгови движения на палците на другата ръка
С палците масажирайте от китката до върха на пръстите, като правите малки кръгови движения. Повторете 5 пъти.
Хванете с ръка първо палеца, после останалите пръсти поотделно, дърпате леко, разтягате и усуквате, като плъзгате ръката си към връхчето, след което пускате пръста.
Въртете пръстите и палеца най-напред по посока на часовниковата стрелка, а след това и в обратна посока.
Обърнете ръката нагоре и разтривайте нежно от центъра на китката надолу по дланта до средния пръст. Това успокоява нервната система.
Въртете ръката в китката по посока на часовниковата стрелка, а след това и в обратна посока.
Обърнете ръката нагоре и работете върху вътрешната страна на ръката от китката до лакътя. Обхванете китката между пръстите и палеца, който е поставен от вътрешната страна на китката. Масажирайте предмишницата с притискане в посока от китката към лакътя.
Свийте ръката в лакътя като предмишницата лежи напряко на гръдния кош. Хванете мишницата близо до лакътя и размачквайте в посока към рамото.
Отпуснете ръката надолу и изстисквайте мишницата от лакътя до рамото.

Прочетете още свързани теми от Здраве и красота
полезни храни: 6 употреби на захарта за дома и красотатаЗахарта се смята за една от най-вредните съставки в храната, особено ако е бяла рафинирана захар. Не е нужно обаче да я консумирате, за да се възползвате от нейните качества. Можете да редуцирате консумацията на захар в менюто си, а да я употребявате за грижа за красотата и дома.
полезни съвети: Как да се погрижим за кожата през нощтаВажно е как ще остави кожата на лицето през нощта, защото така и даваме време да се възстанови от всичко преживяно през деня. Затова трябва да добиете няколко навика, с които да се погрижите за кожата си, докато спите и то по правилния начин.
билки: Какво знаете за етеричното масло от дървото Амирис? Дървото Амирис произлиза от ботаническото семейство Rutaceae и е известно като Западноиндийско сандалово дърво, тъй като произхожда от Западна Индия и по-специално от Хаити. Дървото достига до 18 метра височина, има бели цветове, а плодовете му са черно-синкави.
представяме ви..: Коприва и люцерна – здраве от природатаЦелебната сила на билките се е доказала през вековете. Със своите лечителни свойства често биват предпочитани пред тежки антибиотици и лекарства.
 
Мнения
Автор: Аптеки Оптима
От дата: 15/01/2011 09:01
Какво е Вашето мнение за "МАСЛО РЕЛАКС 125 МЛ. "?
уеб дизайн: Visign Studio - Jump into the web!