Аптеки оптима - здраве и красота!
тел: +359 878 292 513 | apteka@apteka-optima.com
Сигурни плащания с сигурни плащания
apteki optima icon apteki optima icon
Bp PharmaDucrayEucerinNatur ProductBorolaVitabioticsGncАлинAquasourceFlorivitalDietrexVictoria's SecretАрома
категории
Nippes-magnum гъба баня цветна

Nippes-magnum гъба баня цветна

Отстъпката не важи
за продукти в промоция
Цена:1.75 лв.
Продуктът не е в наличност
Телефон
за поръчка
+359 878 292 513
Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа
3/5
10 гласували
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за всяка поръчка над 100 лв. виж повече
България - само за Русе
от 0 до 20 лв над 20 лв
1.90 лв.Безплатна доставка

България
от 0 до 100 лв над 100 лв
4.30 лв.Безплатна доставка

Международна нормална
от 0 до 10000 лв
35.15 лв.

Доставката се извършва със Speedy. При заявка за друга курерска фирма от страна на клиента, клиентът заплаща сумата според ценовата листа на съответната куриерска фирма, независимо от стойността на поръчката му.

Извършваме доставка и с Еконт Експрес econt express, като цената е 3.99лв. - 7лв според вида на доставката.

Подробна информация Как да пазарувам?

 Показания

- Лечение на остеолитични костни метастази.
- Лечение на хиперкалциемия, особено с неопластична етиология.

Дозировка и начин на приложение

Обичайната дневната доза е 1600 mg disodium clodronate (4 капсули Clodronate 500 mg дневно), приложени перорално, еднократно дневно (за предпочитане сутрин, преди закуска, с една чаша вода) или два пъти дневно. Ако е необходимо, дозата може да се повиши, но не трябва да надвишава 3200 mg disodium clodronate на ден.
Ако клодронат се приема еднократно дневно, то това трябва да става сутрин на празен стомах с чаша вода, след което в следващите 2 часа пациентът трябва да се въздържа от прием на храна и течности.
Disodium clodronate в никакъв случай не трябва да се приема с мляко, храна или лекарства, съдържащи калций или други двувалентни йони, защото те намаляват резорбцията му. Ако дневната доза се приема, разделена на два приема, това става два часа след или преди хранене или пиене.
Пациенти с бъбречна недостатъчност
Disodium clodronate се излъчва главно чрез бъбреците. Затова при пациенти с бъбречна недостатъчност се прилага с особено внимание, като не трябва да се използва продължително време дневна доза, надвишаваща 1600 mg.При пациенти с бъбречна недостатъчност с креатининов клиърънс между 10 и 30 ml/min дневната доза трябва да се намали наполовина от препоръчаната дневна доза. Серумният креатинин трябва да се проследява по време на лечението.
Пациенти в напреднала възраст - При пациенти в напреднала възраст няма специални препоръки за дозировка.
Деца - Безопасността и ефективността при деца не е установена.
Особеност при лечение на хиперкалциемия:
При лечение на повишеното ниво на калция в кръвта, дължащо се на злокачествени заболявания се препоръчва венозно приложение на клодронова киселина. В случай, че се използва перорална терапия, трябва да се започне с висока доза от 2400 до 3200 mg дневно. В зависимост от индивидуалния отговор дозата трябва да се намалява поетапно до 1600 mg дневно, за да се поддържа нормална серумна концентрация на калция.
При перорално лечение на увеличеното разграждане на костите, без повишаване на нивото на калция в кръвта, дозировката е индивидуална. Препоръчва се начална доза 1600 mg дневно. Ако е необходимо дозата може да се увеличи, но не трябва да надвишава 3200 mg дневно.

Противопоказания

-Данни за свръхчувствителност към бифосфонати. 
- Едновременно приемане на бифосфонати.
- Остри, тежки възпалителни състояния на стомашно-чревния тракт.
- Бременност и кърмене.
- Бъбречна недостатъчност с креатининов клирънс под 10 ml/min.

Специални предупреждения за употреба

По време на курса на лечение със Синдронат трябва да бъде осигурена адекватна хидратация, особено при пациенти с бъбречна недостатъчност или хиперкалциемия. Синдронат трябва да се използва внимателно при пациенти с бъбречна недостатъчност. По време на курса на лечение ежедневно се мониторира нивото на серумния калций, както и периодично да се изследва бъбречната функция. При поява на бъбречна недостатъчност лечението се преустановява. Препоръчва се проследяване на чернодробните ензими и броя на левкоцитите.

Лекарствени и други взаимодействия

Едновременното приемане на Clodronate с други бифoсфонати е противопоказано. Съобщава се за развитие на бъбречна недостатъчност при едновременно приложение на disodium clodronate и нестероидни противовъзпалителни лекарствени продукти (NSAIDs), най-често диклофенак.
Едновременното прилагане на disodium clodronate и аминогликозиди, повишава риск от хипокалциемия. Едновременната употреба на естрамустин фосфат и disodium clodronate увеличава минималната серумна концентрация на естрамустин фосфат до максимум 80%.
Disodium clodronate образува слабо разтворими комплекси с двувалентни йони. Поради това едновременното му перорално приложение с храни и лекарства, съдържащи двувалентни йони, напр. антиацидните или съдържащите желязо лекарствени продукти, води до значително намаление на бионаличността му.

Приложение по време на бременност и кърмене

Въпреки, че при животни е установено преминаването на клодронат през плацентата в плода, не е известно дали при хора преминава в плода или в кърмата. Не е известно дали клодронат не може да предизвика увреждане на плода или на репродуктивната способност при хора. Ето защо Clodronate не трябва да се употребява от бременни жени или кърмачки, освен ако терапевтичната полза отчетливо надвишава възможните рискове.

Влияние върху способността за шофиране и работа с машини

Clodronate не повлиява способността за шофиране и работа с машини.

Нежелани лекарствени реакции

Гастроинтестинален тракт:
При приложение на високи дози,при 10% от пациентите могат да се появят гадене, повръщане и диария. Тези нежелани реакции са леки и обикновено се появяват при по-високи дози.
Метаболизъм :
 
Асимптомна хипокалциемия - често, симптоматична хипокалциемия – рядко.
Повишените серумни концентрации на паратиреоидния хормон се свързват с понижените серумни стойности на серумния калций.
Има съобщения за промени в серумните концентрации на алкалната фосфатаза. При някои пациенти с метастази алкалната фосфатаза може да е повишена и при костни и чернодробни метастази.
Дихателна система:
Бронхоспазъм е наблюдаван при пациенти със или без минала анамнеза за астма. Реакциите на свръхчувствителност се изразяват в нарушения на дихателната функция.
Кожа:
 
Описани са индивидуални случаи на кожни реакции, сърбеж, уртикария и рядко ексфолиативен дерматит.
Урогенитална система:
Редки:нарушения на бъбречната функция, повишаване на серумния креатинин и протеинурия.
Черен дроб и жлъчни пътища:
Повишаване на трансаминазите, обикновено в границите на нормата. В много редки случаи повишените трансаминази надхвърлят двойно горна граница на нормата без да се свързват с нарушение на чернодробната функция.
При малка част от болните се съобщава за обратимо повишаване на серумната лактатдехидрогеназа и умерена преходна левкопения. Те може да са свързани с едновременното приложение на химиотерапия при тези болни.

Предозиране.

Симптоми: Повишаване на серумния креатинин и нарушение на бъбречната функция след бързо венозно вливане на високи дози клодронат.
Лечение: Лечението е симптоматично. Трябва да се осигури достатъчно хидратиране и да се проследи бъбречната функция и серумната концентрация на калций. Развитие на хипокалцемия е възможно до 2-3 дни след предозиране.

ФАРМАКОЛОГИЧНИ ДАННИ

Фармакокинетични свойства:

Подобно на другите бифосфонати, стомашно-чревната резорбция на disodium clodronate е ниска, приблизително 2%. Резорбцията на disodium clodronate е бърза; максимална серумна концентрация след орално приложение се достига на 30-та минута. Поради силния афинитет на disodium clodronate към калций и други двувалентни катиони, при едновременен прием с храна или лекарства, съдържащи двувалентни катиони, абсорбцията му е много ниска.
Свързването с плазмените протеини на disodium clodronateе слабо - приблизително 30%. Средният обем на разпределение е 20 l.
 
Disodium clodronate се излъчва главно чрез бъбреците. Приблизително 20% от резорбираното количество вещество се свързва с костите, като се излъчва по-бавно и в зависимост от костния метаболизъм.
Общият системен клирънс е около 110ml/min, а бъбречния клирънс е приблизително 75% от плазмения клирънс. Не са откриват метаболити на disodium clodronate.
При пациенти с различна степен на бъбречна недостатъчност, системният и бъбречен клирънс на disodium clodronateне зависят от бъбречната функция. При креатининов клирънс 10-30ml/min, дозата трябва да се редуцира наполовина. Фармакокинетиката на disodium clodronate не се влияе от възрастта или други патологични състояния.

 
Мнения
Автор: Аптеки Оптима
От дата: 15/01/2011 09:01
Какво е Вашето мнение за "Nippes-magnum гъба баня цветна"?
уеб дизайн: Visign Studio - Jump into the web!