Аптеки оптима - здраве и красота!
тел: +359 878 292 513 | apteka@apteka-optima.com
Сигурни плащания с сигурни плащания
apteki optima icon apteki optima icon
Ния-Милва ЕоодBioveaAsamSuper DietVitabioticsHerba MedicaLieracDailyBronsonМирта МедикусTopicremPierre FabreBorola
АСПИРИН С ВИТАМИН Ц ЕФЕРВЕСЦЕНТНИ ТАБЛЕТКИ  Х 20 БАЙЕР

АСПИРИН С ВИТАМИН Ц ЕФЕРВЕСЦЕНТНИ ТАБЛЕТКИ Х 20 БАЙЕР

Отстъпката не важи
за продукти в промоция
Количество:
Цена:10.39 лв.
Телефон
за поръчка
+359 878 292 513
Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа
3/5
10 гласували
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за всяка поръчка над 100 лв. виж повече
България - само за Русе
от 0 до 20 лв над 20 лв
1.90 лв.Безплатна доставка

България
от 0 до 100 лв над 100 лв
4.30 лв.Безплатна доставка

Международна нормална
от 0 до 10000 лв
35.15 лв.

Доставката се извършва със Speedy. При заявка за друга курерска фирма от страна на клиента, клиентът заплаща сумата според ценовата листа на съответната куриерска фирма, независимо от стойността на поръчката му.

Извършваме доставка и с Еконт Експрес econt express, като цената е 3.99лв. - 7лв според вида на доставката.

Подробна информация Как да пазарувам?
Вижте още продукти от:

Аспирин C

Интересни факти за витамините
Витамин В3 е необходим за нормалното функциониране на нервната система, на кожата и на храносмилателните органи. Той участва в биологичното окисление, синтеза на въглехидрати и мазнини, метаболизма и производството на енергия. Ниацинамидът е основен компонент в процеса на синтез на хормоните естроген, инсулин и тестостерон.
 

1.    КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА АСПИРИН С И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА

Аспирин С е аналгетично и антипиретично лекарство и спада към групата на противовъзпалителните средства.

Аспирин С е показан за облекчаване симптомите при главоболие, зъбобол, болки в гърлото, менструални болки, мускулни и ставни болки, болка в гърба, леки артритни болки.
При простуда или грип за симптоматично облекчаване на болка и повишена температура.


2. ПРЕДИ ДА ПРИЕМЕТЕ АСПИРИН С

Не приемайте АСПИРИН С
-    ако сте алергични (свръхчувствителни) към  ацетилсалицилова киселина, други салицилати, аскорбинова киселина или към някоя от останалите съставки на  АСПИРИН С,
-     ако имате активни язви на стомаха или дванадесетопръстника,
-     при опасност от кръвоизливи (хеморагични диатези),
-     ако в миналото сте имали астма, провокирана от приложение на салицилати или субстанции с подобно действие, особено нестероидни противовъзпалителни лекарства,
-     в комбинация с метотрексат при дози 15 mg/седмично или повече (вижте „Употреба на други лекарства”),
-    ако страдате от тежка бъбречна недостатъчност,
-    ако страдате от тежка чернодробна недостатъчност,
-    ако страдате от тежка сърдечна недостатъчност,
-     през последното тримесечие на бременността (вижте „Бременност и кърмене”).

Не е подходящ при деца под 12-годишна възраст.

Обърнете специално внимание при употребата на АСПИРИН С

при свръхчувствителност към други аналгетици/противовъзпалителни или противоревматични лекарства или други алергенни субстанции;
-    ако сте алергични (напр. кожни реакции, сърбеж, обрив) или имате астма, копривна треска, полипи в носа, хронични инфекции на дихателната система;
при едновременно лечение с антикоагуланти (вижте „Употреба на други лекарства”);
в случай на анамнестични данни за стомашно-чревни язви, включително хронична или рецидивираща язвена болест или анамнестични данни за стомашно-чревни кръвоизливи;
в случай на увредена бъбречна функция;
в случай на  увредена чернодробна функция;
преди оперативна интервенция (включително малки операции, като изваждане на зъб); времето на кървене може да е удължено. Моля уведомете Вашия лекар или фармацевт, че приемате Аспирин С.

Ацетилсалициловата киселина може да причини бронхоспазъм и индуцира астматични атаки или други реакции на свръхчувствителност. Рискови фактори са съществуваща бронхиална астма, сенна хрема, назални полипи или хронично белодробно заболяване. Това се отнася също и за пациенти с алергични реакции (напр. кожни реакции, сърбеж, уртикария) към други вещества.

Ацетилсалицилова киселина не бива да се приема от деца или юноши с фебрилни заболявания, освен ако това не е предписано изрично от лекар и други терапевтични мерки са се оказали неефикасни. Продължително повръщане във връзка с такива заболявания може да бъде белег за синдрома на Рей. Това е една много рядка потенциално животозастрашаваща болест, която изисква незабавно медицинско лечение.

В ниски дози ацетилсалициловата киселина намалява отделянето на пикочна киселина. Това може да провокира подагра при пациенти с тенденция за ниска екскреция на пикочна киселина.

Употреба на други лекарства

Моля информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта.

АСПИРИН C повишава:

-    нежеланите реакции от метотрексат (лекарство за лечение на рак и ревматоиден артрит);
-     ефекта на антикоагулантните лекарства (напр. кумаринови деривати и хепарин);
-     риск от стомашно-чревни кръвоизливи, ако се взема едновременно с алкохол, лекарства, които съдържат кортизон или кортизонови субстанции (с изключение на продуктите, които се прилагат локално или хидрокортизон, използван за заместващо лечение при Адисонова болест) или лекарства за лечение на депресия (селективни инхибитори на обратното захващане на серотонина);
-     ефекта на определени, понижаващи кръвната захар лекарства (сулфанилурейни продукти);
-     кръвните нива на дигоксин, барбитурати и литий;
-     желани и нежелани ефекти на специални групи аналгетици, противовъзпалителни и антиревматични лекарства (нестероидни противовъзпалителни) и противоревматични лекарства по правило;
-     ефекта на валпроевата киселина (лекарство за лечение на епилепсия).

АСПИРИН C отслабва действието на:

-     лекарства, които повишват отделянето на урина (алдостеронови антагонисти, напр. спиронолактон и канреонат, бримкови диуретици, напр. фуроземид);
-     лекарства, които понижават кръвното налягане;
-     лекарства за подагра, които засилват отделянето на пикочна киселина (напр. пробенецид, бензбромарон).

Следователно пациентите не трябва да вземат АСПИРИН C едновременно с някои от изброените по-горе лекарства, освен ако това не е изрично предписано от лекар.

Употреба на АСПИРИН С с храни и напитки

Доколкото е възможно по време на лечение с Аспирин С трябва да се избягва употребата на алкохол.

Бременност и кърмене

Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на което и да е лекарство.

Бременност

Трябва да уведомите Вашия лекар, ако сте забременели, докато вземате АСПИРИН C. АСПИРИН C не трябва да се взема през първите шест месеца на бременността без консултация с лекар. Ако лекарствени продукти, съдържащи ацетилсалицилова киселина се използват от жена, опитваща се да забременее, или по време на първо и второ тримесечие на бременността, дозата трябва да е възможно най-ниска и продължителността на лечение да е възможно най-кратка.
АСПИРИН C не трябва да се взема през последните три месеца на бременността, поради повишения риск от усложнения за майката и детето по време на раждане.

Кърмене

Малки количества от лекарственото вещество ацетилсалицилова киселина и нейните метаболити преминават в кърмата. Тъй като до сега не са докладвани увреждания на новороденото, обикновено не е необходимо да се прекъсне кърменето при краткотрайно използване на препоръчаните дози. При редовен прием или прием на високи дози, следва да се обмисли своевременно прекратяване на кърменето.

Шофиране и работа с машини

Не са наблюдавани ефекти върху способността за шофиране и работа с машини.

Важна информация относно някои от съставките на Аспирин С

Една ефервесцентна таблетка съдържа 466.4 mg натрий, което трябва да се има пред вид при пациенти на диета с контролиран прием на натрий.


3. КАК ДА ПРИЕМАТЕ АСПИРИН С


Винаги използвайте Аспирин С точно както Ви е казал Вашият лекар или фармацевт. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

Начин на приложение

За перорално приложение. Ефервесцентните таблетки се разтварят във вода преди да се приемат.


Дозировка

Възрастни:
Обичайната доза е: 1-2 ефервесцентни таблетки като еднократна доза, която при необходимост може да се повтаря на интервали от 4-8 часа. Не трябва да се превишава максималната дневна доза от 10 ефервесцентни таблетки (4 g ацетилсалицилова киселина).

Деца:

Препоръчителната дневна доза на ацетилсалициловата киселина за деца е 60 mg/kg телесно тегло, която се дава на 4 до 6 дози, т.е. около 15 mg/kg на всеки 6 часа или 10 mg/kg на всеки 4 часа.

Аспирин С не трябва да се приема повече от 3 дни за понижаване на повишена температура ( като антипиретик) и повече от 5 дни като аналгетик без консултация с лекар.

Аспирин С не трябва да се прилага при пациенти под 12 годишна възраст, освен по изрично лекарско предписание.

Ако сте приели повече от необходимата доза АСПИРИН С

Световъртеж и шум в ушите, особено при деца и пациенти в напреднала възраст, могат да са симптоми на сериозно отравяне. Необходимо е да уведомите Вашия лекуващ лекар, ако се подозира предозиране на АСПИРИН C. Той ще назначи необходимите мерки в зависимост от тежестта на интоксикацията.

Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.


4.    ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ


Както всички лекарства, АСПИРИН С може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.

Следната честота се използва за оценка честотата на нежеланите реакции: много чести (повече от 1 на всеки 10 пациенти); чести (повече от 1 на всеки 100 пациенти); не редки (повече от на всеки 1 000 пациенти); редки (повече от 1 на всеки 10 000 пациенти); много редки (1 или няколко пациента на
10 000 пациенти, включително изолирани случаи)

Стомашно-чревни нарушения:    

Чести: коремна болка, стомашно-чревна болка.
Редки: стомашно-чревно възпаление, стомашно-чревна язва
Много редки: стомашно-чревно кървене и перфорация

Чернодробни нарушения

Много редки: нарушение на чернодробната функция (повишение на трансаминазите)

Нарушения на дихателната система
Чести: задух
Редки: хрема (ринит), назална конгестия (запушване на носа)

Нарушения на нервната система:

Виене на свят и шум в ушите, които обикновено се дължат на предозиране

Сърдечни нарушения:

Много редки: нарушения в сърдечната функция

Нарушения на кръвта и лимфната система:

Чести: кървене (периоперативна хеморагия, хематоми, епистаксис, кървене в пикочо-половите пътища, кървене на венците).
Много редки: стомашно-чревно кървене, мозъчен кръвоизлив
Кървенето може да доведе до остра и хронична постхеморагична анемия/желязо-дефицитна анемия (дължаща се например на прикрито кървене)

Нарушения на кожата и подкожната тъкан:

Редки: обрив, уртикария, сърбеж

Нарушения на имунната система:

Много редки: анафилактични реакции, едем на Квинке (оток на лицето, езика и гърлото), анафилактичен шок

При признаци на свръхчувствителност трябва да прекратите употребата на Аспирин С.
Ако изпражненията Ви са черни (катранени изпражнения, признак за сериозно кървене в стомаха), незабавно информирайте Вашия лекар.

Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, прекратете употребата на Аспирин С и уведомете Вашия лекар или фармацевт.


5.    Как да съхранявате АСПИРИН С

Съхранявайте на място, недостъпно за деца.

Да не се съхранява под 25°С.

Не използвайте АСПИРИН С след срока на годност отбелязан върху флакона и картонената опаковка. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.

Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.


6.    ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Какво съдържа АСПИРИН С ?

Активните вещества са: ацетилсалицилова киселина и аскорбинова киселина.
1 таблетка съдържа 400 mg ацетилсалицилова киселина и 240 mg аскорбинова киселина.
Другите съставки са: натриев цитрат безводен, натриев хидрогенкарбонат, лимонена киселина безводна, натриев карбонат безводен.

Как изглежда АСПИРИН С и какво съдържа опаковката ?


10 или 20 ефервесцентни таблетки.

Притежател на разрешението за употреба и производител

Притежател на разрешението за употреба
Байер България ЕООД
ул. Резбарска № 5
1510 София
България

Производител
Bayer Bitterfeld GmbH,
Salegaster Chaussee, 06803 Bitterfeld-Wolfen,
Германия

Прочетете още свързани теми от Здраве и красота
здравна информация: МантуТуберкулозата не е се смята за опасна при съвременния човек, особено при нас, но всъщност това се дължи на изследване наречено манту. Много от наs си мислят, че тази болест даже вече не съществува, но това съвсем не е така. Нейният причинител известен като бацил на Кох Mycobacterium tuberculosisе.
предизвикателство: Да подсилим имунитета сиЗа да се защитите от болести, причинени от вируси и болестотворни бактерии, трябва да подсилите защитните сили на организма си. Комбинирайте движение, приятни емоции и диета с много витамини, за да подпомогнете имунната си система в борбата й срещу болестите.
полезни съвети: 14 най- добри здравословни съвета на всички времена – 2 частЕдна чаша червено вино на ден е много здравословна. Множество проучвания са доказали това, но едно скорошно доказва, че полифенолите (вид антиоксидант), съдържащи се в зеления чай, червеното вино и маслините могат да имат важна роля в борбата или превенцията с рака на гърдата.
полезни съвети: Какво става, когато се откажем от млякото и млечните продуктиПонякога без да знае тялото ни не понася млечните продукти, ако си дадете почивка от тях видите тези ползи, които се срещат при много от хората. Трябва да осмислите хранителните си навици. Все пак не всички от дадените проблеми при абсолютно всеки индивиди ще имат това лесно решение, но е хубаво да опитате, защото тялото само си дава симптоми, на които трябва да обърнете внимание.
 
Мнения
Автор: Аптеки Оптима
От дата: 15/01/2011 09:01
Какво е Вашето мнение за "АСПИРИН С ВИТАМИН Ц ЕФЕРВЕСЦЕНТНИ ТАБЛЕТКИ Х 20 БАЙЕР"?
уеб дизайн: Visign Studio - Jump into the web!