Аптеки оптима - здраве и красота!
тел: +359 878 292 513 | apteka@apteka-optima.com
Сигурни плащания с сигурни плащания
apteki optima icon apteki optima icon
AbocaMerz PharmaceuticalsLa RocheMustelaHaya LabsFilorgaPwm GamaPhytoArganycaSanct BernardNatur PharmaDr. HanssEquilibra
КАНЕСТЕН ВАГИНАЛНИ  ГЛОБУЛИ   0. 1 ГР. Х 6

КАНЕСТЕН ВАГИНАЛНИ ГЛОБУЛИ 0. 1 ГР. Х 6

Цена:11.15 лв.
Продуктът се отпуска с рецепта и не може да бъде закупен онлайн
Телефон
за поръчка
+359 878 292 513
Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа
3/5
10 гласували
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за всяка поръчка над 100 лв. виж повече
България - само за Русе
от 0 до 20 лв над 20 лв
1.90 лв.Безплатна доставка

България
от 0 до 100 лв над 100 лв
4.30 лв.Безплатна доставка

Международна нормална
от 0 до 10000 лв
35.15 лв.

Доставката се извършва със Speedy. При заявка за друга курерска фирма от страна на клиента, клиентът заплаща сумата според ценовата листа на съответната куриерска фирма, независимо от стойността на поръчката му.

Извършваме доставка и с Еконт Експрес econt express, като цената е 3.99лв. - 7лв според вида на доставката.

Подробна информация Как да пазарувам?
Вижте още продукти от:

1.    КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА КАНЕСТЕН ГИН И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА

Канестен Гин вагинални таблетки е лекарство, предназначено за лечение на вагинални инфекции, причинени от гъбички. Активното вещество клотримазол, потиска растежа и размножаването на фунгиалните клетки от типа на дрождите, редица други гъбички и някои бактерии.

Канестен Гин вагинални таблетки се използва за лечение на инфекции в областта на половите органи (вагинити) и инфекциозно гнойно вагинално течение, причинени от фунги (най-вече от Candida), трихомони, както и суперинфекции, причинени от бактерии, чувствителни към клотримазол. 


2. ПРЕДИ ДА ИЗПОЛЗВАТЕ КАНЕСТЕН ГИН


Не използвайте Канестен Гин
-    ако сте алергични (свръхчувствителни) към клотримазол или към някоя от останалите съставки на Kанестен Гин

Обърнете специално внимание при употребата на Канестен Гин

-    ако болестта се е появила за първи път;
-    ако сте имали гъбични инфекции повече от четири пъти през последните 12 месеца.

Трябва да се консултирате с Вашия лекар, ако получите някое от следните оплаквания: висока температура (38оС и по-висока), болки в корема, болки в гърба и/или болки в рамената, вагинално течение с неприятна миризма, гадене, вагинален кръвоизлив.

Използва се при възрастни и деца над 12 години.

Употреба на други лекарства

Моля информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта.

Едновременното приложение на вагинален клотримазол и перорален такролимус (FK-506, имуносупресант), може да доведе до повишение в плазмените нива на такролимус. Пациентите трябва да бъдат внимателно проследявани за симптоми на предозиране с такролимус, а ако е необходимо и чрез определяне на съответните плазмени нива.

Забележки:

Препоръчва се, избягването на полов контакт, докато се използва този продукт, тъй като инфекцията може да се пренесе върху партньора.
Канестен Гин вагинални таблетки могат да намалят ефективността и сигурността на продукти от латекс (като кондоми и диафрагми) и следователно да намалят надеждността на тези продукти, използвани по едно и също време.
По време на приложение на Канестен Гин вагиналните таблетки, не трябва да се използват вагинални продукти (душове,спермициди и др.). 


Бременност и кърмене

Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на което и да е лекарство. 
По време на бременност, както всички останали лекарства, Канестен Гин вагинални таблетки може да се прилага единствено след консултация с лекар.
Трябва да се следи за чистотата на детеродния канал, особено през последните 4-6 месеца от бременността.
По време на бременност, вагиналните таблетки се поставят без апликатор.
 
Шофиране и работа с машини

Не са наблюдавани никакви ефекти върху способността за шофиране и работа с машини. 


3. КАК ДА ИЗПОЛЗВАТЕ КАНЕСТЕН ГИН


Винаги използвайте Канестен Гин точно както Ви е казал Вашият лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

Обичайната доза е: 1 вагинална таблетка се поставя всяка вечер в продължение на 3 последователни дни възможно най-дълбоко във вагината.

Обикновено се наблюдава ясно изразено подобряване на симптомите, причинени от гъбична инфекция на вагината (напр. сърбеж, гнойно течение, парене) през първите четири дни от началото на лечението. Ако външните белези на инфекцията не са се изчистили напълно след лечението, следва да се обърнете към лекар.

Лечение в продължение на три последователни дни обикновено е достатъчно за елиминиране на гъбичната инфекция. Въпреки това, ако е необходимо, лечението може да бъде повторено.

Забележка:

Ако вагината е суха, е възможно вагиналните таблетки да не се разтворят напълно. Ако това се случи, твърди частици от таблетката излизат от вагината и Вие ще ги намерите по долното си бельо. В такива случаи лечението трябва да се проведе с вагинален крем.

При необходимост лечението може да се повтори.
Тъй като вагината и вулвата обикновено се инфектират едновременно, следва да се проведе комбинирано лечение (лечение и на двете места).
Да не се провежда лечение по време на менструален цикъл. Лечението трябва да е приключило преди започване на менструацията.

Ако сте пропуснали да използвате Канестен Гин
Ако сте забравили да си използвате дозата вечерта, можете да я приложите и на следващата сутрин. Ако и тогава забравите да използвате лекарството, просто приложете една вагинална таблетка следващия път и продължете с лечението, както Ви е препоръчано.

Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата!

Ако сте спрели употребата на Канестен Гин

За да излекувате напълно инфекцията и да предотвратите рецидив, би трябвало да не прекратявате или прекъсвате по-рано лечението си без консултация с лекар. Ако прекъснете лечението, оплакванията може да се появят отново, тъй като гъбичната инфекция вероятно не е напълно излекувана. Следователно, лечението не бива да се прекратява преди симптомите да са изчезнали, и да продължи системно три дни.

Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.


4.    ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ

Както всички лекарства, Канестен Гин може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава. 

Изброените нежелани реакции са основани на спонтанни съобщения, следователно не е възможно да бъдат класифицирани според категориите за честота.

Нарушения на имунната система
: алергична реакция (припадък, ниско кръвно налягане, задъхване, копривна треска)

Нарушения на възпроизводителната система и гърдата: олющвания по половите органи, сърбеж, обрив, оток, дискомфорт, парене, кожно раздразнение, болки в таза

Стомашно-чревни нарушения: болки в корема

При първоначална поява на горепосочените нежелани реакции или при влошаване на симптомите, трябва да прекъснете терапията с Канестен Гин вагинални таблетки и да се консултирате с лекар.

Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.


5.    КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ КАНЕСТЕН ГИН

Съхранявайте на място, недостъпно за деца. 

Не използвайте Канестен Гин след срока на годност отбелязан върху блистера и картонената опаковка. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.

Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.


6.    ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ


Какво съдържа Канестен Гин ?

Активното вещество е: клотримазол (clotrimazole). Една вагинална таблетка съдържа 200 mg клотримазол.
-    Другите съставки са: калциев лактат пентахидрат, кросповидон, силициев диоксид колоиден безводен, лактоза монохидрат, магнезиев стеарат, царевично нишесте, хипромелоза, микрокристална целулоза, млечна киселина.

Как изглежда Канестен Гин и какво съдържа опаковката?

Канестен Гин се предлага в опаковки, съдържащи 3 вагинални таблетки и 1 вагинален апликатор.

 

Прочетете още свързани теми от Здраве и красота
полезни съвети: 9 неща за отслабването, които рядко ще чуетеИма някои неща, които вероятно не знаете за отслабването и е малко вероятно да ги чуете от някой диетолог или експерт по храненето, макар да са много важни за хората, които искат да отслабнат.
полезни съвети: 20 тайни места, на които се крият причинителите на алергии – част 3Стайни растения – саксийните растения също може да бъдат източник на мухъл и плесен, особено ако почвата се поддържа прекалено влажна или държите вода в чинийката на саксията. За да избегнете това, премахнете мухлясалите листа от растенията веднага и оставете почвате да изсъхне малко. Повечето стайни растения не отделят прашец, но се консултирайте с градинар, преди да закупите някакъв вид цвете или малко дръвче. Пъстрите цветя обикновено не предизвикват поленови алергии, но имайте предвид, че някои могат да имат силни миризми.
заболявания: МаларияМаларията представлява заболяване, което се причинява от паразити от род Плазмодиум. Болестта е характерна предимно за областите със субтропичен и тропичен климат. До средата на 20-ти век се е срещала и в България, а днес заболяването може да се появи от човек, който го е пренесъл от район с голяма честота на заболяването.
полезни съвети: Баня срещу студени кракаОт бабите знаем, че когато чувстваме, че се разболяваме, трябва да си накиснем краката в гореща вода с морска сол
 
Мнения
Автор: Аптеки Оптима
От дата: 15/01/2011 09:01
Какво е Вашето мнение за "КАНЕСТЕН ВАГИНАЛНИ ГЛОБУЛИ 0. 1 ГР. Х 6"?
уеб дизайн: Visign Studio - Jump into the web!