Аптеки оптима - здраве и красота!
+359 878 292 513 | apteka@apteka-optima.com
Сигурни плащания с сигурни плащания
apteki optima icon apteki optima icon
AveneБългарско ПроизводствоKentEwopharmaNature's WayДоктор ПамуковTnt 21Sanct BernardSvrNatur ProductАрониадаBoehringer IWoods Of Windsor
Неодорм MR таблетки 293мг. х 10

Неодорм MR таблетки 293мг. х 10

Количество:
Цена:5.69 лв.
Телефон
за поръчка
+359 878 292 513
Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа
3/5
10 гласували
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за всяка поръчка над 100 лв. виж повече
България - само за Русе
от 0 до 20 лв над 20 лв
1.90 лв.Безплатна доставка

България
от 0 до 100 лв над 100 лв
4.99 лв.Безплатна доставка

Международна нормална
от 0 до 10000 лв
35.15 лв.

Подробна информация Как да пазарувам?
Вижте още продукти от:

Neodorm MR

КАКВО Е NEODORM MR И ЗА КОГО Е ПРЕДНАЗНАЧЕН?

NEODORM MR (НЕОДОРМ МР) е препарат, предназначен за хора, страдащи от безсъние и проблеми със съня, като трудно заспиване, нощни събуждания, краткотраен и неотморяващ сън. Подходящ е и за справяне с часови разлики.

СЪСТАВ:

Всяка таблетка NEODORM MR съдържа: 

 • 3 mg мелатонин, 
 • 30 mg 5-хидрокситриптофан (5-HTP), 
 • 50 mg Л-тeанин
 • 50 mg b-phenyl GABA
 • 50 mg стандартизиран екстракт от Пасифлора
 • 40 mg Магнезий и
 • 10 mg Витамин В6,

КАКВО E БЕЗСЪНИЕТО?

Безсънието е често срещано състояние, което измъчва всеки трети човек. Продължителната липса на пълноценен сън вреди сериозно на здравето, като най-често води до нарушена концентрация, раздразнителност, сънливост през деня, риск при шофиране и при работа с машини. Установена е връзка между недостатъчният сън и повишеният риск за развитие на високо кръвно налягане, което е фактор за сърдечно-съдов или мозъчен инцидент.

Най-честите нарушения на съня са:

 • трудно заспиване,
 • кратка продължителност на съня (ранно събуждане),
 • нощни събуждания със затруднено или невъзможно повторно заспиване,
 • лек или неотпочиващ сън и др. 

Сънят е сложен физиологичен процес. По време на нормален нощен сън в организма на човек се случват редица процеси, които се повтарят циклично през 90 минути. В рамките на 8 часа, сънят на възрастен човек преминава през 4-5 такива цикъла. Всеки цикъл съдържа 5 фази с различна продължителност, както е показано в таблицата по-долу:

    
Фази на съня
  
  Характеристика и продължителност  Вещества в мозъка, осигуряващи нормалното протичане на фазите на съня
 
 

1

   

Заспиване. Постепенно психическо и мускулно отпускане, дишането и пулсът се забавят. ~30 мин.

   

- Гама-аминомаслена
  киселина (GABA)

- Мелатонин

 
 

2

   

Лек и повърхностен сън. В тази фаза можем да бъдем събудени от съвсем слаб шум. ~30 мин.

   

- Мелатонин
- Серотонин

 
 

3 и 4

   

Дълбок и отморяващ сън. Качеството и количеството на тези две фази влияе върху усещането ни за отпочиналост и свежест след събуждане. ~18 мин.

   

- Серотонин
- Мелатонин

 
 

5

   

Сън с бързи очни движения (REM). Сънуване. REM фазата се редува с другите фази на съня с кратко пробуждане, което не помним. ~18 мин.

   

- Серотонин

 

Безсъние?

При безсъние, някои вещества в мозъка, наречени медиатори са намалени или небалансирани. Такива вещества са мелатонин, 5-хидрокситриптофан и серотонин, които регулират заспиването и фазите на съня, както и гама-аминомаслената киселина (GABA), която релаксира организма и го въвежда в състояние на сън.

Когато балансът на тези вещества в мозъка се възстанови, сънят възвръща физиологичното си протичане и става здрав и отпочиващ.

 

ЛЕКУВАТ ЛИ СЪНОТВОРНИТЕ БЕЗСЪНИЕ?

Най-често използваните средства за лечение на безсъние са сънотворните или т. нар. приспивателни, които имат бърз успокояващ ефект и предизвикват заспиване.

Приспивателните имат редица недостатъци:

 • те са с краткотраен ефект,
 • водят до привикване и зависимост,
 • причиняват чувство на замаяност и сънливост,
 • често създават нарушения в концентрацията и равновесието,
 • не могат да се използват продължително време,
 • не регулират фазите на съня.

 

КАК ДЕЙСТВА NEODORM MR?

NEODORM MR (НЕОДОРМ МР) успокоява нервната система, улеснява заспиването, възстановява физиологичните фази на съня и подобрява неговото качество, посредством 3 механизма на действие: 

Neodorm MR успокоява, релаксира и предразполага за сън1. Успокоява, релаксира и предразполага за сън. 

Л-теанинът (открит в зеления чай), екстрактът от Пасифлора, магнезият и b-phenyl GABA въздействат на GABA рецепторите в мозъка, които релаксират организма, намаляват тревожността  и улесняват заспиването.

 

2. Предизвиква по-бързо заспиване и дълбок сън.

Мелатонинът е естественият хормон на съня, който предизвиква бързо заспиване. Той се произвежда от мозъка в тъмната част на денонощието и достига своя пик, когато организмът заспива. Недостигът на мелатонин в мозъка вечер затруднява заспиването. 5-HTP, магнезият и витамин В6 допълнително повишават чувствителността на мозъка към мелатонин.

3. Удължава съня, като възстановява физиологичните му фази.

В мозъка, 5-HTP се превъща в серотонин, който възстановява нормалните физиологични фази на съня и тяхната оптимална продължителност и цикличност. В резултат на това, човек успява да спи през цялата нощ и да се събуди навреме, без чувство на сънливост през следващия ден.

4. Заздравява съня и преустановява нощните събуждания.

5-HTP възстановява естествения физиологичен ритъм на съня, фазите му се редуват гладко и циклично, като преминават една в друга плавно, без прекъсване и събуждания. В комбинация с магнезия и витамин В6, заздравява съня, прави го по-дълбок и намалява нощните събуждания, често до пълното им преустановяване.

5. Осигурява отпочиващ сън и събуждане с чувство на бодрост и свежест.

Активните вещества в NEODORM MR подобряват качеството на съня, като възстановяват неговия физиологичен ритъм. В резултат на това, мозъкът успява да се възстанови напълно от натоварването през деня и човек се събужда отпочинал, бодър и свеж.

NEODORM MR е подходящ и за справяне с часови разлики тъй като регулира физиологичния часовник на организма и възвръща нормалния му биоритъм.

 

КАКВО ПОСТИГАМЕ С NEODORM MR?

NEODORM MR:

 • предизвиква по-бързо заспиване,
 • има успокояващ и релаксиращ ефект,
 • удължава съня и намалява случаите, в които се будим и повече не можем да заспим,
 • заздравява съня и предотвратява нощните събуждания,
 • осигурява отпочиващ сън и събуждане с чувство на бодрост,
 • няма странични ефекти – не предизвиква сънливост и замаяност на сутринта, не пречи на концентрацията и шофирането, не е противопоказен при приемане на алкохол, 
 • е безопасен и може да се използва продължително време,
 • не води до привикване и пристрастяване.

 

KАК ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМА NEODORM MR?

СХЕМА НА ПРИЕМ:

 
ИНДИКАЦИИ
 
  ДНЕВНА ДОЗА 
 

♦ Безсъние

♦ Трудно заспиване

Нощни събуждания

♦ Краткотраен сън

Неотпочиващ сън

♦ Смяна на часовата зона  

   

По една таблетка
30 минути преди сън

NEODORM MR трябва да се приема на празен стомах- най-малко 2 часа след хранене.

 

 

КОЙ НЕ ТРЯБВА ДА ПРИЕМА NEODORM MR?

Не вземайте NEODORM MR ако някога сте получавали алергична реакция към някои от съставките на таблетката. Най-честите симптоми на алергична реакция включват: обриви, сърбеж, подуване на устните и лицето, задух. Посъветвайте се с вашия лекар, ако забележите някой от тези симптоми.

КАКВИ СА СТРАНИЧНИТЕ ЕФЕКТИ НА NEODORM MR?

Досега не са известни странични ефекти на препарата и противопоказания за неговото приемане.

NEODORM MR не води до нежелани странични ефекти – не предизвиква сънливост и замаяност на сутринта, не пречи на концентрацията и шофирането, не е противопоказен при приемане на алкохол, 

NEODORM MR не води до привикване и пристрастяване.

NEODORM MR е безопасен и може да се използва продължително време.

NEODORM MR може да бъде вземан както самостоятелно, така и в комбинация с друг препарат, след консултация с вашия лекар.

NEODORM MR не трябва да се приема от бременни, кърмещи жени и деца до 12 годишна възраст.

Прочетете още свързани теми от Здраве и красота
полезни съвети: Как да подремваме правилноНезависимо дали мислите, че имате нужда от почивка през деня, помнете, че тя е правилния навик. По този начин преборвате умората, подобрявате настроението си и повишавате концентрацията си. Едно британско проучване от 2008, че следобедната дрямка ви помага да се справите по-добре със следобедните си задачи.
полезни съвети: Предпазете се от АлцхаймерРазширявайте кръговете си от приятели, тъй като според изследвания поддържането на социални връзки с хора могат да редуцират риска от деменция с до 60%. Не е поставено ограничение за навършени години за научаването на нова информация, така че ако имате интереси в някаква област, можете да тренирате мозъка като затвърдите и повишите познанията си.
предизвикателство: Как да разпознаем паник атакатаМного често щом се притесним и не знаем как да реагираме, хората около нас ни приписваt паническа атаката. Но колкото повече се използва паник атака и тя започва да звучи като думата депресиран, което рядко описва като диагноза на състоянието ви, в повечето случаи се ползва при унилото настроение на даден човек.
предизвикателство: Начини да използваме неправилно зехтинаЧесто чуваме колко полезен е зехтинът, но и често правим грешки в неговото използваме и се чудим защо не се получаваме очаквания ефект, това не бива да ни кара да се лишаваме от здравословното олио. Ето затова трябва да имаме предвид няколко неща.
 
Мнения
Автор: Аптеки Оптима
От дата: 15/01/2011 09:01
Какво е Вашето мнение за "Неодорм MR таблетки 293мг. х 10"?
уеб дизайн: Visign Studio - Jump into the web!