Аптеки оптима - здраве и красота!
тел: +359 878 292 513 | apteka@apteka-optima.com
Сигурни плащания с сигурни плащания
apteki optima icon apteki optima icon
SkincodeUnimed PharmaBiodermaEurovitalEucerinPwm GamaGroupe BerdouesEnglish Soap CompanyБългарско ПроизводствоSchoenenbergerБалчоВелеви ФармаDelarom
Уралит У гранули 2.4/2.5мг 280г

Уралит У гранули 2.4/2.5мг 280г

Количество:
Цена:43.95 лв.
Телефон
за поръчка
+359 878 292 513
Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа
3/5
10 гласували
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за всяка поръчка над 100 лв. виж повече
България - само за Русе
от 0 до 20 лв над 20 лв
1.90 лв.Безплатна доставка

България
от 0 до 100 лв над 100 лв
4.30 лв.Безплатна доставка

Международна нормална
от 0 до 10000 лв
35.15 лв.

Доставката се извършва със Speedy. При заявка за друга курерска фирма от страна на клиента, клиентът заплаща сумата според ценовата листа на съответната куриерска фирма, независимо от стойността на поръчката му.

Извършваме доставка и с Еконт Експрес econt express, като цената е 3.99лв. - 7лв според вида на доставката.

Подробна информация Как да пазарувам?

Описание

1. Какво представлява Уралит-У и за какво се използва
Уралит-У е алкален цитрат за лечение на камъни в бъбреците. 
Състав: калиево натриев хидроген цитрат (6:6:3:5) 2.4 g /2.5 g. 

Показания:

 • за разбиване на уратни камъни;
 • за метафилаксия (предпазване от рецидиви) на калциеви камъни и уратни камъни, както и смесени форми камъни от калциев оксалат / уратна киселина или калциев оксалат / калциев фосфат.

Забележка:
Прилагането на продукта трябва да бъде част от обща концепция за метафилаксия (напр. диета, увеличаване приема на течности и т.н.).

2. Преди да се използва Уралит-У
Не трябва да употребявате Уралит-У ако страдате от остра или хронична бъбречна недостатъчност, след бедна на натрий диета, ако страдате от метаболитна алкалоза или хронични инфекции на пикочните пътища с бактерии, разцепващи уреята. 

Не употребявайте Уралит-У:

 • ако сте свръхчувствителни към някоя от съставките му.

Обърнете специално внимание

 • Преди започване на лечението трябва да се  изключат всички обстоятелства и неблагоприятни условия, които могат да спомагат за образуване на бъбречни камъни. Това се отнася и за случаите, в които се прилага специфична терапия (аденом на паратиреоидните жлези, малигнома с образуване на камъни от пикочна киселина и т.н.);
 • Преди приемане на първата доза трябва да се определят серумните електролити и да се проследи бъбречната функция. Освен това трябва да се провери киселинно-основния статус, ако има съмнения за бъбречна тубуларна ацидоза;
 • Да се внимава с употребата на Уралит-У при пациенти с тежки увреждания на чернодробната функция;
 • При деца - Лечението на деца под 12 години не се препоръчва, защото няма достатъчно клиничен опит с тази възрастова група.

Ако вземате други лекарства:
Всяко увеличаване на извънклетъчната концентрация на калий може да отслаби действието на сърдечните гликозиди, докато намаляването му ще засили тяхното аритмогенно действие. Антагонистите на алдостерона, калий-щадящите диуретици, АСЕ-инхибиторите, нестероидните противовъзпалителни лекарства и периферните аналгетици намаляват излъчването на калий чрез бъбреците. Помнете, че 10 g Уралит-У (средната дневна доза) съдържат 1 72 g или 40 ммол калий.
Ако ви е препоръчана бедна на натрий диета, моля помнете, че 10 g Уралит-У (средната дневна доза) съдържат 1.0 g или 40 ммол натрий (което се равнява на 2.6 g сол). Лекарства, съдържащи цитрат, които се дават едновременно с такива, съдържащи алуминий, могат да предизвикат засилване на абсорбцията на алуминия. Ако такива лекарства трябва да се вземат, между приемането им трябва да има интервал най-малко 2 часа.

Моля, имайте предвид, че тези данни се отнасят и за употребявани наскоро лекарства. 
Моля, информирайте вашия лекар или фармацевт ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, дори и такива без лекарско предписание.

Бременност и кърмене
Няма достатъчно данни за употребата на Уралит-У от бременни или кърмещи жени. Експериментални изследвания при животни не са показали никакво мутагенно или увреждащо плода действие.
Ако сте бременна или кърмачка, консултирайте се с вашия лекар преди да го пиете. 

Шофиране и работа с машини 
Няма ограничения.

Важна информация за някои от съставките на Уралит-У:
Този лекарствен продукт съдържа оцветител портокалово жълто S (Е 110), който може да предизвика алергични реакции, включително и астма, при предразположени лица. Алергии се срещат по-често при хора, реагиращи на ацетилсалицилова киселина (аспирин).


 

Дозировка и начин на приложение

3. Как да се използва Уралит-У
Ако лекарят не ви е предписал друго, спазвайте следващите по-долу инструкции, защото иначе Уралит-У няма да действа както трябва!

а) За разтваряне и предпазване от повторна поява на уратни камъни: 
По колко и колко често трябва да вземате Уралит-У?

Вземайте 4 мерителни лъжици (= 10 g гранули) дневно, разделени на 3 приема, след хранене: Пийте 1 мерителна лъжица всяка сутрин, 1 на обед и 2 всяка вечер след ядене. 
рН на прясната урина трябва да бъде в границата между 6.2 - 6.8.
Ако нивото на рН е по-ниско, дневната доза трябва да се увеличи с половин мерителна лъжичка вечер. Ако рН е над препоръчваната граница, дневната доза трябва да се намали с половин мерителна лъжица вечер. Трябва да бъде намерена точната доза, при която рН на прясната урина преди приемане на дозата Уралит-У да бъде в допустимите граници. 
За метафилаксия на уратните камъни се препоръчва редовно следене на рН на урината

б) За предпазване от рецидив на калциеви камъни: 
По колко и колко често трябва да вземате Уралит-У?

Дневната доза трябва да бъде 2-3 мерителни лъжици (= 5 - 7.5 g гранули), която да се взема еднократно вечер. Ако рН е много ниско трябва да се вземат 3-4.5 мерителни лъжици (= 7.5 -11.25 g гранули), разделени на 2-3 дози през деня, след ядене. Трябва да се стремите към рН на урината 7.0. рН не трябва да пада под 6.2 и да се вдига над 7.4. 
Нивата на цитрат и/или рН на урината трябва редовно да се проверяват и според това да се уточни индивидуалната дозировка. 

Начин на приложение
Гранулите трябва да се разтварят в чаша вода и след това да се изпиват.

Измерване рН на урината:
Непосредствено преди приемане на всяка доза вземете лентичка от индикаторната хартия, която се намира в опаковката, хванете я с щипката (също приложена) и я намокрете с прясна урина. След това сравнете цвета на намокрената лентичка с цветната диаграма и прочетете какво рН е напечатано под съответния цвят. Така прочетеното рН и броя на мерителните лъжици от гранулите, които сте изпили, се записват в контролния календар. Трябва да носите контролния календар със себе си винаги, когато посещавате лекаря. 

Продължителност на употреба
Вашият лекар ще определи продължителността на лечение. Ако оплакванията продължават, трябва да посетите лекаря си.
Ако имате усещането, че действието на Уралит-У е прекалено силно или прекалено слабо, говорете с Вашия лекар или фармацевт.

Ако сте взели по-голямо количество Уралит-У отколкото трябва
При условие, че бъбречната функция е нормална, не трябва да се очакват нежелани ефекти върху метаболитните или физиологични параметри, дори когато са били приети дози, по-големи от препоръчваните.
Всяко предозиране може да бъде разпознато по всяко време чрез проверка на рН на урината и може да бъде коригирано чрез намаляване на дозировката. Ако е необходимо, консултирайте се с лекар.

Ако имате допълнителни въпроси за употребата на този продукт, попитайте своя лекар или фармацевт.
Странични ефекти

4. Възможни нежелани лекарствени реакции
Както всички други лекарства, Уралит-У може да има нежелани реакции. Използват се следните термини за определяне честотата на тези реакции:

 • Много често: повече от 1 на 10 пациенти;
 • Често: 1 до 10 на 100 пациенти;
 • Не много често: 1 до 10 на 1,000 пациенти;
 • Рядко: 1 до 10 на 10,000 пациенти;
 • Много рядко: по-малко от 1 на 10,000 пациенти;
 • Неизвестна: не може да бъде преценена от наличните данни.

Възможни нежелани реакции:
Леки стомашни или коремни болки са чести. 
Рядко може да настъпят лека диария или гадене.

Други възможни нежелани реакции
Портокалово жълто S (Е 110) може да предизвика алергични реакции.

Ако забележите някакви нежелани реакции, които не са споменати в тази листовка, моля, информирайте вашия лекар или аптекар.

5. Начин на съхранение на Уралит-У
Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
Крайният срок е отпечатан върху картонената кутия и флакона. Да не се използва след тази дата.

Условия на съхранение:
Не се изискват специални условия на съхранение
След приготвяне на разтвора, той трябва да се изпие незабавно. 

6.  Допълнителна информация 
Какво съдържа Уралит-У:
Активното вещество
 е: калиево-натриев хидрогенцитрат 
1 мерителна лъжица от 2,5 g гранули съдържа: калиево натриев хидрогенцитрат (6:6:3:5) 2,4 g
Помощните вещества са: ароматизатор - лимоново масло, оцветител - портокалово жълто S (Е 110).

Как изглежда Уралит-У и какво съдържа опаковката:
Оригинални опаковки: полипропиленови флакони с полипропиленови капачки на винт с 280 g бледо-оранжеви гранули в картонена кутия. 
Клинични опаковки с 10 х 280 g. 
Не всички опаковки са на пазара.
Опаковката съдържа също така мерителна лъжичка, индикаторна хартия и контролен календар.

Притежател на разрешението за употреба и производител:
Madaus GmbH, Германия.


 

Прочетете още свързани теми от Здраве и красота
заболявания: БулимияБулимия невроза представлява психично заболяване, което се изразява в приемане на огромно количество храна, което е последвано от повръщане. Обикновено повръщането е предизвикано от страдащия от заболяването, а не е физиологично. Заболяването е открито през 1895 година от френския психиатър Пиер Бриг.
полезни храни: Топ 10 храни за детоксикацияДори и да се храним здравословно и да пием чиста вода, не можем да избегнем излагането на токсини. Замърсяването на вода, въздух, почва, води до висока степен на токсичност в нашите тела.
във форма: Здравословно хранене – част 4Освен с натрупването на килограми, захарта се свързва с диабет, депресия, дори до агресивно поведение в младежите, както и към склонност към самоубийство. Намаляването на количеството сладки храни, които употребявате е само част от решението на проблема.
билки: Копър срещу инфекции и подуване на черватаКопърът е най-известен с лечебните си свойства върху стомашно-чревната система, за лечение на неразположение и образуване на газове. В плодовете му се съдържат съставки, които стимулират секрецията на стомашен сок, това от своя страна води до увеличаване на перисталтиката на червата и премахване на образувалите се газове.
 
Мнения
Автор: Аптеки Оптима
От дата: 15/01/2011 09:01
Какво е Вашето мнение за "Уралит У гранули 2.4/2.5мг 280г"?
уеб дизайн: Visign Studio - Jump into the web!