+359 878 292 513

ДИАЛГИН КАПКИ 500МГ/МЛ 20 МЛ

Диалгин капки 500 мг. 20 мл.

Тегло: 30.00 гр.

Вижте още продукти от: ХИМАКС ФАРМА

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 100 лева

при поръчи за гр. Русе над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
+359 878 292 513

Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа


Описание

Диалгин съдържа метамизол, който овладява болката, понижава високата температура и премахва болезнените спазми на матката, жлъчката и пикочните пътища.

Диалгин се прилага при:

    понижаване на висока температура;
    повлияване на умерено до силно изразени болки при главоболие, зъбобол, невралгии, неврити, мускулни болки, травми, хирургични операции, изгаряния, при жлъчни, чернодробни и бъбречни колики, болезнена менструация, болки при онкологични заболявания;

     други силни остри или хронични болки, когато други терапевтични мерки са противопоказани или неефективни;

 

Състав

Активното вещество в 1 ml разтвор (20 капки) е: метамизол натрий монохидрат (metamizole sodium monohydrate): 500 mg.
Другите съставки (помощни вещества) са: лимонена киселина, безводна, натриев цитрат, захарин натрий, натриев цикламат, аромат на ягода, пречистена вода.
 

Доза

Винаги приемайте това лекарство, точно както Ви е казал Вашия лекар или фармацевт. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
Трябва да се прилага възможно най-ниската доза, която води до понижение на температура и овладяване на болката.

Препоръчителната доза е:

    Възрастни и юноши над 15 години и тегло > 53 kg - единичната доза може да бъде 20-40 капки от разтвора. Ако ефектът не е достатъчен, тази доза може да бъде прилагана до 4 пъти дневно. Най-голямата доза, която можете да приемете за един ден е до 120 капки;
    Деца и юноши до 14 години - дозата зависи от телесното тегло.

За Ваше улеснение в таблицата по-долу можете да се информирате за препоръчителните единични и максимални дневни дози.
Възраст / телесно тегло    Еднократна доза
    Максимална дневна доза
10-12 години (31-45 kg)    10-30 капки (екв. на 250-750 mg метамизол)    до 90 капки (екв. на 2250 mg метамизол)
13-14 години (46-53 kg)    15-35 капки (екв. на 375-875 mg метамизол)    до 105 капки (екв. на 2625 mg метамизол)
Възрастни и юноши над 15 години (над 53 kg)    20-40 капки (екв. на 500-1000 mg метамизол)    до 120 капки (екв. на 3000 mg метамизол)

Пациенти в старческа възраст и увредено общо състояние
Вашият лекар ще прецени дали е необходимо намаляване на дозата, предвид това, че отделянето на метамизол от организма може да бъде забавено.

Нарушена бъбречна и чернодробна функция
В тези случаи не трябва да се приемат повторно високи дози, поради това, че отделянето на метамизол може да бъде намалено. Не е необходимо намаление на дозата, когато лекарството се прилага еднократно или за кратък период.

Начин и продължителност на приложение
Продуктът може да се приема независимо от времето на хранене. Диалгин перорални капки трябва да се приема с достатъчно количество течност.
Продължителността на приложение зависи от вида и тежестта на заболяването. При продължително приложение Вашият лекар ще прецени дали е необходимо проследяване на кръвната картина.
В случай, че това лекарство не е назначено от лекар, приложението му като обезболяващо средство не трябва да надвишава 5 дни, а за понижаване на температурата - 3 дни.

Ако сте приели повече от необходимата доза Диалгин
Проявите могат да бъдат гадене, повръщане, виене на свят, понижение на кръвното налягане, намалено отделяне на урина, синкаво оцветяване на кожа и лигавици вследствие ниско ниво на кислорода в кръвта, гърчове, колапс.
Първите мерки при предозиране са предизвикване на повръщане, стомашна промивка, прием на активен въглен, последвано от друго подходящо лечение.


 

За информация и поръчки: