+359 878 292 513

ДОПЕЛХЕРЦ-ХЕПАБАЛНС ТАБЛ. Х 30

Допелхерц актив Хепабаланс таблетки х 30

Тегло: 100.00 гр.

Вижте още продукти от: Queisser Pharma

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 100 лева

при поръчи за гр. Русе над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
+359 878 292 513

Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа


Описание

Комбинация от естествени съставки за благоприятстване на чернодробната функция и правилното храносмилане.

Артришокът е познат на човека и използван от векове. Освен като полезна храна, артишокът, както и белият трън, са прилагани при различни смущения в храносмилането и чернодробната функция.

Правилното функциониране на черния дроб и жлъчката, особено след нахранване, е от голямо значение за храносмилането. Днес, повече от всякога, се наблюдава ниска двигателна активност сред хората и прекомерен прием на мазнини – това води до различни храносмилателни смущения и високи нива на липиди в кръвта, включително холестерол. Ето защо е особено важно черният дроб да отделя достатъчно жлъчка, а това се подпомага от екстрактите от артишок и бял трън.

Екстракт от артишок
За получаване на търсения ефект трябва да се използва само екстрактът от листата, защото коренът на растението не съдържа в достатъчни количества биофлавоноида цинарин. Цинаринът участва в антиоксидантната клетъчна защита, а освен това подкрепя продукцията на жлъчка и улеснява перисталтиката. Заради това си свойство, екстрактът от артишок може да помогне при различни стомашно-чревни неразположения, като чувство на подуване, запек и др.

Бял трън
Екстрактът  от плодове на бял трън съдържа голямо количество флавонолигнани. Още в миналото той е използван при проблеми с черен дроб и жлъчка, а и за редуциране на високите холестеролови нива. Най-ценната съставка на този екстракт е флавоноидът силимарин. Неговият благотворен ефект върху черния дроб е отдавна известен на традиционната медицина и е обект на редица проучвания. Силимаринът има антиоксидантни свойства, подпомага сложните метаболитни процеси в чернодробните клетки  - „лабораторията” на организма. Известно е, че допринася за клетъчна регенерация, като същевременно подтиска фибротичните процеси, а също така може да окаже благоприятен ефект спрямо действието на някои токсини, например алкохол.

Комбинацията от артишок и бял трън подкрепя храносмилателната дейност и предпазва черния дроб.

Състав

Носител: растителна мазнина; желиращ агент: желатин; сух екстракт от плодове на бял трън (11%); емулгатор: кокосово масло; сух екстракт от листа на артишок (6%); пълнител: нишесте; влагозадържащи агенти: глицерол, сорбитол; антислепващ агент: восък; емулгатор: палмово масло (частично хидрогенирано); разтворител: вода; оцветители: железен хидроксид, титаниев диоксид, железен оксид.

Доза

Приемайте по 3 капсули дневно по време на хранене, с достатъчно течност.
Да не се сдъвква.

За информация и поръчки: