Аптеки оптима - здраве и красота!
+359 878 292 513 | apteka@apteka-optima.com
Сигурни плащания с сигурни плащания
apteki optima icon apteki optima icon
ExfoliacAbocaUnimed PharmaDucrayEmoliumVita FocusYardleyАрониадаPlantersVichyBiodermaUriageDisney
Гарганта спрей 1.5мг/мл х 30 мл.

Гарганта спрей 1.5мг/мл х 30 мл.

Количество:
Цена:10.99 лв.
Телефон
за поръчка
+359 878 292 513
Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа
3/5
10 гласували
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за всяка поръчка над 100 лв. виж повече
България - само за Русе
от 0 до 20 лв над 20 лв
1.90 лв.Безплатна доставка

България
от 0 до 100 лв над 100 лв
5.49 лв.Безплатна доставка

Международна нормална
от 0 до 10000 лв
37.99 лв.

Подробна информация Как да пазарувам?
Вижте още продукти от:

Описание

Гарганта съдържа бензидамин, който принадлежи на групата лекарства, наречени нестероидни противовъзпалителни лекарствени средства. Той има локално противовъзпалително и аналгетично действие и оказва локално обезболяващо действие на устната лигавица.

Гарганта спрей за устна лигавица, разтвор, се използва за лечение на симптоми, свързани с възпалителни състояния на устната кухина и гърло (болка, зачервяване, подуване).

2. Какво трябва да знаете, преди да използвате Гарганта
Не приемайте Гарганта:

    ако сте алергични към бензидаминов хидрохлорид или към някоя от останалите съставки на това лекарство (изброени в точка 6).

Предупреждения и предпазни мерки
Говорете с Вашия лекар или фармацевт, преди да използвате Гарганта:

    ако сте алергични към ацетилсалицилова киселина или други нестероидни противовъзпалителни средства (НСПВС), рискът от развитие на свръхчувствителност към бензидамин може да се увеличи;
    ако имате или някога сте имали бронхиална астма или алергични заболявания, може да се повиши рискът от развитие на бронхоспазъм или алергия.

Ако вашите симптоми се влошават или не се подобряват в рамките на 3 дни от лечението, говорете с Вашия лекар, тъй като в редки случаи язвите на оро-фаринкса може да бъдат причинени от по-сериозно скрито заболяване.
Не използвайте Гарганта повече от 7 дни без да се консултирате с Вашия лекар, тъй като продължителната употреба може да причини алергия. Говорете с Вашия лекар или фармацевт незабавно и преустановете употребата на лекарството, ако настъпи алергична реакция.
Избягвайте контакт на лекарството с очите.

Други лекарства и Гарганта
Информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате, наскоро сте приемали или е възможно да приемете други лекарства.
Досега не е установено, че други лекарства оказват влияние върху действието на Гарганта, нито че Гарганта променя ефекта на другите лекарства.

Гарганта с храна и напитки
Веднага след приложението на лекарството може да се появи усещане за скованост в устната кухина или гърлото. Избягвайте храни и напитки, докато не изчезне усещането за скованост.

Бременност, кърмене и фертилитет
Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна, или планирате бременност, посъветвайте се Вашия лекар или фармацевт, преди употребата на това лекарство. Гарганта не трябва да се използва по време на бременност и кърмене.

Шофиране и работа с машини
Лекарството не повлиява или повлиява пренебрежимо способността за шофиране и работа с машини. Гарганта съдържа метил парахидроксибензоат (Е218).
Може да причини алергични реакции (възможно е да са от забавен тип) и много рядко бронхоспазъм.
Гарганта съдържа малки количества алкохол, по-малко от 100 mg на едно впръскване.

3. Как да използвате Гарганта
Винаги приемайте това лекарство точно както е описано в тази листовка или както Ви е казал Вашият лекар или фармацевт. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

Препоръчителната доза е:

    Възрастни и деца над 12-годишна възраст: 4 до 8 впръсквания от спрея от 2 до 6 пъти дневно; не по-често от на всеки 1,5-3 часа.
    Деца от 6 до 12 годишна възраст: 4 впръсквания от спрея от 2 до 6 пъти дневно; не по-често от на всеки 1,5-3 часа.
    Деца под 6 годишна възраст: 1 впръскване от спрея на 4 kg телесна маса от 2 до 6 пъти на ден; не по-често от на всеки 1,5-3 часа. Без значение каква е телесната маса, не повече от 4 впръсквания могат да се приложат като единична доза.
    Старческа възраст: няма нужда от промяна в дозировката.

Не използвайте Гарганта повече от 7 дни без лекарски съвет.

Инструкция за употреба:
Поставете края на дозиращата помпа в хоризонтално положение.
Ако използвате продукта за първи път, натиснете дозиращата помпа силно с палеца или показалеца, докато държите бутилката в изправено положение. За да се получи правилно впръскване, повторете процедурата 5 пъти. Ако вече сте използвали продукта, натиснете дозиращата помпа 2 пъти.
След това насочете края на дозиращата помпа в устната кухина и го натиснете.

Ако сте използвали повече от необходимата доза Гарганта
Предозиране на Гарганта е малко вероятно да се случи. Токсични симптоми няма да настъпят дори и ако лекарството случайно се погълне в количество, надвишаващо препоръчителната доза. Въпреки това, ако приемете по-голяма доза от препоръчителната и изпитате някакъв необичаен симптом, се обърнете към Вашия лекар или фармацевт.

Ако сте пропуснали да използвате Гарганта
Ако пропуснете една доза от лекарството, използвайте го колкото е възможно по-скоро. Ако обаче, вече е време за следващата доза по предписание, пропуснете пропуснатата доза. Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата.

Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на това лекарство, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

4. Възможни нежелани реакции
Както всички лекарства, това лекарство може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
Веднага след употребата на това лекарство може да се появи скованост или усещане за "парене" в устната кухина или гърлото. Тази реакция се свързва с нормалното действие на лекарството и изчезва след кратко време. В индивидуални случаи може да се появи гадене или повръщане, които са провокирани от рефлекса на дразнене на гърлото, свързан с прилагането на лекарството. Тези симптоми отшумяват веднага след прекратяване употребата на лекарството.

Следните нежелани реакции са докладвани от пациенти, приемали бензидамин спрей със следните честоти:

    нечести нежелани реакции (могат да засегнат 1 от 100 пациенти) - фоточувствителност;
    редки нежелани реакции (могат да засегнат 1 от 1 000 пациенти) - парене и сухота в устата, реакции на свръхчувствителност;
    много редки нежелани реакции (могат да засегнат 1 от 10 000 пациенти) - спазъм на ларинкса, подуване на лице, ръце и ходила, очи, устни и/или език, което може да предизвика затруднения при дишане или преглъщане, или подуване (ангиоедем);
    нежелани реакции с неизвестна честота (от наличните данни не може да бъде направена оценка) - животозастрашаващи алергични реакции, чиито симптоми могат да включват: ниско кръвно налягане, проблеми с дишането и кожни симптоми като обрив и подуване (анафилактични реакции).

Съобщаване на нежелани реакции
Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва всички възможни, неописани в тази листовка нежелани реакции.

Можете също да съобщите нежелани реакции директно чрез:
Изпълнителна агенция по лекарствата
ул. "Дамян Груев" № 8,
1303 София,
Тел.:+359 2 8903417,
уебсайт: www.bda.bg.

Като съобщавате нежелани реакции, можете да дадете своя принос за получаване на повече информация относно безопасността на това лекарство.

5. Как да съхранявате Гарганта
Да се съхранява под 25°С.
Срокът на годност след първото отваряне е 160 дни. Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
Не използвайте това лекарство след срока на годност, отбелязан върху етикета на картонената опаковка. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
Не изхвърляйте лекарствата в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да изхвърляте лекарствата, които вече не използвате. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация
Какво съдържа Гарганта
Активното вещество е: бензидаминов хидрохлорид.
Един милилитър от Гарганта спрей за устна лигавица, разтвор, съдържа 1,5 mg бензидаминов хидрохлорид, съответстващ на 1,34 mg бензидамин.
Едно впръскване (0,17 ml) от спрея осигурява 255 микрограма бензидаминов хидрохрорид, съответстващи на 228 микрограма бензидамин.

Другите съставки са: метил парахидроксибензоат (Е218), натриев цикламат (Е952), глицерол (Е422), натриев хидрогенкарбонат, полисорбат 80, етанол 96%, ментов аромат [съдържащ масло от мента, етанол], фосфорна киселина, концентрирана (за корекция на pH), пречистена вода.


 
Мнения
Автор: Аптеки Оптима
От дата: 15/01/2011 09:01
Какво е Вашето мнение за "Гарганта спрей 1.5мг/мл х 30 мл. "?
уеб дизайн: Visign Studio - Jump into the web!