Аптеки оптима - здраве и красота!
тел: +359 878 292 513 | apteka@apteka-optima.com
Сигурни плащания с сигурни плащания
apteki optima icon apteki optima icon
Complete PharmaАрдесJohnson & JohnsonAdermaJohn FriedaMustelaAbo PharmaYardleyTopicremNuxeDicrassinVita HerbДоктор Памуков
БИОКАРДИН ТАБЛЕТКИ  25 МГ. Х 60

БИОКАРДИН ТАБЛЕТКИ 25 МГ. Х 60

Отстъпката не важи
за продукти в промоция
Цена:1.60 лв.
Продуктът се отпуска с рецепта и не може да бъде закупен онлайн
Телефон
за поръчка
+359 878 292 513
Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа
3/5
10 гласували
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за всяка поръчка над 100 лв. виж повече
България - само за Русе
от 0 до 20 лв над 20 лв
1.90 лв.Безплатна доставка

България
от 0 до 100 лв над 100 лв
4.30 лв.Безплатна доставка

Международна нормална
от 0 до 10000 лв
35.15 лв.

Доставката се извършва със Speedy. При заявка за друга курерска фирма от страна на клиента, клиентът заплаща сумата според ценовата листа на съответната куриерска фирма, независимо от стойността на поръчката му.

Извършваме доставка и с Еконт Експрес econt express, като цената е 3.99лв. - 7лв според вида на доставката.

Подробна информация Как да пазарувам?

Тази листовка Ви предоставя полезна информация за Вашето лекарство. Прочетете внимателно листовката, преди да започнете лечението.

Пазете листовката. Може да се наложи да я прочетете отново; Ако имате въпроси, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт; Това лекарство е изписано лично на Вас и никога не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, дори ако симптомите им са същите като Вашите.

 

Какво представлява Biocardin - обвити таблетки

Biocardin съдържа лекарственото вещество Dipyridamole - 25 mg. в една обвита таблетка.

Съдържа и следните неактивни (помощни) вещества: млечна захар, микрокристална целулоза, царевично нишесте, магнезиев стеарат, захар, колоиден силициев двуокис, талк, титанов двуокис, оцветители (Е 122, Е124 и Е110)идр.

 

Как действа Biocardin

Biocardin променя способността на така наречените "кръвни плочици", които нормално са отговорни за съсирването на кръвта, например при нараняване. При различни заболявания или след операции те могат да доведат до съсирване на кръвта и образуване на съсиреци. Biocardin противодейства на образуването на такива съсиреци.

 

За какво се използва Biocardin

Профилактика на тромбоемболични усложнения, самостоятелно или в комбинация с аспирин при исхемична болест на сърцето; при мозъчно-съдова болест за намаляване риска от инсулт; след сърдечни операции - аорто-коронарен байпас.

 

Притежател на разрешението за употреба:

INBIOTECH Bulgaria, София 1000, ул. Триадица N 5-А

 

Производител:

INBIOTECH Bulgaria, София 1000, ул. Триадица N 5-А Pharma-AD5 Дупница, ул. Неофит Рилски №13

 

Преди да приемете Biocardin

Вие можете да започнете да приемате Biocardin само след консултация с лекар.

Не трябва да приемате Biocardin, ако:

• Имате свръхчувствителност към дипиридамол и/или сте проявили някакава необичайна или алергична реакция към някоя от неактивните съставки на таблетките;

• Имате доказана тежка генерализирана склероза;

• Имате инфаркт на миокарда в остър стадий;

• При деца под 12 години;

Информирайте Вашия лекар преди да започнете да приемате Biocardin ако:

• Имате установено заболяване на сърцето - стенокардия;

• Имате установено стеснение на аортата;

• Скоро сте прекарали инфаркт на миокарда;

• Имате установена високо-степенна сърдечна недостатъчност;

• Имате установена myastenia gravis (парализа на напречно-набраздената мускулатура);

• Имате увреждане на кръвообръщението на сърцето;

• Имате много ниско кръвно налягане;

• Вие сте бременна или имате основателни причини да считате, че сте забременели, или ако кърмите, тъй като лекарството преминава в кърмата;

• Имате сериозно заболяване, свързано с кървене (хемофилия) или повишена склонност към кървене;• Планирате манипулация, която може да се отрази върху склонността Ви към кървене - напр. амбулаторна операция, изваждане на зъб и др..

Лекарства или вещества, които могат да се отразят на действието на BiocardinИнформирайте Вашия лекар или фармацевт за всички лекарства, които планирате да приемете по време на приемането на Biocardin. Може да се наложи да промените дозировката или дори да спрете някое от лекарствата.

• Biocardin може да усили съдоразширяващия ефект на аденозин, да повиши неговата токсичност, което да се прояви с повръщане, понижаване на кръвното налягане. Може да усили ефекта на аценокумарол, ацетилсалицилова киселина и хепарин;

• Biocardin не трябва да се употребява едновременно с нестероидни противовъзпалителни средства като: ибупрофен, напроксен, кетопрофен, индометацин, пироксикам, поради увеличаване на риска от кървене от стомаха;

• Не трябва да се употребява едновременно с някои антибиотици: cefamandole, carbenicillin (карбоксипеницилини), cefoperazone;

• Едновременното приложение на Biocardin с теофилин, аминофилин или кофеин, може да отслаби неговия ефект.

• Не трябва да се употребява едновременно с депакин и други производни на валпроената киселина, поради увеличаване на риска от кървене.

• Високи дози dipyridamole повишават токсичността на метотрексат.

• Dipyridamole повишава излъчването на флуороурацил през бъбреците и понижава плазмените му нива.

 

Как правилно да се приема Biocardin

Обвитите таблетки се приемат с малко количество вода 1 час преди или 2 часа след хранене. Дозировката и продължителността на лечението с Biocardin се определя от Вашия лекар.

Каква е обичайната доза

Препоръчваната доза за възрастни като профилактично антиагрегантно средство е 3-4 обвити таблетки (75-100 mg), 3 пъти дневно, приеман перорално 1 час преди или 2 часа след хранене с малко вода.

При деца над 12 години дозата се определя от лекар. При комбинирано приложение с аспирин в доза до 325 mg дневно, dipyridamole се прилага в доза 2 обвити таблетки (50 mg) 3 пъти дневно. Тази терапия може да продължи много дълго.

 

Какво е необходимо да направите, ако пропуснете да приемете една доза

Ако сте пропуснали да приемете една доза, вземете я веднага щом си спомните. Ако остават около 4 часа до приемането на следващата доза, пропуснете забравената и продължете по предписаната Ви схема. Не приемайте двойно по-голяма доза.

 

Какво трябва да направите при предозиране

• Незабавно информирайте Вашия лекар или потърсете спешна помощ;

• Незабавно трябва да се преустанови приемането на Biocardin,

• Проявите на интоксикация са резултат на изразената хипотония (спад на кръвното налягане). Възможно е да се появи загуба на равновесие, повръщане, неясен говор, диария, понижена двигателна активНОСт.

Какви са възможните нежелани реакции на Biocardin

• Прекратете приема на това лекарство и потърсете спешна медицинска помощ ако почувствате проява на алергична реакция (затруднено дишане, отток на устните, езика или лицето; поява на обриви);

• По-често срещани могат да бъдат леки нежелани реакции: унесеНОСт, стомашен дискомфорт, гадене или повръщане, диария, главоболие, обриви. Продължете приема на лекарството, но обезателно се свържете с Вашия лекар;

• Могат да се появят и други нежелани реакции, различни от посочените. Те могат постепенно да изчезнат с времето, тъй като Вашият организъм свиква с приема на лекарството. Независимо от това, информирайте Вашия лекар, ако те продължат и Ви притесняват.

 

Друга информация

Условия на съхранение

• Да се съхранява при температура под 25 ° С

• Да се пази от светлина и влага

• Да се съхранява на място, недостъпно за деца.

Прочетете още свързани теми от Здраве и красота
заболявания: УртикарияКопривната треска, уртикария, е едно от най-често срещаните алергични заболявания на кожата. Болестта може да засегне хора във всички възрасти, като основна причина е повишена чувствителност спрямо дразнители с разнообразни характеристики
тялото: Храносмилателна система (Apparatus digestorius)Храносмилателният тракт включва органите, които служат за приемането, механичното раздробяване и транспортирането на храната до пълното осъществяване на нейното смилане и частичното й асимилиране от организма.
полезни съвети: 10 храни с най-голямо съдържание на витамин КВитамин К е много важна съставка за организма, тъй като е необходим за модифицирането на протеините и за съсирването на кръвта. Според последни проучвания той може би играе важна роля в лечението на остеопорозата и болестта Алцхаймер, а повишената му консумация може да спомогне за предпазване от рак и сърдечни заболявания.
полезни съвети: 20 тайни места, на които се крият причинителите на алергии – част 2Вентилатори и климатици – ако някога сте се вглеждали във вентилатора на прозореца си, то може да сте забелязали, колко мръсен може да бъде. Освен че събира много прашни частици, той ги разпространява във въздуха у дома. Добре е да почиствате редовно вентилатора и да избягвате да го използвате в дни, в които полените са повече. Същото се отнася и за климатиците ви. В себе си имат вградени филтри за прочистване на въздуха от полени и други алергени, но за да работят правилно, трябва да бъдат почиствани редовно.
 
Мнения
Автор: Аптеки Оптима
От дата: 15/01/2011 09:01
Какво е Вашето мнение за "БИОКАРДИН ТАБЛЕТКИ 25 МГ. Х 60"?
уеб дизайн: Visign Studio - Jump into the web!