Аптеки оптима - здраве и красота!
+359 878 292 513 | apteka@apteka-optima.com
Сигурни плащания с сигурни плащания
apteki optima icon apteki optima icon
SinguladermVitaslimPwm GamaHerba MedicaAbocaКокона КозметиксJamiesonPierre FabrePremium Health ProductsTnt 21Scotish Fine SoapsPurelogicolBettina-Barty
КО ДИОВАН ТАБЛЕТКИ 160 МГ. /25 МГ. Х 14

КО ДИОВАН ТАБЛЕТКИ 160 МГ. /25 МГ. Х 14

Цена:14.65 лв.
Продуктът се отпуска с рецепта и не може да бъде закупен онлайн
Телефон
за поръчка
+359 878 292 513
Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа
3/5
10 гласували
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за всяка поръчка над 100 лв. виж повече
България - само за Русе
от 0 до 20 лв над 20 лв
1.90 лв.Безплатна доставка

България
от 0 до 100 лв над 100 лв
4.99 лв.Безплатна доставка

Международна нормална
от 0 до 10000 лв
35.15 лв.

Подробна информация Как да пазарувам?
Вижте още продукти от:

 

Какво съдържа лекарството?

Лекарствени вещества: valsartan 160 mg и hydrochlorothiazide 12,5 mg

Помощни вещества: микрокристална целулоза, колоиден силициев диоксид, кросповидон, магнезиев стеарат, хипромелоза, макрогол 8000, талк, титанов диоксид (Е 171), червен железен оксид (Е 172).Фармакологично действие

И двете лекарствени вещества на Ко-Диован, vatsartan и hydrochlorothiazide, понижават кръвното налягане и са с взаимнодопълващ се ефект.

Vatsartan понижава повишеното кръвно налягане, като блокира мощния съдосвиващ ефект на angiotensin-ll. Това води до разширяване на кръвоносните съдове и понижаване на кръвното налягане.Hydrochlorothiazide е вещество, което увеличава обема на отделената урина и по този начин намалява кръвното налягане.

За какво се използва Ко-Диован?

Ко-Диован се използва за лечение на високо кръвно налягане, когато самостоятелното приложение на valsartan няма необходимия ефект.

Не приемайте Ко-Диован ако:

- сте алергични някое от лекарствените вещества или помощните вещества, изброени в началото на листовката;

- ако сте алергични към други лекарства, съдържащи сулфонамиди,

- сте бременна, планирате да забременеете или кърмите;

- имате тежко чернодробно заболяване, билиарна цироза или състояние, свързано със застой на жлъчка (холестаза);

-имате тежко бъбречно заболяване или сте на лечение с хемодиализа;

- имате твърде ниски нива на калий или натрий в кръвта, или при твърде високо ниво на калция, въпреки лечение.

- подагра

Ко-Диован не трябва да се предписва на деца под 18-годишна възраст, тъй като липсва опит от приемането му от деца

 

Какво трябва да се знае преди и по време на употребата на Ко-Диован?

Трябва да уведомите Вашия лекар, ако имате или сте имали:

- чернодробни и бъбречни заболявания

- алдостеронизъм (състояние на повишено отделяне на хормона алдостерон от надбъбречната жлеза)

- сърдечно заболяване

- системен лупус еритематозуз (автоимунно заболяване)

- диабет

- силно повръщане

- диария

- ниски нива на калций в кръвта

- високи нива на холестерол в кръвта

- реакции на свръхчувствителност при употреба на други средства, понижаващи кръвното налягане, от този тип (ангиотензин-ll рецепторен антагонист)

- алергия и астма.

Уведомете Вашия лекар ако употребявате други лекарства (виж по-долу "Какво трябва да избягвате, когато използвате това лекарство?").

 

Бременност

Съществува риск за увреждане на плода. Затова не използвайте Ко-Диован, ако сте бременна или планирате да забременеете В случай, че планирате да забременеете, обърнете се към Вашия лекар. Не приемайте това лекарство, ако сте бременна.

Кърмене

Съществува вероятност лекарството да окаже влияние върху детето при кърмене. Затова не използвайте Ко-Диован, ако кърмите

Ефекти върху способността за шофиране и работа с машини

В редки случаи Ко-Диован може да предизвика замаяност и да намали способността за концентрация (виж по-долу "Какви нежелани ефекти може да има Ко-Диован?"). Съобразявайте се с това преди да шофирате, да работите с машини или да вършите работа, която изисква повишено внимание.

Уведомете Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства. Припомнете си и лекарствата, които не са Ви били предписани от лекар.

Особено важно е лекарят да бъде запознат, ако вече сте приемали:

- други лекарства, намаляващи кръвното налягане,

- литий (лекарство, което се използва при лечение на депресия),

-лекарства, които се прилагат за облекчаване на болка или противовъзпалителни, особено т.нар. нестероидни противовъзпалителни лекарства - NSAID (напр аспирин, индометацин)

- лекарства, които повишават нивото на калия в кръвта, например калиеви соли, калий-съхраняващи диуретици (като спиронолактон, амилорид), кортикостероиди (като кортизон) и слабителни лекарства.

- digoxin (сърдечно лекарство) и други лекарства, чието действие може да бъде повлияно от промененото ниво на калия в кръвта (напр. лекарства, предназначени за нормализиране на сърдечния ритъм, вкл. бета-блокери, както и тиоридазин, хлорпромазин и др. подобни)

-allopurinol (използва се срещу подагра)

- лекарства срещу високо съдържание на мастни вещества в кръвта (холестирамин и колестипол)

- антибиотици, които принадлежат към групата на тетрациклините

- инсулин или лекарствени продукти при диабет, които се приемат перорално (през устата)

- калциеви соли и витамин Д

- цитостатици и лекарства, които потискат имунната система, като циклоспорин

Избягвайте едновременната употреба на Ко-Диован с алкохол и успокоителни, ако не сте се консултирали с Вашия лекар. Алкохолът намалява още повече кръвното налягане и/или повишава риска от замайване и припадъци.

Как да използвате Ко-Диован 160 mg/12,5 mg?

Дозата се определя индивидуално от Вашия лекар.

Обичайна дозировка: Една таблетка Ко-Диован 160 mg/12,5 mg дневно.Не променяйте дозата и не спирайте приемането на таблетките, без да сте уведомили Вашия лекар. Ко-Диован 160 mg/12,5 mg може да се приема с и без храна Преглъщайте таблетката с чаша вода.Ко-Диован 160 mg/12,5 mg може да се използва от пациенти в напреднала възраст.Лекарството трябва да се приема по едно и също време всеки ден, най-добре сутрин Ако забравите да вземете една доза, вземете забравената доза възможно най-скоро Ако приемането на забравената доза е близо до следващата доза, то пропуснете изцяло неприетата доза и приемете следващата доза в обичайното време

Не дублирайте дозата

Какво се случва при предозиране?

Ако сте приели прекалено голямо количество от лекарството, се обърнете към Вашия лекар, към болница или към Центъра за спешна медицинска помощ

Съхранение:

Таблетките трябва да се съхраняват при температура до 30°С, в оригинална опаковка (те са чувствителни към влага).

Продуктът да не се използва след датата на изтичане срока на годност, посочена върху опаковката!

Да се пази от деца!

По природосъобразни причини и съображения за сигурност, лекарство с изтекъл срок на годност трябва да се върне в аптеката.

 

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Ако имате въпроси относно този лекарствен продукт, моля обръщайте се към Вашия лекар или фармацевт.

 

Представител на притежателя на разрешението за употреба:

Novartis Pharma Services Inc. София Бизнес Парк сграда 11, ет. 1, Младост 4 София 1766 Тел- 02/489 98 28 Факс: 02/489 98 29

Какви нежелани ефекти има Ко-Диован 160 mg/12,5 mg?

По време на терапия с Ко-Диован при някои пациенти може да се появят нежелани реакции (нежелани ефекти)

Нежеланите ефекти се делят на чести (които се проявяват при повече от 1 на 100 пациента), нечести (които се проявяват при по-малко от 1 на 100 пациента) и редки (които се проявяват при по-малко от 1 на 1000 пациента).

Чести: диария, умора, възпаление на носа и гърлото

Нечести. Замаяност, гадене, стомашно-чревно неразположение, болки в стомаха, възпаление на горните дихателни пътища, кашлица, запушен нос, инфекции на бъбреците и пикочния мехур, вирусни инфекции, нарушено зрение, влияние върху кръвната картина, болки в ръцете и краката, навяхване, разтягане, възпаление на ставите, учестено уриниране, болки в гърдите, нарастване стойностите на серумния билирубин, креатинин, пикочна киселина, промени в нивото на серумните електролити (калий, натрий)

Редки: Световъртеж, шум в ушите (тинитус), изпотяване, болки и слабост в мускулите, ниско кръвно налягане.

Много редки. Нежелани ефекти върху кожата (подуване, обрив, сърбеж и други алергични симптоми), понижено ниво на тромбоцити, малокръвие (анемия), подуване на кожата или на лигавиците, васкулит, косопад, сърдечни аритмии.

 

Прочетете още свързани теми от Здраве и красота
специално: Шуслерови соли през лятотоКак могат да се комбинират шуслеровите соли през лятото, за да се отървем бързо от неприятните изгаряния, диария и летни вируси.
полезни съвети: 8 начина да се отървете от разширените вениРазширените вени е много често срещано и добре познато на лекарите заболяване. То се среща по-често при жените, най-вече по време на бременност. Основния принцип, за да не развиете разширени вени е да осигурявате нормален приток на кръвта в кръвоносните съдове. Ето няколко полезни начина, чрез които можете да се отървете от разширените вени.
предизвикателство: Полезни храни, които се борят с инфекциитеИнфекцията е част от имунния отговор на тялото, като без тях то няма да може да се лекува. но когато тя излезе извън контрол, може да увреди тъканите. Вашият начин на хранене има огромно влияние върху процесите на възпаление, като се смята, че захарта и наситените мазнини предизвикват повече инфекции, а други храни са способни да се преборят с тях без лекарства. Вижте кои са те, за да ги включите в менюто си.
предизвикателство: 16 здравословни ползи от грейпфрута - част втораМакар грешно именуват грейпфрут, от (Grape-грозде), всъщност този плод е както е известно е цитрус и братовчед на портокала, мандарината и помелото. И като всеки цитрус трябва да намери място в ежедневните ви хранения, ето защо:
 
Мнения
Автор: Аптеки Оптима
От дата: 15/01/2011 09:01
Какво е Вашето мнение за "КО ДИОВАН ТАБЛЕТКИ 160 МГ. /25 МГ. Х 14"?
уеб дизайн: Visign Studio - Jump into the web!