Аптеки оптима - здраве и красота!
+359 878 292 513 | apteka@apteka-optima.com
Сигурни плащания с сигурни плащания
apteki optima icon apteki optima icon
Beauty FormulasIkarovPiz BuinAveneRamkopharmMavalaNutergiaБалчоДоктор ПамуковLeocremaPurelogicolFilorgaNobel
Ксилофарм капки 0.1% 10 мл.

Ксилофарм капки 0.1% 10 мл.

Количество:
Цена:2.39 лв.
Телефон
за поръчка
+359 878 292 513
Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа
3/5
10 гласували
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за всяка поръчка над 100 лв. виж повече
България - само за Русе
от 0 до 20 лв над 20 лв
1.90 лв.Безплатна доставка

България
от 0 до 100 лв над 100 лв
4.99 лв.Безплатна доставка

Международна нормална
от 0 до 10000 лв
37.99 лв.

Подробна информация Как да пазарувам?
Вижте още продукти от:

Описание

НАЧИН НА ДЕЙСТВИЕ И СВОЙСТВА

При локално приложение върху носната лигавица ксилометазолинът предизвиква свиване на кръвоносните съдове, като по този начин намалява отока и засилената носна секреция. Това води до облекчаване на дишането и отстраняване на субективните оплаквания. Терапевтичният ефект на ксилометазолина настъпва бързо / на 2-3 мин / след приложението му и продължава 6-12 часа.


КОГА СЕ УПОТРЕБЯВА КСИЛОФАРМ?

За временно облекчаване на назална конгестия / набъбване на носната лигавица / при остър ринит.

ВНИМАНИЕ!

В КАКВИ СЛУЧАИ НЕ ТРЯБВА ДА СЕ УПОТРЕБЯВА КСИЛОФАРМ?

Противопоказания са заболявания и състояния, при които употребата на препарата е свързана с риск от поява на нежелани реакции или влошаване на състоянието на пациента. Поради тези причини приложението на ксилофарм е противопоказано в следните случаи:

-  При свръхчувствителност към основната съставка или помощните вещества, по-специално  бензалкониев хлорид

-  Хроничен атрофичен ринит

-  Деца до 12 год.възраст

-  Закритоъгълна глаукома

СПЕЦИАЛНИ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ И ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ

Ксилофарм се прилага локално и не се очакват нежелани ефекти от страна на целия организъм при правилната му употреба в препоръчвани дозировки. Въпреки това, е необходимо внимателно да се прилага и да се проследява състоянието на болни с ритъмни сърдечни нарушения, с хипертонична болест, исхемична болест на сърцето, с тиреотоксикоза / повишена функция на щитовидна жлеза /.С внимание се прилага при пациенти с хипертрофия на простата и диабет.

ЛЕКАРСТВЕНИ И ДРУГИ ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ

Не се очакват неблагоприятни лекарствени взаимодействия при спазване на предупрежденията за употреба на препарата в препоръчваните дозировки и интервал на дозиране.

Може да се прилага едновременно с температуропонижаващи средства и антибиотици при лечението на острите ринити, ринофарингити и синуити.

Необходимо е да се избягва неговото приложение едновременно с трициклични антидепресанти и МАО -инхибитори / лекарства за лечение на депресия и Паркинсонизъм /, други симпатомиметици и ксантинови производни.


БРЕМЕННОСТ И КЪРМЕНЕ

С внимание и само след консултация с лекар ксилофарм може да се прилага по време на бременност и кърмене, въпреки че липсват данни за неговото преминаване през плацентата и достигането на клинично значими концентрации в кърмата.

ЕФЕКТИ ВЪРХУ СПОСОБНОСТТА ЗА ШОФИРАНЕ И РАБОТА С МАШИНИ

Не оказва негативно влияние върху активното внимание и рефлекси, тъй като при локално приложение в препоръчвани дозировки не се очаква неговата резорбция и въздействие върху целия организъм.

КАК ТРЯБВА ДА СЕ УПОТРЕБЯВА КСИЛОФАРМ?

НАЧИН НА ПРИЛОЖЕНИЕ И ДОЗИРОВКА

Възрастни и деца над 12 г. възраст Използва се предназначеният за възрастни и деца над 12 годишна възраст 0,1% разтвор. Накапват се по 1-2 капки във всяка ноздра 2-3 пъти дневно / през 8-12 часов интервал /. Продължителността на приложение не трябва да бъде по-дълга от 5 дни.

НЕЖЕЛАНИ ЛЕКАРСТВЕНИ РЕАКЦИИ

При употребата на ксилофарм по-често могат да се наблюдават следните нежелани реакции на мястото на приложение: чувство на парене, сухост на носната лигавица и фаринкса, особено при приложение на по-високи дози. В редки случаи при прекъсване на лечението след продължителна употреба на ксилофарм може да се засили отока на носната лигавица и да се влоши проходимостта на носните ходове.

При продължителна употреба във високи дози рядко могат да се наблюдават главоболие, световъртеж, безсъние, ускоряване на сърдечната дейност.

Необходимо е да информирате лекуващия лекар за появата на всички други неблагоприятни ефекти и събития, които не са описани в листовката и не са свързани с основното заболяване.

ПРЕДОЗИРАНЕ

Не се очаква предозирането с препарата при точно спазване на препоръчвания начин на приложение и дозировки. Риск от предозиране съществува при малки деца, поради което употребата на ксилофарм при тях трябва да се проследява от лекар и при използването на препоръчваната за тях концентрация на разтвор - 0,05%.

Възможните симптоми на предозирането са следните:

Силно главоболие, безпокойство, повишаване на артериалното налягане, тахикардия. Лечебните мерки включват преустановяване на лечението с препарата и прилагане на съответните симптоматични средства, на първо място - симпатиколитици.

УСЛОВИЯ НА СЪХРАНЕНИЕ

Съхранява се на защитени от пряка светлина места при температура не по-висока от 25° С.

Да се пази от достъп на деца!

СРОК НА ГОДНОСТ

2 /две / години от датата на производство

Не употребявайте лекарствата след изтичане на срока на годност указан върху опаковката!

ДАННИ ЗА ОПАКОВКАТА

Бутилка от полиетилен с капки за нос, разтвор 10 ml с апликатор за нос, поставена в картонена кутия. Не трябва да се употребява при промяна на външния вид на разтвора или нарушаване на цялост на опаковката! 
Мнения
Автор: Аптеки Оптима
От дата: 15/01/2011 09:01
Какво е Вашето мнение за "Ксилофарм капки 0.1% 10 мл."?
Прочетете още свързани теми от Здраве и красота
билки: Седефче срещу спазми и тревожностСедефчето се отличава с анти-спазмолитично, стимулиращо, газогонно, противоглистно и нерво-успокоително действие. То е много полезно за кръвоносната система, защото подсилва здравината на капилярните стени и подобрява периферното кръвообращение.
здравна информация: Здравен хороскоп за 2017 година – Зодия ОвенНастъпващата 2017 година идва с предупреждение за зодия Овен – Вие трябва да бъдете много внимателни по отношение на здравето си. През 2017 година някои неразкрити до сега заболявания може да излязат на преден план. Основната причина за влошеното ви здравословно състояние, е липсата на достатъчно сън. Това ще предопределя отслабената ви имунна система и множеството настъпили физически проблеми. Ако пропуснете съня си само един ден през тази година, то това ще се отрази много на цялостното ви състояние.
полезни съвети: Хъркането – как да се справим с него?Вероятно сте сред 45-те % от нормалните възрастни, които хъркат от време на време или познавате такива. Често хъркането е тема на шеги, но като цяло е доста сериозен проблем, тъй като може да е свързано или да води до сърдечно-съдови проблеми.
здравна информация: Очакват подобряване на оралния статус на българите през 2014На базата на тези данни зъболекарите заявяват, че българите имат лошо орално здраве и дентална хигиена. Това се дължи на много фактори, но най-същественият е, че разходите за дентална помощ в държавата са в пъти по-ниски в сравнение с други държави. Според експертите, влагането на 1 лев в орална профилактика води до спестяването на 20 лева в бъдещи разходи.
уеб дизайн: Visign Studio - Jump into the web!