Аптеки оптима - здраве и красота!
+359 878 292 513 | apteka@apteka-optima.com
Сигурни плащания с сигурни плащания
apteki optima icon apteki optima icon
Scotish Fine SoapsБалчоForever FriendsSvrSupplement SpotVita GoldPwm GamaGalenicФитофармаVitaslimVitabioticsComplete PharmaNatur Product
Креспин гел инжекционен инплант 2 мл.

Креспин гел инжекционен инплант 2 мл.

Количество:
Цена:305.00 лв.
Телефон
за поръчка
+359 878 292 513
Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа
3/5
10 гласували
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за всяка поръчка над 100 лв. виж повече
България - само за Русе
от 0 до 20 лв над 20 лв
1.90 лв.Безплатна доставка

България
от 0 до 100 лв над 100 лв
5.49 лв.Безплатна доставка

Международна нормална
от 0 до 10000 лв
37.99 лв.

Подробна информация Как да пазарувам?

Описание

Crespine® Gel е инжекционен имплант за лечение на остеоартрит, съдържащ специално обработена хиалуронова киселина с голяма чистота.

Описание:
Crespine® Gel е абсорбируем, вътреставен имплант с голяма чистота. Това е медицинско изделие, произведено с хиалуронова киселина от неживотински произход. Crespine® Gel е стерилен, непирогенен, високоеластичен, водоразтворим, биологично съвместим (неимуногенен, невъзпалителен, нетоксичен) имплантируем гел, произведен от кръстосано-свързана хиалуронова киселина, добита посредством бактериална ферментация. Хиалуроновата киселина е естествен, сложен полизахарид от семейството на глюкозаминогликаните, съдържащ се в матрикса на кожата както и в синовиалната течност. Хиалуроновата киселина е химически, физически и биологично идентична в тъканите на всички висши организми.

Състав:
1 ml Crespine® Gel съдържа:

    Кръстосано-свързан натриев хиалуронат - 14 mg;
    Натриев хлорид - 6.9 mg;
    Вода за инжекции до - 1 ml.

Механизъм на действие:
Crespine® Gel се инжектира в ставата като високоеластична добавка към променената ставна течност за овладяване на болковите симптоми или за заместване на синовиална течност с цел подобряване функцията на ставата. Crespine® Gel не е лекарство по смисъла на закона за лекарствата и аптеките в хуманната медицина.

Показания и приложение:
Crespine® Gel е показан като високоеластична добавка към или заместване на синовиална течност в човешки стави с дегенеративни промени в хрущялните повърхности и патологично променена ставна течност. Особено подходящ е за лечение на симптоми на ставна дисфункция при хора, като например при остеоартрит. След инжектиране Crespine® Gel действа като лубрикант и като механична подкрепа, и подобрява болковата симптоматика и състоянието на повърхностните слоеве на ставните хрущяли.

Терапевтични зони:

    Гонартроза / остеоартрит на колянната става и коксартроза / остеоартрит на тазобедрената става.

Противопоказания:
Crespine® Gel е съставен от кръстосано-свързан натриев хиалуронат, но може да съдържа и следи от протеини на грам-позитивни бактерии. Ето защо Crespine® Gel не трябва да се използва в случаи на:

    Автоимунно заболяване.
    Несъвместимост с грам-позитивни бактерии.
    Активен възпалителен или инфекциозен процес.
    Антикоагулантна терапия.
    Известна алергия към хиалуронова киселина.

Съвет:
Crespine® Gel е предназначен само за вътреставно приложение и не трябва да бъде инжектиран в кръвоносни съдове. Това би могло да доведе до запушване на съда и до емболия.
Няма клинични данни за приложение при бременни или кърмещи жени или при лица под 18 години.
Crespine® Gel е опакован стерилно за еднократна употреба.
Не трябва да бъде стерилизиран повторно.
Не използвайте, ако опаковката е отворена / дефектна.
Crespine® Gel се доставя в стерилна спринцовка и е готов за употреба.
Да не се смесва с други инжекционни субстанции.

Внимание:
Както при всяка инжекционна терапия на ставите и при лечение с Crespine® Gel трябва да бъдат съблюдавани общоприетите противопоказания за вътреставно приложение. Както при всички импланти, Crespine® Gel не трябва да се използва при пациенти с наличен инфекциозен или възпалителен процес в областта на мястото за имплантиране. Пациентите не трябва да приемат аспирин, стероиди или високи дози витамин Е преди лечението, тъй като тези субстанции могат да доведат до кървене и проява на възпаление в мястото на инжектиране.
Използваните спринцовки и игли се смятат за контаминирани и по тази причина трябва да бъдат унищожени съгласно правилата възприети в медицинската практика.

Странични реакции:
Причинени от инжекцията.
Както при всяка инжекция пациентите могат да получат следните симптоми:

    Временен еритем;
    Леко подуване;
    Болка;
    Сърбеж;
    Промяна на цвета;
    Уплътнение.

Обикновено тези реакции спонтанно изчезват за 2 до 5 дни след инжекцията.

Причинени от продукта:
Свръхчувствителност към хиалуроновата киселина след инжектиране е докладвана при по-малко от 1% от проследените 3000 лечения. Тази свръхчувствителност се е проявявала като подуване и уплътнение в мястото на имплантация. Тези реакции могат да се проявят веднага след инжектирането или до 2-4 седмици по-късно. Клиничните данни показват, че тези реакции са леки до умерени и продължават най-много до 2 седмици. Такива реакции могат да бъдат причинени от остатъци от ендотоксини в разтвора на хиалуроновата киселина (0.025 l. U/mg). Това е най-високата чистота на хиалуронова киселина, която може да има в такъв продукт.
Именно по тази причина терапията с продукта се препоръчва на пациенти с множествена алергия.

Инструкция за приложение:
Трябва да бъде снета пълна анамнеза преди започване на терапията, за да се съобразят всякакви контраиндикации. Преди лечението лекуващият лекар трябва да обясни на пациента всички предупредителни мерки и възможни странични ефекти. За да се оптимизира резултата е възможно да се наложи повторно лечение.
Зоната на апликация трябва да бъде внимателно подготвена с антисептик. Спринцовката се изважда от пластмасовата опаковка, сваля се капачката й и се поставя игла. Crespine® Gel се инжектира със стерилна игла. Имплантира се вътреставно, в ставната цепка, като за целта се подбира подходяща за случая игла.

Съвет:
Инжекционната техника е от решаващо значение за крайния резултат.
Crespine® Gel трябва да се прилага само от квалифициран медицински персонал - лекар, в съответствие с местната нормативна база.
Възможно е лечението на няколко стави едновременно.

ВАЖНО!
Скалата върху спринцовката е само за ориентир и се реферира към крайния обем. Тя няма измерваща функция, а само посочва използваното количество, отнесено към номиналния обем от 2 ml.

Естество и съдържание на контейнера:
Crespine® Gel се доставя стерилно в спринцовка от 2.25 ml за еднократна употреба, с интегриран Luer Lock адаптер, опакована в блистер. Инструкцията за употреба и етикетите с номера на партидата и датата на употреба са опаковани заедно с блистера в картонена опаковка. За да се гарантира, че продуктът може да бъде проследен, етикетът се дава на пациента.

Съвет:
Не използвайте продукта, ако опаковката или блистера са повредени. Не стерилизирайте повторно Crespine® Gel.

Съхранение:
Не замразявайте и не излагайте на високи температури. Crespine® Gel трябва да се съхранява на стайна температура (18?С-25?С).

Производител: BioPolymer GmbH & Co.KG, Германия.

 
Мнения
Автор: Аптеки Оптима
От дата: 15/01/2011 09:01
Какво е Вашето мнение за "Креспин гел инжекционен инплант 2 мл. "?
Прочетете още свързани теми от Здраве и красота
представяме ви..: Лятна аптечка – задължителен елемент в нашия багаж за ваканциитеИ ето пак е лято, време за отпуски, почивки, жарко слънце, солени вълни, романтика, приятна компания... Стягате багажа и потегляте за своето приключение. Нерядко, увлечени от еуфорията, пропускаме да помислим за възможните здравословни неразположения, които може да възникнат по време на ваканцията. Ето защо, изгответе си списък с всички необходими медикаменти за бърза реакция, компактно събрани в мини аптечка.
полезни съвети: Не повече от 6 лекарства едновременно!Днес в аптеките все повече лекарства се купуват без рецепта и хората по-често от преди прибягват до самолечение. Затова и логично възниква въпросът има ли полза от шепата таблетки, приемани без предписание от лекар?
здравна информация: Предлагат увеличение на здравните вноски догодинаНа последната среща между министър-председателя на република България Пламен Орешарски и представители на българския лекарски съюз е било направено предложение от председателя на българския лекарски съюз, което е свързано с повишаване на здравната вноска.
полезни съвети: Наръчник за здрава чревна система 2Ако червата не функционират както трябва, те не усвояват пълноценно храната, а това води до липса на енергия и недостиг на хранителни вещества. Особено важно е да изпразвате червата редовно, поне веднъж на ден, но не по-рядко от веднъж на три дена. Ако не поемате достатъчно фибри с храната, набавяйте си ги с пектин или хуск, които набъбват и поемат вода, като по този начин засищат и прочистват системата от стари изпражнения.
уеб дизайн: Visign Studio - Jump into the web!