Аптеки оптима - здраве и красота!
+359 878 292 513 | apteka@apteka-optima.com
Сигурни плащания с сигурни плащания
apteki optima icon apteki optima icon
Victoria's SecretФитофармаPwm GamaEleaPierre FabreBorolaTnt 21Forever FriendsPharmascience IncMiriamquevedoIklenDucrayPlanters
Креспин гел инжекционен инплант 2 мл.

Креспин гел инжекционен инплант 2 мл.

Количество:
Цена:305.00 лв.
Телефон
за поръчка
+359 878 292 513
Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа
3/5
10 гласували
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за всяка поръчка над 100 лв. виж повече
България - само за Русе
от 0 до 20 лв над 20 лв
1.90 лв.Безплатна доставка

България
от 0 до 100 лв над 100 лв
5.49 лв.Безплатна доставка

Международна нормална
от 0 до 10000 лв
37.99 лв.

Подробна информация Как да пазарувам?

Описание

Crespine® Gel е инжекционен имплант за лечение на остеоартрит, съдържащ специално обработена хиалуронова киселина с голяма чистота.

Описание:
Crespine® Gel е абсорбируем, вътреставен имплант с голяма чистота. Това е медицинско изделие, произведено с хиалуронова киселина от неживотински произход. Crespine® Gel е стерилен, непирогенен, високоеластичен, водоразтворим, биологично съвместим (неимуногенен, невъзпалителен, нетоксичен) имплантируем гел, произведен от кръстосано-свързана хиалуронова киселина, добита посредством бактериална ферментация. Хиалуроновата киселина е естествен, сложен полизахарид от семейството на глюкозаминогликаните, съдържащ се в матрикса на кожата както и в синовиалната течност. Хиалуроновата киселина е химически, физически и биологично идентична в тъканите на всички висши организми.

Състав:
1 ml Crespine® Gel съдържа:

    Кръстосано-свързан натриев хиалуронат - 14 mg;
    Натриев хлорид - 6.9 mg;
    Вода за инжекции до - 1 ml.

Механизъм на действие:
Crespine® Gel се инжектира в ставата като високоеластична добавка към променената ставна течност за овладяване на болковите симптоми или за заместване на синовиална течност с цел подобряване функцията на ставата. Crespine® Gel не е лекарство по смисъла на закона за лекарствата и аптеките в хуманната медицина.

Показания и приложение:
Crespine® Gel е показан като високоеластична добавка към или заместване на синовиална течност в човешки стави с дегенеративни промени в хрущялните повърхности и патологично променена ставна течност. Особено подходящ е за лечение на симптоми на ставна дисфункция при хора, като например при остеоартрит. След инжектиране Crespine® Gel действа като лубрикант и като механична подкрепа, и подобрява болковата симптоматика и състоянието на повърхностните слоеве на ставните хрущяли.

Терапевтични зони:

    Гонартроза / остеоартрит на колянната става и коксартроза / остеоартрит на тазобедрената става.

Противопоказания:
Crespine® Gel е съставен от кръстосано-свързан натриев хиалуронат, но може да съдържа и следи от протеини на грам-позитивни бактерии. Ето защо Crespine® Gel не трябва да се използва в случаи на:

    Автоимунно заболяване.
    Несъвместимост с грам-позитивни бактерии.
    Активен възпалителен или инфекциозен процес.
    Антикоагулантна терапия.
    Известна алергия към хиалуронова киселина.

Съвет:
Crespine® Gel е предназначен само за вътреставно приложение и не трябва да бъде инжектиран в кръвоносни съдове. Това би могло да доведе до запушване на съда и до емболия.
Няма клинични данни за приложение при бременни или кърмещи жени или при лица под 18 години.
Crespine® Gel е опакован стерилно за еднократна употреба.
Не трябва да бъде стерилизиран повторно.
Не използвайте, ако опаковката е отворена / дефектна.
Crespine® Gel се доставя в стерилна спринцовка и е готов за употреба.
Да не се смесва с други инжекционни субстанции.

Внимание:
Както при всяка инжекционна терапия на ставите и при лечение с Crespine® Gel трябва да бъдат съблюдавани общоприетите противопоказания за вътреставно приложение. Както при всички импланти, Crespine® Gel не трябва да се използва при пациенти с наличен инфекциозен или възпалителен процес в областта на мястото за имплантиране. Пациентите не трябва да приемат аспирин, стероиди или високи дози витамин Е преди лечението, тъй като тези субстанции могат да доведат до кървене и проява на възпаление в мястото на инжектиране.
Използваните спринцовки и игли се смятат за контаминирани и по тази причина трябва да бъдат унищожени съгласно правилата възприети в медицинската практика.

Странични реакции:
Причинени от инжекцията.
Както при всяка инжекция пациентите могат да получат следните симптоми:

    Временен еритем;
    Леко подуване;
    Болка;
    Сърбеж;
    Промяна на цвета;
    Уплътнение.

Обикновено тези реакции спонтанно изчезват за 2 до 5 дни след инжекцията.

Причинени от продукта:
Свръхчувствителност към хиалуроновата киселина след инжектиране е докладвана при по-малко от 1% от проследените 3000 лечения. Тази свръхчувствителност се е проявявала като подуване и уплътнение в мястото на имплантация. Тези реакции могат да се проявят веднага след инжектирането или до 2-4 седмици по-късно. Клиничните данни показват, че тези реакции са леки до умерени и продължават най-много до 2 седмици. Такива реакции могат да бъдат причинени от остатъци от ендотоксини в разтвора на хиалуроновата киселина (0.025 l. U/mg). Това е най-високата чистота на хиалуронова киселина, която може да има в такъв продукт.
Именно по тази причина терапията с продукта се препоръчва на пациенти с множествена алергия.

Инструкция за приложение:
Трябва да бъде снета пълна анамнеза преди започване на терапията, за да се съобразят всякакви контраиндикации. Преди лечението лекуващият лекар трябва да обясни на пациента всички предупредителни мерки и възможни странични ефекти. За да се оптимизира резултата е възможно да се наложи повторно лечение.
Зоната на апликация трябва да бъде внимателно подготвена с антисептик. Спринцовката се изважда от пластмасовата опаковка, сваля се капачката й и се поставя игла. Crespine® Gel се инжектира със стерилна игла. Имплантира се вътреставно, в ставната цепка, като за целта се подбира подходяща за случая игла.

Съвет:
Инжекционната техника е от решаващо значение за крайния резултат.
Crespine® Gel трябва да се прилага само от квалифициран медицински персонал - лекар, в съответствие с местната нормативна база.
Възможно е лечението на няколко стави едновременно.

ВАЖНО!
Скалата върху спринцовката е само за ориентир и се реферира към крайния обем. Тя няма измерваща функция, а само посочва използваното количество, отнесено към номиналния обем от 2 ml.

Естество и съдържание на контейнера:
Crespine® Gel се доставя стерилно в спринцовка от 2.25 ml за еднократна употреба, с интегриран Luer Lock адаптер, опакована в блистер. Инструкцията за употреба и етикетите с номера на партидата и датата на употреба са опаковани заедно с блистера в картонена опаковка. За да се гарантира, че продуктът може да бъде проследен, етикетът се дава на пациента.

Съвет:
Не използвайте продукта, ако опаковката или блистера са повредени. Не стерилизирайте повторно Crespine® Gel.

Съхранение:
Не замразявайте и не излагайте на високи температури. Crespine® Gel трябва да се съхранява на стайна температура (18?С-25?С).

Производител: BioPolymer GmbH & Co.KG, Германия.

 
Мнения
Автор: Аптеки Оптима
От дата: 15/01/2011 09:01
Какво е Вашето мнение за "Креспин гел инжекционен инплант 2 мл. "?
Прочетете още свързани теми от Здраве и красота
полезни съвети: Кафе за здраве, не само за бодростПовечето от вас си мислят, че кафето ни държи будни през деня или ни дава прилив на енергия сутрин, но никога не биха го сложили в графа здравословно, но това никак не е така. Нареден до шоколада и пуканките и е сложен в черния списък на неполезните храни, но това не е съвсем вярно.
заболявания: ДифтерияДифтерията представлява остро инфекциозно заболяване, което засяга лигавиците на дихателния апарат. В миналото това заболяване е имало висока смъртност, особено при деца от 1 до 5 години. В днешно време заболяването е много рядко срещано в развитите страни, заради широко разпространената ваксинация. Но макар и рядко, все още има части по света, където възникват епидемии на дифтерия.
заболявания: ПростатитПростатата е жлеза с размер на орех, която се намира на пикочния мехур само при мъжете, ето защо от болестта не могат да боледуват жени. Простатата произвежда част от семенната течност и помага пренасянето й. Важна като всяка друга жлеза, щом простата заболее става опасно за физическото и психическото здраве при мъжа. Щом получат простатит страда цялото тяло.
заболявания: АлцхаймерБолестта на Алцхаймер е мозъчно заболяване, което е породено от неизвестни напълно за лекарите причини. То е с характерни неврологични особености, които са свързани с дегенерацията на нервните клетки. Тази дегенерация води до деменция, проблеми с паметта и социалния живот.
уеб дизайн: Visign Studio - Jump into the web!