Аптеки оптима - здраве и красота!
+359 878 292 513 | apteka@apteka-optima.com
Сигурни плащания с сигурни плащания
apteki optima icon apteki optima icon
Revive Snails ExtractVita FocusPremium Health ProductsPhytoBio FreshKendy PharmaLeocremaAbocaВелеви ФармаIkarovBoehringer IGroupe BerdouesLa Roche
Бусколизин драже

Бусколизин драже

Количество:
Цена:3.29 лв.
Телефон
за поръчка
+359 878 292 513
Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа
3/5
10 гласували
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за всяка поръчка над 100 лв. виж повече
България - само за Русе
от 0 до 20 лв над 20 лв
1.90 лв.Безплатна доставка

България
от 0 до 100 лв над 100 лв
5.49 лв.Безплатна доставка

Международна нормална
от 0 до 10000 лв
37.99 лв.

Подробна информация Как да пазарувам?
Вижте още продукти от:

BUSCOLYSIN® БУСКОЛИЗИН

Лекарствено вещество: Hyoscine butylbromide (Butylscopolamine)

ЛЕКАРСТВЕНА ФОРМА И ФАРМАКО-ТЕРАПЕВТИЧНА ГРУПА Бусколизин под формата на обвити таблетки е спазмолитичен продукт, който намалява спазъма на гладката мускулатура на стомашно-чревния тракт, на жлъчните и пикочни пътища.

ПОКАЗАНИЯ

В кои случаи може да се прилага Бусколизин?

Бусколизин се използува в комплексната терапия на следните заболявания: активни дуоденална и стомашна язви, пептична язва на йеюнума, стомашно-чревни спазми (при хронични и остри гастрити и гастродуоденит, ентерит и колит), спазъм на жлъчните и пикочните пътища, болезнена менструация.

 

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ В кои случаи не трябва да се прилага продуктът? Не се прилага при свръхчувствителност към продукта, миастения гравис (заболяване на нервната и мускулната система, характеризиращо се с повишена мускулна уморяемост), чревна непроходимост, пилорна стеноза, тиреотоксикоза ( Базедова болест).

ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ ПРИ УПОТРЕБА Кога Бусколизин може да се прилага с повишено внимание? С внимание да се прилага при пациенти в напреднала възраст или с нарушени метаболитни, чернодробни и бъбречни функции.

Приложението на Бусколизин може да влоши или да доведе до нежелани лекарствени реакции при следните заболявания: гастроезофагеална рефлуксна болест, стомашна язва, автономна невропатия при диабет, средна и тежка форма на язвен колит, вроден мегаколон (разширяване и задебеляване на стената на дебелото черво), заболявания на порфириновата обмяна.

При болни от епилепсия съществува риск от увеличаване на честотата на епилептичните припадъци.Прилагането на Бусколизин крие опасност от задръжка на урина в мехура и затруднено уриниране, особено при възрастни мъже с увеличение на простатната жлеза.

Бусколизин се прилага с внимание при болни със сърдечни ритъмни нарушения, поради възможност от учестяване на сърдечната дейност и влошаване на състоянието.

Продуктът не трябва да се прилага при болни с глаукома.Да се използва с внимание при температурни състояния.

Препоръчва се приложението му при деца на възраст над 6 години.

 

СПЕЦИАЛНИ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ

Бусколизин се прилага с внимание при бременни жени, особено в първите 3 месеца от бременността. Част от него се излъчва с млякото, поради което употребата му при кърмещи жени не се препоръчва и става само по лекарско предписание. Освен това може да намали млечната секреция, поради потискане на жлезите с външна секреция.

Продуктът се прилага с внимание при шофиране и работа с машини, поради предизвикваната от него мидриаза (разширяване на зеницата) и парализа на акомодацията на очите в резултат на което се затруднява виждането на близко разстояние.

ЛЕКАРСТВЕНИ ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ Какви други лекарствени продукти повлияват действието на Бусколизин?Действието на Бусколизин се намалява от пилокарпин и антихолинестеразните средства - галантамин, физостигмин, пиридостигмин.

Усилва ефектите на амантадин, хинидин, три- и четирицикличните антидепресанти, невролептиците, антихистаминовите и антипаркинсонови средства.

Бусколизин поради потискане моториката на стомашно-чревния  тракт увеличава резорбирането и концентрацията в кръвта (с около 1/3) на дигоксин и може да доведе до относителното му предозиране. Едновременното използване на кортикостероиди (локално или системно) и Бусколизин води до засилен риск от повишаване на вътреочното налягане и евентуално развитие на глаукома. Елиминирането на продукта може да бъде забавена от средства, които алкализират урината - медикаменти, които намаляват киселинността, цитрати и др.

Едновременното приложение на Бусколизин и кетоконазол или метоклопрамид може да доведе до намаляване на терапевтичната ефективност на последните.

Трябва да информирате Вашия лекуващ лекар в случай на каквото и да било съпътстващо лечение с други лекарствени продукти, с оглед да бъде избегнато евентуално взаимодействие между продуктите.

 

НАЧИН НА ПРИЛОЖЕНИЕ И ДОЗИРОВКА

Дневната доза и продължителността на терапията с Бусколизин се определя от лекуващия лекар в зависимост от тежестта на клиничната симптоматика и поносимостта към продукта.Препоръчваната дневна доза за възрастни и деца над 12- годишна възраст е 3 - 4 пъти дневно по 1 - 2 таблетки. При деца над 6-годишна възраст продуктът се прилага по 1 таблетка 3 пъти дневно. Максималната дневна доза за възрастни е 100 мг.

Таблетките се приемат през устата на гладно или преди хранене с малко количество течност.

 

НЕЖЕЛАНИ ЛЕКАРСТВЕНИ РЕАКЦИИ

Какви нежелани лекарствени реакции могат да настъпят при прилагането на Бусколизин?Бусколизин потиска секреторната функция на жлезите с външна секреция. Проявите са сухота в устата и суха и зачервена кожа,бусколизин предизвиква нарушения в акомодацията - мидриаза, циклоплегия. Може да предизвика и пристъп на глаукома, в резултат на повишаване на вътреочното налягане.От страна на централната нервна система могат да се наблюдават -безпокойство, отпадналост, халюцинации и др. Тези нежелани ефекти са наблюдавани при високи дози и по-често в детска и напреднала възраст.В редки случаи бусколизин може да предизвика учестяване и нарушаване на ритъма на сърцето.Често срещан нежелан ефект е смущението в уринирането и задръжка на урина, особено при възрастни мъже с увеличение на простатата.

В единични случаи са наблюдавани прояви на свръхчувствителност -сърбеж, обриви.За всички нежелани лекарствени реакции, включително и неописани в листовката, пациентът трябва незабавно да съобщи на своя лекуващ лекар.

 

СПЕЦИАЛНИ УКАЗАНИЯ ПРИ ПРЕДОЗИРАНЕ

Какво да се предприеме, ако Бусколизин е приложен в много високи дози ( умишлено или погрешно предозиране )? Предозирането се характеризира с прояви от страна на централната нервна система и други ефекти като сухота в устата, зачервяване, учестяване и нарушаване на ритъма на сърцето.Лечението се провежда посредством мерки целящи елиминирането на продукта от организма (венозна инфузия на водно-електролитни и глюкозни разтвори), прилагане на антихолинестеразни средства като Нивалин, физостигмин и средства, повлияващи симптомите на предозиране.

 

ИНСТРУКЦИИ ЗА СЪХРАНЕНИЕ В оригинална опаковка на защитено от светлина място при температура под 25° С.Да се съхранява на място, недостъпно за деца!

 

СРОК НА ГОДНОСТ Три години от датата на производство.Да не се употребява след изтичане срока на годност!

 

СЪСТАВ Съдържание на една обвита таблетка: Лекарствено вещество:Hyoscine burylbromide (Butylscopolamine) 10 мг

Помощни вещества: Млечна захар, винена киселина, авицел рН 102, приможел, талк, магнезиев стеарат

 

 

 
Мнения
Автор: Аптеки Оптима
От дата: 15/01/2011 09:01
Какво е Вашето мнение за "Бусколизин драже"?
Прочетете още свързани теми от Здраве и красота
заболявания: Затлъстяване в детска възрастЗатлъстяването представлява патологично състояние, което се дължи на увеличаване на мастната тъкан в тялото. Това състояние обикновено е в резултат на хипертрофия и хиперплазията на мастната тъкан. Увеличаването на мастната тъкан в първите години от живота е за сметка на увеличения брой мастни клетки.
представяме ви..: Направете си подарък - 10 идеи за супер здравеВ сезона на подаръците всеки изпада в еуфория, в търсене на перфектния подарък за близки и приятели. Някои се спират на луксозни подаръци, други на сантиментални жестове, а трети избират да изработят даровете, за тези които обичат сами. Освен за другите обаче, винаги може да ни остане малко време, да си направим сами подарък, особено в зимата, когато настинките и простудите ни преследват на всеки ъгъл.
полезни съвети: Кафе за здраве, не само за бодрост – част втораПиенето на кафе се асоциира с намаляване на риска от рак на гърдата, простата и черния дроб, тъй като тези видове рак се свързват с наднорменото тегло, естрогена и инсулина. Едно шведско прочуване от 2008 година открива, че пиенето на поне 2 или 3 чаши кафе на ден намалява или отлага началото на рака на гърдата.
здравна информация: Лъв - здравен хороскоп за 2014г.Вашата енергия все още не е в максималната си точка, но здравословното Ви състояние е отлично в сравнение с последните години. То ще се подобри още повече след настъпването на август. Тези от Вас, които страдат от тежки здравословни проблеми, ще получат много добри новини, свързани с лечението им. Вашият Дом на Слънцето, не е Дом на Здравето. Така че, няма нужда да се фокусирате твърде много над тази област. Както се казва „Ако нещо не е повредено, не тръгвай да го поправяш!”.
уеб дизайн: Visign Studio - Jump into the web!