Аптеки оптима - здраве и красота!
тел: +359 878 292 513 | apteka@apteka-optima.com
Сигурни плащания с сигурни плащания
apteki optima icon apteki optima icon
AsamNature's WayFilorgaWalmarkФитофармаKendy PharmaBoehringer IBarleans OrganicVita HerbЦветелина ОодCabana SunAquasourceSuper Diet
ЛЕСКОЛ КАПСУЛИ 40 МГ. Х 28

ЛЕСКОЛ КАПСУЛИ 40 МГ. Х 28

Цена:55.55 лв.
Продуктът се отпуска с рецепта и не може да бъде закупен онлайн
Телефон
за поръчка
+359 878 292 513
Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа
3/5
10 гласували
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за всяка поръчка над 100 лв. виж повече
България - само за Русе
от 0 до 20 лв над 20 лв
1.90 лв.Безплатна доставка

България
от 0 до 100 лв над 100 лв
4.30 лв.Безплатна доставка

Международна нормална
от 0 до 10000 лв
35.15 лв.

Доставката се извършва със Speedy. При заявка за друга курерска фирма от страна на клиента, клиентът заплаща сумата според ценовата листа на съответната куриерска фирма, независимо от стойността на поръчката му.

Извършваме доставка и с Еконт Експрес econt express, като цената е 3.99лв. - 7лв според вида на доставката.

Подробна информация Как да пазарувам?
Вижте още продукти от:

Lescol /Лескол

fluvastatin/флувастатин

Lescol XL/Лескол XL

fluvastatin/флувастатин

1. КАКВО Е ЛЕСКОЛ®/ ЛЕСКОЛ® XL И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА?

Всяка капсула Лескол® 40 mg съдържа 42.12 mg флувастатин-натрий, отговарящи на 40 mg флувастатин.Всяка таблетка с удължено освобождаване Лескол® XL съдържа 84.24 mg флувастатин-натрий, отговарящи на 80 mg флувастатин.

Холестеролът и триглицеридите са главните липидни съставки, които се откриват в кръвта. Холестеролът се синтезира главно в черния дроб, докато повечето от триглицеридите в кръвта се доставят с храната. Високите нива на холестерола, влизащ в състава на липопротеините с ниска плътност (LDL-C, "лошия" холестерол) са свързани с повишен риск от сърдечни заболявания и инфаркт. В някои случаи, повишените нива на "лошия" холестерол в кръвта са придружени от умерено увеличение на триглицеридите и ниски нива на холестерола, влизащ в състава на липопротеините с висока плътност (HDL-C, "добрия" холестерол). Важно е и "лошия" холестерол, и триглицеридите в кръвта да се редуцират при повишаване. Също така е важно, нивата на "добрия" холестерол в кръвта да се повишат. Вашият лекар вече Ви е посъветвал да направите промени в диетата или начина си на живот, за да намалите "лошия" холестерол и триглицеридите (ако са повишени) и да увеличите "добрия" холестерол. Понякога обаче само промените в диетата или начина на живот не са напълно достатъчни за постигане на тази цел, затова Вашият лекар Ви е предписал допълнително лечение, като Лескол®/ Лескол® XL.Лескол®/ Лескол® XL също така забавя прогресията на коронарната атеросклероза, която причинява удебеляване и втвърдяване на стените на коронарните артерии и евентуално запушване.Вашият лекар може да предпише Лескол®/ Лескол® XL за предотвратяване на по-нататъшни сериозни сърдечносъдови събития (напр. сърдечен инфаркт) при пациенти, които страдат от сърдечно заболяване след като вече им е била направена катетеризация на сърцето.

Преди да вземате това лекарство, Вие трябва да започнете стандартна диета за понижаване на холестерола. Трябва да продължите със същата диета и докато взимате Лескол®/Лескол® XL.Следвайте внимателно всички указания на Вашия лекар. Те може да са различни от информацията, съдържаща се в тази листовка.

Прочетете следните обяснения, преди да вземете Лескол® / Лескол® XL

 

2. ПРЕДИ ДА ПРИЕМЕТЕ ЛЕСКОЛ / ЛЕСКОЛ® XL

 

He взимайте Лескол / Лескол XL

> Ако сте алергични (свръхчувствителни) към флувастатин или някое от помощните вещества на Лескол / Лескол® XL описани по- горе в листовката.

> ако страдате от активно чернодробно заболяване или необяснимо, продължително повишение на функционалните чернодробни ензими (трансаминази).

> ако сте бременна или кърмите.

Ако смятате, че е възможно да сте алергичен/алергична към лекарството, моля, посъветвайте се с Вашия лекар.

Необходимо е особено внимание с Лескол / Лескол XL

> ако имате чернодробно заболяване; нормално се правят чернодробни тестове преди започване на лечение с Лескол®/ Лескол® XL, при повишение на дозата и през различни интервали по време на терапията, с цел откриване на нежелани ефекти.

> ако страдате от бъбречно заболяване

> ако страдате от заболяване на щитовидната жлеза

> ако в миналото сте имали мускулни нарушения или някой от семейството Ви е имал такива

> ако сте имали мускулни проблеми при лечение с друго липидо-понижаващо лекарство

> ако редовно консумирате големи количества алкохол.

В тези случаи, Вашият лекар ще Ви вземе кръв за анализ преди да Ви предпише Лескол®/ Лескол® XL.Ако някое от горе изброените важи за Вас, информирайте Вашия лекар, преди да приемете Лескол®/ Лескол® XL.

 

Прием на Лескол®/ Лескол® XL с храни и напитки

Може да приемате Лескол® с или без храна.

Употреба при пациенти в напреднала възраст

Ако сте на възраст над 70 години, Вашият лекар ще изясни дали имате рискови фактори за мускулни нарушения. Това може да наложи да се подложите на специфични кръвни изследвания.Лескол®/Лескол® XL не трябва да се използва при пациенти под 18-годишна възраст.

Бременност

Ако сте бременна, консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт преди да вземете Лескол®/Лескол® XL. Лескол®/Лескол® XL не трябва да се употребява по време на бременност.Вземете подходящи мерки срещу забременяване, докато приемате Лескол®/Лескол® XL. Ако забременеете докато приемате лекарството, спрете приема и уведомите Вашия лекар.

Вашият лекар ще обсъди с Вас потенциалния риск от приемането на Лескол /Лескол XL по време на бременност.

 

Кърмене

Консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт преди да взимате Лескол / Лескол XL в случай, че кърмите. Лескол®/ Лескол® XL не трябва да се използва, когато кърмите.

 

Шофиране и работа с машини

Няма информация за ефект на Лескол®/ Лескол® XL върху способността за шофиране и работа с машини.

Приемане на Лескол®/ Лескол® XL заедно с други лекарства

Информирайте Вашия лекар или фармацевт за всички други лекарства, които взимате или сте взимали скоро, включително и тези, които не са били предписани от лекар.Лескол®/ Лескол® XL може да бъде приеман самостоятелно или заедно с други холестерол-понижаващи лекарства, предписани от Вашия лекар.

След приемане на липидопонижаваща смола (напр. холестирамин), изчакайте най-малко 4 часа, преди да вземете Лескол®/ Лескол® XL.

Съобщете на Вашия лекар или фармацевт, ако взимате някое от следните лекарства:

• циклоспорин (лекарство използвано за потискане на имунната система)

• фибрати (напр. гемфиброзил), никотинова киселина или секвестранти на жлъчните киселин(лекарства използвани за понижаване нивата на "лошия" холестерол)

• флуконазол (лекарство, което се употребява при гъбични инфекции)

• рифампицин (антибиотик)

• фенитоин (лекарство за лечение на епилепсия)

• перорални антикоагуланти (като Варфарин - лекарства, потискащи кръвосъсирването)

• глибенкламид (лекарство, използвано за лечение на диабет).

•колхицини

3. КАК ПРАВИЛНО ДА ПРИЕМАТЕ ЛЕСКОЛ/ ЛЕСКОЛ XL?

Следвайте инструкциите на Вашия лекар внимателно. Не превишавайте препоръчанатаВашият лекар ще ви посъветва да спазвате ниско холестеролна диета. Спазвайте диетата докато приемате Лескол®/ Лескол® XL.

Какво количество да приемете?

Обичайната доза е 40 mg до 80 mg веднъж дневно. При по- леки случаи може да се предпише Лескол® 20 mg веднъж дневно.Вашият лекар ще ви каже точно колко капсули или таблетки Лескол/ Лескол XL да приемете.

В зависимост от отговора към лечението, Вашият лекар може да предложи по-висока или по-ниска доза.

 

Кога и как да приемете Лескол®/ Лескол® XL?

Вземете Лескол® вечер или преди лягане, а Лескол® XL по което и да е време на деня, по време или след хранене, поглъщайте ги цели с чаша вода.

Ако забравите да вземете Лескол®/ Лескол® XL

Вземете една доза веднага, щом си спомните.Не я взимайте, ако до следващия прием остават по-малко от 4 часа. В този случай вземете следващата доза в обичайното време.

Не приемайте двойна доза вместо пропуснатата.

Ако сте приели повече Лескол®/Лескол® XL, отколкото трябва

Ако случайно сте приели твърде много Лескол®/Лескол® XL информирайте веднага Вашия лекар. Възможно е да се нуждаете от медицински грижи.

 

Ефекти при прекратяване на лечението с Лескол®/Лескол® XL

Запомнете, че Лескол®/Лескол® XL няма да излекува Вашето състояние, а ще Ви помогне да го контролирате. Ето защо, Вие трябва да продължавате да го приемате според предписанието, за да поддържате ниски нивата на "лошия" холестерол. Необходимо е редовно да се проверяват нивата на холестерола, за да се проследи резултата от лечението. За да запазите ползите от лечението, не трябва да спирате приема на Лескол®/Лескол® XL, освен по изрични указания на Вашия лекар.

4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ

Лескол®/Лескол® XL може да предизвика някои нежелани реакции при някои хора.

Някои редки или много редки реакции може да бъдат сериозни:

Ако имате необяснима мускулна болка, мускулна чувствителност или слабост. Това може да са ранни признаци на възможно тежко мускулно нарушение, което може да се избегне, ако Вашият лекар преустанови терапията Ви с флувастатин незабавно.

Тези нежелани реакции са забелязани при подобни лекарства от същата група (статини).

> Ако страдате от необичайна умора или повишение на температурата, пожълтяване на кожата или очите, потъмняване на урината (признаци на хепатит).

> Ако имате признаци на кожни реакции като обрив, уртикария, зачервяване, сърбеж, подуване на лицето, клепачите и устните.

> Ако кървите или се контузвате по-лесно от нормално (признаци на намален брой кръвни плочици - тромбоцити).

> Ако имате зачервяване или синини по кожата (белези за възпаление на кръвоносните съдове)

> Ако имате червен обрив на петна основно по лицето, което може да бъде съпроводено с умора, треска, гадене, загуба на апетит (лудус-.-.еритематозус -подобни реакции).

> Ако изпитвате силна болка в горната част на стомаха (белег за възпален панкреатит)

 

Ако изпитате някои от тези симптоми, информирайте Вашия лекар веднага!

 

Други нежелани реакции:

Чести (с вероятност да засегнат 1 до 10 на всеки 100 пациента):

Нарушения на съня, главоболие, стомашен дискомфорт, болки в корема, гадене.

Много редки (с вероятност да засегнат по-малко от 1 на всеки 10 000 пациента):

Изтръпване на ръцете или краката, нарушена или повишена чувствителност.

Ако изпитате някои от тези ефекти, кажете на Вашия лекар веднага!

Ако забележите нежелани ефекти, които не са отбелязани в тази листовка информирайте Вашия лекар или фармацевт.

Да не се използва след изтичане на срока на годност, отбелязан на опаковката.

Съхранявайте капсулите и таблетките Лескол®/ Лескол® XL при температура под 25°С, за да се предпази от топлина.

 

Прочетете още свързани теми от Здраве и красота
полезни съвети: 8 начина да избегнете алергените навънНе оставяйте алергените на открито да ви принуждават да стоите вкъщи, вместо да се разходите сред природата
здравна информация: Летните болести – какво да знаем, за да се предпазим – 2 частБабезиоза – паразитно заболяване, причинено от паразити, които се разпространяват чрез заразени кърлежи. Лечението е лесно, но много хора нямат явно изразени симптоми или като цяло не се нуждаят от лечение.
предизвикателство: 12 причини да пиете вода с лимон всяка сутринЛимоните имат високо съдържание на витамин С и помагат при борба с настинките и грипа. Също съдържат потасуим, който стимулира мозъка и нервната система. Помага и при регулиране на кръвното налягане.
полезни съвети: Кафе за здраве, не само за бодростПовечето от вас си мислят, че кафето ни държи будни през деня или ни дава прилив на енергия сутрин, но никога не биха го сложили в графа здравословно, но това никак не е така. Нареден до шоколада и пуканките и е сложен в черния списък на неполезните храни, но това не е съвсем вярно.
 
Мнения
Автор: Аптеки Оптима
От дата: 15/01/2011 09:01
Какво е Вашето мнение за "ЛЕСКОЛ КАПСУЛИ 40 МГ. Х 28"?
уеб дизайн: Visign Studio - Jump into the web!