Аптеки оптима - здраве и красота!
тел: +359 878 292 513 | apteka@apteka-optima.com
Сигурни плащания с сигурни плащания
apteki optima icon apteki optima icon
Scotish Fine SoapsBiogameMavalaDr. HanssA-Z MedicaМирта МедикусMason NaturalBoehringer IUnimed PharmaBarleans OrganicAbocaАромаNeutrogena
ПАРИЕТ ТАБЛЕТКИ 20 МГ Х 14

ПАРИЕТ ТАБЛЕТКИ 20 МГ Х 14

Отстъпката не важи
за продукти в промоция
Цена:46.48 лв.
Продуктът се отпуска с рецепта и не може да бъде закупен онлайн
Телефон
за поръчка
+359 878 292 513
Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа
3/5
10 гласували
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за всяка поръчка над 100 лв. виж повече
България - само за Русе
от 0 до 20 лв над 20 лв
1.90 лв.Безплатна доставка

България
от 0 до 100 лв над 100 лв
4.30 лв.Безплатна доставка

Международна нормална
от 0 до 10000 лв
35.15 лв.

Доставката се извършва със Speedy. При заявка за друга курерска фирма от страна на клиента, клиентът заплаща сумата според ценовата листа на съответната куриерска фирма, независимо от стойността на поръчката му.

Извършваме доставка и с Еконт Експрес econt express, като цената е 3.99лв. - 7лв според вида на доставката.

Подробна информация Как да пазарувам?
Вижте още продукти от:

ПАРИЕТ ТАБЛЕТКИ


Защо се приема ПАРИЕТ?

Таблетките ПАРИЕТ се употребяват за лечение на болни с диагностицирани активна язва на дванадесетопръстника, активна доброкачествена стомашна язва (пептични язви), симптоматична ерозивна или улцеративна гастро-езофагеална рефлуксна болест (ГЕРБ), обикновено свързани с възпаление на хранопровода, причинено от връщане на стомашната киселинност и свързаните с това оплаквания. ПАРИЕТ се прилага и за продължително лечение на ГЕРБ (поддържаща терапия на ГЕРБ). ПАРИЕТ също може да бъде предписан на пациенти, при които стомахът произвежда изключително голямо количество киселинност, като това състояние е известно като синдром на Цолингер-Елисон. В комбинация с два антибиотика (кларитромицин и амоксицилин ПАРИЕТ се използва за пълно излекуване на инфекция, причинена от н. pylori при пациенти с пептична язвена болест. Повече информация за антибиотиците, прилагани за лечение на инфекция, причинена от н. Pylori може да намерите в листовките на антибиотиците.

ПАРИЕТ не се препоръчва за употреба при деца.

Преди да започнете да употребявате ПАРИЕТ

Не приемайте това лекарство преди консултация с Вашия лекар. Съобщете на Вашия лекар или фармацевт, ако:

♦ сте алергични към някоя от съставките на лекарството, изброени по-горе

♦ сте алергични към други инхибитори на протонната помпа;

♦ Ви е казано, че имате тумор на стомаха;

♦ мислите, че сте бременна или ако кърмите;

♦ сте на възраст под 12 години;

♦ имате медицинска история за чернодробно заболяване;

♦ приемате дигоксин или кетоконазол;

♦ приемате някакви други лекарства.

Ако имате съмнения, консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт.
Малко вероятно е ПАРИЕТ да повлияе способността Ви да шофирате или да работите с машини. Възможно е обаче, ПАРИЕТ да предизвика сънливост. Ако по време на лечението почувствате сънливост, избягвайте да шофирате или да работите със сложни машини.

УПОТРЕБА НА ПАРИЕТ

Кога се употребява ПАРИЕТ и по колко?

Винаги следвайте съветите на Вашия лекар или фармацевт за това как и кога да приемате Вашето лекарство. Не променяйте дозата или продължителността на лечението сами.

Обикновено препоръчителната доза, която Вашият лекар ще Ви предпише за лечение на остри оплаквания като активна язва на дванадесетопръстника, активни доброкачествени стомашни язви (пептични язви), симптоматична ерозивна или улцеративна гастро-езофагеална рефлуксна болест (ГЕРБ) е 20 мг. Поддържащата доза за ГЕРБ е 20 мг, приемана през устата с течност, веднъж дневно сутрин преди хранене.

При лечение на състояние, свързано с продукция на изключително голямо количество стомашна киселинност, какъвто е синдрома на Цолингер-Елисон, обикновено препоръчителната начална дозировка, която ще Ви бъде предписана от Вашия лекар е три таблетки от 20 мг веднъж дневно.

ако сте приели твърде много таблетки

Не приемайте повече таблетки, отколкото са Ви били предписани. Ако случайно вземете повече таблетки от предписаната Ви доза, консултирайте се с Вашия лекар или със звеното за спешна медицинска помощ. Винаги носете със себе си в болницата опаковката, за да знаят лекарите какво количество от лекарствтото сте приели.

Какво да правите, ако забравите да вземете ПАРИЕТ?

Ако забравите да вземете таблетка, вземете една веднага щом си спомните, а след това продължете както обикновено. Ако забравите да вземете Вашето лекарство за повече от 5 дни, обадете се на Вашия лекар преди да вземете още от лекарството.

колко бързо настъпва ефектът от лечението?

Клинични проучвания показват, че болката започва да отслабва през първите няколко дни след започване на лечението с ПАРИЕТ. Трябва да се има пред вид обаче, че началото на отслабването на болката е различно при различните пациенти.

Дозата може да бъде променена в зависимост от повлияването на състоянието при лечението. Вашият лекар ще Ви каже колко таблетки са необходими и как да ги приемате.
За излекуване на инфекция, причинена от н. pylori препоръчваната доза обикновено е 20 мг ПАРИЕТ (в комбинация с два антибиотика - кларитромицин 500 мг и амоксицилин 1 грам) два пъти дневно в продължение на 7 дни.

ТРЯБВА ДА ПОГЪЛНЕТЕ ТАБЛЕТКАТА ПАРИЕТ ЦЯЛА. НЕ Я ДЪВЧЕТЕ И НЕ Я СМАЧКВАЙТЕ.

За допълнителна информация за компонентите на лечението на инфекция, причинена от н. Pylori
прочетете листовките за пациента на лекарствата, които се използват.

Колко дълго трябва да вземате ПАРИЕТ?

♦ Ако имате активна язва на дванадесетопръстника, лечението Ви с ПАРИЕТ трябва да продължи 4 седмици. Възможно е след този период Вашият лекар да реши да продължи лечението Ви още 4 седмици.

♦ Ако имате активна доброкачествена стомашна язва, лечението Ви с ПАРИЕТ трябва да продължи 6 седмици. Възможно е след този период Вашият лекар да реши да продължи лечението Ви още 6 седмици.

♦ Ако имате ерозивна или улцеративна гастро-езофагеална рефлуксна болест (ГЕРБ), Вашият лекар или фармацевт ще Ви посъветва да приемате ПАРИЕТ таблетки в продължение на 4 до 8 седмици. За продължително поддържащо лечение на ГЕРБ Вашият лекар или фармацевт ще Ви посъветва колко време да приемате таблетките. Ако сте на дългосрочно лечение Вие трябва да посещавате лекуващия лекар редовно през определени интервали от време, за да се проследява Вашето състояние.

♦ Ако страдате от състояние, свързано с повишена стомашна киселинност, какъвто е синдрома на Цолингер-Елисон, Вашият лекар ще Ви посъветва колко време е необходимо да приемате таблетките. Ако сте на продължително лечение е необходимо редовно да посещавате Вашия лекар за да прецени симптомите Ви и необходимите таблетки.

♦ При инфекция, причинена от Н. pylori лечението Ви с ПАРИЕТ (в комбинация с два антибиотика) трябва да продължи 7 дни.

♦ Облекчаване на симптомите обикновено ще настъпи, преди язвата да е напълно излекувана. Поради това, важно е да не спирате да вземате таблетките, докато лекуващият лекар не Ви каже.

след употреба на ПАРИЕТ таблетки:

Какви странични ефекти може да причини ПАРИЕТ?

Всички лекарства имат някои странични ефекти. Съобщава се за главоболие, диария, коремна болка, слабост, образуване на газове и сухота в устата, свързани с употребата на ПАРИЕТ таблетки.
Други ефекти, съобщавани по време на лечение с ПАРИЕТ: хрема, фарингит, гадене, повръщане, неспецифични болки (в гърба, мускулите, гръдния кош и ставите), замаяност, грипоподобен синдром, инфекция, кашлица, запек и безсъние. По-редки странични ефекти: стомашно разстройство, нервност, сънливост, бронхит, синузит, простуда, оригване, изтръпване на краката, уроинфекция, треска и в много изолирани случаи - анорексия, гастрит, повишаване на теглото, бъбречни проблеми, депресия, сърбеж, зрителни или вкусови нарушения, стоматит (възпаление на устната кухина), изпотяване и левкоцитоза (повишаване броя на белите кръвни клетки).

В повечето случаи това са леки и краткотрайни реакции, които отшумяват, без да се налага прекратяване на лечението.

По време на лечението с ПАРИЕТ може да се появят кожни обриви и зачервяване, сърбеж и рядко мехури по кожата, чернодробни проблеми и остри общи реакции като например, подуване на лицето, ниско кръвно налягане и недостиг на въздух. Тези реакции отшумяват след прекратяване на лечението.
Рядко се наблюдава понижаване броя на белите кръвни клетки и/или на тромбоцитите. Вие трябва незабавно да посетите Вашия лекар в случай, че получите необяснимо нараняване.
Много рядко може да се наблюдават алергични кожни реакции с проява на кожни везикули и/или раздразнение или ранички в устата и гърлото.

Информирайте Вашия лекар, ако се появи някой от изброените по-горе симптоми или ако те са твърде притеснителни за Вас. Информирайте го също за всеки друг нежелан ефект.
За допълнителна информация за компонентите на лечението на инфекция, причинена от Н. pylori прочетете листовките за пациента на лекарствата, които се използват.

как да съхранявате ПАРИЕТ?

Не съхранявайте това лекарство при температура над 25° С. НЕ СЛАГАЙТЕ ТАБЛЕТКИТЕ В ХЛАДИЛНИК.
Както всички лекарства, ПАРИЕТ таблетки трябва да се съхранява на безопасно място, недостъпно за деца. Това лекарство е предназначено за Вас. Само лекар може да Ви го предпише. Не го давайте на друго лице. То може да му навреди, независимо, че е възможно да има симптоми като Вашите.
Не използвайте ПАРИЕТ таблетки след изтичане на срока за годност, отбелязан върху опаковката и блистера. Дръжте таблетките в блистера. Изваждайте само по една таблетка, когато е време да вземете лекарството. Ако Вашият лекар Ви каже да спрете да приемате медикамента, върнете неизползваното количество на Вашия фармацевт и той ще го унищожи безопасно.

Проблемът е в твърде голямото количество киселинност!

Вашият лекар Ви е предписал ПАРИЕТ таблетки с цел да излекува Вашата стомашна язва или язва на дванадесетопръстника (наричани пептични язви) или гастро-езофагеална рефлуксна болест, която обикновено се изразява като възпаление на хранопровода от стомашната киселинност и свързаните с това оплаквания.

Какво е пептична язва ?

Пептичната язва представлява малък участък в стомаха или началото на тънките черва (дванадесетопръстника), на който защитния слой е нарушен. Пептичните язви са подобни на другите язви. Често язвите причиняват болка.

Какво причинява пептичните язви?

Стомахът се свързва с дванадесетопръстника директно. Язва се образува, когато киселинността, която нормално се образува в стомаха атакува малка част от стената му или стената на дванадесетопръстника. Язвите се появяват, когато се наруши защитния слой, с който нормално е покрит стомахът, както и когато твърде много стомашна киселинност премине в дванадесетопръстника, който няма защитен слой. Такива язви, изложени на постоянна стомашна кселинност, не могат да заздравеят сами.

Какво представлява гастро-езофагеапната рефлуксна болест (езофагит/ГЕРБ)?

За гастро-езофагеална рефлуксна болест (езофагит/ГЕРБ) се говори тогава, когато хранопроводът се възпалява, подува и разранява под действието на стомашната киселинност.

Какво причинява гастро-езофагеапната рефлуксна болест (езофагит/ГЕРБ)?

Обикновено стомахът е защитен от действието на киселинността, която произвежда със защитен слой, но както дванадесетопръстникът, така и хранопроводът нямат такъв защитен слой. Хранопроводът се свързва със стомаха директно. Когато стомашната киселинност се връща в хранопровода, това може да го възпали и разрани. Излекуването на това възпаление и облекчаване
на болката и оплакването от киселини може да се постигне чрез намаляване на стомашната киселинност.

Ако искате да научите повече за това лекарство, попитайте Вашия лекар или фармацевт. Те разполагат с повече информация.

Прочетете още свързани теми от Здраве и красота
заболявания: 12 знака за депресия при мъжете – част 2Мъжете е по-вероятно да посочат стреса като симптом на депресията. Което не означава, че при тях стреса е повече. Той може да се разглежда като двупосочна улица – чувствайки се стресирани, може да изпаднете в депресия, но и самата депресия би могла да Ви стресира. Учените са доказали, че прекалено дългото излагане на стрес, може да доведе до промяна в тялото и мозъка, като това от своя страна да доведе до депресии.
здравна информация: Avon в борба срещу рака с 6900 безплатни прегледаАко си мислите, че козметичната компания Avon се ограничава само с артикулите, в каталога им в борба срещу рака на гърдата, то това не е вярно. Avon България прави безплатни кампании, защото както всички знаем превенцията е най-правилната атака срещу рака открит рано, той е 100% лeчим.
полезни съвети: 10 съвета за по-дълъг и щастлив животМоже да го подценявате, но хората често осъзнават как тровят организма си ден след ден. Сложете във вашата диета органични плодове и зеленчуци, пълнозърнести храни, многозърнест хляб и кафяв ориз. Заложете на киселото мляко и сиренето, ако е възможно да си ги набавяте от производителя, както и риба, заради омега-3 киселините и зехтин, авокадо и бадеми за мононенастени мазнини.
предизвикателство: Няколко причини да спрете да пиете газирани напитки – веднагаЧесто чуваме да спрем цигарите, да намалите калориите, но никой не предупреждава за газираните напитки. Проучвания показват, че газираните напитки се асоциират със стареенето на клетките, заедно с придружаващи болести, особено в подсладените напитки без да взимаме предвид ролята в затлъстяването.
 
Мнения
Автор: Аптеки Оптима
От дата: 15/01/2011 09:01
Какво е Вашето мнение за "ПАРИЕТ ТАБЛЕТКИ 20 МГ Х 14"?
уеб дизайн: Visign Studio - Jump into the web!