Аптеки оптима - здраве и красота!
+359 878 292 513 | apteka@apteka-optima.com
Сигурни плащания с сигурни плащания
apteki optima icon apteki optima icon
DailyNature's Way3ChenesCabana SunAsamExfoliacDucrayJamiesonVita FocusVitabioticsA-Z MedicaMerz PharmaceuticalsКокона Козметикс
ГАРАЗОН КОЛИР

ГАРАЗОН КОЛИР

Цена:8.10 лв.
Продуктът се отпуска с рецепта и не може да бъде закупен онлайн
Телефон
за поръчка
+359 878 292 513
Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа
3/5
10 гласували
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за всяка поръчка над 100 лв. виж повече
България - само за Русе
от 0 до 20 лв над 20 лв
1.90 лв.Безплатна доставка

България
от 0 до 100 лв над 100 лв
5.49 лв.Безплатна доставка

Международна нормална
от 0 до 10000 лв
37.99 лв.

Подробна информация Как да пазарувам?

1. КАКВО Е ГАРАЗОН И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА

Garasone капки за очи/уши комбинира противовъзпалителната и антиалергична активност на бетаметазон натриев фосфат с активността на широкоспектърния бактерицид гентамицин сулфат.Бетаметазон предлага предимство пред другите кортикостероиди, поради възможността за постигане на по-добър противовъзпалителен ефект при приложение на по-ниски дози.

In vivo стафилококовите щамове проявяват чувствителност към гентамицин сулфат.

In vitro гентамицин сулфат е ефективен срещу широк спектър патогенни Грам-отрицателни и някои Грам-положителни бактерии: коагулаза-положителни, коагулаза-отрицателни стафилококи, Escherichia coli, видовете Proteus (индол-положителни и индол-отрицателни), Pseudomonas aeruginosa, видове от род Klebsiella-Enterobacter-Serratia, както и видове от родовете Citobacter, Salmonella, Shigella, Moraxella, Serratia, Neisseria, и особено гонококите.

 

Лекарствена форма

Капки за очи и уши - разтвор.

 

Показания

Garasone капки за очи и уши е показан за лечение на очни възпаления, при които се налага използването и на антимикробен агент.Garasone капки за очи и уши се препоръчва и за лечение на възпалителни и алергични прояви, включващи повърхностните структури на окото, когато е налице бактериална инфекция, чувствителна към гентамицин или има вероятност от развитие на такава. Garasone е показан за лечение на инфекции с тежко възпаление на външната обвивка на очната ябълка и придатъците й, причинени от чувствителни към гентамицин бактерии (в частност Pseudomonas или други микроорганизми, резистентни на по-често употребяваните антибиотици). Тези инфекции включват конюнктивит, кератит и невирусен кератоконюнктивит, блефарит и блефароконюнктивит, халацион и дакриоцистит. Garasone е показан също така за локално лечение на външен отит след пълен отологичен преглед на засегнатото ухо (за изключване на перфорация на тъпанчевата мембрана) и оценка на слуха, когато направената антибиограма показва, че причинителят е резистентен към по-често употребяваните антибиотици и чувствителен само към гентамицин.

 

Противопоказания

Garasone капки за очи е противопоказан в случай на свръхчувствителност към активното вещество или някое от помощните вещества.Гъбичните и вирусните инфекции също са противопоказание за приложението на този препарат.Garasone е противопоказан също така при:

-херпес симплекс, -постваксинална реакция -варицела,

-инфекциозни туберкулозни лезии на окото,

-острите ранни фази на повечето вирусни заболявания на роговицата и конюнктивата, -глаукома и заболявания с нарушение на целостта на епитела на роговицата.

Поради съдържанието на бензалкониев хлорид в капките за очи, пациентите трябва да бъдат посъветвани да не носят меки контактни лещи.Приложението на този препарат във външния слухов проход е противопоказано при пациенти без тьпанчева мембрана или с перфорация на тъпанчевата мембрана.

 

Предпазни мерки

Garasone капки за очи/уши не са предназначени за инжектиране. Не трябва да се инжектират субконюнктивално, нито да се прилагат в предната очна камера.

 

2. ПРЕДИ ДА ИЗПОЛЗВАТЕ ГАРАЗОН

Ако с помощта на Garasone капки за очи/уши не се постигне бърз клиничен ефект, трябва да се търсят усложняващи фактори.

Продължителната употреба на локални антибиотици може да доведе до развитие на нечувствителни към тях микроорганизми като например гъбички. В този случай, или в случай на раздразване или развитие на свръхчувствителност към някоя от съставките на Garasone, прекратете приложението на препарата и започнете подходящо лечение.

Гентамицин трябва да се пази за лечение на инфекции с остро възпалениена външната обвивка на очната ябълка и придатъците й, които могат да застрашат зрението, както и за лечение на предполагаема инфекция с Pseudomonas или с други микроорганизми, резистентни на по-често употребяваните антибиотици.

Garasone капки за уши съдържа ототоксичен антибиотик. Ако се развие намаление на слуха или перфорация на тъпанчевата мембрана, лечението трябва да се прекрати.Ако симптомите персистират или рецидивират, въпреки че е проведен препоръчания курс на лечение с този препарат, може да е показано взимането на материал за посявка от клепача за определяне на чувствителността на причинителите.

Ако Garasone капки за очи се прилага в продължение на десет и повече дни, се препоръчва измерване на вътреочното налягане и офталмоскопия. Сред пациентите, предразположени към повишаване на вътреочното налягане в резултат на лечение с локални кортикостероиди, са тези с фамилна анамнеза за откритоъгълна глаукома, високостепенна миопия и диабет.

Ако при пациент с глаукома се налага лечение с локален кортикостероид, вътреочното налягане трябва да се измерва често. Ако то се повиши, кортикостероидното лечение трябва да се прекрати.При спиране на кортикостероидите може да се развие синдром на отнемане.

Доказано е, че лечението с локални кортикостероиди може да доведе до перфорация при заболявания, свързани с изтъняване на роговицата. Поради това не се препоръчва началното лечение на бактериални язви на роговицата, които може да са причинени от Pseudomonas aeruginosa, да се провежда с комбинация от антибиотик и противовъзпалителен препарат. В началото е по-разумно да се използва само антиинфекциозен препарат. За лечение на язви, причинени от Pseudomonas, е показан Garamycin маз за очи. Ако инфекцията не се повлиява на антиинфекциозното лечение, може да се добави и противовъзпалителен препарат с цел намаляване на фиброзата и отлагането на ръбцова тъкан.

При остри гнойни процеси кортикостероидите може да маскират развитието на инфекция или влошаването на наличната инфекция.При лечение на херпес симплекс, кортикостероидните препарати трябва да се прилагат с повишено внимание.

При локално приложение на аминогликозиден антибиотик в ухото, трябва да се има предвид опасността от токсичен ефект върху осмия черепно-мозъчен нерв.Наблюдавани са кръстосани алергични реакции между аминоглюкозиди и костероиди.За да се избегне контаминация или кръстосано микробно замърсяване, при едновременно лечение на заболявания на ухото и окото е необходимо да се използват две отделни бутилки

Ако капкомерът докосне която и да е повърхност, разтворът може да се замърси. Употребата на бутилката от повече от един човек може да доведе до разпространение на инфекцията.При пациенти, които са на интензивно и/или продължително лечение, трябва да се има предвид опасността от развитие на нежелани лекарствени реакции: къпшнгоподобен синдром и подтискане на хипоталамо-хипофизарно-надбъбречната ос.Garasone капки за очи/уши могат да се използват в рамките най-много на един месец след отваряне на флакона.След приложението на капките за очи трябва да се вземат следните предпазни мерки за ограничаване на системната резорбция:

-клепачът трябва да се държи затворен и слъзната жлеза притисната чрез поставяне на чист пръст над вътрешния кант на клепача в продължение на две минути.

Продължителната употреба на системни или локални кортикостероиди може да предизвика развитието на задна субкапсуларна катаракта и глаукома, които да доведат до увреждане на зрителния нерв.Ако при приложение на локален кортикостероид се развие дразнене на мястото, лечението с лекарството трябва да се прекрати.Избягвайте едновременното или последователно приложение на системни или локални препарати с нефротоксичен и/или ототоксичен ефект.

 

Бременност и кърмене

Употреба по време на бременност:

Безопасната употреба на комбинацията от локални кортикостероиди и антибиотици при бременни жени не е установена. Garasone капки за очи/уши трябва да се използват по време на бременност само, ако потенциалната полза оправдава потенциалния риск за плода.

Употреба при кърмачки:

Тъй като не е известно дали компонентите на Garasone капки за очи/уши се излъчват в кърмата, трябва да се реши дали да се прекрати кърменето, по време на курса на лечение. Поради факта, че много лекарства се излъчват в кърмата, Garasone очни/ушни капки трябва да се прилага при кърмещи жени с особено внимание.

Употреба при деца:

Деца, които са на продължително лечение със системни кортикостероиди или локални кортикостероиди във висока доза, трябва да се следят за нарушения на растежа и развитието.При деца резорбцията на локалните кортикостероиди може да е процентно по-висока и да са изложени на по-висок риск от системна токсичност.Безопасността и ефективността на Garasone капки за очи/уши при деца под осем годишна възраст не е установена.

 

Предозиране

Симптоми: Прекалената или продължителна употреба на локални кортикостероиди може да потисне хипофизо-надбъбречната функция, което да доведе до вторична надбъбречна недостатъчност. Еднократното предозиране с гентамицин е малко вероятно да предизвика нежелани лекарствени реакции.

Лечение: Необходимо е подходящо симптоматично лечение. Острите симптоми на хиперкортицизъм обикновено са обратими. При необходимост се лекува нарушението на електролитния баланс. В случай на хронична интоксикация се препоръчва бавно спиране на кортикостероида.Въпреки че единичното предозиране с гентамицин не изисква лечение, препаратът може да се отстрани от кръвта посредством хемодиализа или перитонеална диализа. Приблизително 80 до 90% се отстраняват от кръвоносната система по време на 12 часова хемодиализа. Перитонеалната диализа е по-слабо ефективна

 
Мнения
Автор: Аптеки Оптима
От дата: 15/01/2011 09:01
Какво е Вашето мнение за "ГАРАЗОН КОЛИР"?
Прочетете още свързани теми от Здраве и красота
здравна информация: Обявяват края на ерата на антибиотичните лекарстваНаскоро центърът за контрол и превенция на заболяванията на САЩ обяви в своя доклад, че широката употреба на антибиотици е предизвикала увеличение на супермикробите, заради което повече от 20 000 американци са починали
предизвикателство: Натурални средства срещу подути и уморени кракаПодуването на краката е често срещано състояние, особено ако работите дълго време в седнала или в изправена поза. Това неприятно състояние може да се дължи на много неща. Само по себе си то не е опасно, но ако е съпроводено с други симптоми или подуването на единия крак е повече, отколкото на другия, е най-добре да направите консултация с лекар.
полезни съвети: Баланс на чакрите на плажаСутрешната разходка по морския бряг може да е полезна по много причини – наситен с влага въздух, акупресура, таласотерапия. Можете да комбинирате морските бани с релаксация под чадъра или под утринното слънце, което не е твърде силно, с балансираща чакра релаксация.
полезни съвети: Вредните последици от алкохолаЗамъглено виждане, замаяно придвижване, завалена реч, забавени реакции, отслабена памет. Някои от тези странични ефекти са видими дори след употребата на няколко питиета. Въпреки че прекомерната употреба на алкохол за дълъг период от време може да причини недостиг на мозъчна дейност дори в трезво състояние, приемът на алкохол има далеч по-неблагоприятни ефекти върху мозъка като се започне от малки и се достигне до трайни мозъчни увреждания.
уеб дизайн: Visign Studio - Jump into the web!