Аптеки оптима - здраве и красота!
+359 878 292 513 | apteka@apteka-optima.com
Сигурни плащания с сигурни плащания
apteki optima icon apteki optima icon
Scotish Fine SoapsBronsonNatural FactorsBettina-BartySanct BernardHimalaya DragYardleyФитофармаPhytoVitaslimDucrayAbocaFilorga
САЛОФАЛК СУПОЗИТОРИИ 500 МГ Х 30

САЛОФАЛК СУПОЗИТОРИИ 500 МГ Х 30

Цена:44.05 лв.
Продуктът се отпуска с рецепта и не може да бъде закупен онлайн
Телефон
за поръчка
+359 878 292 513
Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа
3/5
10 гласували
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за всяка поръчка над 100 лв. виж повече
България - само за Русе
от 0 до 20 лв над 20 лв
1.90 лв.Безплатна доставка

България
от 0 до 100 лв над 100 лв
4.99 лв.Безплатна доставка

Международна нормална
от 0 до 10000 лв
37.99 лв.

Подробна информация Как да пазарувам?
Вижте още продукти от:

САЛОФАЛК СУПОЗИТОРИИ


ПОКАЗАНИЯ:

За лечение на възпалителни заболявания на дебелото черво (като улцерозен колит),локализирани предимно в ректума(правото черво),както през острата фаза така и за предотвратяване на рецидив.

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ:

Кога не трябва да ползвате Salofalk® 250 супозитории

Вие не трябва да ползвате Salofalk® 250 супозитории при

- предшестваща свърхчувствителност към салицилова киселина ,ацетизал или някоя друга съставка

- тежко нарушение на чернодробната или бъбречна функция

- активна стомашна или дуоденална язва

- болестно повишена склонност към кървене(хеморагична диатеза)

Кога можете да ползвате Salofalk® 250 супозитории само след консултация с вашия лекар

Тези случаи , при които вие може да ползвате Salofalk® 250mg супозитории само в условия на специален лекарски контрол са описани по-долу. Обърнете се към вашия лекар за допълнителни разяснения.Това се отнася също ако сте имали такива инциденти в миналото.
Ако знаете, че сте свърхчувствителни към препарати съдържащи сулфасалазин(една субстанция сродна смесалазина),тогава вие може да започнете лечение със Salofalk® 250mg супозитории само под внимателно лекарско наблюдение ( виж нежелани реакции ).

Какво трябва да знаете относно употребата по време на бременост и кърмене

През първите три месеца на бременността ,Salofalk® 250mg не би трябвало да се употребява освен при стриктно показана необходимост.Жените , които желаят да имат деца ще трябва да изчакат да забременеят във фазата когато заболяването не налага лечение или когато получават възможно най-малка дозировка. Акозаболяването позволява,лечението би могло да прекъсне през последните 2-4 седмици на бременността.За сега опитът с използване на месалазин по време на кърмене е недостатъчен.Ако лечението през този период е наложително,кърмачето трябва да се отбие още повече, че експериментални проучвания показват, че малки количества месалазин преминават в кърмата. Какво трябва да се знае за прилагане на продукта при кърмачета и малки деца
Salofalk® 250 mg супозитории не трябва да се използва за лечение на кърмачета и малки децадъй като опитът в тази възрастова група е недостатъчен.

ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ И ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ

Какви предпазни мерки трябва да се съблюдават

Salofalk© 250 mg супозитории трябва да се употребяват под лекарско наблюдение.Изследването на кръв и урина преди и по време на лечението трябва да се извършва по лекарска преценка.Като указание се препоръчват една проверка 14 дни след началото на лечението,а след това още 2-3 пъти през 4-седмични интервали.Ако резултатите са нормали и,тогава е достатъчна' една проверка на тримесечие;или незабавно при поява на допълнителни болестни симптоми.За преценка на бъбречната функция се препоръчва изследване на уреята и креатинина в кръвта и на седимента в урината.Възможността за повишаване нивото на метхемоглобина (пигмент на кръвта) не трябва да се забравя. В случай на нарушена белодробна функция и в частност астма е необхоимо лечението със Salofalk®250mg супозитории да се провежда под непосредствено лекарско наблюдение.

ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ С ДРУГИ ЛЕКАРСТВА

Какви други лекарства може да повлияят на действието на Salofalk® 250 mg супозитории или сами да бъдат повлияни от него

Отбележете,че тази информация се отнася също и за лекарства , които са били приемани доскоро!

 

-Сулфанилуреини (лекарства, които намаляват кръвната захар)Възможно засилване на описания ефект.

-Метотрексат(агент който подтиска клетъчния растеж)Възможно засилване на токсичният му ефект.

-Probenecid/сулфинпирацонСпекарства, които улесняват отделянето на пикочна киселина от бъбрека) Възможно намаляване на описаният ефект.

-Спиронолактон/фуроземид (лекарства , които имат пикочогонен ефект) Възможно намаляване на пикочогонният ефект.

-Рифампицин(лекарство за лечение на туберкулоза)  Възможно намаляване на тубуркулостатичния ефект

-Глюкокортикоиди (кортизоноподобни противовъзпалителни агенти ) Възможно засилване на нежеланите реакции от стомаха

МОЛЯ ИНФОРМИРАЙТЕ ВАШИЯ ЛЕКАР ЗА ЛЕКАРСТВАТА , КОИТО ПРИЕМАТЕ ПОНАСТОЯЩЕМ

ИНСТРУКЦИИ ЗА ДОЗИРОВКА,НАЧИН И ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ НА УПОТРЕБА

Приложете следващите инструкции,освен ако вашият лекар не ви е дал друго предписание за Salofalk® 250mgcyпoзитopии.Cлeдвaйтe внимателно упътванията за употреба,тъй като в противен случай Salofalk 250mg супозитории няма да действа правилно.

Колко често и колко супозитории Salofalk® 250mg трябва да използвате

За лечение на симптомите на острото възпаление трябва да се предпишат 3 пъти дневно по 2 свещички Salofalk® 250mg (равностойни на месалазин I500mg дневно).
При продължително лечение за предотвратяване на рецидиви се предписват 3 пъти дневно по една свещичка Salofalk® 250mg (еквивалентни на 750m месалазин дневно).
Как и кога трябва да се използват Salofalk® 250mg супозитории
Супозиториите трябва да се вкарват през ануса в ректума(правото черво) 3 пъти по 1 свещичка дневно (сутрин, по обяд и вечер).
Важно е да използвате свещичките Salofalk® 250mg редовно ,както по време на острото възпаление,така и по време на продължителното подържащо лечение,защото само по този начин може да постигнето успешно оздравяване. Колко продължително трябва да ползвате Salofalk ®250mg свещички Продължителността на лечение зависи от естеството,тежеста и протичането на заболяването.
Вашият лекар ще реши колко време ще продължи лечението във вашия случай.

ГРЕШКИ ПРИ УПОТРЕБА И ПРЕДОЗИРАНЕ

Какво трябва да се направи ако ползвате повече от предписаните Sofalk250mg свещички

Досега не са известни случаи на отравяне. Благодарение на специфичните качества на месалазина в Salofalk® 250 mg супозитории не са известни никакви признаци на отравяне дори след високи дози.Тъй като според съвременните познания достигането на ексцесивно високо ниво на лекарството в кръвта не е вероятно,не се налагат никакви контрамерки.В случай на съмнение информирайте вашия лекар за да реши какви по-нататъшни действия да се предприемат.
Ако сте ползвали повече супозитории Salofalk® 250 mg, следващият път ползвайте предписаната доза без да я намалявате.

Какво трябва да правите ако сте ползвали по малко свещички Salofalk ®250mg или сте пропуснали една доза

Не се опитвайте да поправите грешката си като поставите повече свещички следващият път,а просто продължете лечението с обичайната доза.Ако установите скоро че сте пропуснали една доза може да я вземете веднага. 

В случай,че разберете това кратко време преди поставянето на следващата свещичка поставете само нея без да дублирате дозата.

Какво трябва да направите ако вие прекъснете лечението или искате да приключи преди да е завършено

Вие трябва винаги да се посъветвате с вашия лекар преди да прекъснете поради нежелани реакции лечението със Salofalk® 250 mg супозитории или да го завършите преждевременно.

НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ

Какви нежелани реакции може да се срещнат по време на лечение съсъс Salofalk® 250 mg супозитории и какви мерки се препоръчват, за да се справим с тях

Нежелани реакции, засягащи стомашно-чревния тракт

Рядко се съобщава за коремен дискомфорт, диария, повече газове,гадене и повръщане.

Нежелани реакции засягащи централната нервна система

Вотделни случаи по време на лечение с месалазин са били наблюдавани главоболие и замайване.

Нежелани реакции засягащи бъбреците

По време на лечение с месалазин-съдържащи лекарства рядко се наблюдава нарушена бъбречна функция с остро или хронично възпаление на съединителната тъкан на бъбрека(интерстициален нефрит) и бъбречна недостатъчност.

Нежелани реакции на свърх чувствителност:

В редки случаи са възможни реакции на свърхчувствителност, които не зависят от дозата и са общи за салициловата киселина и нейните производни(ацегизал), такива като алергичен кожен обрив (екзантем), лекарствена треска,спазъм на въздушните пътища (бронхоспазъм), възпаление на обхващащата сърцето ципа и на сърдечния мускул (перикардит и миокардит), остро възпаление на панкреаса (панкреатит), и възпалителни промени на бъбреците с нарушение на функцията им (интерстициален нефрит).
Единични случаи на алергично възпаление на въздушните сакчета на белия дроб (алергичен алвеолит) са наблюдавани.В отделни случаи цялото дебело черво е било възпалено (панколит).При препарати със сходна на месалазина химическа структура е наблюдаван един подобен на лупус еритематодес синдром с пеперудообразен обрив на лицето.

Други нежелани реакции:

Мускулни и ставни болки (миалгия и артралгия) се срещат рядко. Промени в съотношението на кръвният пигмент(повишено ниво на метхемоглобин) не могат да се изключат поради химичната структура на активната съставка на продукта-месалазина.
В отделни случаи след употреба на месалазин-съдържащи лекарства са наблюдавани промени в кръвната картина, характеризиращи се с намаление на броя на червените и белите кръвни клетки и тромбоцитите (апластична анемия,агранулоцитоза,панцитопения,неутропения,левкопения или тромбоцитопения ).Има единични съобщения за алергично възпаление на черния дроб (хепатит) и промени в показателите на чернодробната функция (повишени трансаминази).
В отделни случаи се съобщава за частична или пълна загуба на косата. 

Предупреждения:

Болните с доказана свърх чувствителност към препарати съдържащи сулфасалазин трябва да започват лечение със Salofalk® 250mg супозитории само под непосредствено лекарско наблюдение.При поява на остри симптоми на непоносимост като:спазми,остра коремна болка, треска,силно главоболие ,кожен обрив,лечението трябва да бъде спряно незабавно!(виж също противопоказания). Кажете на вашия лекар ако имате нежелани реакции, особено ако те не са посочени в тази листовка !

ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СРОКА НА ГОДНОСТ

Датата на изтичане срока на годност на лекарсвото е отпечатана върху блистера и на опаковката.
Не използвайте лекарството след тази дата !

 

СЪХРАНЕНИЕ

Съхранява се на място защитено от светлина при температура не повече от 25 градуса С

Винаги осигурявайте съхранение на свещичките Salofalk 250mg на недостъпно за деца място!

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА БОЛНИЯ Salofalk® 250mg супозитории

Вашият лекар ви е предписал Salofalk® 250mg супозитории ,тъй като страдате от хронично възпаление на дебелото черво(улцерозен колит).SaIofaIk® 250mg супозитории имат директно противовъзпалително действие върху промените в съединителната тъкан и лигавицата на дебелото черво,причинени от заболяването.Това лекарство се е оказало извънрено ефективно и добре поносимо.Целта на лечението е да преустанови настоящите симптоми.Вие можете да постигнете това ако употребявате супоозиториите Salofalk® 250 mg грижливо и редовно,както ви е посочено от вашия лекар.С оглед предотвратяване на рецидивите на симптомите на острото възпаление след като същото е отстранено е важно лечението с Salofalk®250mg супозитории да продължи и по време на безсимптомния период след острата фаза.Вашето активно съдействие в този безсимптомен период е съществено за успеха на лечението.Следвайте съветите на вашият лекар и спазвайте контролните срещи.По този начин вие ще имате съществено участие в отстраняването на вашите симптоми и предотвратяването на рецидивите. 

 
Мнения
Автор: Аптеки Оптима
От дата: 15/01/2011 09:01
Какво е Вашето мнение за "САЛОФАЛК СУПОЗИТОРИИ 500 МГ Х 30"?
Прочетете още свързани теми от Здраве и красота
полезни храни: Елдата, чудодейното зрънцеВ България елдата е позната най-вече на вегетарианците, тъй като тя е пълноценен заместител на месото. Неслучайно наричат елдата "зрънце за милиони".
полезни храни: Сусам за калций и здрав черен дробОще от времената на Древен Вавилон жените са използвали сусама в грижа за своята хубост. В Индия са го давали на воините, за да имат енергия и сила. Сусамът има приложение при различни видове инфекции.
предизвикателство: Как да се справим със запушения нос?Запушеният нос може да бъде много досаден проблем. Носът ви капе, чува се свистене, опитвате се да се издухате, но не излиза секрет. Много хора смятат, че запушеният нос е в резултат от натрупването на слуз в носните канали.
заболявания: СалмонелозаСалмонелата е микроорганизъм, който е сходен на други бактерии у човека, които причиняват инфекциозни болести. Те са грам-отрицателни, дълги от 3 до 5? пръчици, които са заобиколени с ресни. Съществуват няколко стотин разновидности на бактерията, тя не образува спори и капсули.
уеб дизайн: Visign Studio - Jump into the web!