Аптеки оптима - здраве и красота!
тел: +359 878 292 513 | apteka@apteka-optima.com
Сигурни плащания с сигурни плащания
apteki optima icon apteki optima icon
BiodermaAveneAbo PharmaGeo NutritionBioveaАрдесPiz BuinGncTnt 21Johnson & JohnsonCarrotenVitabioticsАлин
САЛАЗОПИРИН ТАБЛЕТКИ 500 МГ Х 100

САЛАЗОПИРИН ТАБЛЕТКИ 500 МГ Х 100

Отстъпката не важи
за продукти в промоция
Цена:19.64 лв.
Продуктът се отпуска с рецепта и не може да бъде закупен онлайн
Телефон
за поръчка
+359 878 292 513
Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа
2.9/5
14 гласували
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за всяка поръчка над 100 лв. виж повече
България - само за Русе
от 0 до 20 лв над 20 лв
1.90 лв.Безплатна доставка

България
от 0 до 100 лв над 100 лв
4.30 лв.Безплатна доставка

Международна нормална
от 0 до 10000 лв
35.15 лв.

Доставката се извършва със Speedy. При заявка за друга курерска фирма от страна на клиента, клиентът заплаща сумата според ценовата листа на съответната куриерска фирма, независимо от стойността на поръчката му.

Извършваме доставка и с Еконт Експрес econt express, като цената е 3.99лв. - 7лв според вида на доставката.

Подробна информация Как да пазарувам?
Вижте още продукти от:

САЛАЗОПИРИН ТАБЛЕТКИ

 
 
Sulfasalazine 500 mg

Моля, прочетете внимателно настоящата листовка преди да започнете приемането на това лекарство.
Не давайте това лекарство на други хора дори да имат същите или подобни на Вашите оплаквания.
Обърнете се към Вашия лекар или фармацевт, ако имате въпроси за Вашето лекарство.

Вашето лекарство се казва САЛАЗОПИРИНEN. Лекарственото вещество на САЛАЗОПИРИН EN е sulfasalazine.

КАКВО СЪДЪРЖА САЛАЗОПИРИН EN?

САЛАЗОПИРИН EN представлява стомашно-устойчиви обвити таблетки за приемане през устата. Всяка таблетка съдържа лекарствено вещество sulfasalazine 500 mg и помощни вещества - нишесте, магнезиев стеарат, безводен силициев двуокис, целулозен ацетат фталат, пропилен гликол, талк, полиетиленгликол 20000, карнаубски восък, самоемулгиращ се глицерил моностеарат, бял пчелен восък.

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА САЛАЗОПИРИН EN?

САЛАЗОПИРИН EN се използва за лечение на възпалителни заболявания на червата и ревматоиден артрит. Употребата на таблетки предназначени специално за разтваряне в червата ще намали случаите на нежелани реакции от страна на стомашно-чревния тракт. В дебелото черво sulfasalazine се разделя от чревните бактерии на сулфапиридин и 5-амино салицилова киселина. Sulfasalazine и неговите метаболити притежават противовъзпалителен, имуносупресивен и антибактериален ефекти.

За какво се използва САЛАЗОПИРИН EN?

САЛАЗОПИРИН EN се използва в следните случаи:

• Ревматоиден артрит

• Улцерозен колит

• Болест на Крон (с локализация в дебелото черво)

КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ ПРЕДИ И ДОКАТО ВЗЕМАТЕ САЛАЗОПИРИН EN?

Преди започване на лечението, както и на всяка втора седмица през първите три месеца от провеждането му, трябва да се изследват и редовно контролират чернодробната функция и пълната кръвна картина (включваща и диференциално броене на белите кръвни клетки). През следващите 3 месеца контролът е на всеки четири седмици. След което чернодробната функция и кръвната картина се проверяват на всеки три месеца.

Бъбречната функция трябва да се изследва преди началото и на редовни интервали в курса на лечението.
Всяко от тези изследвания за проследяване на Вашето състояние ще бъде назначено от Вашия лекар.

Кога не трябва да вземате САЛАЗОПИРИН EN?

Да не се прилага на деца под 2 години.Не трябва да ползвате това лекарство, ако имате свръхчувствителност към сулфонамиди или салицилати, както и ако имате остра интермитентна порфирия.

САЛАЗОПИРИН EN трябва да бъде прилаган с внимание при пациенти с глюкозо-6-фосфат дехидрогеназна недостатъчност (ензимно заболяване), тъй като може да причини хемолитична анемия. Промените в кръвната картина, дължащи се на дефицит на фолиева киселина могат да бъдат приведени в норма чрез приемане на фолиева киселина или фолинова киселина (левковорин), които ще бъдат назначени по преценка на Вашия лекар. Съобщавани са случаи на пожълтяване на кожата и телесните течности. При тежки реакции уведомете Вашия лекар. Той следва да спре лекарството.

Можете ли да използвате САЛАЗОПИРИН EN по време на бременност н кърмене?

Опитът показва, че САЛАЗОПИРИН EN може да се използва по време на бременност. САЛАЗОПИРИН EN преминава в кърмата, но количеството което се открива там не следва да представлява риск за здраво дете. Внимание е необходимо при недоносени деца и деца с неонатална жълтеница.

Влияе ли САЛАЗОПИРИН EN на способностите Ви да шофирате и работите с машини?

Счита се, че САЛАЗОПИРИН EN е безопасен и е малко вероятно да има ефект върху способността за шофиране и работа с машини.

КАК ДА ВЗЕМАТЕ ВАШЕТО ЛЕКАРСТВО? (ДОЗИРОВКА)

Вашият лекар ще определели дозировката Ви индивидуално в съответствие с повлияването и поносимостта към лекарството. За пациенти, които не са лекувани преди това със САЛАЗОПИРИН EN се препоръчва да увеличават постепенно дозата през първите 9 дни. Таблетките трябва да се поглъщат цели без да се смачкват или чупят.

РЕВМАТОИДЕН АРТРИТ

Възрастни, вкл. болни в напреднала възраст

Поради благоприятното отношение полза-риск лечението със САЛАЗОПИРИН EN таблетки може да се започне в самото начало на курса на лечение на ревматоидния артрит. Лечението следва да се започне с ниска доза - 2 таблетки на ден в продължение на 4 дни, през следващите 4 дни се увеличава на 3 таблетки на ден, а след това на 4 таблетки на ден (вж. таблицата по-долу). При някои пациенти с непоносимост към дозата от 4 таблетки дневно може да се наблюдава клинично подобрение при по-ниски дози. Опитът е показал, че ефектът обикновено се появява за по-малко от 4 седмици лечение. Ако пациентът не реагира задоволително на лечението в продължение на 2-3 месеца, дневната доза може да бъде увеличена до 3 g. Съпътстващо лечение с обезболяващи и/или противовъзпалителни лекарства се препоръчва поне докато ефектът стане видим. САЛАЗОПИРИН EN е показал ефективност и добра поносимост при продължително лечение.

Деца

Понастоящем не могат да бъдат дадени препоръки за лечение на ювелинен ревматоиден артрит (ревматоиден артрит в детска възраст).

ВЪЗПАЛИТЕЛНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ НА ЧЕРВАТА (Улцерозен колит, болест на Kpoh) Екзацербация (обостряне на заболяването):

КАКВИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ МОЖЕ ДА СЕ ПОЯВЯТ ПРИ ПРИЕМАНЕ НА ВАШЕТО ЛЕКАРСТВО?

Някои нежелани лекарствени реакции са дозозависими и симптомите често могат да бъдат облекчени чрез намаляване на дозата. Около 75% от нежеланите лекарствени реакции се появяват през първите 3 месеца от началото на лечението, и над 90% до шестия месец.

По-честите нежеланите лекарствени реакции са:

Общи: главоболие, треска, загуба на апетит.

Кръв: намаляване броя на белите кръвни телца, хемолитична анемия, промяна във формата на кръвните клетки.

ГИТ: болки в корема, гадене, стомашно разстройство

Черен дроб: повишение на чернодробните ензими.

Кожа: обрив, уртикария, сърбеж, зачервяване.

Други: Обратимо намаляване на броя на сперматозоидите. Индуциране на авто-антитела.

По-долу изброените нежеланите лекарствени реакции са наблюдавани много рядко: Кръв: аномалии в червения кръвен ред (напр. хемолитична анемия, макроцитоза), цианоза. Стомашно-чревен тракт: стомашен дискомфорт и болка.

Централна нервна система: шум в ушите и главозамайване.

Бъбречна функция: белтък или кръв в урината

Тежка активност на заболяването (след овладяване на тежката симптоматика):

2-4 таблетки 3-4пъти на ден (3 g - 8 g на ден).
Средна и слаба активност на заболяването: 2 таблетки 3-4 пъти на ден.

Деца

40-60 mg/kg телесно тегло на всеки 24 часа, разделени на 3-6 дози.

Профилактика на рецидиви

Възрастни, вкл. болни в напреднала възраст

По правило при пациенти с улцерозен колит в стадий на ремисия се препоръчва подържаща доза от 2 таблетки 2 (до 3) пъти дневно с цел купиране на симптомите. Тази дозировка следва да се прилага за неопределено време, освен в случай на прекъсване поради поява на нежелани реакции.
При влошаване, дозата се увеличава на 2 (до 4) таблетки 3-4 пъти дневно.

Деца

20-30 mg/kg телесно тегло на всеки 24 часа, разделени на 3-6 дози.

Какво да нравите, ако вземете повече от предписаните Ви таблетки?

Най-характерните прояви, ако сте взели прекалено много от лекарството са гадене и повръщане. Предозирането на САЛАЗОПИРИН EN вероятно няма на доведе до сериозно отравяне, с изключение на пациентите с нарушена бъбречна функция.
Ако се съмнявате, че сте взели много повече от определената Ви доза се свържете веднага с Вашия лекар или с Бърза Помощ (тел. 150).

Те ще предприемат съответното лечение, което се състои в стомашна промивка възможно най-бързо, изобилно венозно вливане на течности за да се поддържа висока диуреза, алкализиране с натриев бикарбонат. Трябва да се има предвид възможен риск за поява на олигурия и анурия. При анурия е показана диализа. В случай на метхемоглобинемия (цианоза) се прилага бавна венозна инфузия на метиленово синьо 1-2 mg/kg телесно тегло. В противен случай се прилага симптоматично лечение. Възможна е обемно кръвопреливане при наличие на остра сулфахемоглобинемия.

По-долу изброените реакции вероятно не са дозо-зависими:

Хематологични: потискане функцията на костния мозък, напр. намаляване на броя или промяна на кръвните клетки.

Стомашно-чревен тракт и черен дроб: хепатит, панкреатит.

Централна нервна система: периферна невропатия (усеща се изтръпване на крайниците, намалена чувствителност), асептичен менингит.

Кожа: обрив, уртикария, зачервяване на кожата с поява на мехури (еритема мултиформе/синдром на Стивън-Джонсън), ексфолиативен дерматит, олющване на кожата (синдром на Люи), светочувствителност.

Бял дроб: усложнения като фиброзен алвеолит (промяна в структурата алвеолите, които изграждат белите дробове) със затруднение в дишането, кашлица, поява на еозинофили (вид бели кръвни клетки) и др.

Други реакции на свърхчуствителност: намаляване на броя на сперматозоидите с инфертилитет е бил описан при мъже лекувани със sulfasalazine. Спирането на лечението е довело до обратимост на тези ефект.

АКО ЗАБЕЛЕЖИТЕ НЯКОИ ОТ ТЕЗИ ИЛИ КАКВИТО И ДА Е ДРУГИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ ДОКАТО ИЗПОЛЗВАТЕ САЛАЗОПИРИН EN, МОЛЯ УВЕДОМЕТЕ ВАШИЯ ЛЕКАР.

Приемане на други лекарства

Информирайте Вашия лекар ако вземате други лекарства.
Отбелязана е намалена резорбция на дигоксин (лекарство за сърце) при едновременно приемане със САЛАЗОПИРИН EN. Възможно е възникването на фолатен дефицит тъй като САЛАЗОПИРИН EN инхибира абсорбцията на фолат. Особено внимание е необходимо при пациенти вземащи едновременно меркаптопурин и САЛАЗОПИРИН EN.

КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ ВАШЕТО ЛЕКАРСТВО?

Не са необходими специални температурни условия за съхранение.

Съхранявайте далеч от достъп на деца.

Не използвайте САЛАЗОПИРИН EN след изтичане срока на годност, означен върху опаковката.
САЛАЗОПИРИН EN може да намерите в опаковка със 100 таблетки.

Притежател на разрешението за употреба

Pfizer Enterprises SARL
Rond-point du Kirchberg, 51, Avenue J.F. Kennedy, L-1855 Luxembourg G. D. of Luxembourg
Производител Pfizer Health AB 751-82 Uppsala
Sweden


Прочетете още свързани теми от Здраве и красота
хранителни съставки: ФлуорФлуорът е минерал, който е известен главно с неговите ползотворни действия над зъбите и по скоро над защитната си функция над емайла на зъбите и предотвратяване на появата на кариеси. Освен това той стимулира изграждането на костите през годините и предпазва от появата на остеопороза.
полезни съвети: Кафе за здраве, не само за бодрост – част втораПиенето на кафе се асоциира с намаляване на риска от рак на гърдата, простата и черния дроб, тъй като тези видове рак се свързват с наднорменото тегло, естрогена и инсулина. Едно шведско прочуване от 2008 година открива, че пиенето на поне 2 или 3 чаши кафе на ден намалява или отлага началото на рака на гърдата.
полезни съвети: Натурални съставки срещу бронхитХроничните заболявания създават изключително голям дискомфорт. Възпаленията на белите дробове като хроничен бронхит могат да бъдат много опасни.
полезни съвети: 10 начина да облекчим болките от възпаленото гърлоБолките в гърлото могат да са първият знак за настинка, грип, последица от напрежение на гласните струни или аларма за нещо, много по-сериозно, като стрептокок на гърлото.
 
Мнения
Автор: Аптеки Оптима
От дата: 15/01/2011 09:01
Какво е Вашето мнение за "САЛАЗОПИРИН ТАБЛЕТКИ 500 МГ Х 100"?
уеб дизайн: Visign Studio - Jump into the web!