Аптеки оптима - здраве и красота!
тел: +359 878 292 513 | apteka@apteka-optima.com
Сигурни плащания с сигурни плащания
apteki optima icon apteki optima icon
Supplement SpotMerz PharmaceuticalsNobelHimalaya DragIkarovJamiesonYardleyHaya LabsVitabioticsSkincodeRamkopharmМирта МедикусBiogame
Курам 1000 мг 14 таблетки

Курам 1000 мг 14 таблетки

Отстъпката не важи
за продукти в промоция
Цена:17.99 лв.
Продуктът се отпуска с рецепта и не може да бъде закупен онлайн
Телефон
за поръчка
+359 878 292 513
Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа
3/5
10 гласували
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за всяка поръчка над 100 лв. виж повече
България - само за Русе
от 0 до 20 лв над 20 лв
1.90 лв.Безплатна доставка

България
от 0 до 100 лв над 100 лв
4.30 лв.Безплатна доставка

Международна нормална
от 0 до 10000 лв
35.15 лв.

Доставката се извършва със Speedy. При заявка за друга курерска фирма от страна на клиента, клиентът заплаща сумата според ценовата листа на съответната куриерска фирма, независимо от стойността на поръчката му.

Извършваме доставка и с Еконт Експрес econt express, като цената е 3.99лв. - 7лв според вида на доставката.

Подробна информация Как да пазарувам?
Вижте още продукти от:

Фармацевтична/терапевтична група и начин на действие

Как действа Curam®?

Curam® е антибиотик от групата на пеницилина с широк спектър на действие и е предназначен за прилагане както при деца, така и при възрастни. В основата на действието на Curam® е амоксицилин, който е предпазен от инактивиращото действие на бактериите с клавуланова киселина. Благодарение на комбинацията от тези две активни съставки Curam® действа на редица резистентни на амоксицилин микроорганизми.

 

Показания

Кога се използва Curam®?

Curam® се използва при лечение на инфекции причинени от чувствителни към Curam микроорганизми:

- Инфекции на горните и долни дихателни пътища

• отит (възпаление на средното ухо)

• остър синуит

• изостряне на хроничен бронхит

• пневмония

- Урогенитални инфекции

- Инфекции на кожата и меките тъкани

 

Противопоказания

Кога не трябва да се използва Curam® ?

Противопоказания са заболявания или състояния при които Вие въобще не трябва да вземате лекарството или да го вземате след извършване на изследвания и оценка на състоянието Ви. За да може Вашият лекар да прецени правилно дали при Вас съществуват условия за противопоказания Вие трябва да го информирате за всички прекарани непоследък заболявания, други заболявания или други лекарства (дори и такива които сами сте си закупили от аптеката) които вземате в момента, а така също и за начина Ви на живот и навиците Ви.Ако пациента е имал алергична реакция към някои р-лактамни антибиотици (напр. пеницилин цефалоспорини) или някои от съставките на Curam®, лекарството не трябва да се взема тъй като съществува риск от проява на алергично предизвикан (анафилактичен) шок.Вие не трябва да вземате Curam® ако страдете от тежка хепатопатия или ако при предишно лечение с това лекарство сте получили увреждане на функицията на черния дроб.При пациенти с инфекциозна мононуклеоза или пациенти с лимфатична левкемия Curam® не трябва да се се прилага за лечение на съпътстващи бектериални инфекции при тези пациенти, тъй като съществува висок риск за поява на кожните обриви.

 

Бременност и кърмене

Може ли да се взема Curam® по време на бременност и кърмене?

Лекаря ще прецени дали може и по колко да се взема от лекарството по време на бременност и кърмене.

 

Специални мерки за безопасна употреба

При какви обстоятелства е необходимо специално внимание при приемане на Curam®?

 

Вашият лекар трябва да знае дали сте свръхчувствителни към пеницилини и цефалоспроини, а също така и да ли страдате от алергични заболявания (напр. астма, сенна хрема, уртикария). Трябва да се има предвид възможността за кръстосана свръхчувствителност между пеницилини и цефзлоспорини. Моля, информирайте Вашият лекар при съществуваща бременност, а така също при всяка проява на нежелани лекарствени реакции (по-специално диария, обриви по кожата, силна отпадналост, болки в гърлото или инфекции в устната кухина).

При пациенти в напреднала възраст (60 и повече години) лечението трябва да се провежда внимателно и функционалното състояние на черния им дроб да бъде проследявано (виж "Нежелани лекарствени реакции").Пациенти с тежки стомашно-чревни смущения с повръщане и диария, не трябва да вземат Curam® тъй като е възможно в този случай лекарството да не се усвои достатъчно.Наличието на високи концентрации на амоксицилин в урината може да доведе до кристализиране по стените на уретралния катетър, затова е необходимо катетъра на пациенти да се проверява периодично.Аналогично на други антибиотици с широк спектър на действие при приемане на Curam® продължително време е възможно развитие на суперинфекции от резистентни микроорганизми или гъбички.При продължително лечение трябва да се проследяват функциите на бъбреците, черния дроб и кръвната картина.

Моля, информирайте Вашия лекар при проява на тежка диария, тъй като е възможно развитие на възпаление на корема, причинено от антибиотика.

Моля, не променяйте или прекъсвате лечението по своя инициатива без консултатия с Вашият лекар, дори и ако се чувствате по-добре или здрав за да се избегнат усложнения или влошаване на състоянието Ви.

При пациенти с фенилкетонурия (вродено метаболитно заболяване, при което кетонови тела се отделят в урината) трябва да се има предвид, че Curam® 156,25 mg/5 ml и Curam® 312,5 mg/5 ml прах за перорална суспенсия съдържат аспартам като подсладител. Една доза съдържа 4,77 mg фенилаланин/ 5 mi. Пациенти с фенилкетонурия трябва да приемат Curam® филмирани таблетки, които не съдържат аспартам.

Да се съхранява на място недостъпно за деца.

Лекарствени взаимодействия

Можели Curam® да се взема заедно с други лекарства ?

Ефектът на някои лекарства може да бъде повлиян при едновременно приемане на други лекарства или напр. кафе, чай, алкохол. Такива повлиявания се наричат взаимодействия. Ето защо моля, информирайте Вашият лекар ако Вие вземате други лекарства (дори и такива които сами сте си закупили от аптеката). Лекарят ще прецени може ли тези лекарства да се вземат едновременно.Curam® не трябва да се комбинира с бактериостатични хемотерапевтици/антибиотици (напр. тетрациклини, макролиди, сулфонамиди или хлора мфеникол), тъй като е възможен антагонистичен ефект.Едновременно приемане на пробенецид води до повишаване и подържане продължително време на високи концентрации на амоксицилин в серума.Едновременното приемане на алопуринол може да повиши риска от проява на кожни алергични реакции.Curam® може да повиши абсорбцията на дигоксин при едновременно прилагане. Curam® не трябва да се използва едновременно с дисулфирам.Възможността за кървене може да се повиши при едновременно прилагане на Curam® и антикоагуланти от групата на кумарините.Рядко, при прилагане може да се намали ефекта от прилагане на хормоналните контрацептиви. Ето защо, препоръчително е да се прилагат допълнително несъдържащи хормони контрацептиви При наличие на диария ефикасността на Curam® може да се наруши следствие на нарушена абсорбция. Повлияване на диагностични лабораторни изследванияМогат да се наблюдават фалшиво положителни резултати при определяне на захар в урината чрез редукционните (неензимни) методи. Също такива резултати могат да се получат при определяне на урбилиноген.

 

Дозировка

През какви интервали и колко Curam® трябва да се взема?

Представената информация се ползва в случай, че Вашият лекар не е предписал друго. Не променяйте или прекъсвате лечението по своя инициатива.

Curam® 625 mg филмирани таблетки

Таблетките не трябва да се чупят на две за да се получи половин доза. Ако е предписана половин доза (напр. при бъбречно увреждане) трябва да се използва Curam® 156,25 mg/5 ml прах за перорална суспенсия или Curam® 312,5 mg/5 ml прах за перорална суспенсия .

Възрастни, юноши и деиа над 12 години с тегло над 40 ко: 3x1 филмирана таблетка дневно.Curam® 156,25 mg/5 ml или Curam® 312,5 mg/5 ml прах за перорална суспенсия

Възрастни, юноши и деца над 12 години е тегло над 40 ко:4 мерителни лъжички от Curam® 156,25 mg/5 ml прах за перорална суспенсия или 2 мерителни лъжички от Curam® 312,5 mg/5 ml прах за перорална суспенсия три пъти дневно. 1 мерителна лъжичка = 5 ml= 250 mg амоксицилин + 62,5 mg клавуланова киселина Щ

Прилагането на прах за перорални суспенсии при деца с фенилкетонурия налага специално внимание (виж "Специални мерки за безопасна употреба").

Пациенти с увреждане на черния дроб

Curam® не трябва да се взема от пациенти с тежка хепатопатия и от пациенти, получили увреждане на функицията на черния дроб при предишно лечение с амоксицилин/клавуланова киселина. При пациенти с чернодробна лезия лекарят може да назначи допълнителни изследвания.Пациенти с функционално увреждане на бъбрецитеПри функционално увреждане на бъбреците дозата трябва да се намали в зависимост от тежеста на увреждането и теглото на пациента.Вашия лекар ще определи каква доза трябва да се прилага при случай на бъбречна недостатъчност.

Дозировка при пациенти на хемодиализа

Възрастни и юноши:Пациенти на хемодиализа получават 500 mg амоксицилин + 125 mg клавуланова киселина на всеки 24часа и същата доза по време и в края на хемодиализата.

Деца:Лекарят ще прецени прилагането на лекарствата. Дозата при деца е 15 mg амоксицилин + 3,75 mg клавуланова киселина/kg на всеки 24 часа. Те получават също тази доза по време и в края на диализата.

 

Начин на приложение

Как трябва да взема Curam®?

Единичните дози трябва да се вземат на равни интервали през деня. Предписаните три дози дневно трябва да се вземат на 8-часови интервали. Curam® трябва да се приема в началото на храненето, тъй като по този начин се намалява възможен стомашно чревен дискомфорт.Curam® 625 mg филмирани таблетки трябва да се вземат цели, без да се дъвчат с достатъчно течност.Curam® 156,25 mg/5 ml прах за перорална суспенсия и Curam® 312,5 mg/5 ml прах за перорална суспенсия се приемат за удобство с мерителна лъжичка. Преди всяка употреба бутилката трябва да се разклати добре.Препоръчва се пероралната суспенсия да бъде приготвена от фармацевт, а при невъзможност от лекар.След отвиване на капачката на бутилката предпазната мембрана да се отстрани вниманелно и изцяло.Добави питейна вода малко под марката обозначена на бутилката и разклати добре. След това добавивода точно до марката обозначена на бутилката и разклати добре още веднаж.

Разклати добре бутилката преди всяка употреба.

След приготвяне готовата перорална суспензия има почти бял цвят.Curam® 156,25 mg/5 ml прах за перорална суспенсия

60 ml суспензия се получава като към 1 бутилка съдържаща 5,4 g прах за перорална суспенсия се прибави 57 ml вода.

100 ml суспензия се получава като към 1 бутилка съдържаща 9,0 g прах за перорална суспенсия се прибави 95 mi вода.

Curam® 312,5 mg/5 ml прах за перорална суспенсия60 ml суспензия се получава като към 1 бутилка съдържаща 7,5 g прах за перорална суспенсия се прибави 54 ml вода.

100 ml суспензия се получава като към 1 бутилка съдържаща 12,5 g прах за перорална суспенсия се прибави 90 ml вода.

 

Прочетете още свързани теми от Здраве и красота
специално: Д-р Флудрекс ви съветва и ви подарява чай botanicalПри закупуване на една опаковка Флудрекс получавате подарък филтърен чай ботаникал шипка, мента или жълт кантарион
здравна информация: Според здравния министър 400 болници са прекалено много за БългарияСпоред здравния министър д-р Таня Андреева липсата на добър контрол върху дейността на лечебните заведения е основна причина за тяхното влошеното финансово състояние, което при някои е довело до фалит. Оказва се, че в продължение на години някои болници не са били проверявани изобщо, а други са били проверявани редовно. Освен това някои болници са се ползвали със специално отношение, което се изразява в ползване на привилегии.
здравна информация: Стрелец – здравен хороскоп за 2016 годинаС повече от една планета, влияеща върху здравето ви Стрелци, ще имате разнообразие от здравословни проблеми, над които да обърнете особено внимание. Докато въздействието на Юпитер, който се намира в Шести дом, ще има успокояващ ефект, вие ще имате възможността да изберете правилния начин на лечение, за да се справите със здравните си проблеми през годината.
заболявания: Обувките, които деформират краката ви – част втораСамите токчета са опасни за краката ви, но е не само тяхната височина е проблем, а също така широчината им. Прекалено тънките токчета за потенциално опасни за глезена ви така тежестта на тялото се разпределя на много малко място. Затова ако обичате да носите токчета, то изберете такива във широк и стабилен ток.така се разпределя повече тежестта на тялото и рискът да си изкълчите глезена намалява осезаемо.
 
Мнения
Автор: Аптеки Оптима
От дата: 15/01/2011 09:01
Какво е Вашето мнение за "Курам 1000 мг 14 таблетки"?
уеб дизайн: Visign Studio - Jump into the web!